- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
- 73
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Ailem biraz kendi alemindeler. Kardesim hergun gezmede bi yerde. Annem de haftaici hep evde durur haftasonu inadina yapar gibi hic evde olmaz ayda yilda bir yakalarsam birakirim cocuklari bakar ben dışarı cikarim hava alirim falan. Esimle iyilikle konuşuyorum olmuyor kotulukle konusuyorum olmuyor duyuyor ama dinlemiyor. Ha ona anlatmissin ha duvarlara . Artik konusmayacagim susacagim sanirim kendi aklinin basina gelmesini bekleyeceğim.Icten ice kizginlik beslemeye devam ederseniz ufak bir anlasmazlikta patlarsiniz ama. Evlilik kusurlari idare edebilme sanatidir birazda. Hayat arkadasiniz soz konusu, cocuklarinizin babasi. Onu anlamaya calisip, sevmeye devam etmek her zaman kazandirir. Surekli gergin olup sussaniz dahi bu hissedilir, susmanizin anlaminida bozar bence. Siz simdilik ona izin taniyacaginiz konusunda kendinizi ikna edin, onu davranislarindan dolayi affedin daha sonra yine kendi belirlediginiz bir vakitte esinizle samimi bir sekilde konusun, onun destegine, sevgisine ihtiyaciniz oldugunu, size destek oldugunda kendinizi guclu hissettiginizi, aksi halde yalniz hissettiginizi anlatin, ama kizmadan suclamadan yargilamadan. Bu arada sizin aileniz size yardim edebilir mi cocuklar konusunda? Arada bir temizlikte, cocuklarla ilgilenmekte vs.
Bende böyle ılımlı soft bir insan olmak istiyorum aslındaIcten ice kizginlik beslemeye devam ederseniz ufak bir anlasmazlikta patlarsiniz ama. Evlilik kusurlari idare edebilme sanatidir birazda. Hayat arkadasiniz soz konusu, cocuklarinizin babasi. Onu anlamaya calisip, sevmeye devam etmek her zaman kazandirir. Surekli gergin olup sussaniz dahi bu hissedilir, susmanizin anlaminida bozar bence. Siz simdilik ona izin taniyacaginiz konusunda kendinizi ikna edin, onu davranislarindan dolayi affedin daha sonra yine kendi belirlediginiz bir vakitte esinizle samimi bir sekilde konusun, onun destegine, sevgisine ihtiyaciniz oldugunu, size destek oldugunda kendinizi guclu hissettiginizi, aksi halde yalniz hissettiginizi anlatin, ama kizmadan suclamadan yargilamadan. Bu arada sizin aileniz size yardim edebilir mi cocuklar konusunda? Arada bir temizlikte, cocuklarla ilgilenmekte vs.
Benim de bebeğim 4.5 aylık hatta 11 gün sonra tam 5 olacak :) Hala küçük olduğu için anakucağında taşıyorum. Otokoltuğunu 4 yaşındaki kızım kullanıyor. Kararlaştırdığımız tarihten birkaç gün önce gelince kızımın otokoltuğunun yerini değiştirememiştim. Birkaç defa şoför koltuğunun arkasında taşıdım ama çok zor oldu. Sonra kızımın koltuğunu kendi koltuğumun arkasına aldım bebeği, arka sağ yani yolcu koltuğunun arkasına yerleştirdim. Kızım ilk 2.5-3 ay arabayı hiç sevmedi yolculuk boyu ağlıyordu hep. Şimdi alıştı. Yani ağladığında dikkatimi yoldan ayırmayacak şekilde sağ kolum ile arkaya uzanıp elini tutuyorum. Henüz hiç kusmadı ama kussaydı mecbur yapmam gereken şey sağa çekmek olurdu. Çok şiddetli ağladığı zamanlar hep sağa çekip sakinleştirdim, yeri geldi emzirdim. Arabayı da youtube da pedagogların önerdiği ninni isimli ninni ile zamanla sevdirdim. En güvenli yolculuk şekli arka sağ elbette. Emzik kullanıyorsanız muhakkak yanınızda bir tane yedek taşımanızı öneririm. Ben sadece iki defa bebeğimi ön yolcu koltuğunun airbagini kapatarak ön koltukta taşıdım ama gerçekten mecbur kaldım. Şuan oyuncakların dikkatini çektiği bir dönemde. Elleriyle yavaş yavaş bir şeyler tutmaya başlamıştır. Anakucağının koluna ses çıkaran veya çok renkli oyuncak asabilirsiniz. Araba harelet ettiği müddetçe salanacak dikkatini çekecektir. O oyıncağı sadece arabada giderken kullanın ki sıkılmasın ondan veya farklı bir tane daha alın, değişimli kullanın. Hem evde hem arabada sıkılmadan kullanabilirsiniz böylece. Umarım yardımım dokunabilmiştir. Uzun oldu kusura bakmayın :)Bebeği arabada anakucağı ile mi taşıyorsunuz yoksa oto koltuğumu
Birde arabanın neresine konumlandırıyorsunuz
Yolculuk anında ağlarsa kusarsa ne yapıyorsunuz
Benim oğlumda 4,5 aylık en güvenli nasıl yolculuk edebilirim
Keşke bi mucize olsa bütün kadınlar eşinin abileri gibi düşünen erkeklerin yüzlerine kussa ne güzel olur. Evet iğrençleştim ama öyle nefret ediyorum ki kadını hiç gibi gören erkeklerden burda okuyorum sadece böylesine rastlamadım. Allah sabırlar versin size. Eşinizle birbirinizi seviyorsanız eşini ailesinden uzak tutmak için elinden ne geliyorsa yap bence ne olursaEvet kardesleri ailelerine fazla duskun degiller basina buyruk insanlar. Esimi de bu yonde hep fisekliyorlar . Kendine bak kendin gez eglen , karin baksin cocuklara sen kendi keyfine bak seklinde akil veriyorlar hep . Ilk cocukta boyle degildi ama ikincide tam onlar gibi olma yoluna girdi
Çok teşekkür ederimBenim de bebeğim 4.5 aylık hatta 11 gün sonra tam 5 olacak :) Hala küçük olduğu için anakucağında taşıyorum. Otokoltuğunu 4 yaşındaki kızım kullanıyor. Kararlaştırdığımız tarihten birkaç gün önce gelince kızımın otokoltuğunun yerini değiştirememiştim. Birkaç defa şoför koltuğunun arkasında taşıdım ama çok zor oldu. Sonra kızımın koltuğunu kendi koltuğumun arkasına aldım bebeği, arka sağ yani yolcu koltuğunun arkasına yerleştirdim. Kızım ilk 2.5-3 ay arabayı hiç sevmedi yolculuk boyu ağlıyordu hep. Şimdi alıştı. Yani ağladığında dikkatimi yoldan ayırmayacak şekilde sağ kolum ile arkaya uzanıp elini tutuyorum. Henüz hiç kusmadı ama kussaydı mecbur yapmam gereken şey sağa çekmek olurdu. Çok şiddetli ağladığı zamanlar hep sağa çekip sakinleştirdim, yeri geldi emzirdim. Arabayı da youtube da pedagogların önerdiği ninni isimli ninni ile zamanla sevdirdim. En güvenli yolculuk şekli arka sağ elbette. Emzik kullanıyorsanız muhakkak yanınızda bir tane yedek taşımanızı öneririm. Ben sadece iki defa bebeğimi ön yolcu koltuğunun airbagini kapatarak ön koltukta taşıdım ama gerçekten mecbur kaldım. Şuan oyuncakların dikkatini çektiği bir dönemde. Elleriyle yavaş yavaş bir şeyler tutmaya başlamıştır. Anakucağının koluna ses çıkaran veya çok renkli oyuncak asabilirsiniz. Araba harelet ettiği müddetçe salanacak dikkatini çekecektir. O oyıncağı sadece arabada giderken kullanın ki sıkılmasın ondan veya farklı bir tane daha alın, değişimli kullanın. Hem evde hem arabada sıkılmadan kullanabilirsiniz böylece. Umarım yardımım dokunabilmiştir. Uzun oldu kusura bakmayın :)
Bence de hakediyorlar gercekten . 40 indan sonra azan adamlardan nefret ediyorum boylari kadar cocuklari var ve ben bunlari gorunce midem bulaniyor. Gozleri disarda hep baska kadinlarda ve onlarla ayni ortamda olmaktan nefret ediyorum . Esim onlardan asla kopmaz cok duskun ailesine . Belki beni bile birakir onlari sil dersem.Keşke bi mucize olsa bütün kadınlar eşinin abileri gibi düşünen erkeklerin yüzlerine kussa ne güzel olur. Evet iğrençleştim ama öyle nefret ediyorum ki kadını hiç gibi gören erkeklerden burda okuyorum sadece böylesine rastlamadım. Allah sabırlar versin size. Eşinizle birbirinizi seviyorsanız eşini ailesinden uzak tutmak için elinden ne geliyorsa yap bence ne olursa
Sende az değilsin he :)4 tane yontemim var hangisini anlatayim :)
Torpido gözünde Airbag kilidi için bir anahtar bölmesi olması gerekli oradan kapatılıp açılabiliyor. Her anakucağında aynı mıdır kemer bağlama şekli bilmiyorum ama yönünü soruyorsanız, çocuğun yüzü öne değil arka tarafa bakmalı. Anakucağını aldığınız markanın veya bebek arabasının anakucağı ise youtubeda bağlama videosu olabilir bir bakın isterseniz. Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Ufak tefek kazalar olursa da kafaya takmayın, stres yapmayın :)Çok teşekkür ederim
Hepsini not aldım
Ama ön yolcu airbag nasıl kapatılıyor
Arabayı da yeni aldım ona da alışamadım daha
Öyle bir özelliği var mı nerden bilicem
Birde kemeri anakucağına nasıl takıyorsunuz
Malesef esin onlar gibi olma yolunda emin adimlarla ilerliyorBence de hakediyorlar gercekten . 40 indan sonra azan adamlardan nefret ediyorum boylari kadar cocuklari var ve ben bunlari gorunce midem bulaniyor. Gozleri disarda hep baska kadinlarda ve onlarla ayni ortamda olmaktan nefret ediyorum . Esim onlardan asla kopmaz cok duskun ailesine . Belki beni bile birakir onlari sil dersem.
Teşekkür ederimTorpido gözünde Airbag kilidi için bir anahtar bölmesi olması gerekli oradan kapatılıp açılabiliyor. Her anakucağında aynı mıdır kemer bağlama şekli bilmiyorum ama yönünü soruyorsanız, çocuğun yüzü öne değil arka tarafa bakmalı. Anakucağını aldığınız markanın veya bebek arabasının anakucağı ise youtubeda bağlama videosu olabilir bir bakın isterseniz. Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Ufak tefek kazalar olursa da kafaya takmayın, stres yapmayın :)
Ay yok defalarca soyledim tasinmaz onlari gormeden bir gun bile geciremiyor. Nefes alamiyor onlarsiz. Etrafimda bir suru ornek cift var hatta bahcede cocuklari henelde hep babalari oynamaya cikariyor cevremde. Haftasonlari herkes coluguyla cocuguyla parklarda bahcelerde bende tek basimayim cocuklarla.Malesef esin onlar gibi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor
Katrani kaynatirsan olur mu şeker cinsine çeker
Yaşı ilerledikçe iyice onlara benzemesi cok olasi
Aslında diplerinden ayirabilseniz
başka sehire falan tasinsaniz
ailece gidebileceğiniz tanıdık insanlar olsa
duzgün karısına yardımcı erkeklerle görüşüp arkadas olsa belki azda olsa bunu kirardiniz
Ama zaten uyma akıllı bir eş ve kötü niyetli aile var durumunuz çok zor
Allah yardımcınız olsun
Evlenmeseymiş o zaman . Sanki çocuklar sadece size ait de sizi bencillikle suçluyor. Çocukların sorumluluğunun üstüne aile baskısı da eklenince sapıtmış biraz. Tabi o hayat da daha kolay geliyor ve çabuk alışıyor. Güzel bir dille konuşun. Çocukların bir babaya ihtiyacı olduğunu ifade edin. Umarım düzelir bu durum. Ne kadar bunalabileceğinizi tahmin ediyorum üzüldüm sizin için. İnşallah hallolur canım.Konusuyorum ben calisiyorum yoruluyorum diyor. Haftasonu geliyor cocuklari disafi cikaralim diyorum bencilsin diyor. Haftaici essek gibi calisiyorum haftasonu kendime vakit ayiracagim diyor. Sonra bakiyorum kardesleriyle annesiyle akrabalariyla falan geziyor kahveye gidiyor mac izlemeye gidiyor.
Benimkiler yakasini bir turlu birakmiyor iste. Buda onlara uydu evin yolunu unutacak yakinda diye korkuyorum. Itle yatan bitle kalkar demisler.Gordugum kadariyla cocuktan sonra erkekler degisiyor. Doldurusla ilgisi olsa simdiye kadar dolardi zaten.
Benim kaynimda ailesiyle vakit gecirmez, gezdirmez, ilgilenmez 2 cocuklu devamli kvnin evindedir. Esime de surekli o"oraya gidelim, bunu yapalim, buraya gidelim" diye plan yapip duruyordu devamli esimle takilmak istiyordu bakti olmadi birakti. Biz de 4 yillik evliyiz.
Konusuyorum ben calisiyorum yoruluyorum diyor. Haftasonu geliyor cocuklari disafi cikaralim diyorum bencilsin diyor. Haftaici essek gibi calisiyorum haftasonu kendime vakit ayiracagim diyor. Sonra bakiyorum kardesleriyle annesiyle akrabalariyla falan geziyor kahveye gidiyor mac izlemeye gidiyor.
Benimkiler yakasini bir turlu birakmiyor iste. Buda onlara uydu evin yolunu unutacak yakinda diye korkuyorum. Itle yatan bitle kalkar demisler.
Bende diyorum senin gibi erkekler evlenmeli hayatinin sonuna kadar ailelerinin kuklasi olarak yasayip olmeli kimsenin basini yakmaya hakkiniz yok diye.Evlenmeseymiş o zaman . Sanki çocuklar sadece size ait de sizi bencillikle suçluyor. Çocukların sorumluluğunun üstüne aile baskısı da eklenince sapıtmış biraz. Tabi o hayat da daha kolay geliyor ve çabuk alışıyor. Güzel bir dille konuşun. Çocukların bir babaya ihtiyacı olduğunu ifade edin. Umarım düzelir bu durum. Ne kadar bunalabileceğinizi tahmin ediyorum üzüldüm sizin için. İnşallah hallolur canım.
Ne babaligi hayatim adamda babalik duygusu olsa cocuklar yuzunden evden sogudum demez o bunu soyleyince ben ondan daha cok soguyorum. Problemi cikaran ben degilim ilk gunden beri ailesi gitsin onlara hayati zehir etsin benim cocuklarimdan ne istiyor. Bitmedi kiskancliklari bir turlu gitmedi . En cok da annesine kinliyim hep.o yapiyor bunlari. Sinsi sinsi isliyor benimkini alttan alttan.Eşiniz ailevi problemlerden de etkilenmiş olabilir, siz haklı bile olsanız malesef erkekler tamamen görüşmeme durumunu pek kabul etmiyorlar, bir de düşünsenize ailesinden bu kadar kişi anlattığınız şekilde sizinle ilgili konuşuyorsa, ilişkinizin yıpranması normal.
Yalnız şu nasıl bir saçmalıktır, hafta içi çalışıyorum, haftasonunu kendime ayırırım, 2 tane evlada sahip bir babanın böyle bir lüksü Yok kusura bakmasın, o evlatların babalarıyla vakit geçirmeye hakkı yok mu, bu nasıl aile babalığıdır.
Takip programını mümkünse özelden ismini verebilirmisin eşin biliyormu?Merhaba hanimlar. Ben 5 yillik evliyim 2 cocugum var . 9 ay once ikinci cocugumuz dunyaya geldi. Esim cocuklardan önce ilgili biriydi evine bagli, yanimdan ayrilmayan surekli benimle vakit geciren. Ozellikle ikinci cocuktan sonra cok degisti evden kaciyor resmen . Isten cikista kardesleriyle disarda takilmalar, haftasonlarini ailesiyle gecirmeler, hatta hic kahve nedir bilmeyen adam kahveye bile gidiyor. Hayatinda baska birisi yok cunku telefonunda takip programi var izliyorum. Cocuklar beni bunaltiyor eve gelmek istemiyorum yoruluyorum vs birsuru bahane uydurup her haftasonu evden kendini disari atiyor kaçar gibi. Ben aksama kadar evde cocuk bakicisi hizmetci modunda takiliyorum.
Bir de şu var ben evlendigimden beri esimin ailesi benden haz etmiyorlar. Sebebi ise kendi karilarinin kiskancliklari. Karilari onlari doldurur onlar da esimi doldurur bana karsi. Surekli dedikodu yaparlar benimle ilgili. Annesi , erkek kardesleri , kiz kardesleri, eltiler vs.
Eltilerimin bana dusman olma nedeni onlar benden cok buyukler onlar evlenirken onlara az bilezik takilmis bana cok takilmis. Ben ozellikle bilezik yada altin vs istemedim hatta esime ben altindi bilezikti gerdanlikti sevmem senin icinden ne geciyorsa onu tak dedim. Aiesinden ve kendisinden hicbirsey talep etmedim esyalarimizi bile kendimiz aldik. Eltiler bana bu sebepten kinlenmisler, kocalarini bana karsi hep kiskirtiyorlar onlar da esimi. Kv desen o hepsinden beter esimle beni yanyana gorunce bile çıldırıyor oglunu benden kiskaniyor. Elele tutariz olay cikarir esim bana sarilir kavga cikarir, terbiyesizligimizden tutunda gevsekligimize kadar sayar doker. Gezmeye gideriz olay cikarir niye karini gezdiriyorsun beni gezdirmiyorsun diye. Esim bana cicek alir kiskanir siz sevgili misiniz niye karina cicek aliyorsun diye. Abileri desen zaten karina yuz verme bizimle gez toz takil diye basinin etini yiyorlar , kendileri evlerine eslerine duskun degiller hatta esleriyle ask sevgi yok aralarinda, biz birbirimizi gercekten cok seviyorduk onu cekemiyorlar. En son kv ile tartismamiz oldu ben patlama noktasına ulastim icimdekileri saydim doktum. O ileri gidince bende ileri gityim ikimiz de biraz sinirlari astik tabi onun amaci buydu zaten ki kocami bana karsi nasil doldurdugunu tahmin edersiniz . Su an kendisiyle hicbir iletisimimiz yok.
Simdi bu olaylardan yola cikarak esim sizce ailesinin doldurusuna geldigi icin mi benden ve evden uzaklasti yoksa gercekten cocuklar yüzünden mi evden uzaklasti ? Sizce ne yapmaliyim kizlar bana akil verin cok uzuluyorum her haftasonu evde tek basima cocuklarla cok bunaliyorum . Esim birdenbire disariya merak sardi ne yapacagim ben böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?