Hasta bakmak zordur. 6-7 ay baktık babamıza hastanede 4 çocuk ve bir anne beş kişi, üstelik ayaktaydı buna rağmen hepimiz hem fiziksel hem psikolojik hem maddi olarak çöktük. Annenizin durumunu tahmin bile edemiyorum şu an.
Maddi imkanlar yeterliyse annenizin yanına babaya bakması için bir yardımcı tutun. Diğer türlü sizin oraya taşınmanız gerekir çünkü tek kişinin başa çıkabileceği bir sorumluluk değil bu maalesef. Ve bu süreç ne kadar uzayacak belirsiz.
Fizik tedavi için eve gelen uzmanlar günlük 80 lira civarı alıyor. Belediyelerin ücretsiz hizmeti hakkında bir fikrim yok.
Merhaba geçtiğimiz günlerde babam beyin kanaması geçirdi diye konu açmıştım belki hatırlarsınız. Çok şükür babam atlattı ama sağ taraf felç ve konuşamıyor.
Dün odaya alındı yoğun bakımdan. Coronadan dolayı sadece annem var yanında. Görüntülü konuştuk.
Ama dün 2. şoku yaşadım onu bu halde görünce. Kanama geçirdiği gün gibi duygulardayım şu an çarpıntım geçmiyor. Sağlıklıyken birden bire konuşamayan yürüyemeyen bir adam görmek çok üzücü.
Annem de çok sağlıklı değil belinden rahatsız. O da ayrı düşündürüyor beni. Dün yatakta oturmuş babam 10 dk sonra tutunamamış annem onu bile doğrultamamış. Düşünün ki nasıl bezleyecek?
Ben sorumluluktan kaçmam ama küçük çocuğum var. Eşim bazen işe gidiyor. Çocuğu da çıkarmıyorum coronadan. Hadi şimdi eşime bıraksam çocuğu neyse. İlk derdim bu düşünmekten kafayı yiycem.
İkincisi ise belki bilgisi olan vardır. Belediyenin evde fizik tedavisi varmış. Eve geliniyormuş. Nasıldır iyi midir verim alabilir miyiz? Veya biz görürsek adamı nasıl kaldırılırız ederiz hiç bilmiyorum.
Annemin psikolojik olarak çökmesi de beni çok etkiliyor. Anneme mi yetişeyim babama mı? Tek çocuğum kendi çocuğum da çok yaramaz. Daha bugün annem telefonda çok sıkıldım yemek yiyemiyorum burda yardım eden yok vs vs saydı. Telefonu kapatınca başladım ağlamaya
Allah babanıza sağlık versin, işinizi rast getirsin ...su an evde fizik tedavi hizmeti verilip verilmediğini belediyeden öğrenebilirsiniz ,bu tür hizmetler salgın nedeniyle askıya alınmış olabilir
Annenizin mutlaka bir yardimciya ihtiyaci olacak. Cok zor Allah yardimcisi olsun. Keske mumkun olsa yatili bir yardimci olsa. Bizde gectik bu surecten. Allah yardimciniz olsun.
Evde fizik tedavi iyi birine denk gelirseniz ise yarar.
Şu an hastaneler fizik tedaviye kabul etmiyorlar diye biliyorum
Ediyorlarsa da götürmeyin. Çok riskli.
Inmede ilk 6 ay cok onemli.
En hızlı geri dönüş o dönemde oluyor.
Hastayı yatakta pozisyonlamak, kaldirmak, sandalyeye aktarmak için teknikler var, anne baba arasında çok büyük kütle farkı yoksa öğretilebilir.
Maddi imkan yoksa belediyeyi araştırmaya devam, varsa eve gelen fizyoterapist de bulabilirsiniz ama şu dönemde kimse kendini riske etmez
Hangi şehirdesiniz? Maddi durumunuz iyi ise bu alanda uzmanlaşmış bir fizyoterapist ile çalışabilirsiniz. Ancak 80 tl - 100 tl gibi bir rakam isteyeceğini sanmam. O fiyata ancak yeni mezun birini ayarlayabilirsiniz. (Hangi şehirde yaşadığınız da önemli burada tabii ki.)
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki . Annemin resmine her baktigimda ağlıyorum rüyamda çok güzel konuştuğunu iş yaptığını görüyorum uyanıyorum tüm gunum onu düşünerek geciyo . Keşke esimle gidince anne biz geliyoruz su yemeğini yapsana diyebilsem diyorum bıcır bıcır konuştuğu zamanlar videolar aklımdan gitmiyor. dün bileigsayarda resimlere baktım iki yıl olmuş önceki hallerine bakıp bakıp ağladım . Benim annemin de sağ tarafı felçli ilk başta yatalak kaldı bir tek babamla dayım kaldırabildi . Sonra sürekli yürütmeye çalıştık iki kişi .bacaklarını açık kapattık . Farklı farklı nesnelerle dokunduk, bir sıcak bir şey koyduk bir soğuk buzlu bir şey ki hisleri gelsin diye . Çok şükür şimdi yruuyor ama sag eli kolu felçli kaldı .
Lütfen çok iyi fizik yaptırın. Belediyeden eve gelmezler bu zamanda saniyorum. Hastaneden çıkınca fizik tedavi hareketleri gösterirler heralde o yaptırılan hareketleri anneniz videoya alsın ve sağ eline koluna bacaklarına aynı hareketleri yaptırsın. Ama sürekli durdurak bilmeden 6 ay en önemli zaman sonra verim azalıyor . Su korona geçer gezmez size bir fizyoterapist onerebilriim 300 TL bir ücret istiyor ama el kol konusunda alanının en iyilerinden . keşke daha önceden bulsaymisiz belki şimdi iyileştirdi annem de . Şimdi hiçbir doktor eski haline gelmez diyor. .
Çok geçmiş olsun El-kol çok zor.iyilesiyor Felç durumunda , benim annem de sağ tarafında felç vurmustu Neler yapmadılar kolunu açmak için Ama bacağı toparladı Kendi ihtiyacını en azından koltuk degnegiyle görebiliyordu..
Konu sahibi çocuğunuzu kayinvalidenize birakmaniz mümkün mü? gidip siz kalsaniz dönüşümlü olarak annenizle.. Tek başına iolacak iş değil çünkü
Cok çok geçmiş olsun. Eger evde fizik tedavi uygulanabilir raporunuz varsa 155 i arayın. Onlar sizi yonlendiririr.
Ancak su şartlarda gelirler mi bilemedim.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki . Annemin resmine her baktigimda ağlıyorum rüyamda çok güzel konuştuğunu iş yaptığını görüyorum uyanıyorum tüm gunum onu düşünerek geciyo . Keşke esimle gidince anne biz geliyoruz su yemeğini yapsana diyebilsem diyorum bıcır bıcır konuştuğu zamanlar videolar aklımdan gitmiyor. dün bileigsayarda resimlere baktım iki yıl olmuş önceki hallerine bakıp bakıp ağladım . Benim annemin de sağ tarafı felçli ilk başta yatalak kaldı bir tek babamla dayım kaldırabildi . Sonra sürekli yürütmeye çalıştık iki kişi .bacaklarını açık kapattık . Farklı farklı nesnelerle dokunduk, bir sıcak bir şey koyduk bir soğuk buzlu bir şey ki hisleri gelsin diye . Çok şükür şimdi yruuyor ama sag eli kolu felçli kaldı .
Lütfen çok iyi fizik yaptırın. Belediyeden eve gelmezler bu zamanda saniyorum. Hastaneden çıkınca fizik tedavi hareketleri gösterirler heralde o yaptırılan hareketleri anneniz videoya alsın ve sağ eline koluna bacaklarına aynı hareketleri yaptırsın. Ama sürekli durdurak bilmeden 6 ay en önemli zaman sonra verim azalıyor . Su korona geçer gezmez size bir fizyoterapist onerebilriim 300 TL bir ücret istiyor ama el kol konusunda alanının en iyilerinden . keşke daha önceden bulsaymisiz belki şimdi iyileştirdi annem de . Şimdi hiçbir doktor eski haline gelmez diyor. .
Babaniz kac yaşında , ilgilenebilecek baska bir kardesiniz yokmu
Yasi biraz ufak olsa belki fizik tedavi çözüm olabilir dicektim. Anneniz basa cikamayacaksa bakici tutmaniz gerekecek. Dedem ayni rahatsizliktan 7 yil yatti babam emeklilik isteyip surekli onla ilgilendi sadece kolay bir surec değil65 yaşında babam. Maalesef tek çocuğum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?