• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kıyamet koptu..=(

En azindan bir kişi sana destek olsaydı.s ama ne anne ne baba hepsi sana karsi. Başka kardesin yokmu.? Artık nasil goruseceksin

hayır baska kardesım yok..

yok ya destek olcak bısey mı var..hanı ben adam öldürdüm, mal satıyorum ya..hırısızım ya..sevdıgım ınsan da adam öldürdü, hırsızlık yaptı ya..bız en kötüyüz yanı..

ben gerçekten yurtdışında yaşayan türk aileleri anlayamıyorum bazen... madem kızını yüzde yüz türk örf ve adetlerine göre yaşatmak ve büyütmek istiyorsun o zaman bi zahmet tası tarağı toplayıp türkiyeye geri dönecek burada hayat kuracaksın.... ki kızın türk erkekleriyle muhatap olsun hep... hem sen yurtdışında yaşa hem de yabancı bir erkeği sevdiğinde hayır de... insanın okul hayatında, iş hayatında çevresinde hep yabancılar varsa onlarla muhatap oluyor birşeyler paylaşıyorsa nasıl engel olacaksın ki bu kızın türk olmayan bir erkeği sevmesine?? ya da kızını evden dışarı çıkarmayacaksın çalışmasına okumasına izin vermeyeceksin hatta sadece türk aileleriyle görüştüreceksin ki kız gidip bir türke aşık olsun !!! biz Türkiye de hala bazı şeyleri aşamadık... ama işin garibi avrupa da yaşayıp lafa gelince biz almanyada yaşıyoruz orda şöyle moderniz böyle moderniz şöyle imkanlarımız var diyen ailelerin bazı şeyleri biz kadar bile aşamadılar...

Aslında sen bir aile için, ideal kız evladı profili çizmişsin. 'sevgilim olduğunu bilsinler, kimleyim neredeyim bilsinler' diye düşünüp söylemişsin.. bununla gurur duymaları gerekirdi diye düşünüyorum..
Yanlış anlamazsan, ben ailende çok büyük suç buldum. 21 yaşındaki kıza da tokat atılmaz, veya 21 yaşındaki kız da arkadaşının yanından kardeşi tarafından apar topar rezil edilerek kaldırılıp götürülmez ya..

Ailedir, her zaman en çok onları severiz, ama bu onlara her şeyi yapabilme hakkı vermez. Şahsen benim ailemde böyledir.

Onlara kendini anlatmanın bir yolunu bulman lazım, bu düşünce yapısını değiştirmenin bir yolunu bulmaları gerektiğini, yoksa biricik kızlarını boş düşünceler nedeniyle üzüceklerini söylemen lazım. duygu sömürüsüyle giriş yapabilirsin diye düşündüm.

kardeşin bir mathilda bulsa aile toptan tebrik edip gurur duyar değilmi.. biz bu kafayla zor ilerleriz zaten artık ne varsa yabancı erkeklerde var konu sahibi arkadaşım türk erkeklerinden iyi olan kalmamış inan hepsi değer bilmez küfürbaz tipler olmuş. aileni silme ama ikna et bir şekilde.

Aslında sen bir aile için, ideal kız evladı profili çizmişsin. 'sevgilim olduğunu bilsinler, kimleyim neredeyim bilsinler' diye düşünüp söylemişsin.. bununla gurur duymaları gerekirdi diye düşünüyorum..
Yanlış anlamazsan, ben ailende çok büyük suç buldum. 21 yaşındaki kıza da tokat atılmaz, veya 21 yaşındaki kız da arkadaşının yanından kardeşi tarafından apar topar rezil edilerek kaldırılıp götürülmez ya..

Ailedir, her zaman en çok onları severiz, ama bu onlara her şeyi yapabilme hakkı vermez. Şahsen benim ailemde böyledir.

Onlara kendini anlatmanın bir yolunu bulman lazım, bu düşünce yapısını değiştirmenin bir yolunu bulmaları gerektiğini, yoksa biricik kızlarını boş düşünceler nedeniyle üzüceklerini söylemen lazım. duygu sömürüsüyle giriş yapabilirsin diye düşündüm.

agladım hüngür hüngür, hıckıra hıckıra..ama rol ıcabı degıl gercekten canım yandıgı ıcın..

annemde agladı ama onun nıyetı farklıydı..duygu sömrüsü..

gercekten o kadar sınırlerım bozuldu kı.. halen onları sakınlestırmeye calıstım ama nafıle..

suan hem yanagım hemde beynım zonkluyor.. görende bırsey var sanır ortada..

o kadar cooook büyütüldü kı olay.. annem orasını burasını yırttı delı kadınlar gıbı.. sogudum aılemden ıyıce..ne kadar sevsemde sogudum ıste..

İki seçenek var ya ailene kabul ettireceksin onu bu haliyle..

Yada mario ya müslüman olmasını sünnet olmasını söyleyeceksin.

Ben böyle sevenlerin ayrılmaları taraftarı değilim :26:

Ben de bu anlayisa anlam veremedim.Adam neden dinini deissin ki.ayni seyi cocuk istese kizdan gel hiristiyan ol diye.
Herkes birbirini oldugu gibi kabul etmeli bence.

öncelikle geçmiş olsun umarım bir şekilde aileni ikna etmenin bir yöntemi vardır fakat türkiye de tamam kardeş kafeyi basar vurar kırar ortalığı dağıtırda yurtdışında nasıl bir polis olaya el koymaz o mekanın polis çağırması gerekmez mi anında

geçmiş olsun.
kusura bakmayın ama sizden küçük olan kardeşiniz sırf erkek olduğu için sizi çekiştirerek eve getirdiğinde ve o ağır cümleyi kurduğunda anne babanız tokadı ona değil size attıysa, düşüncelerini kolay kolay değiştirebileceğinizi sanmıyorum. bir seçim yapmanız gerekebilir.
umarım olay mutlu olacağınız şekilde sonuçlanır.

Tatlım bizim erkek kardeş Abi'lerimiz bizim Türk erkeklerini bile kaldıramıyor kızlarının yanında görse yabancı görünce tansiyonu fırlamıştır onun annem bize hep tembih ederdi genç kızken sanki bu oturduğumuz sokaktan ve arka 2 sokak öteden hariç damat adayı bulmayın neymiş sebebi o tanımıyormuş diğerlerini düşün bu kadar kısıtlı ailelerin görüşleri ama şimdi soruyorum yavrum ben anneyim bir yerinize iğne batsa canım yanar der bence annenide anla o da ister yavrusunun kendi dili dini kültürü olan biriyle flört Yada evlenmesini ama kabalaşmadan anlatsa ama yok onlarda böyle gördüler sanırsam hep zorbalık halbusem böyle yapınca seni bir adım dAha ona yaklaştırıyorlar haberi yok

"Kızınızı gavur oğlanın koynundan aldım getirdim." Aklınca sizi oradan alıp eve getirme sebebi delikanlılık damarının tutmasından değil mi?
Ama kaç yaşında olursa olsun bir kardeşe hiç yakışmayan bir söz...
Sakin olun lütfen :50:

Son düzenleme:
ailene kabul ettirmeye bakacaksın o zaman vazgeçmem diyosan ki bencede vazgeçme çocuk diilsin yani sevdiğin insanı seçebilcek durumdasın. önce ailenle aranı düzelt marioyla bi süre buluşma telefnda fln görüş sora ailene anlat kabul ettirmeye bakk.

Ben de bu anlayisa anlam veremedim.Adam neden dinini deissin ki.ayni seyi cocuk istese kizdan gel hiristiyan ol diye.
Herkes birbirini oldugu gibi kabul etmeli bence.

Anlam vermek zorunda değilsin ki :ssz:
Yazdığımı saptırmışsınız...
Ailesi ya kabul edecek çocuğu bu haliyle..Yada çocuk müslüman olacak.
Başka seçenek yok yani.
Napsın esmerim alıp başını evden mi kaçsın.

Selam canim, aslinda ailenide dinlemen lazim bu i$ler hiçte kolay olmuyor, kültür farki gerçekten çok önemli, bende yurt di$inda ya$iyorum ve etrafimda sürekli bu tür olaylar duyuyorum hatta yabanciyla evlenenlerde taniyorum, ama nedense hiçbiri mutlu degil, hatta %95 i bo$andi bile, ayak uyduramiyorlar bizlere...

En yakinim, abimde bu durumdaydi, bir yabanci sevgilisi vardi, kiz erkek arkada$lariyla tatile falan gidiyordu! hatta abimi kaç kere aldatti!! abim yine affetti adam olur dedi, hatta abim tatile gittiginde beni aldatma diye tembih ederdi! ama kiz durmadi yine aldatti yine evinde erkeklerle parti verdi, yine onlarla tatile gidip ayni odada kaldi...abim vazgecti $ükrettik hepimiz

Allah yardimcin olsun, ama çok iyi dü$ün...

Selam canim, aslinda ailenide dinlemen lazim bu i$ler hiçte kolay olmuyor, kültür farki gerçekten çok önemli, bende yurt di$inda ya$iyorum ve etrafimda sürekli bu tür olaylar duyuyorum hatta yabanciyla evlenenlerde taniyorum, ama nedense hiçbiri mutlu degil, hatta %95 i bo$andi bile, ayak uyduramiyorlar bizlere...

En yakinim, abimde bu durumdaydi, bir yabanci sevgilisi vardi, kiz erkek arkada$lariyla tatile falan gidiyordu! hatta abimi kaç kere aldatti!! abim yine affetti adam olur dedi, hatta abim tatile gittiginde beni aldatma diye tembih ederdi! ama kiz durmadi yine aldatti yine evinde erkeklerle parti verdi, yine onlarla tatile gidip ayni odada kaldi...abim vazgecti $ükrettik hepimiz

Allah yardimcin olsun, ama çok iyi dü$ün...

herkesı aynı kefeye koyma bence..herkesın karakterı farklı..dogru düzgün yasayan, dürüst yabancılarda var..

ona bakarsan türklerden de cıkıyor senın anlattıgın sekılde ınsanlar..

geçmiş olsun.
kusura bakmayın ama sizden küçük olan kardeşiniz sırf erkek olduğu için sizi çekiştirerek eve getirdiğinde ve o ağır cümleyi kurduğunda anne babanız tokadı ona değil size attıysa, düşüncelerini kolay kolay değiştirebileceğinizi sanmıyorum. bir seçim yapmanız gerekebilir.
umarım olay mutlu olacağınız şekilde sonuçlanır.

bılmıyorum bu ısın sonunu hıc bılmıyorum..tek bıldıgım dün gece yasadıklarımızı ne mario nede ben haketmedik..

ınsallah öyle sonuclanır, ne dıyelım artık..=(

Yaşanlar çok çirkin.
Kardeşinin yaptığına inanamıyrum. Ne demek gavur koynundan aldım geldim
Nasıl buna cüret edebilir.
Olayların sakinleşmesini bekle biraz ,sende sakinleşmeye çalış.
Bu şekilde bir yere varamazsınız. Ailen kesinlikle diretiyorsa bu iş olmaz diye işin zor gerçekten.
Baban belki biraz daha anlayışlı davranır. Annen belliki feveran etmeye devam edecek.
Babanla bir ara yalnız konuşsan tepkisi ne olur acaba. Aileden biri arkanda olursa en azından seni anlayabilirse belki zamanla dirençleri kırılır.

ben gerçekten yurtdışında yaşayan türk aileleri anlayamıyorum bazen... madem kızını yüzde yüz türk örf ve adetlerine göre yaşatmak ve büyütmek istiyorsun o zaman bi zahmet tası tarağı toplayıp türkiyeye geri dönecek burada hayat kuracaksın.... ki kızın türk erkekleriyle muhatap olsun hep... hem sen yurtdışında yaşa hem de yabancı bir erkeği sevdiğinde hayır de... insanın okul hayatında, iş hayatında çevresinde hep yabancılar varsa onlarla muhatap oluyor birşeyler paylaşıyorsa nasıl engel olacaksın ki bu kızın türk olmayan bir erkeği sevmesine?? ya da kızını evden dışarı çıkarmayacaksın çalışmasına okumasına izin vermeyeceksin hatta sadece türk aileleriyle görüştüreceksin ki kız gidip bir türke aşık olsun !!! biz Türkiye de hala bazı şeyleri aşamadık... ama işin garibi avrupa da yaşayıp lafa gelince biz almanyada yaşıyoruz orda şöyle moderniz böyle moderniz şöyle imkanlarımız var diyen ailelerin bazı şeyleri biz kadar bile aşamadılar...

Malesef bu konuda cok haklisin, nedeni de su yani gene cevre gene örf adet, özelikle ilk gelenlerde söyle mantik vardir....
Biz türküz bunlar yabanci alman vs... bunlar rahat acik bizim kizimiz bunlarla büyürse veya cok icli disli olursa bunlar gibi rahat olur diye, dedigin gibi bir cok seyi kisitladilar, oraya gitme onlar alman, biz onlar gibi degiliz, biz türküz, sen erkeklere gezemesin, o gördüklerini görmemek icin veya biz o yabancilar gibi alismayalim yasamayalim diye, hep gözelrimizi kapatilar geldikleri kabugu korumaya calistilar, ve sürecde türkyie deki insanlar cag atladi bizimkiler geldikleri gibi kaldilar.... bu malesef ve malesef böyle bizler icin cok zor bir sürecdi, hep birseylerin mücadelesini vermek sanki ben sectim burda dogmayi yasamayi, bende isterdim tr de büyümeyi yasamayi....
Biz tr ye izine gittikce bi bakardim bizim millet yani kuzenler coooook daha rahat her konu da gezme tozma erkek arkadaslari evden almaya gelmeler vs.... ve yabanci istegenleri bile oldu hani tatilde tanismis vs. ona bile aileleri birsey demedi , kismet vs denildi.
Olmadi, ama olsaydi karsi cikan yok....
Her sene sasiriyordum, ben nelerle ugrasiyordum....
Ailem dönünce tr ye, gercekden baska insan olduklarini anladim, daha rahat daha acik ruhlu, heralde bu seferde ordaki yani tr de ki cevremize ayak uydurular, bazen ailemi taniyamiyorum.
Keske gencligimde böyle olsalardi :))))

Iste kizlar burda yasaynlarin durumu sandiginiz kadar kolay degil.
Tabiiki hersey daha rahat insanlar daha aydin daha ilersini düsünüyorlar vs.... ama iste aileler zamaninda kabuklarina cekilmisler, simdikiler artik öyle degil tabii, 2-4 kusak daha farkli daha rahat...
:72::72::72:

berbat haldeyım, fena rezıl oldum sevdıgım ınsana karsı, sevgılıme karsı.. mario ya karsı..

gecen hazıran ayından berı tanısıyoruz, ıs arkdasım kendısı bu arada ben yurt dısında yasıyorum ve mario ısmınden de anlasıldıgı gıbı yabancı yanı türk degıl..

neyse anneme actım konuyu, hemen bıtır, aılemıze ters böyle bırsey eger devam edersen red ederım senı fln neyse bende ok bıtırdım dedım ama bıtırmedım cünkü sevıyorum, sevılıyorum, huzur buluyorum, güvenıyorum ve uzuuuuuun zaman sonra mutluyum ama cıddı anlamda mutluyum onunla.. tabı bunu ıstedıgın kadar anlat aılene, anlamıyor..

erkek kardesım var 19 yasında benden 2 yas kücük..son zamanlardakı hallerımden süpelenmıs..ve bugün takıp etmıs benı.. is cıkısı mario ile bırseyler ıcmeye gıdelım dedık, demez olaydık..

kardesım bastı kafeyı tabı bız el ele.. gözü döndü kardesımın..sevgılıme küfür ettı ve ona saldırdı..bız nerden geldık anlayamadık o derece saskın ve sokta.. cocuk kardesımı sakınlestırmeye calısıyor..kardesım dahada delırıyor..ben aralarında ..=( of berbat bır durum..

tuttu cocugu yakasından, ıttırdı, tokat atmaya calıstı tabı sevgılm engel oldu oda benım ıcın üzüldü, sakın ol aglama.. lütfen uzaklas burdan..

neyse eve gelındı, tabı kardesım benı cekıstıre cekıstıre bagıra bagıra getırdı eve..

anneme, babama bakın kızınıza cavur oglanın koynundan aldım getırdım dedı..annem caktı tokatı..babam cektı gıttı odasına..

annem bagırıyor, aglıyor..sana hakkım haram olsun..sana ben dedımm..sen ne yaptın..yazıklar olsun..senın gıbı evlat olmaz olsun..

bır yandan mario arıyor..kapının önündeyım geleyım mı, destek olayım mı ama dahada büyümesınden korkuyorum lütfen cevap ver..

yaa ben ne yapcamı sasırdım ıyıce..rezıl ettıler benı..bırde ben onları rezıl etmısım.. :14: :14: :14: :14: :14: mutlu olmamı neden ıstemıyolar anlamıyorumm..bunu aklım almıyor... kardesım nasıl böyle davranabılır..hayvanlasabılır..ne hakla?? =( :14: :14:

19 yaşında yabancı biri zaten seninle gelecek düşünmez. o şu an mutlu gerisini önemsemez. onu yargılamıyor bu kültürlerden kaynaklanan bir durum. aşk çok güzel bir duygu, ailen fazla tepki vermiş ama belki kendince nedenleri vardır onların da seni tanıkları için... belki bir yanlışa düşeceğin hissiyatı vardır annende...ya da çocuğu tanıyorlardır falan filan kimseyi tam tanımıyoruz ama senin uzun vadeli düşündüğünü hissettim ki yaşlarınız çok küçük..

Back