arkadaşım sen doktosun allah aşkına bilmiyor musun yeni dogum yapmış kadından çok yeni doğmuş bebeğin oldugu eve misafir mümkün oldugu kdr az gelmeli!!
bizde basit bir ishal hafif bir ateş yapan virüsler hele de sen geçirmemişsen bağıklıgın yoksa bebegine ne zararlar verirr??
en basitinden az da olsa görülen bir durummuş hocamız anlattı bogmaca bile bulaşabiliyormuş yenid oğanlara yetişkinlerden,biz bağışıgız diye hafif geçirioruz onlar daha aşılanmadıgından anneden antikorları koruyor ama korumayadabiliyor!!
yani bebegine risk allah korusun bişi olsa anlamıyorum bu insanları,yeni bebegin evinde sülalece kalınmamalı sen doktorsun sen benden de iyi bilirsin bunu:1no2:
ben tıp'tan anlamam ama yinede bişey yazmak isityorum
eskiden insanlar bir evin içinde 20 kışı yaşarlarmış
sülalece torun torba hepsi bir arada
ozaman bebeklere bişey olmuyordu
şimdi niye oluyor yada olsun?
biraz abartılmış gibi
gelecek insanlar 40 kat yabancı değil bebeğin babannesi halası annesi gibi yakın insanlar herhalde onlar istemez bebeğin hasta olmasını
kaldıki insanlar temelli gelmiyor
yeni doğum yapmış bir insana yardıma geliyorlar ve çok çok 10 gün kalıp dönecekler
iyi artık insanlar torunlarında görmesinler
oldu olacak çocuk 18 yaşına gelene kadar kimse görmesin mazallah hastalık geçer
eskidenki bebekler 40ı cıkana kadar evden dışari çıkmazlarmış şimdi doğur doğmaz bebek arabalarına konup parklarda gezdiriliyor
hangisi doğru ben vallah çözemedim :uhm:
zaten şimdiki bebekler çocuklarda bi alem
hemen piskolojileri felan bozuluyor
anlamadım gitti gerçekten