ben forumun geneline gore evlilik durumlarinda farkli dusunuyorum.
oncelikle bu dunyada insanin kalbini tatmin eden seylerden biri de kalbine karsilik bulup sevebilecegi bir kalbi bulmasidir. bunu istemek, arzulamak da fitri yani insanin icinden gelen bir sey. dunyada baska zevk veren seyler de var, gezmek, eglenmek, giyinip suslenmek gibi ama hepsi farkli kategorilerde. tabi ki iliski dedigimiz sey toz pembe bir sey degil. cabalamak gerekiyor, korumak gerekiyor. bir kere sevdim canim ne isterse yaparim diyemezsiniz. karsidaki kisiye ozenmeniz, dusunmeniz gerek. yeri gelince onun yanlis hareketleri oldugunda iletisim kurabilmeli ve gerektiginde kendiniz de koruyabilmelisiniz. bunlarin hepsi iliskinin dogasinda olan seyler. ayrica yurtdisinda olmak ve yalnizlik gercekten zor. insanin kafasini dagitacagi arkadaslari, ailesi olmuyor. o yuzden insanin bir ese daha cok ihtiyaci oluyor. hayattaki zorluklarla beraber mucadele etmek, birbirine destek olmak, aksam gelince halini hatirini sormak, o kisi icin eksiklerinle gediklerinle biricik oldugunu hissetmek guzel duygular.
ayrica her sey yasinda, zamaninda guzel. herkes herseyi sirasiyla yapacak diye bir sey yok tabi ki. ama ben erkeklerin de kadinlarinda da cok gec evlenmesini -genel olarak- dogru bulmuyorum. insanin yasi ilerledikce tahammulu azaliyor, oysa evlilik ve iliski icin yeri geldiginde birbirine gore sekillenmek gerekiyor. cok gec cocuk sahibi olmak da ideal bir sey degil, herkes olmasa da bazi gec cocuk sahibi olanlar cocugun hizina ayak uyduramayabiliyor. ya da cok kati ve kuralci oluyorlar, proje cocuk yetistirme heveslisi oluyorlar. ya da cocuk anne babanin destegine en cok ihtiyac duydugu zamanda anne baba yaslarindan/hastaliktan dolayi yanlarinda olamiyorlar.
o yuzden imkan varsa bir seyler zamaninda guzel. tabi ki evlenmek icin evlenmek mantikli degil. ama yasiniz etrafa o gozle bakmak icin cok normal bir yas. ayrica kadin erkek evlenme yasi geldigince bence insanin kendine bakmasi gerekiyor. kilolu iseniz ayiflayin. tarziniza kiyafetinize ozen gosterin. sosyal cevrelere girmeye calisin. ve kendinizi, ne istediginizi anlamaya calisin.. umarim iyi insanlarla karsilasirsiniz.