• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kıyamet koptu..=(

kardeşine ne oluyor ki, onu anlayamadım

nasıl senı çekiştire çekiştire getirdi?

Malesef yurtdisinda yasayan eski nesil cocuklarina böyle asilamislar.Onlar da kendi cocuklarina. Bir kac bina ileride oturan bizden bir aile var. Benimkilerle yasit olduklari icin bazen karsilasiyoruz. Konusmalarina sahit oldum bir kere. 6 yasindaki kizinin, 2.5 yasindaki ogluna abi anlamina gelen bir kelimeyle hitap etmesini istiyordu anneleri. Hatta kiza diyor ki sen büyüyünce biryere gitmek istersen ... den (oglunun ismini söylüyor) izin alacaksin. O hayir derse gidemezsin. Kulaklarima inanamadim ve acidim o kizcagiza simdiden.

Ailenin istemedigi biriyle asla olmaz diyorlar ama bizimkiler cok mu iyiler? Sanki her vakit camiye kosuyorlar, bütün ibadetlerini eksiksiz yerine mi getiriyorlar, iyi ve adil bir koca mi oluyorlar? Mutlaka istisnalar vardir ama büyük cogunluk sinemaya, tiyatroya, yemege, yürüyüse, hayvanat bahcesine... akliniza gelebilecek her türlü aktiviteye hayatta gitmezler. Karilarini evden disari cikarmazlar, hele TR"den gelenlere yol bile ögretmezler. Sadece hafta sonu büyük alisveris yapmaya giderler maaile.

Dini, milliyetti tabiki de önemli ama hep demiyor muyuz önce insan olsun. Yabancilar da dininin gerketirdiklerini yasiyor ama beraber oldugu kisiye sart kosmuyorlar kendi inanclarini. Yani kimse kimsenin ibadetine inancina karismiyor. Yabancilar tu kaka, asla olmaz, baban abin kardesin öldürür... Cocuklari asla arkadaslik yapamaz yabanci cocuklarla. Ama o ülkenin vatandasligina da kosarak gecerler. Coluk cocuk herkesin yabanci pasaportu var. Olmayani kendilerinden kücük görüyorlar. Ogullari yabanci kizlarla serbest ve özgürce gezip tozsun, düssün kalksin sorun olmuyor. Hem insanlarini istemeyip begenmiyorlar hem de o ülkelerin sosyal bütün nimetlerinden faydalaniyorlar.

off yaa kötü olmuş ... bu kadar karışmaya hakları yok ....seviyorsan seviliyorsan ve güveniyorsan bence bırakma sevgilini .. sonuçta ailen istiyor diye gidip görücü usulü tanımadığın bir adamla mı evleniceksin yani ...ne saçma ...

off yaa kötü olmuş ... bu kadar karışmaya hakları yok ....seviyorsan seviliyorsan ve güveniyorsan bence bırakma sevgilini .. sonuçta ailen istiyor diye gidip görücü usulü tanımadığın bir adamla mı evleniceksin yani ...ne saçma ...

ben mutluyum, mutsuzum fark etmez..aman elalem laf etmesın..

Kimseden din değiştirmesini istememek lazım. Şimdi mario senin ailen istiyor diye müslüman olur mu? O da senin din değiştirmeni istese haklıdır o zaman.
Ailenin de yurt dışında yaşarken türk olmayanlardan seni uzak tutmasının imkansız olduğunu anlaması lazım. Ben olsam aramızdaki aşka güveniyorsam, ilişkimin geleceği olduğuna inanıyorsam ölürüm de vazgeçmem derdim. Zor durum allah yardım etsin..

burdaki fikirler çokta umrunda olmayacaktır kalbinin sesi sana doğru yolu gösterir seçimini sağlam yap marıo olursa ailenide unut ama bundan sonra buda var dil din ayrımı yapmak yanlış bu türk olupta istemeyenide var ailelerde marıo kendini tanıtsın sevdirsin gerçekten seni istiyosa...

Vazgeçme. Gerekirse kaç evlen.

gerek kalmadi, terk edildim..

kardesim bicakla cikmis bugün karisisina.. elini kesmis cocugun, sakam yok bogazini keserim demis..

marionun bütün gün kapaliydi teli ve isede gelmedi saten süphelenmistim birseylerden..

isin ciddiyetini kavradim, kendim icin degil senin icin korkuyorum..bitti benim icin bu is dedi..

namus cinayeti islenmesinden korkuyorm dedi..

kardesim bicakla cikmis bugün karisisina.. elini kesmis cocugun, sakam yok bogazini keserim demis..

marionun bütün gün kapaliydi teli ve isede gelmedi saten süphelenmistim birseylerden..

isin ciddiyetini kavradim, kendim icin degil senin icin korkuyorum..bitti benim icin bu is dedi..

Allahım inanamıyorum yaaaa !! Bu nasıl bi cehalettir.Çocuk haklı canımm bu işin sonu kötü.Ama en cok annenle babana kızdım kardeşinide onlar dolduruyolar bence..

belliydi böyle olacağı bencede dediğiniz gibi namus cinayeti olabilir allah korusun kardeşiniz hapse adam başka bir yere
gider... en iyisi bitirmek bence:ssz:

bu ülkede polis var kardeşim ya arayıp baska biri gibi şikayet etseydiniz kardeşini polis söylemezdi siz oldugunuzu gören biri derdi kardeşinizin yaptıgı yanına kar mı kalacak ya ne hakkı var bunlara. o sana bunları yapabiliyosa sn de ona bunu yapmalısın. hala o evde durabilecek misin.. ona kardeşim diyebilecek misin

aile de, kardeşte bir yere kadardır, insanın hayatına ortada bir şey yokken bu şekilde doğrudan ve çirkin bir şekilde müdahale etmeye kimsenin hakkı yok.

yüzüne nasıl bakacaklar bu durumdan sonra senin? konu sahibi, sessiz kalmamalısın. yoksa ailen her zaman önüne engel çıkar. aileni bırak kaç git demiyorum, ama ailene sana bu şekilde davranamayacaklarını göstermen lazım.

berbat haldeyim .. duygularimi, acimi anlatmam mümkün degil

hem cok utaniyorum, hem cok aci cekiyorum.

cani yandi benim yüzümden..:14: :14: :14: sucu neydi ki??

ailem ve kardesim hakkinda ne yapcami sasirdim..beynim durdu.. bu benim kardesim olamaz!!

benim kardesim böyle bir insan olamazzzz!!!!

benim annem, babam böyle bir insani yetistirmis olamaz..!! böyle bir insanin arkasinda duruyor olamaz..

:14: :14: icimden simdi ona gitmek geciyor ama birseyler beni durduruyor..

korku degil bu.. utanc..:14:

diğer konularını da okudum . inan çok üzüldüm ya belki hiç tanımadığım birinin başına gelenlere bu kadar üzülmekl saçma ama üzüldüm işte . tüm bu olanlardan sonra kardeşin olacak o yaratık artık ona ablalık yapmanı haketmiyor.

Son düzenleme:
İnsanlık dışı bir şey bu..
Yerinde olsam o evi terk ederdim.
Bu derece insanlık dışı birşeyi yapan kardeşte olsa siler geçerim.
Saygısızlık diz boyu.

Mario'nun halini düşünemiyorum bile..

berbat haldeyım, fena rezıl oldum sevdıgım ınsana karsı, sevgılıme karsı.. mario ya karsı..

gecen hazıran ayından berı tanısıyoruz, ıs arkdasım kendısı bu arada ben yurt dısında yasıyorum ve mario ısmınden de anlasıldıgı gıbı yabancı yanı türk degıl..

neyse anneme actım konuyu, hemen bıtır, aılemıze ters böyle bırsey eger devam edersen red ederım senı fln neyse bende ok bıtırdım dedım ama bıtırmedım cünkü sevıyorum, sevılıyorum, huzur buluyorum, güvenıyorum ve uzuuuuuun zaman sonra mutluyum ama cıddı anlamda mutluyum onunla.. tabı bunu ıstedıgın kadar anlat aılene, anlamıyor..

erkek kardesım var 19 yasında benden 2 yas kücük..son zamanlardakı hallerımden süpelenmıs..ve bugün takıp etmıs benı.. is cıkısı mario ile bırseyler ıcmeye gıdelım dedık, demez olaydık..

kardesım bastı kafeyı tabı bız el ele.. gözü döndü kardesımın..sevgılıme küfür ettı ve ona saldırdı..bız nerden geldık anlayamadık o derece saskın ve sokta.. cocuk kardesımı sakınlestırmeye calısıyor..kardesım dahada delırıyor..ben aralarında ..=( of berbat bır durum..

tuttu cocugu yakasından, ıttırdı, tokat atmaya calıstı tabı sevgılm engel oldu oda benım ıcın üzüldü, sakın ol aglama.. lütfen uzaklas burdan..

neyse eve gelındı, tabı kardesım benı cekıstıre cekıstıre bagıra bagıra getırdı eve..

anneme, babama bakın kızınıza cavur oglanın koynundan aldım getırdım dedı..annem caktı tokatı..babam cektı gıttı odasına..

annem bagırıyor, aglıyor..sana hakkım haram olsun..sana ben dedımm..sen ne yaptın..yazıklar olsun..senın gıbı evlat olmaz olsun..

bır yandan mario arıyor..kapının önündeyım geleyım mı, destek olayım mı ama dahada büyümesınden korkuyorum lütfen cevap ver..

yaa ben ne yapcamı sasırdım ıyıce..rezıl ettıler benı..bırde ben onları rezıl etmısım.. :14: :14: :14: :14: :14: mutlu olmamı neden ıstemıyolar anlamıyorumm..bunu aklım almıyor... kardesım nasıl böyle davranabılır..hayvanlasabılır..ne hakla?? =( :14: :14:
Ben Senin Yerinde olsam Ararım Sevgilimi Evlenme teklifinide ederim kapıyı çarpar giderim...

Cok tutucu bi ailen var. Su yasadiklarin kitaplarda okudugum hikayeler gibi. Cok uzuldum. Ama burda ne aileni gec sevdiginle ol diyebiliyorum, nede sevdigini gec ailenle ol.. Cok zor. Allah yardimcin olsun..

ben kımseyı sılmıyorumkı, aılemı mariodan tabıkı daha cok sevıyorum, deger verıyorum, ılk önce onlar gelır benım ıcın ..ama bu haraketler cok gereksızz!!!

ben 10 yasında bır ınsan degılm kı .. neden benı anlamak yerıne böyle yerın taaa dıbıne sokuyolar :14: :14:

Sakinleşince Babanla yalnız olarak konuş bence.. Onları utandıracak bir şey yapmadığını güzelce anlat.. Uygun bir dille kötü bir şey olmadığını,mario ile babanı tanıştırmak istediğini söyle.... Babalar kızlarına karşı daha hassastır.. Belki bir şans verir..

Annene bu konuda güvenme en ağır tepkileri o vermiş sanırım.. Babanı da kışkırtmasın..

Bunu simdi okudum..
Mario hakli senin bu kardesinde boyle bir mantik olduktan sonra cinayette isler. Kendisini bundan uzak tutmak istemesi gayet normal. Ama sen boyle bilincliyken, oyle mantikta bir ailen oldugu icin inan cok uzuldum. Bu sana yasattiklari, elinden aldiklari mutlulugunun hesabini gelecekte mutsuz olursan surekli yuzlerine vur. Vur ki insan hakki yedikleri, birinin mutsuzluguna sebep olduklarindan vicdanlari rahat edemesin.

Butun moralim bozuldu. Bu devirde boyle mantikla yasanir mi ya? Madem o kadar yabanci dusmanligi var, donselermis ulkelerine hayret bisey.

Son düzenleme:
Back