- Konu Sahibi eSmerimSin
kardeşine ne oluyor ki, onu anlayamadım
nasıl senı çekiştire çekiştire getirdi?
Malesef yurtdisinda yasayan eski nesil cocuklarina böyle asilamislar.Onlar da kendi cocuklarina. Bir kac bina ileride oturan bizden bir aile var. Benimkilerle yasit olduklari icin bazen karsilasiyoruz. Konusmalarina sahit oldum bir kere. 6 yasindaki kizinin, 2.5 yasindaki ogluna abi anlamina gelen bir kelimeyle hitap etmesini istiyordu anneleri. Hatta kiza diyor ki sen büyüyünce biryere gitmek istersen ... den (oglunun ismini söylüyor) izin alacaksin. O hayir derse gidemezsin. Kulaklarima inanamadim ve acidim o kizcagiza simdiden.
Ailenin istemedigi biriyle asla olmaz diyorlar ama bizimkiler cok mu iyiler? Sanki her vakit camiye kosuyorlar, bütün ibadetlerini eksiksiz yerine mi getiriyorlar, iyi ve adil bir koca mi oluyorlar? Mutlaka istisnalar vardir ama büyük cogunluk sinemaya, tiyatroya, yemege, yürüyüse, hayvanat bahcesine... akliniza gelebilecek her türlü aktiviteye hayatta gitmezler. Karilarini evden disari cikarmazlar, hele TR"den gelenlere yol bile ögretmezler. Sadece hafta sonu büyük alisveris yapmaya giderler maaile.
Dini, milliyetti tabiki de önemli ama hep demiyor muyuz önce insan olsun. Yabancilar da dininin gerketirdiklerini yasiyor ama beraber oldugu kisiye sart kosmuyorlar kendi inanclarini. Yani kimse kimsenin ibadetine inancina karismiyor. Yabancilar tu kaka, asla olmaz, baban abin kardesin öldürür... Cocuklari asla arkadaslik yapamaz yabanci cocuklarla. Ama o ülkenin vatandasligina da kosarak gecerler. Coluk cocuk herkesin yabanci pasaportu var. Olmayani kendilerinden kücük görüyorlar. Ogullari yabanci kizlarla serbest ve özgürce gezip tozsun, düssün kalksin sorun olmuyor. Hem insanlarini istemeyip begenmiyorlar hem de o ülkelerin sosyal bütün nimetlerinden faydalaniyorlar.