Evden kaçıp gitmeyi düşünüyorum

Canım empati yapmak çok güç bir şey. Kimse kolay kolay empati yapamaz yalnızca yapabildiğini zanneder. Eminim arkadaşların yalnızca annenin kaybını sana hatırlatmamak için sana eskisinden fazla ilgi göstermiyor veya konuyu açmıyorlardır. Ben lisedeyken arkadaşmızın annesi vefat etmişti ve biz başsağlığına gittikten sonra sınıfta anneye ilişkin bir konu dahi açmamaya çalışmıştık. Çok samimi olduğum bir insan değildi ve ben de o olaydan sonra ona ekstra bir samimiyet göstermedim çünkü kendisine acıdığımı vs sansın istemedim. İşte arkadaşların da bu durumu önemsemedikleri için değil seni daha fazla üzmemek için sana farklı davranmıyorlar

Kardesinizi anlamaya calisin 4 yasinda annesiz kalmak ne demek bir dusunun. Siz 16 yasindasiniz boyle tepki verirseniz el kadar cocuk ne yapsin cok uzuldum.
Bir uzmanla gorusemiyorsaniz okulunuzun rehberlik servisine basvurun. Mutlaka yardimci olurlar size

Demek ki güçlüymüşsün ki öyle demiş :) dışarıdan güçlü görünüyorsun anlaşılan. Ama içine de atıp iyi görünmeye çalışma gerekirse ağla paylaş birileriyle ki sana yardımcı olsunlar. İnsanlar seni iyi gördükçe demek ki geçti atlattı sanılıyor.
Bide şunu söyliyim kimseden birşey bekleme illa ki ilgi göstersinler diye bekleme. En çok ailenle birlik ol babanla paylaş gerekirse. Evet o sorumluluğu alacak yaşta değilsin zor gelir şimdi çok iyi anlıyorum çünkü ben 16 yaşımdayken iki kardeşimin sorumluluğunu birden üzerimde buldum. Okula götürüp getirdim yemek yaptım herşeyleri ile ilgilendim. Bunaldım patladım ama geçti hepsi :)
Senin en azından babaannen var ondan yardım almaktan çekinme. Herkese sırtını dönüp herkesi dışlama. yaşlıların dediklerini de kaale almamaya çalış onlar öyle..

Basın sagolsun. Herşey üst üste geliyo gibi olmus. İnan evden kaçınca daha kötü olacak.
Sen haline şükret bi evin ve kardeşlerin var.
Sen mutlu ol ki Annen mezarında rahat uyusun.
(Konuyu okumadan saçma bi yorum yapmıştım o yüzden sildim)

Şu yasinda evden kacarak düzen filan kuramazsin, hayatini dahada mahvedersin. Resit degilsin, bir meslegin bile yok. Nerede calisacaksin, kazandiginla kira mi verebileceksin? Ne ara okuyacaksin?
Anca gidip elalemin yanina siginti olursun ve emin ol kimse bunu karsiliksiz yapmaz.

Evdeki o küçük kardeşinin sana ihtiyacı var yazık. Durumunuz kötü mü kardeşini kreşe verseniz sen de güzelce derslerine çalışsan. Durumun kolay değil ama insanın en huzurlu yeri evidir. Evden kaçarsan çok pişman olursun. Bu kez dönmek istersin dönemezsin. Adını kötüye çıkarır ailen. Öyle birşey yapma tamam mı? Annen yaşasaydı size tahammül edemeyip evden gitseydi affedermiydin. Yapma lütfen aileni üzme. Kardeşin uyurken çalış.

Amcanlar da mı destek değil? Yengen falan çocuk konusunda arada yardımcı olabilir aslında..

Allah güç versin canım ama kaçmak çözüm değil. Kendini perişan edersin. Zaten dünyanın çivisi iyice çıktı aman diyim sabırlı ol..

Okulun rehberlik servisiyle görüşüyorum da pek etkisi olmuyor bana
Sanki o da benden bıkmış gibi hissediyorum.

Kardeşim kreşe gidiyor bugün o da hastaydı gidemedi.
Ama normalde ben okula o kreşe gidiyoruz ve aynı saatte dönüyoruz yani o hep yanımda oluyor ve cidden ödev yaptırmıyor kağıtlarımı yırtıyor kalemlerle duvarları boyuyor ödevlerimi çiziyor pedagog'a da gitti halbuki ama bir şey değişmedi

Yengemin de kardeşim yaşında bir çocuğu var o kız. O şımarık değil ama istediği şey olmazsa deli gibi ağlar. Yani ikisinin de durdurulması çok zor. Yengem pek ilgilenemiyor

Yemin ediyorum şu evden daha kötü bir ortam olamaz. Başıma gelebilecek şeyler bu kadar kötü olamaz.
Zaten daha başıma ne gelebilir ki?
tecavüze uğrayabilirsin. öldürülebilirsin. fuhuş yaptıracak birilerinin eline düşebilirsin.

Yanımda param da var bana yeter.
sonsuz limitli bi kredi kartın yoksa hangi paranın yeteceğini ben bilemiyorum.

Yengemin de kardeşim yaşında bir çocuğu var o kız. O şımarık değil ama istediği şey olmazsa deli gibi ağlar. Yani ikisinin de durdurulması çok zor. Yengem pek ilgilenemiyor
İdare ediceksiniz ablacım başka yolu yok. Sarılın birbirinize..

Kardeşinin ne hissettiğini ben anlatayım sana. Aylardır annesini görmüyo.. en bağlı olduğu her nazını çeken anneciği bi anda yok oldu ortalıktan ve buna anlam veremiyo. Bunun hırçınlığı var ve ilgi bekliyo. Aradığı ilgiyi bulamayınca daha da hırçınlaşıyo. Ablan ve sen bir olup kolunu kanadını sarcaksınız o meleğin..

Kaç yaşında olursak olalım anne acısı herkese zor.. yaşadığınız şey hiçbirinize kolay değil. Birbirinize tutunup bağlı bi aile olmak mı yoksa iyice kopup ayrılmak mı? İlerisini düşünüp ona göre kararlar alıp uygulamalısın. Kardeşin de o aradığı ilgiyi bugün sizlerde göremezse yarın her türlü kötü yola ve boşluğa düşmesi çok muhtemel. Bencil düşünme olur mu kuzum?

Bakın sen ne yaşadıysan kardeşlerinde aynısını yaşadı rahatsız olduğun kişi kardeşin ve sadece 4 yaşında. Biraz daha anlayışlı toleranslı olabilirsin tamam çok kötü birşey yaşamışsın ama bir de ablan var o ilgilenmiyor mu ya da ders çalışacaksan babaannene bırak kardeşini, hiç olmadı kütüphaneler var git orada çalış yani seçenek çok. Sırf kartdeşin yaramazlık yapıyor da ders çalışamıyorsun diye evden kaçılır mı? babanız başınızda yiyecek ekmeğiniz var akrabaların aynı apartmanda ablan var hiç olmazsa. Hayat bu kadar basit değil hemen kaçayım gideyim olmaz herkes birşeyler yaşıyor kaçsan nereye gideceksin nasıl okuyacaksın dersleri iyi olan bir kız kaçmayı değil nasıl okuyabileceğini düşünür kiö okutacak seni ancak seni kandıran birine kaçarsın daha da beter olursun

Bak canım diğer konularımı oku bende 18 yaşındayım sakın ama sakın asla! Başka bir erkek için asla baba evinde vezirdim koca evinde rezil oldum. Burger King ve McDonalds 16 yaşında eleman alıyorlar işe gir çalış okuldan sonra part time 2 sene içinde para biriktir sonra üniversite için biriktirdiğin parayla hangi dış şehir olursa DEFOL GİT en iyisi bu keşke ben de defolup gitseydim. 2 sene sabret ve derslerini sıkı tut sıkı sıkı da ders çalış. Lütfen eğitimine önem ver ben 18 yaşındayım evlendim çok pişmanım çok hem de keşke baba evinde olsaydım da dayağa katlansaydım

Kardeşimden rahatsız olmuyorum ki...Sadece ona bakma sorumluluğunu tamamen üstlenmekten yoruldum babannem zaten ben yaşlıyım benden bir şey bekleme modunda hep.. Bugün sınıfta deneme sınavı sonuçlarımız açıklandı ve ben sınıfta sonuncu olmuşum mesela.. Çünkü doğru dürüst çalışamıyorum bir bugün iyi çalıştım dinlenmeye vaktim kaldı o kadar.

Gerçekten mi ya çok üzüldüm
Ben zaten evlenmek istemiyorum bu yaşta asla düşünmem ama bu evden gitmek istiyorum nere olursa
Burdan daha iyi olur eminim

Gerçekten mi ya çok üzüldüm
Ben zaten evlenmek istemiyorum bu yaşta asla düşünmem ama bu evden gitmek istiyorum nere olursa
Burdan daha iyi olur eminim
Sen öyle san gerçekten öyle san o iyi sandığın insanlar sana düşman oluyor düştüğün zaman dik dur oku

Evet evi terk et bence de sokaklar o kadar huzurlu o kadar iyi insanlar varki çok mutlu olursun çocuğum sen tv yada gazete okumuyor musun hergün bir sürü çocuk öldürülüyor tecavüz den yada satıyorlar sana dışarısı toz pembe .insanın en iyi arkadaşı ailesi unutma bunu.çokk paranda olsa nereye kadar ayrıca 16 yaşındasın nasıl bir mantık bu kaçmak senin yaşadığın sorunların daha kötüsünü yaşayan o kadar çocuk var ki esirgeme kurumundaki çocukları bir düşün onlar da bir ailem olsun diye çırpınıyor.ayrıca her ailede sorunlar var sorunsuz aile çok nadir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…