Evden fazlalik esya atma takintisi

Valla bende öyleyim ama bu defa abarttım galiba 6 ay önce taşındık eski ev büyüktü biraz küçüğüne taşındık fazla ne varsa attım dağıttım.. geçen baktım lazım olanlarıda vermişim yenilerini almak durumunda kaldım :))

Bencede bu bi hastalık değil,çünkü çevremde kime sorsam atıyorum diyo,kalabalık insanları yoruyo aslında,birazda sıkılmakla alakalı, çok eşyaya doymuşuz, mesela artık doydum değip ,aynı şeyleri yaşamak istemememiz ,bence normal, ama tabi bunu alışkanlık haline getirmemekte fayda var...

Minimalizm akımını araştırmanızı öneririm. Daha çok eşya mutluluk getirmiyor.

Benim anneanne de öyle ya. Ben ölünce atarsiniz dokunmayin diye kavga ediyo bizle vallaha. Ozellikle dondurma kutusu biriktirme hastalığı var

Aticilardanim ben de. Ferah ferah oh mis
Esiniz niye supriz yumurtalarin kutusunu sakliyor. Atincada kiziyor ki
Istifci mi aceba

Bende atarim. Zaten dv boş nerdeyse. Sadece
Gerekli esyalar var. eşimin beğenmediğim giysilerinide atiyorum.
Aklima gelmişken, kirmizi kazağı var nezamandir
Onu aticaktim unutmuştum hatırladım konuyu
Gôrünce

Şuan da gaza geldim evi kaldırıp atasım vaar :))) yarın bir dolaba girişeyim ben.. Bir dünya yorgan kılıfım var. Ama toplasan 5 tane tam takım nevresim takımım yok.. O çarşaflar nereye gitti ben bilmiyorum :/ bazen çarşaf serecek oluyorum, bir açıyorum yorgan kılıfı çıkıyor :| bıktım yorgan kılıflarından :| bunu da niye anlattım bilmiyorum :/

Sonra bir de konsola girişeyim. Ivır zıvır bir şeyler var içinde. Onların hakkından geleyim yarın.. Teşekkürler konu sahibiii :))))

Ben de öyleyim fazladan giyecek hiç giymediğim kiyafetleri falan kaldirirm hemen.ama eşler ayni dursun lazim olur

bende o yorgan yastik kiliflarini bi dizerim varya cok severim ama nerde cokluk hakikatten öyle

Fazla eşya demek fazla alışveriş demektir. Eğer gereksiz alışveriş yapılmazsa fazlalık olmaz.
Bir diğer konu , çok eski değilse , "çöpe atmak " kelimesini kullanmak bana ayıp geliyor.
Elden çıkarmak , ihtiyaç sahiplerine vermek , hatta geri dönüşüme kazandırmak sözü daha doğru.

Ben attım oh rahatladım dediğiniz eşyalara bir başkası muhtaç olabiliyor. Hala karton üstünde yatan insanlar oldukça , " atıyorum çöpe " rahatlıyorum demek kulağa hoş gelmiyor.

Bu konudaki mesajları okurken hissettiklerimin özetidir. İşte bu

Bir tanıdığım ilkokula giden oğlunun oda kapısını atmıştı. Çocuk okulda bir gelmiş kapısı yok. Sonra eşi de kızınca gidip çöpten geri alıp takmışlardı

Her zaman ihtiyaç sahipleri bulunamıyor ya da utandırır mıyım acaba diyerek birilerine vermeye çekiniyorsunuz, o yüzden naçizane tavsiyem, yırtık, lekeli olan giyimler çöpe atılsın ama temiz, ben bunu giyerim denilebilen kıyafetleri temiz çöp poşetlerine koyup konteyner yanlarına bıraksınlar.

Yengem sizin gibiydi. Bayılır bişeyler atmaya. Amcam ise tam tersi toplasın eve yığsın. Amcamın eskimiş püskümüş 5 6 senedir sırtına geçirmediği bi montu vardı. Yengem de Ya Allah dedi attı onu. Sonra sevinçle bize geldi,annemle altlı üstlü otururlar. Ama nasıl mutlu ölüyor sevinçten. Neyse oturduk kahve içiyoruz. Saatler geçti, amcamın çığlığı bina dışından geliyor : Nurteeeennnnnnn montumu mu attınnnn!!!! Sana yazıklar olsunn hiç mi değerim yokk!!! diye. Adam çöpten bulmuş çıkarmış. Konu komşu gülüyor. O Rezillikten sonra yengem hiçbir şey atmamaya başladı hala da atmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…