Evde köpek bakmak

Ayy öyle doğru demişsin ki mune ablacımmmm :)
Bizim ki uyanıyor sabah 6 da, haftanın 7 günü tabi yastığımıza çıkar tepemizde havlar ya da ağlar, sırf bizde uyanalım diye kendi uyumuyorsa asla uyutmaz.
Ama uykusu gelsin uyuyacak, rahatsız edilmeyecek bir yer elbet bulur kendine

Konu sahibi buradaki yorumlara hiç kızmamalısınız bence.Şimdi ben çıkıp desem ki çok çocuk istiyorum çok sevimliler ama ağlamasın, kusmasın, bezi bırakma dönemlerinde eve çiş kaka yapmasın ,siz ne dersiniz? Buradaki evcil hayvan sahipleri de -ki ben de dahil olmak üzere- onları evlattan farklı görmüyoruz.Uzun tüylü,bolca tüy döken kedim var , ama ben onu bilerek sahiplendim.Sahipleneyim ama koltuğa oturtmayayım,aman kucağa almayayım demedim.O bizim evimizin bir ferdi, biz nereye girip çıkıyorsak o da aynı şekilde.İlerde nasip olursa çocuğum olursa birlikte büyüyecekler inşallah, neler duydum çevremden ,odaları kapat aman çocuk tüyleri yutar bilmem ne , ama hiçbiri inanın umrumda değil.Çocuklarınıza davrandığınız gibi davranmayacaksanız, aynı imtiyazları ona tanımayacaksanız sahiplenmeyin lütfen.

Toplam 15 sayfa cevaptan anlaşılıyor ki, 12 satırlık bir mesajdan okuduğunu anlayan kadınların oranı iki elin parmaklarını geçmez... Çok üzücü gerçekten.

Evde köpek bakmanın güzelliklerini, zorluklarını, bu zorluklara uyguladıkları çözümü paylaşan herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Ön yargıları ile gelip, okuduğunu bile anlamadan, bire bin katarak içinde ne öfkesi varsa faturasını bana kesenler, siz keşke ıslah olsanız

O kadar yapılan yorumlardan siz de şunu anlamamışsınız , eğer sadece köpek sahiplenmek istiyorum zorlukları ve kolaylıkları hakkında yardım talep ediyorum deseydiniz yorumlar daha farklı olurdu, ama koltuğa çıkarmayacağım, odalara sokmayacağım, kucağa aldırmayacağım derseniz kusura bakmayın insanların bu şekilde cevap vermesi çok normal.

Köpek bakmak aşırı aşırı zor size burda kimse şöyle yapın böyle yapın diyemez ki her köpeğin daha doğrusu evde beslemek istediğimiz her hayvanın kendine göre bir karakteri var.
Burada köpeği sahipleneceğimiz kişiler tuvalet eğitimini vermişler ama sağlık açısından aşıları tam mı değil mi bunun kontrolünü nasıl sağlarım? Irkı bu onun için hangi mama daha sağlıklı olur? Biz evde yokken nasıl sıkılmaz? Tarzı sorular sormamışsınız bile. Yani hazır ve bilinçli değilsiniz bence. Ben kedi besliyorum mesela ama size kedi alın/sahiplenin diyemem. Çünkü o kapattığınız kapıların ardından öyle bir ağlar ki kendinizi özür dilerim annecim ben nasıl bir insanım derken bulabilirsiniz. ayrıca sağlıklı bir evladın tüylerinden zerre zarar gelmez. Ben bizimkini öperken kendimi kaybediyorum hala sağlıklı ve hayattayım :)

Yerim onu beeeeenn, benim yerime öpün kuzuyu:))) bir de yazılanlardan gördüm, salya akıtır denmiş de, bazı ırklar, ki onlarda 1-2 ırkı geçmez salya akıtıyorlardır ama genel olarak köpeklerin sıcaktan bunalıp susuz kalmadıkları sürece salya sorunu yoktur, birçok ırktan köpekle yaşadım dili dışarıda her daim salya akıtarak gezdiklerini görmedim, hava sıcak olacak ve susuz kalırlarsa çıkar o dilleri.

Öperimmm ne demekkkk ablacımm :) Her gün defalarca öpüyoruz zaten
Bende 3 yıldır oğluşumun salya problemi olduğunu hiç görmedim açıkcası, belki büyük ırklarda olabilir ama bizim oğlanın öyle bir problemi yok. Biz yemek yerken ona vermezsek ancak o zaman biraz ağzından su akıyor gözle görüyoruz yani
Onun haricinde dediğin gibi abla sıcaktan ve susuzluktan olduğunu düşünüyorum bende

Konu sahibinden özür dileyerek süpürgeyi soruyorum

Zira ben kedi ile olur mu diye düşündüm atlar mı sıkışır mı vs

Bir de markasını öğrenebilir miyim

merhaba damdan, kusura bakma mesajını geç gördüm.

süpürge xiaomi roborock s50. ben de kedinin en azından ilk başlarda biraz tepki göstereceğini sanmıştım ama hiç öyle olmadı. çalışırken kediyi önüne katıp bütün evi gezdiriyor durduğu anda kedi gidip fırçalarını falan fittikliyor yani hiç korktuğu falan yok. ve de harika bir şey oldu bu robot, şimdiye kadar neden almadık dedik hep.

Ayyy okuyunca günüm güzelleşti. 2 köpek(ufakta değiller biri büyük ırk diğeri orta ırk), 1 kedim var. Ayrıca kardeşimin 8 ve 2 yaşındaki kızları onlarla büyüdü. Aşılarını, iç dış parazitlerini aksatmayın yeter. Hiç bir şeycik olmaz. Kediler laftan anlamaz kafasının dikine gider de:) köpekler yapma dediğinizi yapmaz, bizimkiler annemlerin yatak odasına ve mutfağa girmez. Temizliğe gelince zaten çocuklarınız var düzenli temizlik yapıyorsunuzdur. Ben günlük temizliğin haricinde sık sık halıyı havalandırıyorum. Yerleri sirke ile siliyorum. Bir süre sonra o kadar seviyorsunuz ki çocuğunuz gibi hiç bir şey zor gelmiyor zaten. Yok salyası yok tüyü yok o bu diyene de kulak asmayın. Eskiden köylerde herkesin kedisi köpeği vardı. Kimsenin aşı bildiği falanda yoktu. Dışardan bazıları evde kedi köpek olunca aaa bu kesin pasaklıdır gözüyle bakıyorlar ama eve gelince hayret ediyorlar. Bilmesem evde hayvan olduğuna inanmam derler. Takmayın hiç karşılıksız beklentisiz seven bir çift gözü görünce anlayacaksınız beni.

Cocujlarinizin hevesini kirmak istemem ama arkadasim gecen yil.cocuklarina kiyamadi bir kedi aldi. Temiz de bir hanim. Cok zorlaniyor kedi temiz oldugu halde. Temizligin disinda da o kadar cok.masrafi ciktiki aylik 500 u geciyordu. Iyice dusunun tasinin aldiktan sonra iade edilebilcek.bisey degil. Supurgeye kdr yenilemek laxim. Dyson animal bakin, groom diye bir aparati var.

Apartman dairesinde çok zordur köpek. Kedi düşünebilirsiniz. Kedi genelde kendine bakar hatta istemediği zaman sevemezsiniz ama ben size açık konuşayım, kurallarınız gerçekçi değil. Sevilmeyecek, koltuklara çıkmayacak, bunlar gerçekten uygulanabilir Kurallar değil. Hele de köpek gibi bir hayvana karşı.
Hem o hayvan da hissedecek sevilmediğini, kısıtlandığını. İnanın ki onların hisleri bizden daha kuvvetli. Bu durumda ya içine kapanacak, iştahı kesilecek ya da saldırgan hale gelecek, köpeklerde protesto amaçlı eve tuvaletini yapma durumu var mı bilmiyorum bilenler yazsın

O köpek koltuğa da çıkacak kucağa da alınacak, odalara da girecek. O evinizin süsü değil ailenizin parçası olacak ve siz de bu durumdan memnun olacaksınız zaten

Köpeklerin alanı özgür olmalı.
Mesela kedi kuş balık onların yaşam alanı daha kısıtlı olabiliyor. Ama köpek öyle değil. Çok koşmak ister, enerjisi çok olur.
Dini bir hassasiyet açısından da tercih etmem köpeği evde beslemeye.
Bahçeli evde bile zor. Çünkü bahçeli evde bile kısıtlı köpek için. Onlar büyük alanlarda koşup oynamak ister. Siz bir de çok aşırı sınırlandırmışsınız.

Evet evde çook zor kılı tüyü pisliği ama sevıyorsanız mecbur kalıyorsunuz. Benimde 10 yaşında köpeğim var. Dışarı onsuz cıkamıyoruz sinirden evin her yerine işiyor bır koltuk takımı ve bir yatak değiştirdik. Kılı her yerden mecbur cıkıyor çünkü evin içinde özgürce geziyor. Kullanmadıgımız bır tuvaletimiz var ihtiyacını normalde oraya yapıyor yaptıgı an almazsanız evi sarar idrar kokusu biyere giderken zorluk cekersınız aklınız onda kalır. Aşıları var düzenli yani ciddi bakım istiyor. 1 senedir erkek kardeşimde inanın nefes aldım yıllar sonra

evimin arabamın ayakkabılarımın hepsini mahvediyor sinirlenince.
evde onu yalnız bıraktığımda sinirleniyor ama işe giderken sanki biliyormuş gibi hiç bişey yapmıyor da, akşam sıkıysa bir saat çık dışarı geldiğimde bütün yastıklar aşağıda.
isterse evi yıksın neyim varsa onun olsun eşşek sıpası.

Köpek eve geliyor nazi kampına değil.herşey yasak bu şartlara kedi bile olmaz.lütfen tüyden evinizin kirlenmesinden sağlıksız olmasından vs endişeleriniz varsa eve hayvan alıp hem çocuklara hem hayvana eziyet yapmayın.onlar size mecburen tamam demiş ama bu yazdıklarınızın olur bir yanı yok.mutfak,tuvalet,balkon kapalı olabilir hayvanın kendi güvenliği için ama diğer yerlere mutlaka açık olmalı koltuğu bırakın yatağa bile çıkacak.kucağa alınmayacak terlik giyilecek falan aşırı abartı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…