Sevgili konu sahibi ; bu konuya daha önce de yorum yazmıştım şu anda yaşadığım olay ve sizin konuyu tekrar görmem ile yine yazmaya karar verdim ;
Kedi -köpek bakmak hep söylediğim gibi hayvanı 3 dakika çişe çıkarıp , önüne mama koymak değil.. bunlar işin en kolay kısmı .
Tatillerinizi ona göre hesaplamanız gerek örnek verecek olursam ; bebeğim doğdu henüz 3 aylıkken Türkiye’ye gitmek istedik ,(1 haftaya kadar gittiğimizde , burda güvendiğimiz birlerine emanet ediyoruz ama 1 haftadan fazla ise onu da yanımıza alıyoruz ve bu sefer 1 ay kalacaktık) normalde 2,5 saatte orda olacakken , köpeğimiz olduğu için arabayla gitmeyi tercih ettik . Çünkü uçakta gözümün görmediği bir yerde uçmasına gönlüm el vermedi, ya üşürse? Korkarsa ? Allah korusun ! Kalp krizi geçirirse ? Ve biz 3 aylık bebek ile , KÖPEĞİMİZ yüzünden o kadar yolu arabayla gittik . Dura kalka, her ikisinin de gönlünü yapa yapa . Her gittiğimiz yere önce köpek kabul ediliyor mu diye soruyoruz mesela . Maddi -manevi yük tabii ki .
Normalde her 3 Ayda bir ama bebeğim olduğu için her ay verilen iç parazit hapı ; para.
Mamaları ; para .
Her sene yıllık aşıları ; para
Oyuncakları ; para
Kış geldi mont aldık ; para (elbette çocuk gibi her sene büyüyor , bu küçülecek diye bir şey yok ama eski montu küçüldü çünkü kilo aldı )
Bunlar aslında kolay kısımlar.
Bide para vermekten daha zor kısımları var ;
Saat kaç olmuş ? 00.30 aslında uyuyordum ama niye uyandım? köpeğim uyandırdı...
neden ?çünkü ishal olmuş (!) dün geceden beri ; dün gecede (saat 24.00 ve 04.00) 2 kez çıkardım, şimdi de çıkardım . Ondan önce gelmiş yanıma ama ben duymadım , banyoya yapmış bide kalktım gece 24’te yerden pok temizledim .. bir yandan da kendime çok kızdım , onu duymadım , karnı ağrıyana kadar tuttu
( - tutamadı) diye .. sonuçta ishal olunca nasıl karnımız ağrıyor hepimiz biliyoruz . Geçmezse yarın doktora götüreceğim . (Aynı zamanda para )
Tabi tüm bu bahsettiklerim zaman da ...
Biliyorum çok uZun yazdım , özür dilerim ama demem o ki ; ‘koltuğa çıkmayacak sevmeyeceksiniz , ellemeyeceksiniz’ ile olmuyor. Siz istediğiniz kadar engellemeye çalışın bir şekilde olacak istemediğiniz her şey , bebeğime yemek yedirdim , bez almayı unutmuşum ağzı için almaya gittim bi geldim ağzı burnu tertemiz , kafamı çevirdim bizimki temizlemiş ki asla öyle birşey yapmaz çok söz dinler, akıllıdır Ama köpek sonuçta bu sefer dinlememiş . %100 nasıl garanti verilir ki ?
Köpekler kuralları sever ama ‘sevgi’ ile olanlar sadece onu mutsuz eder . Siz iyice düşünün taşının , ishal olduğunda ona bağırmadan temizleyebilecek misiniz ? Ben alıp bide inceliyorum kurt
var mı ? Kan var mı? Yapabilecek misiniz tüm bunları ?
çocuğunuzun ağzında tüy görünce ya da Bir süre sonra ağır gelip verecekseniz hayvanı hiç alıştırmayın , onlar bu süreci çok daha zor atlatıyorlar . Bizlere bağımlılar çünkü .
Tekrar özür dilerim bu kadar uzun olduğu için