- 30 Haziran 2022
- 2.597
- 4.139
Sesim çıkıyor artık eskisi gibi sessiz kalmıyorum o hakaret ederse karşılığını da buluyor önceki ben olsa şuan hala tüm parayı eşime verirdim bindirmedigi arabaya ses etmez aldırmadıgi eşyayı almazdim artık biseyime karisamiyor ama karismadikca da bende para kalsın istemiyor kendinde biriksin benimki harcansin istiyorSesin ciksa hakaret yada dayak yiyeceksin. Bu hayati sen kabul ettin. Kredileri de ode alisveris de yap. Kres parasini da gonder.
Severek evlendik ama evlendigimiz günden beri bizim evde para hep sorun oldu. İlk başta ben çalışmıyordum eşim para vermezdi eve bisey alırken ne yapcan onu gerekli mi bilmem ne sorardı sonra atandım bu sefer harcamalarima karışmaya başladı ev alcaz araba alcaz birikim yapalım sonra bende mali biseye karışmaz oldum al derse alırdım alma derse almazdım araba aldık çarparsın arabaya zarar verirsin dedi binmedim 5 sene. Baktım olmuyo batıya tayin isteyince buradaki arkadaşlara baktım geziyo alışveriş yapiyo harciyo hesap vermiyo araba kullaniyo ben resmen salak gibi kuklası olmuşum sonra araba kullancam dedim vermedi yine o zman kendime araba alcam dedim başta ona da karşı çıktı o zman ayrilcam ben dedim ailemin evine gittim tabi bu arada tüm birikimim düğün takilarim esimdeydi geldi özür diledi araba ve ev alma karşılığı sözler de verince barıştık ev alındı bana araba alındı ama kredileri hep ben çektim ben zannettim ki ayrılık korkusu girdi düzelir artık ama nerde hala para biriktirme derdinde bende kendi paramı vermiyorum artık kredileri ödüyorum geri kalanı kızıma kendime harcıyorum ama simdilerde kalmaya başladı biliyor neden bütün alışverişi ben yapıyorum ortak olcaksin ona da diyor bende birikim yapcam diyoranlamadım.
nasıl bir evlilik bu?
severek mi evlendiniz?
eğer aşk evlliği ise zaten bunlar konuşulmaz bile ,mesele bile olmaz
hdi görücü usulu diyelim
onda da böyle olmaması lazım
yani evlilikte şunu ona yıkayım bunu bana yıksın filan olmaz ki.
hesap yaparsınız , ortak ödersiniz,kalan parayı da ortak biriktirirsiniz.
biz öyle yapıyoruz.
boşanınca zaten hepsi ortak oluyor,bunun ona yıkma buna yıkma olayı olmaz ki ..
ben anlayamadım sizin ilişkinizi
Evet can çekişiyor sadce ayrılma adımını atan yok aslnda aynı evde arkadaş gibiyiz hatta o bile yok ya herkes kendi aleminde ben kızımla takılırım o kendi yatar yer içer gezer. Sirket ortaklığı gibi bisey bizimki evlilikten ziyadeBöyle evlilikler var mı gerçekten ya bunu sen öde bunu ben gibi gibi ev arkadaşlığında yapılıyor bunlar acaba sizin evliliğiniz can mı çekişiyor?
Şu konuya yapılmış en iyi yorum olabilirKendini neden asalak gibi hissediyorsun ki asıl asalak olan kocan. Sırtına yapışmış kene gibi tüm iliğini kemiğini emmiş
Evlendikten sonra alınan tüm mallar zaten eşit. Birşeyleri üstlenmek zorunda eşinizMerhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Doğru çok haklısınız herseyin bilincindeyim farkındayım aslnda böyle koca mı olur diyorum ama işte başka bir adım da atamıyorumBöyle evlilik olmaz. Böyle koca da olmaz. Adam zerre aile olduğunun bilincinde değil. Resmen iş ortaklığı gibi ama ortağını dolandırıyor.
Ev, araba alindi dedigin kredisini kendin odedigin, evlilik birligi icinde aldigin icin kocanla yarisini paylasmak zorunda olacagin mallar. Ayrilik korkusu tabiki gecer adamin seni tam kitledi. Ev araba dedigin 3-4 milyonluk mal sen ode ode bosanirsan kocan coksun. Bu kadar saftoş olamazsin.araba ve ev alma karşılığı sözler de verince barıştık ev alındı bana araba alındı ama kredileri hep ben çektim ben zannettim ki ayrılık korkusu girdi düzelir artık ama nerde hala para biriktirme derdinde bende kendi paramı vermiyorum artık kredileri ödüyorum geri kalanı kızıma kendime harcıyorum ama simdilerde kalmaya başladı biliyor neden bütün alışverişi ben yapıyorum ortak olcaksin ona da diyor bende birikim yapcam diyor
Merhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Ben ev arkadaşımla bile böyle değildim. Alış verişi yapar, faturaları öder, ikiye bölerdik masrafı ama onda bile böyle detaylı değildik. Üçe beşe bakmazdık.Sizinki karı kocalık değil ev arkadaşlığı.
ıyy mıdem bulandı yazıklarınızdan. kolaylk dılıyorumbu evlılıkteMerhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Malesef bulamıyoruz zaten gerçekten çok çabalıyorum acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba idare mi edemiyorum acaba kendime mi baglayamadim her yolu deniyorum susuyorum katlanıyorum her istediğini yapıyorum olmuyor kavga ediyorum dikleniyorum olmuyo bu adama nasıl yaklaşırım da evliligim bozulmaz diye çabalıyorum ama bir çözüm bulamadım gercekten gittim ailemin yanına neredeyse ayrilma noktasına geldik ama ayrılma korkusu bile olmadı kaybederim seni ailemiz dağılır umrunda olmadı yani gidersen git diyor ama çocuğuma dokunamazsin diyor yani umrunda değilimBu adamla ortak bir yol bulamazsınız.