• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen misafirler

Yok ya, anne alıyor eline dergisini kuruluyor koltuğa bitti. Gerçekten artık buna karar verdim, evime gelen misafirler çocuklarını unutuyorlar, kendi çocukları değilmiş gibi davranıyorlar.

bi de ahkam keserler cocuk psikolojisi ve egitimi ile ilgili.. sen once baskasinin evine saygiyi dikkati ogret, madem gezmelere goturup ortama saliyosun.. dmi

en sevmedıgım cümle ise : ''cocugun yok ya bılmezsın'' oluyor.''
başka yerden alt edılemeyınce son koz, ben yapabıldım,sen beceremedıne donuyor olay:KK45:
neyse konuyu dağıtmayım..

.ben boyle bir durumsa cok ta takilmiyorum zateb misafirerin gittigunde derinsen bir sil supur yaparim
Ev de havalanir koltukta silinir hic hoslanmiyorum giden misafirin arkasindan laf edilmesinden
cok hassas insanlar bence ev gezmelerine dur demeli

Aslında misafir severim ama ... .

Arkadaşlar bana akıl verin, ne yapacağımı şaşırdım. Bazen bende bir anormallik olduğunu düşünüyorum, bu kadar mı her şey bir insana batar, sinir eder.

Daha dün arkadaşım çocuklarıyla bana geldi, oğlu 11 yaşında. Yoldan bardakta mısır almışlar, ben de aldım mutfağa masaya koydum, çocuklara sandalyeye buyur ettim, burda oturup yiyin dedim. Bi baktım, almış mısırı salonda masaya kurulmuş, masada örtü yok başlamış yemeye, masanın üzerine saçıldı mısırlar, mayonez ketçap karışımı oldu masanın üstü. Parmağıyla toplayıp elini yalamaya başladı, ben kıllandım tabi aldım tekrar mutfağa götürdüm, gel oğlum burda otur ye dedim.

Bu yetmezmiş gibi, eve girince baktım çocuğun ayağında çorap yok ve inanılmaz kokmaya başladı hemen ev. Çorapları terden ıslanmış diye annesi çıkarmış, leş gibi kokan çıplak ayaklarıyla evde dolaşmaya başladı. Koltuğa uzandı ayaklarını parmaklarının arası filan hep koltuğa, koltuk yastıklarına süründü. Inanın, gittikten sonra bile ev ayak kokuyordu : (

Bir kaç arkadaş daha var böyle, çocukları felaket. Masadan börekleri alıp evde koşarak yemeleri, masaya oturma medeniyeti yok. Evde dolaşarak, koltuğa yayılarak tabaksız çatalsız kek, börek yenir mi ya?Anneler de sağolsunlar, ne kadar rahatlar. Geçen yer sofrası hazırladım çocuklara, almış biri meyve suyunu eline yayılmış koltuğa, gittikten sonra görüyorum koltuk baştan aşağıya meyve suyu.
Ben kendi çocuğuma bile, ayakta gezerek yemek yedirtmem, masada yemeğini yer, şükrünü eder, kalkıp elini ağzını yıkar sonra dolaşır. Ama böyle anne ve çocuklara tahammul edemiyorum, nasıl başa çıkıcam bunlarla?

Evime misafir davet etmesem olmaz, davet edince de rezillik. Nasıl anlatıcam, aslında çocukları değil, anneleri terbiye etmek lazım.
Ayy bende ayni durumdayim.bana misafirgelir,her yer batar.ben giderim cocuklarim mis.ne bir yerkaristirma ne de etrafa zarar vermek.ikram olursa neredeyse orada yerler.bana gelenler mutfak dolaplarima bile yagli ellerini surerler.

bu tarz kişiler banada gelmeye başladılar..her dakika acıkıp biz salonda otururken..kendileri mutfağa dalıp buz dolabında ne var ne yo çıkarıp..ekmekler yerlerde..zeytin taneleri yerde..artık dayanamadım..eve çocuklu almıyorum..kontağımı kestim böyle uzaylı insanlardan..

Ya çocuktur tabi ki döker saçar mum gibi olacak değil ya. Dökülüp saçılan temizlenir bi şekilde. İnsanların rahatlığı beni uyuz eden. Ben çocuklarımı salıp rahat oturamıyorum işte. Çocuk odasında bile oynasalar gittiğimiz yerde devamlı kontrol ediyorum.kimse misafirin arkasında konuşmuyor. Biz nasıl özen gösteriyorsak onlarda gösterdin biraz o kadar.
Hemen hemen bütün arkadaşlarımın ufak çocuğu var. Toplandığımızda ev savaş alanına dönüyor oyıncaktan falan ama hiç birimiz saldım çayıra yapmıyoruz.

bu tarz kişiler banada gelmeye başladılar..her dakika acıkıp biz salonda otururken..kendileri mutfağa dalıp buz dolabında ne var ne yo çıkarıp..ekmekler yerlerde..zeytin taneleri yerde..artık dayanamadım..eve çocuklu almıyorum..kontağımı kestim böyle uzaylı insanlardan..
En iyisini yapmissin bence arkadan gidenin arkasinda sinirlenip birdw arkasinsan spylendikten sonra gorusmwmwk saha mantikli geliyoe bana

Herkesin çocuğu masada yerken, biri yemek istemedi, annesi de aldı tabağa pilavı doldurdu koydu kaşığı içine verdi oğluna. Çocuk da (10yaş) almış tabağı, kalkmış 2. Katta yatak odasında dolabın içinde pilavı yemiş.
Ev sahibi, diyor bütün gün üst katı toparladım tam bitirdim derken, dolabın içinden pilav temizledim, yağlanmış kiyafet topladım.
Nasıl ama?
1 gün misafir geliyor, 3 gün ev temizliyorsun dip köşe.
Bence bu buyuk terbiyesizlik, böyle vurdum duymazlık olamaz ya.

ya hıc unutmam bır gun bır kaç arkadaşım geldı evıme daha evlılıgımın ılk ayları ortulerım var perdelerım yenı, gelirken yaspasta almışlar, ikramlıklara onu da koydum.
mutfaktan bır dondum, çocuk perdenın arkasında elınde yaş pasta, tul perde cıkolata....örtüler halılar elinde hep dokmus ve o kadar kadın bır bırbırlerını yenı görmüş gıbı nasıl sohbete dalmışlar...
tabıkı mısafır oldukları ıcın bırsey demedım, olan olmuştu, halının uzerıne sildim havlu orttum, dağılmasın dıye, perdelerı cektım bır yerde topladım, ortulerı kaldırdım, çocuklarım ellerını yıkadım....(bazı kadınları sahiden anlayamıyorum)
gidince toplu bır temızlıgım oldu ve pazar gunuydu pazartesı ıs var....daha evımın tadını çıkaramadan benım canım cıktı....
eee sonrası....... bir daha davet etmedim tabıkı.....etmeyıde düşünmüyorum...

Bizim gelinde cocugunu aynen boyle yetistiryo elinde cikolata saga sola surer sekerli suyla salonun ortasinda kendini islatir annesi bisey demez falan :KK47: dedem onlar gelince sinir oluyo :KK48:

bana da gelmişti bu zatlardan. mutfağa geldi çocuğuyla bakiiyim neler yapmışsın diye. tepsiden kurabiyeyi aldığı gibi 3 yaşındaki oğluna verdi, çocuk döke saça evde gezine gezine yedi. çıldırmıştım sinirden.

bi arkadaşım karar aldı evine çocuklu misafir kabul etmiyor
artık herkes biliyo huyunu, ona gitmeden önce çocuğumuzu nereye bıraksak planı yapıyolar

arkadaşlarına evinin kuralı olduğuna alıştır, çocuklar ben size mutfağı hazırlamıştım falan diye kibarca uyar, kısa vadede olmazsa da uzun vadede sana uyarlar

Canım sen de basit önlemler alabilirsin
Mesela onlar geleceği zaman masada bir örtü varsa o örtüyü kaldırırsın sonra masayı silmek kolay olur
Koltuklara örtü örtebilirsin çocuklu misafirlerin geleceği zaman sonra makineye atabilirsin
Çocuğa ayakların üşümesin bahanesiyle çorap da verebilirsin :D
Mesela teyzemin ikizleri vardı. Bize geldikleri zaman bir hafta kadar kalıyorlardi ailecek. Annem salondaki halının üstüne battaniye/pike yaymıştı. Hem sıcak tutuyordu hem de çocuklar çay, meyve suyu vs döktüğünde yıkamasi kolay oluyordu.
Ne bileyim biz böyle basit ama pratik yöntemlerle büyüdük :D

Zamanımı böyle şeye neden harcayayım diye düşünüyorum, zaten önceden evimi temizlemişim, yemekler yapmışım misafirlerimi güzel ağırlamak için, gittikten sonra normal bi temizlikle işimi bitirmek varken, neden günlerimi buna harcayayım?
Zaman bu kadar değersiz mi? Senin çocuğunun duvardan yağlı, çikolatalı parmak lekelerini temizlemek saatlerimi alıyor, ama senin o çocuğun çikolatalı elini silmen 3 saniyeni alır.

Back