• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçıp gitmeyi düşünüyorum

Başın sağolsun tatlım, sen 16 yaşına gelene kadar annen vardı ama 4 yaşındaki kardeşin senin kadar şanslı değil. Bu durumda biraz erken olgunlaşmak zorunda kalacaksın. Dışarıda evden daha cazip gibi görünen hayat gerçekten çok kötü. Sakın ama sakın evinden ailenden uzaklaşma.

kaçta herkeze yem ol bu yaşta işe mi alırlar evli bayanlara neler yapıyorlar sen kaldıki askeri ücretin yarısını koklatmazlar ev kirası yalnız evde kalma bırakılar seni tek çakalların içinde harcanırsın bencede kaç devam et hiç bekleme okula nasıl devam edersin o çok düşündüğün okulun varya işte çalışmaktan ayaklarının sızısını hissetmekten uyuya kalırsın okul mu kalır o hayatın içinde en fazla şanslıysan birinin kapatması olursun dene ve gör kendi akraban böyle kardeşinin yaramazlığına laf ediyorsun başını taşlara vurursunda geç olur devam et sen bencede kaç

Şehir kütüphanesi uzak mi. Yakınsa yanına sandviç yapıp hafta sonları git. aksama kadar ders çalış, kitap oku, dergi oku. Yanına termosla kahve al evden.
Keşke dışarda daha rahat bir ortam olsa. Git şurda kal desek. Ama üniversiteye gidene kadar böyle olacak. Okuluna bakacaksın.

Canm Kardeşin o senin çok küçük hepiniz küçüksünüz üstünüze yük binmiş zor tabiki ama böyle isyan edip kaçıp gitmeyi düşünmek olmaz dışardaki hayat yaşadıgın hayattan çok daha zor.birbirnize kenetlenmeniz lazım.psikolojik destek alırsan iyi olur senin için kolay değil yaşadıgınız

Ya gerçekten şuan çok kötüyüm çok berbat bir durumdayım ve buraya yazmak istedim

Ben 16 yaşındayım, 3 ay önce annem bir kazada vefat etti. 3 kardeşiz, ablam ben ve kardeşim. Kardeşim aşırı şımarık bir çocuk 4 yaşında, kesinlikle yerinde durmuyor, beni de ders çalıştırmıyor.

Aile apartmanında oturuyoruz, babaannemgil ve amcamgille aynı kattayız. Ben evden gitmek istiyorum artık çünkü evimizde huzur yok. Ders bile çalışamıyorum kardeşim çok haylaz bir çocuk bana fırsat vermiyor. Babaanemgilde zaten yaşlı oldukları için kardeşime fazla tahammül edemiyorlar. Bugün okula gidemedim hastaydım, güya biraz ders çalışırım vs dedim ama tabiki kardeşim durmadı bir sürü şeyi kırdı ben de bağırdım zaten sinirliyim, bir de babaannem geldi o sırada ona da dedim ben ders çalışıcam çalıştırmıyorsunuz sonra da düşük alınca kızarsınız falan diye. Babannemde huysuz birisi o da bana bağırdı güya bize verdikleri manevi ilgiyi yüzüme vurdu resmen . Ya çok çok yalnızım kimse beni anlamıyor. Babam desen o da hem derslerimizde başarılı olalım ister hem de kardeşimle ilgilenelim ister. Bıktım artık ya. Benim yaşımdaki kişiler hafta içlerini sevmezler hafta sonlarını iple çekerler ama bende durum tam tersi. Okul benim için evden bin kat daha iyi. Ama derslere falan da katılamıyorum artık çünkü moralim bozuk oluyor genelde, zaten kardeşim ders çalıştırmıyor bana. Her şeyimde bir sorun var. Sürekli ilaç kullanıyorum organ eksikliğim var hayatım zaten ilaçlarla geçiyor artık, iki üç gün içmeyi aksattım hemen hasta oldum off :KK43:

Yemin ediyorum şu evden daha kötü bir ortam olamaz. Başıma gelebilecek şeyler bu kadar kötü olamaz. İnsanlar bana ilgi göstermiyor ve kimseye derdimi de anlatamıyorum. Ha bu arada okulu övdüm falan ama öğretmenlerim de durumumu bilmelerine rağmen hiçbirisi bana ilgi göstermiyor. Hepsi için normal bir öğrenciyim yani en azından sınıf öğretmenimizin birazcık benim psikolojimle ilgilenmesi gerekmez mi?? Onun da umrunda falan değilim.

Nereye gideceğimi bilmeden gitmek istiyorum. Zaten daha başıma ne gelebilir ki? Yanımda param da var bana yeter. Evet haberlerde neler neler okuyoruz yani ben de biliyorum ama inanın ben bu evin içerisinde çıldıracak gibi oluyorum, her an sinir krizi geçirecek gibiyim. En azından biraz kafamı dinlemek istiyorum. Kimseye bir şey demeden gitmek bir daha da geri gelmemek istiyorum. Ya ölücem ya da gidicem buralardan gerçekten başka bir yolum yok

Aslında yazdıklarından ne kadar olgun, bu fikirlere uzak bir kız olduğunu sadece sinirle bir anlığına bunlara kapıldığını düşünüyorum. Çok bilinçlisin, yaşadığın duruma rağmen bu kadar güçlü durabilmen bile bence büyük bir başarı. Hassassın, alıngansın, sevdiğini kaybetmenin acısını yaşadın biliyorsun, ailenden geriye kalanları kaybetmeyi göze alabilir misin ? Hepimizin bu yaşlar da böyle düşünceleri oldu, ben çok asiydim anneme dünyayı zehir ederdim, şimdi onlardan çok uzaktayım ve varlıklarının huzurunu o kadar çok arıyorum ki. Evliyim, eşim var, ama ailem kadar sağlam tutunamıyorum ona. Aile bambaşka bir şey, onların sana, senin onlara çok ihtiyacın var. Acın çok büyük, bir şair " tatmadığın acının hakkın da konuşmak kolaydır " diyor, kimse senin kadar acını yaşayamaz, beklenti içine girme. Biraz toparlan, asla kendini bırakma, destek al psikolojik olarak vee buraya başarı öykülerini yaz. Herşey güzel gönlünce olsun, Allah sabırlar versin, anneciğinin mekanı cennet olsun. ♡

Okuldan dönünce de kendini at bir odaya kilitle kapıyı yat uyu. Ortalıktan el ayak çekilince, herkes uyuyunca bu sefer sen uyan, çalış. Bende sıkıntılı bir ortamdaydım lise yıllarımda ve sınava hep böyle çalıştım. Herkes uyurken yaktım ışığımı, çalıştım dersime. Şu an öğretmenim ve çalışıyorum. Allah senin de yolunu açık eder inşallah.

kaçta herkeze yem ol bu yaşta işe mi alırlar evli bayanlara neler yapıyorlar sen kaldıki askeri ücretin yarısını koklatmazlar ev kirası yalnız evde kalma bırakılar seni tek çakalların içinde harcanırsın bencede kaç devam et hiç bekleme okula nasıl devam edersin o çok düşündüğün okulun varya işte çalışmaktan ayaklarının sızısını hissetmekten uyuya kalırsın okul mu kalır o hayatın içinde en fazla şanslıysan birinin kapatması olursun dene ve gör kendi akraban böyle kardeşinin yaramazlığına laf ediyorsun başını taşlara vurursunda geç olur devam et sen bencede kaç

Düşündüğüm şeylerin yanlışlığını 'harika' bir üslupla belirtmişsiniz teşekkür ederim şuan hemen ikna oldum (?)

Aslında yazdıklarından ne kadar olgun, bu fikirlere uzak bir kız olduğunu sadece sinirle bir anlığına bunlara kapıldığını düşünüyorum. Çok bilinçlisin, yaşadığın duruma rağmen bu kadar güçlü durabilmen bile bence büyük bir başarı. Hassassın, alıngansın, sevdiğini kaybetmenin acısını yaşadın biliyorsun, ailenden geriye kalanları kaybetmeyi göze alabilir misin ? Hepimizin bu yaşlar da böyle düşünceleri oldu, ben çok asiydim anneme dünyayı zehir ederdim, şimdi onlardan çok uzaktayım ve varlıklarının huzurunu o kadar çok arıyorum ki. Evliyim, eşim var, ama ailem kadar sağlam tutunamıyorum ona. Aile bambaşka bir şey, onların sana, senin onlara çok ihtiyacın var. Acın çok büyük, bir şair " tatmadığın acının hakkın da konuşmak kolaydır " diyor, kimse senin kadar acını yaşayamaz, beklenti içine girme. Biraz toparlan, asla kendini bırakma, destek al psikolojik olarak vee buraya başarı öykülerini yaz. Herşey güzel gönlünce olsun, Allah sabırlar versin, anneciğinin mekanı cennet olsun. ♡

Çook teşekkür ederim harikasınız
Şehir kütüphanesi uzak mi. Yakınsa yanına sandviç yapıp hafta sonları git. aksama kadar ders çalış, kitap oku, dergi oku. Yanına termosla kahve al evden.
Keşke dışarda daha rahat bir ortam olsa. Git şurda kal desek. Ama üniversiteye gidene kadar böyle olacak. Okuluna bakacaksın.

Maalesef uzak :(

Babana söyle seni okul sonrası etüd e yazdırsın
2 saat yeter
Verimli çalışır tekrar yaparsın
Eve öyle gider dinlenir ailenle ilgilenirsin
Ablan da azıcık elini taşın altına koysun

Canm böyle saçma şeyler düşünme.. günlük evler günlüğü 100 liradan başlıyor parana hiç güvenme.. evde çalışamıyorsan okuldan snra yemeğini yedikten sonra düzenli olarak 2-3 saatliğine kütüphaneye git orda çalış. Babanada durumu anlat.
ya 4 yaşındaki kardeşine senden daha çok acıdım İnan onun tam ilgi zamanı yavrum anneside yok :KK43: kreşe fln başvurun kardeşine içn değişiklik olur enrjisini orda atar.

Ya gerçekten şuan çok kötüyüm çok berbat bir durumdayım ve buraya yazmak istedim

Ben 16 yaşındayım, 3 ay önce annem bir kazada vefat etti. 3 kardeşiz, ablam ben ve kardeşim. Kardeşim aşırı şımarık bir çocuk 4 yaşında, kesinlikle yerinde durmuyor, beni de ders çalıştırmıyor.

Aile apartmanında oturuyoruz, babaannemgil ve amcamgille aynı kattayız. Ben evden gitmek istiyorum artık çünkü evimizde huzur yok. Ders bile çalışamıyorum kardeşim çok haylaz bir çocuk bana fırsat vermiyor. Babaanemgilde zaten yaşlı oldukları için kardeşime fazla tahammül edemiyorlar. Bugün okula gidemedim hastaydım, güya biraz ders çalışırım vs dedim ama tabiki kardeşim durmadı bir sürü şeyi kırdı ben de bağırdım zaten sinirliyim, bir de babaannem geldi o sırada ona da dedim ben ders çalışıcam çalıştırmıyorsunuz sonra da düşük alınca kızarsınız falan diye. Babannemde huysuz birisi o da bana bağırdı güya bize verdikleri manevi ilgiyi yüzüme vurdu resmen . Ya çok çok yalnızım kimse beni anlamıyor. Babam desen o da hem derslerimizde başarılı olalım ister hem de kardeşimle ilgilenelim ister. Bıktım artık ya. Benim yaşımdaki kişiler hafta içlerini sevmezler hafta sonlarını iple çekerler ama bende durum tam tersi. Okul benim için evden bin kat daha iyi. Ama derslere falan da katılamıyorum artık çünkü moralim bozuk oluyor genelde, zaten kardeşim ders çalıştırmıyor bana. Her şeyimde bir sorun var. Sürekli ilaç kullanıyorum organ eksikliğim var hayatım zaten ilaçlarla geçiyor artık, iki üç gün içmeyi aksattım hemen hasta oldum off :KK43:

Yemin ediyorum şu evden daha kötü bir ortam olamaz. Başıma gelebilecek şeyler bu kadar kötü olamaz. İnsanlar bana ilgi göstermiyor ve kimseye derdimi de anlatamıyorum. Ha bu arada okulu övdüm falan ama öğretmenlerim de durumumu bilmelerine rağmen hiçbirisi bana ilgi göstermiyor. Hepsi için normal bir öğrenciyim yani en azından sınıf öğretmenimizin birazcık benim psikolojimle ilgilenmesi gerekmez mi?? Onun da umrunda falan değilim.

Nereye gideceğimi bilmeden gitmek istiyorum. Zaten daha başıma ne gelebilir ki? Yanımda param da var bana yeter. Evet haberlerde neler neler okuyoruz yani ben de biliyorum ama inanın ben bu evin içerisinde çıldıracak gibi oluyorum, her an sinir krizi geçirecek gibiyim. En azından biraz kafamı dinlemek istiyorum. Kimseye bir şey demeden gitmek bir daha da geri gelmemek istiyorum. Ya ölücem ya da gidicem buralardan gerçekten başka bir yolum yok
Lütfen bir anlık şeylerle evden kalkıp gitme. Daha ne kötü aileler ortamlar var. Sanırım lise 3 de olman gerek az kaldı sabret biraz. Benden sana tavsiye yakınlarında belediye kütüphaneleri yada fakültede kütüphaneler vardır. Okuldan sonra ve hafta sonları git ve ders çalış. Biliyorum çok zor bir durum. Ama inan evden gitmeye kalkarsan şuan ki hayatını arayacaksın.

Ben evleyim. Kaçtım evlendim. Pişman değilim ama keşke ailem düzgün olsaydı başka imkanım olsaydıda kaçmasaydım dediğim oluyor.

Sana bi kaç tavsiye verebilirim bir ablan olarak kulak asarsan. Şuan evliyim okuyorum aynı zamanda. Hafta içi okuldayım genelde dersimin bittiği saatlerde eşim evde oluyor. Eve gelmek yerine kütüphaneye gidiyorum ve %100 verimli oluyor. Boş zamanlarımda hobilerimle ilgileniyorum. Müzik kursu ve örgü gibi şeylerle uğraşıyorum. Kafamı boşaltıyor ve kesinlikle stresimi alıyor.

Birde muhtemelen okulda kursların vardır. Dersin olmadığı saatlerde okul açıktır. Okulun kütüphanesine gidebilirsin.

Okulda ki rehberlik öğretmenine düzenli aralıklarla git. Görevleri bu ve seni dinlemekle yardımcı olmaklq yükümlü.

Eğer hiçbir sonuç alamazsan kaçmak için yeterli gördüğün parayla bir psikiyatriste git.

Kaçma ablacım. Yazık etme kendine. Dışarı sandığından çok daha kötü..

16 yaşında koca kızsın. Evet anneni kaybetmen büyük eksiklik. Ama o yaramaz dediğin kardeşin size annenden emanet. O daha çok küçük durdan, susdan anlamaz. Senin koruyucu, kollayıcı tavrına muhtaç. Evden ve hayatındaki kişilerden kurtulma planları yapana kadar mevcut durumunu nasıl daha verimli hale getirebileceğini düşün. Maddi olanaklar el veriyosa kardeşinle hem gün içerisinde ilgilenebilecek hemde ufak tefek eb işlerini yapacak birini bulabilirsiniz. Kardeşine ve ablana dört elle sarıl. Kolay olanı seni zelil edecek hayatı degil, seni güçlendirip olgunlaştıracak hayatı seç. Bencilliğinden vazgeç.

Basin sagolsun Allah rahmet eylesin oncelikle.

Kardesin henuz 4 yasinda ve annesini ariyordur bu hircinligi ondandir.

Ama sakin sakin evden gideyim deme disarisi senin de tahmin edemeyecegin kotu kisilerle dolu, inan bana su an sana kotu gelen o evini oyle bir ararsin ki. Sakin..

Sen derslerine odaklan elinden geldigince de kardesinle ilgilen.

Yok yanlış anlamadım haklısınız ama psikiyatri ilaç verirse kullanmak istemiyorum
Bir de babama nasıl derim bilmiyorum
Rehber öğretmenimle görüşüyoruz aslında o gerekli olsa yönlendirmez miydi? :KK43:

git hemen iyi bir doktora. eğer veriyosa da kullan. ankarada yaşıyosun sanırım mutlaka çok iyi hocalar vardır hastanelerde. başına böyle şeyler geldiyse hiç bekleme... benden sana tavsiye

Eğer yanılıyorsam ve yanıldığım için üyeliğiniz aktif edilirse özür dileyeceğim ama ölümle ilgili konularda insanların duygularıyla oynamanıza müsade edemem, karar verin anneniz mi vefat etti yoksa hem anneniz hem babanız mı? Yoksa hiçbiri mi?
Yaşınız 15 mi, 16, 17, 24 mü? Benim sayabildiğim 8-9 üyeliğiniz var.
Bir daha olursa deşifre edeceğim demiştim, darlingsoap darlingsoap ya da altinsuyu altinsuyu , sonsuzgeceli sonsuzgeceli veya L limonlukek13 müsünüz ?
turkuazgece turkuazgece mi, K kedisevenkiz mi yoksa naneliseker987 naneliseker987 misiniz?
@pieceofcake de sizsiniz @limonlucikolataa da sizsiniz değil mi?

Daha kurcalasam kaç üyelik bulacağım kimbilir?

Back