Evden fazlalik esya atma takintisi

Bende bütün kitap defter ,üniden kalanlar ,esiminkiler benimkiler hepsini atsam ne iyi olur .
Hofff ev böyle kalsın ben gideyim ,bir sırt cantası bir spor ayakkabı birde araba anahtarı.

Oh siz atıyorum dedikce ben rahatladim. Bence hastalık değil ama tabi aşırıya çok kaçtıysanız atmak yerine almamaya çalışın

Ayni bende böyleyim attikca mutlu oluyorum psikolojik olarak rahatliyorum.az eśya seviyorum cok oldumu gözüm yoruluyo.yeteri kadar var ona görede temizlik cok yormuyo beni oh :) annemde tam tersi hicbisey attirmaz hep lazim olur diye saklar her gittigimde saklica atarim biseyler yinede bitmiyo.evlenirken bana vitrin al gümüslük al diye tutturmustu iyikide almamışım toz yuvasi.

Baskalarının attığını okurken bile mutlu oluyorum. Esyalar kiyafetler hersey zihnimizde yer kapliyor. Oturdugumuz yerden bile beynimizi yoruyor. Bende bugun bi kac seycik ayirdim. Ama o moda girmek zor. İs öncelikle evden çıkarmayi akil etmekle baslayip esyalarla duygusal bagi koparma aşamasıyla devam ediyor. Ki burada bile dikkatli davranmak lazim duygular atma diye oyun oynuyor.

Kiziminda cok oyuncagi var. Cantamda gezdrip aglayan cocuk gorursem vereyim diyorum ama kizimin hepsiyle oynamaya calistigini bildigimden yapamiyorum. Neyse bir sene sonra oyuncak bolumunde eleme yapayim simdilik o kisim kalsin :KK70:

Ben de sevmem fazlalığı. Kayınvalidemin evinden 4 ev daha çıkar abartısız. Yatağı, yorgani, koltuk takımı, mutfak eşyasıyla :KK70:

Benim attıklarımı da eşim önce annesine götürür o lazım gördüklerini alır gerisini gönderir :-)

Ay ben de öyle olsam hiç sevmiyorum fazla eşya. Eşim de attirmaz. Yıllar önceden göçmüş gitmiş bilgisayarın bile kutusu durur attirmaz. Gördükçe sinirlerim zıplar. Bir gün cinnet getirip fazla ne var her şeyi balkondan atarım diye korkuyorum:deli:
aaa buda çok aşırı yillar önceden kutu. ALLAH kolaylik versin :KK70:

bu konu gece gece ne iyi geldi bana içim gidiklandi
:KK53: yarin atacak bi iki sey bulayim ilac gibi gelecek yine

En güzeli bende gecen sene birçok ıvır zıvırı attim veya verdim kiyafetleride ayıkladım belediyenin elbise dolabima götürdü eşim bu senede yapıcam hangi gün yapsam diye düşünüyorum.
Eşim biriktiremez hiç birşeyi izin vermem kendine özel şeyleri var gerisini atarım sormam bile :işsiz:

at gitsin, ben de atarım :)
eşim de aynen eskiden toplardı ne var ne yoksa, şimdi o da benim gibi oldu.
yine de hala anı olsun diye saklıcam diye tutturabiliyor, o zaman sorumluluk sende diyorum, vazgeçiyor :)

Kalabalık ve dağınıklıktan nefret eden biri olarak sizi çok haklı buldum. Aynı eşyadan 3 5 tane olacağına 1 tane olsun sağlam olsun. Dağınık görünmesin derli toplu olsun tam benlik
Annemin evine gittiğimde herşeyi çöpe atasım geliyo ama attırmıyo :)

Ben de sizin gibiyim. Attikca rahatliyorum. Mutlu oluyorum. Bu bir hastaliksada istiflemekten iyidir bence.

Bende çok atarım yada birilerine dağıtırım yeterki evde olmasın ne kadar çok şey atarsam o kadar rahatliyorum hatta bazen attigim esyayi unutup nerde diye aradigim oluyor gerekli seyleride atiyorum yani ama hep dusunmusumdur acaba psikolojik bir altyapisi olabilirmi diye nasil esya biriktirme hastaligi varsa istifcilik gibi (hatta tv de hoarders diye bir program var bilmiyorum gordunuzmu) belki bendede atma hastaligi vardir obsesif kompulsif bozukluk olabilir onemli olan dengede tutmak esiniz sizin dengeniz yinede bir psikiyatristle gorusmekte fayda var

Ben gizliden haftada bir iki bir iki atardim. Kavga ediyosa da giden gitmistir..gece ruyama giriyor aklimdan cikmiyo derdim :)
Aslinda mantıklı:KK48: ama prensip gereği ondan gizli bir şey yapmam. Kizip kavga etmez "ya niye atiyon ya" der sadece. Ama isteği yoksa yapmam. En azından henüz sınıra dayanmadim diyelim.:KK48:

X