evde yatılı misafire oda?

• Konu Sahibi drsiest@
misafir yatak odamda yatırıyorumbenneyaptımki

• Konu Sahibi drsiest@
Cocuk odasi en iyi cözüm bence. Ben ne oturma odasinda nede salonda misafir yatirmayi sevmem sanki bütün ev darmaduman oluyor bütün düzenim gidiyor gibi geliyor bana her taraf yorgan yastik sabah uyaniyorsun oturamiyorsun biryerde hadi mutfakta bekliyorsun herkez uyanana kadar ne biliyim bir sürü is.

2 -3 gün kalacak yatili misafire lafim yok basimin üstündede yeri var ama hani derler ya misafirlik 3 gün ondan sonra sikar insani bende öyle düsünüyorum. Hayata en sevmedigim sey baskasinin evinde yatmak mecbur kalmadigim sürecede yatmam ve bendede yatilmasini istemem acikcasi, ama olduki öyle icab etti tabiki hos geldi sefa geldi derim.

SEvgiyle a.s.

• Konu Sahibi drsiest@
bi de şahsi fikrim doğum yapacaksın misafir ağırlamak zor olmıcakmıfisfisfis
ne kadar düşüncesiz insanlar var 10 gün yeni doğum yapmış kadının evinde kalınır mı

• Konu Sahibi drsiest@
Bende yakinda dogum yapacagim insallah misafirlerimi cocuk odasinda yatirmayi düsünüyorum bebegim zaten bizim odamizda yatacak.
Ben misafir agirlamasini cok severim daha annemlerdeykden cok yatili misafirimiz olurdu aliskinim yani.

• Konu Sahibi drsiest@
Bende yakinda dogum yapacagim insallah misafirlerimi cocuk odasinda yatirmayi düsünüyorum bebegim zaten bizim odamizda yatacak.
Ben misafir agirlamasini cok severim daha annemlerdeykden cok yatili misafirimiz olurdu aliskinim yani.

misafir ağırlamasını seviyorum demişsin ama neysebenneyaptımki

• Konu Sahibi drsiest@
bi de şahsi fikrim doğum yapacaksın misafir ağırlamak zor olmıcakmıfisfisfis
ne kadar düşüncesiz insanlar var 10 gün yeni doğum yapmış kadının evinde kalınır mı

Cok haklisin bu yüzden ben lohusayken evimde misafir istemem yoksa basimin üstünde yeri var.
Kayinvalidem dogumda izin alacakmis insallah yatili geliyorum demez, ama ben esime simdiden söyledim yatili misafir istemiyorum diye. Kötü Kazen

• Konu Sahibi drsiest@
Herkes evin bereketi vs diye konuyu başka yere çekmiş..
arkadaş doğum yapacak anladığım kadarıyla..
okey turnuvasına gelmiyor yani misafirler..
konuyu nerden nereye getirmişsiniz..
doğum yapacak kadın için çok kalabalık değil mi gelenler..
anladığım kadarıyla da şöyle herkesi gönlünce ağırlayacağı bir villası yok!!!!!
doğum yapan kadının işleri yapılır,yükü hafifletilir..
annesi veya kayınvalidesi ne bileyim belki görümcesi varsa kızkardeşi bunlar kafi değil mi?
yaz tatili için cümbür cemaat çoluk çock gelmenin manası ne???

• Konu Sahibi drsiest@
misafir ağırlamasını seviyorum demişsin ama neysebenneyaptımki

Evet bunun neresini anlamadin?
Benim kayinvalidem uzakda canim geldi zaman yatili kalmak istiye bilir bende lohusayken evimde rahat etmek isterim anlata bildim mi?
Yoksa benim icin sorun degil. Dogumdan 1-2 ay sonra yatili gelsinler hos geldi sefa geldi

• Konu Sahibi drsiest@
ne isi var okadar kisinin dogum yapmis kadinin yaninda? Ben anlamadim bu isi, yardim edilip yuku hafiflensin diye geliyorlarsa 1kisi yeterli.

• Konu Sahibi drsiest@
misafirler için ayri bir odam var, geldikleri zaman orada yatiriyoruz

• Konu Sahibi drsiest@

Arkadaş bize hangi odayı tahsis ediyorsunuz siler neler yapıyorsunuz diye sormuş, ayrıca burası derdim var köşesi değil, derdinden yakınmamış bana yerdım edin ben ne yapacağımda dememiş.
Herkes şahsi fikrini yazdı, ayrıca konuyu açan arkadaşıda kimse yaylım ateşine tutmadı.

• Konu Sahibi drsiest@
arkadaşım ben gelen misafirleri oturma odamda ve salonda ağırlıyorum kalabalık olunca, ailelerimiz uzakta olup gelince kalmak durumunda oldukları için ben eşyalarımı seçerken kullanışına çok önem verdim görüntülerinin yanında açılarak hayatımı kolaylaştırıyorlar umarım rahat bir lohusalık geçirirsin canım şimdiden kolay gelsin

• Konu Sahibi drsiest@

haklısınız sadece siz hangi odayı kullanırsınız misafirleriniz için diye sormuş..

sanki ben misafir sevmiyorum siz seviyormusunuz diye sormuş?

fakat cevaplar şunlar:

ben misafire bayılırım,başımın üstünde yeri var..

onlar benim canım hep gelseler kalsalar keşke..

misafir evin bereketi ben annemden böyle gördüm...

vs... tekrar metinleri okumadım aklımda kalanlar bunlar..

araştırsam bir sürü konuyla ilintisiz şey çıkacaktır..

sizce bu cevapların konuyla ne alakası var???

• Konu Sahibi drsiest@
çok şükür ki yatılı misafir bize uğramaz ben de sewmem zaten
yerimde yok her yerimin bir düzeni var ama o kadar kalabalıkta gelinmez ki

• Konu Sahibi drsiest@

Siz bir konuya cevap verirken kendinizden bişeyler katmazmısınız?
Arkadaşımız konu açınca direk pat pat ve net cevaplar verip çıkalım mı?
herkes şöyle cevaplar verse dahamı iyiydi?
yatak odamda....
oturma odamda....
salonumda....
bence çok sıkıcı olurdu bu site.kafamçokkarıştı
Duygu ve düşüncelerimizi yazıyoruz burda, bu siteyi farklı kılanda bu değil mi?

• Konu Sahibi drsiest@
arkadaşım sen doktosun allah aşkına bilmiyor musun yeni dogum yapmış kadından çok yeni doğmuş bebeğin oldugu eve misafir mümkün oldugu kdr az gelmeli!!

bizde basit bir ishal hafif bir ateş yapan virüsler hele de sen geçirmemişsen bağıklıgın yoksa bebegine ne zararlar verirr??

en basitinden az da olsa görülen bir durummuş hocamız anlattı bogmaca bile bulaşabiliyormuş yenid oğanlara yetişkinlerden,biz bağışıgız diye hafif geçirioruz onlar daha aşılanmadıgından anneden antikorları koruyor ama korumayadabiliyor!!

yani bebegine risk allah korusun bişi olsa anlamıyorum bu insanları,yeni bebegin evinde sülalece kalınmamalı sen doktorsun sen benden de iyi bilirsin bunu:1no2:

• Konu Sahibi drsiest@

ben tıp'tan anlamam ama yinede bişey yazmak isityorum
eskiden insanlar bir evin içinde 20 kışı yaşarlarmış
sülalece torun torba hepsi bir arada
ozaman bebeklere bişey olmuyordu
şimdi niye oluyor yada olsun?
biraz abartılmış gibi
gelecek insanlar 40 kat yabancı değil bebeğin babannesi halası annesi gibi yakın insanlar herhalde onlar istemez bebeğin hasta olmasını
kaldıki insanlar temelli gelmiyor
yeni doğum yapmış bir insana yardıma geliyorlar ve çok çok 10 gün kalıp dönecekler
iyi artık insanlar torunlarında görmesinler
oldu olacak çocuk 18 yaşına gelene kadar kimse görmesin mazallah hastalık geçer
eskidenki bebekler 40ı cıkana kadar evden dışari çıkmazlarmış şimdi doğur doğmaz bebek arabalarına konup parklarda gezdiriliyor
hangisi doğru ben vallah çözemedim :uhm:
zaten şimdiki bebekler çocuklarda bi alem
hemen piskolojileri felan bozuluyor
anlamadım gitti gerçekten

• Konu Sahibi drsiest@
cnm tıpta salıgı göstermenin ölçütleri vardır
bunlardan bir tanesi de "bebek ölüm hızı"
en büyük efsane "eskiden çocuklar turp gibiydi,heryerde oynardı,heryere giderdi herkes öperdi vs.." oluyor
ama bilinmiyor ki türkiye'de bebek ölüm hızlar bundan 20 sene önce oldukça yüksekti ve insanlar basit saydıgımız şeylere dikkat ederek bu konuda zamanla bilinçlenerek düşmeye başladı.ve malesef hala da yüksek.en basitinden eskiden bebek ölümlerinin birinci nedeni ishallerken şu an değil.ve bu ishallerin de çogu biz yetişkinlerde grip benzeri belirti yapan virüslerden dolayı.yine aynı şekilde alt solunum yolu enfeksiyonları..:1no2:

• Konu Sahibi drsiest@
Bende tıptan pek anlamam ama eskiden bebk ölümleri çok fazlaymış, her kadının neredeyse bir çocuğu ölüyormuş, çaresizlikten bilinçsizlikten.
Ama günümüz çocuklarıda o kadar narin ki...
Gıdalar artık mevsiminde tüketilmiyor, herşeyde hormon var heryerde radyasyon var tıp ilerledi ama teknoloji arttıkça hastalıklar çoğaldı....
Konuyla alakası yoktu ama yazmak istedim.
Yeni doğum yapmış birinin evine o kadar kalabalık gidilmez yani en azından belki 1-2 günlüğüne gidilir ama tatili fırsat bilip sülalece gidilmemsi lazım.

• Konu Sahibi drsiest@
anlayışsız insanlara düşüncesiz insanlara diyecek lafım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…