Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Ben en son Şubat'ın başında sordugumda 500 artı yol demişti. Metrodan sonrasında da ben alacaktım. Uzak yere gitmiyordu. Ben uzun zamandır çağırmıyorum piyasayı bilmiyorum. 400-450 gibidir diye düşünmustum. Sonra başka bir kaç kişiyi daha aradım genelde hepsi 600 dedi. Sanırım onlar da artı yol var dedi. 500 diyen kadını cagiracaktim ama hava muhalefeti sonra deprem falan kaldı öyle. Belki zam yapmıştır yeniden o da. Sormadım.

İyi hesap yapmışsınız da iki katını kazanıyor falan diye eve aldığınız yardımcı elemana sigorta ödemiyorsunuz değil mi dikkatinizi çekerim.
ben e devletten 10 günden az ev hizmetleri gibi bi seçenekten günlük sigortasını da yapıyorum. bilmeyenler için yazayım arkadaşlar yaklaşık 7 tl

Metrekarenin önemli olmadığını savunan biriyle sohbet etmek istemiyorum.
Günde 4 saat temizlik yapacaksa metrekare önemsiz. Tüm işleri bitirmeden çıkabilir. Veya hızlıca normal süpürme silme yapar yeter. Ama bazı kadınlar iş bitirene kadar kalıyor. O zaman evin buyuklugune göre fiyat veriyorlar. O zaman metrekare önemli oluyor.

Ne mutlu emeğe saygılı insanları görmek tebrik ederim sizi 😊🌹
hem onları hem kendimizi korumak aslında .Allah korusun ters bi şey olsa kimse sıkıntı çekmesin. devlet çok büyük bir kolaylık yapıyor bu konuda. hatta ocaktan önce yaklaşık 4 tl idi. herkese tavsiye ediyorum. keşke yaygınlaşsa da kimse mağdur olmasa

çok garip şeyler savunuluyor bu sitede. Kadın kendisi 250 lira diyorsa neden evine alan kişi “aaaa asla olmaz işin hakkı bu değil.” Desin ki? Ben de eve kadın alacağım zaman fiyatı soruyorum. Biri 300 dese ve güzel yapsa 300 verir geçerim. Sonuçta 500 de anlaşıp, işi yaptırıp 300 lira verip göndermiyorsun. Sizin içinize sinmiyorsa 1000 tl isteyeni bulun tam sinsin içinize madem.

Ayrıca ülkede asgari ücret brüt günlük olarak 350 lira, net 287 liradır. Saatliği günlük brüt 45, net 37 liradır. Yani zaten 500 lira günlük temizliğe gelen biri asgari ücretin 2 katını kazanıyor. Neye bu kadar yazık, günah çekiliyor anlamıyorum ben.
Çerçeveletip asmak lazım bu yorumu. Tüm mesajları okurken aynen bu şekilde düşündüm. Kadın ücreti kendi belirlemiş zaten, az olduğunu dusunuyorsa onun yorum yapması lazım. Hem az diyip hem de arada bir iki kişi bana da gelsin de demiş. Madem anormal bu durum kimse bunu teklif de etmemeli :)

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum
:) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)

Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.

Ailemize de gittiği için fazla fiyat vermektense gurur kırmadan yardımda bulunmaya karar verdim sevgili Jasminium84 un önerisiyle, dediğim gibi kimseden faydalanmak gibi niyetlerim olmadı.

Kadın, kayınvalidenize ve annesine haftada 1 gidiyor. Bu evlerin günü belli ve her koşulda ayda 4 defa gidiyor ve 1 evden aylık toplam 1000 tl gelir elde ediyor. Ayda 4 defa gittiği evde; evin işi hafiflemiş ve belli bir düzene girmiş oluyor. Çocuksuz, fazla geleni gideni olmayan, temiz tutulan ve her hafta gitmek üzere anlaşılmış, uzun yıllardır gidilen evler için daha uygun bir fiyat belirlenebiliyor.

Kadına, kayınvalideniz ve kayınvalidenizin annesinin 1 günde bu kadar fazla iş yaptırdığını sanmıyorum. 1 hafta cam siliyorlarsa; diğer hafta evin içinde farklı bir iş yapıyorlar genelde.

Siz 15 günde 1 alıyormuşsunuz. Benim evimde 2 katı iş yaptın deyip; gerçek fiyattan ödeme yapabilirsiniz.

Ortada yardım yapacağınız bir durum yok. Zorda kalmış bir ihtiyaç sahibine yardım etmiyorsunuz; temizlik hizmeti alıyorsunuz. Gerçek hizmet fiyatını ödemeniz yeterli.

Temizlikçinin kendi belirlediği ve tercih ettiği ücret için neden bu hanım hırsız damgası yedi ben onu anlamadım.

W Wurstria kadının belirlediği ücret ; her koşulda ayda 4 kez gittiği, temizlik düzenini kendisinin sağladığı evler için geçerli. Kadın her hafta cam, kapı, koltuk silmiyordur o evlerde. Böyle bir düzen yok. Konu sahibi; diğerlerinin ödediği ücretten ödeme yapmış ve neredeyse 1 aylık işi 1 günde yaptırmış. İş ödemeye gelince; ben 15 günde 1 aldım , kayınvalidemdekinin 2 -3 katı iş yaptırdım 250tl × 2 yapmaksa aklına bile gelmemiş. Bu karşı tarafın iyi niyetini kötüye kullanmak oluyor.

Evet tüm gün 450 ve rakamı kendi belirledi. Haftada iki gün geldiği için kendi planına göre hareket ediyor.

Size haftada 2 gün ve her ay istisnasız 8 gün geliyorsa; bu fiyat sizin gibi ayda 8 kez gittiği evler için geçerlidir.

Ayda 1 kez veya birkaç ayda bir gidilen evlerin temizlik durumu birbirinden farklı olduğu için fiyatı da farklı oluyor genelde.

Son düzenleme:
hem onları hem kendimizi korumak aslında .Allah korusun ters bi şey olsa kimse sıkıntı çekmesin. devlet çok büyük bir kolaylık yapıyor bu konuda. hatta ocaktan önce yaklaşık 4 tl idi. herkese tavsiye ediyorum. keşke yaygınlaşsa da kimse mağdur olmasa
Peki ödemeyi nasıl yapıyorsunuz. Şirket falan olmanız gerekmiyor mu. Hiç bilmiyordum ama yapmak lazım gerçekten bu kadar kolaysa. Ben genelde bakıcı için arkadaşlarımı uyariyorum. Hem sonradan davalık olunmasin diye hem bazı teşvikler vs oluyormuş onda da. Bunu hiç bilmiyordum.

Peki ödemeyi nasıl yapıyorsunuz. Şirket falan olmanız gerekmiyor mu. Hiç bilmiyordum ama yapmak lazım gerçekten bu kadar kolaysa. Ben genelde bakıcı için arkadaşlarımı uyariyorum. Hem sonradan davalık olunmasin diye hem bazı teşvikler vs oluyormuş onda da. Bunu hiç bilmiyordum.
sgk online ödeme sayfasına girince yönlendiriyor sayfa kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. aslında telefondan sms atıp faturanıza da yansıtabiliyorusunuz o daha kolay ama nedense benim telden defalarca atmama rağmen faturama yansımadı bende sgk online tahsilat sayfasından ayda bir ödeme yapıyorum toplam. 2 ay süresi var. hemen de yapılabiliyor ödeme. ben aylık yapıyorum. dediğim gibi sms le tel faturasına yansıtmak aktifleştrilebilirse daha kolay. tek koşul 1 ayda 10 günden az olmalı hizmet. 10 günü geçince değişiyor sanırım

Çerçeveletip asmak lazım bu yorumu. Tüm mesajları okurken aynen bu şekilde düşündüm. Kadın ücreti kendi belirlemiş zaten, az olduğunu dusunuyorsa onun yorum yapması lazım. Hem az diyip hem de arada bir iki kişi bana da gelsin de demiş. Madem anormal bu durum kimse bunu teklif de etmemeli :)
Bana da gelsin diyenler daha fazla ücrete gelsin dediler yalnız.

çok garip şeyler savunuluyor bu sitede. Kadın kendisi 250 lira diyorsa neden evine alan kişi “aaaa asla olmaz işin hakkı bu değil.” Desin ki? Ben de eve kadın alacağım zaman fiyatı soruyorum. Biri 300 dese ve güzel yapsa 300 verir geçerim. Sonuçta 500 de anlaşıp, işi yaptırıp 300 lira verip göndermiyorsun. Sizin içinize sinmiyorsa 1000 tl isteyeni bulun tam sinsin içinize madem.

Ayrıca ülkede asgari ücret brüt günlük olarak 350 lira, net 287 liradır. Saatliği günlük brüt 45, net 37 liradır. Yani zaten 500 lira günlük temizliğe gelen biri asgari ücretin 2 katını kazanıyor. Neye bu kadar yazık, günah çekiliyor anlamıyorum ben.
Asgari ücret hesaplamasını 30 gün üzerinden yapmışsınız ama calisma günü olarak hesaplarsanız hafta da 5 gün de 400 küsür haftada 6 gün çalışıldığını hesaplarsak da 360 lira net ücret çıkıyor. Ev temizliğinin de ( sadece klasik temizlik değil ek işleri de katarsak eğer) yoğun fiziksel güç gerektirdiğini düşünürsek 250 lira 300 lira hak edilenin absürt altında kalıyor.

Arkadaşlar ayrı konu açmayayımda. Avrupa yakası fatih Eyüp civarında oturan bildiğiniz yardımcılar varsa 15te bir almak için arıyorum güvenilir birisini. Yönlendirebilen olursa çok sevinirim

Asgari ücret hesaplamasını 30 gün üzerinden yapmışsınız ama calisma günü olarak hesaplarsanız hafta da 5 gün de 400 küsür haftada 6 gün çalışıldığını hesaplarsak da 360 lira net ücret çıkıyor. Ev temizliğinin de ( sadece klasik temizlik değil ek işleri de katarsak eğer) yoğun fiziksel güç gerektirdiğini düşünürsek 250 lira 300 lira hak edilenin absürt altında kalıyor.
ben yapmadım, google'a girip yazarsanız hesaplamanın böyle yapıldığını görürsünüz. benim kafamdan attığım bir şey değil yani. asgari ücrete tabi kişilerin hesaplaması haftalık 45 saat üzerinden yapılır. hesabı da dediğim gibi ben yapmadım. bana göre kişi kabul ediyorsa absürd kalmıyor. bu tamamen karşılıklı anlaşmaya bağlı.

Az diyip banada gelsin diyenler fiyatı artırmak koşuluyla da yazdı ama siz işinize geldiği kadarını anlayıp yazdiginiz için normal. Nicke bakınca he tamam diyor ama insan sorun yok ne yazsa 🤷

X