- 2 Ocak 2015
- 6.424
- 15.436
-
- Konu Sahibi bendekidurumlar
Kedi falan sahiplenmeyin mümkünse!!eşim hayvanları çok sevdiğimi biliyor ve bir arkadaşı evcil hayvan satışı yapıyor. satış diyince tepkiler olacaktır eminim ama bu arkadaşı bir kediyi öyle bir övmüş ki eşimde hiç alma fikri yokken alalım diye tutturdu. ben de içten içe hep isterdim ama alacaksam ömür boyu bakmak isterim. o konuda kendime tam güvenemiyorum. şuan çocuğum yok, eşyalarım yeni.
mesela kediyi alsam onu birkaç gün tanısam, sorun olur mu? zaten geri verecek olsam bu birkaç gün içinde olur yoksa ömür boyu kalır diye düşünüyorum. hemen vazgeçersem o bile beni üzer.
Siyah Ankara kedisi, 5 aylık demiş kedi baya büyük görünüyor resimde. ben hiç anlamam 5 aylık olup olmadığı doğru mu nasıl anlaşılır?
bir de bakımı çok kolay, tuvalet eğitimi var demiş. tüy dökmüyor demiş. tüy dökmemesi de doğru mudur?
not : üzgünüm soruyu kötü niyetle sormadım. hayatımda hiç kedi bakmadım. zaten korkumda ömürlük bakabilir miyim kısmıydı. bu yüzden konu açtım. acaba uyum sağlayabilir miyiz birkaç gün böyle bir şey yapılabilir mi diye sordum. yapacağım demedim. o yüzden sakin olun lütfen bana kızmayın. ben anladım sorunun cevabını, kusura bakmayın, sevgiler..
Tam gebeliğimin başında üşüttü bizimki de. O kusuyo ben bulanıyorum o kusuyo ben bulanıyorumSanırım reflüsü var, gün içerisinde mama yemediğinde kusabiliyor. Bu ara birazcık üşüttü de, sanırım bugün ondan kaynaklıydı. Birkaç gündür hafif halsiz. Maltı deneyelim biz de, sık mama vermeye özen gösteriyorum şu an için.
Evde beslediğim 9 yaşında bir kedim var, kendisi ankara kedisi.
inanılmaz tüy döküyor. Midesi çok hassas, özel mama yiyor. Bu hafta perdelerimin bir kısmını yeniliyorum çünkü paramparça etti. Koltuklarım da keza delik deşik.
bütün eşyalarımı bir tüyüne değişmem. Malı kıymetli olan hayvan beslemesin. Para verdiniz diye “ya şimdi o kadar da para verdiler, ben en iyisi koltuklarını tırmalamiim, ayıp olur” demez kediler.
Nasil guzelsiniz siz. ❤
Ya arkadaş da bu konuda çok tecrübesiz belli ki. Ben de sahiplendiğimde bu bilinçte değildim ki... “çooğğğk taağtlıııı acabaa bana verirler miiğğ” diye atladım, verdiler. Eve getirirken taşıma çantasıyla getirmem gerektiğinin dahi farkında olmadığım için, sahiplendiren kişi sağolsun hediye etmiştizamanla ben ona alıştım o bana alıştı. Arkadaş da bunu dert edip buraya sorduğuna göre, demek ki doğrusunu öğrenmek istiyor.
Umarım kendini hazır hissettiği zaman minik bir can sahiplenir o da
Ünlü bir markanın (her kedi sahibi biliyordur, en pahalı kesimindenTam gebeliğimin başında üşüttü bizimki de. O kusuyo ben bulanıyorum o kusuyo ben bulanıyorumveterinere götürdük, bir check up a girdi... karaciğerinden böbreğine akciğerinden bilmemneresine bakıldııı ve çıka çıka mide hassasiyeti çıktı Maltın çok faydasını gördül gerçekten, kesinlikle tavsiye ederim. Her markayı yemiyorlar ama, alırken en çok tercih edileni sorup öyle alın.
Benim cadı aşkım bu, sizin profilinizdeki gibi bir kara kediYa arkadaş da bu konuda çok tecrübesiz belli ki. Ben de sahiplendiğimde bu bilinçte değildim ki... “çooğğğk taağtlıııı acabaa bana verirler miiğğ” diye atladım, verdiler. Eve getirirken taşıma çantasıyla getirmem gerektiğinin dahi farkında olmadığım için, sahiplendiren kişi sağolsun hediye etmiştizamanla ben ona alıştım o bana alıştı. Arkadaş da bunu dert edip buraya sorduğuna göre, demek ki doğrusunu öğrenmek istiyor.
Umarım kendini hazır hissettiği zaman minik bir can sahiplenir o da
Ünlü bir markanın (her kedi sahibi biliyordur, en pahalı kesiminden) hassas mideler için olan mamasını vermeye başladık biz de, o iyi geldi. Kısır mamasıyla hassas mide mama arasında değiştirerek veriyoruz, hep aynı mamayı yemiyor hanımefendi. Bazı günler birine düşkün bazı günler diğerine . Maltı bir deneyelim olmazsa.
Zor oluyor mideniz hassasken denk gelmesi. Biz de bir kere birlikte karnabahardan zehirlendik, benimki çok az yemişti. Birlikte kustuk ertesi gün. Benimki bir de çok hassas ruhlu bir kedi. Ben hastalandığımda benimle ilgilenir. Kusarken gelir kolumu tutar, sürtünür mırlar, iyi miyim diye kontrol eder .
Biz tanıdıktan uyguna açık 4 kilo aldıkEn azından huyu güzelmiş. Ben ölüyor olsam anca kendi canı sevdirmek isterse o zaman gelir
O mamayı hepimiz yakinen biliyoruz ta. Hani şu döviz arttıkça artık 3 kiloluğu piyasada bile bulunmayıp 1,5 kilo 1.5 kilo aldığımız değil mi?
Çokk tatlıymışBenim cadı aşkım bu, sizin profilinizdeki gibi bir kara kedi
Biz tanıdıktan uyguna açık 4 kilo aldıkYoksa biz de alamazdık Benim şaşkın ayda 1 kilo yiyor ortalama, kendisi 3.6kg. 5 yaşını doldurmak üzere. İleride 10-15 kg mama alıp bir yıl besleme hayalleri kuruyorum. Kilosu 38-45 tl arasına denk geliyor, benim için aylık mama masrafı olarak uygun bir fiyat ama işte her kedi ayda bir kilo kadar az mama yemiyor maalesef.
Güncelleme yapılmış ama bir gün bir denk gelir diye yazıyorumeşim hayvanları çok sevdiğimi biliyor ve bir arkadaşı evcil hayvan satışı yapıyor. satış diyince tepkiler olacaktır eminim ama bu arkadaşı bir kediyi öyle bir övmüş ki eşimde hiç alma fikri yokken alalım diye tutturdu. ben de içten içe hep isterdim ama alacaksam ömür boyu bakmak isterim. o konuda kendime tam güvenemiyorum. şuan çocuğum yok, eşyalarım yeni.
mesela kediyi alsam onu birkaç gün tanısam, sorun olur mu? zaten geri verecek olsam bu birkaç gün içinde olur yoksa ömür boyu kalır diye düşünüyorum. hemen vazgeçersem o bile beni üzer.
Siyah Ankara kedisi, 5 aylık demiş kedi baya büyük görünüyor resimde. ben hiç anlamam 5 aylık olup olmadığı doğru mu nasıl anlaşılır?
bir de bakımı çok kolay, tuvalet eğitimi var demiş. tüy dökmüyor demiş. tüy dökmemesi de doğru mudur?
not : üzgünüm soruyu kötü niyetle sormadım. hayatımda hiç kedi bakmadım. zaten korkumda ömürlük bakabilir miyim kısmıydı. bu yüzden konu açtım. acaba uyum sağlayabilir miyiz birkaç gün böyle bir şey yapılabilir mi diye sordum. yapacağım demedim. o yüzden sakin olun lütfen bana kızmayın. ben anladım sorunun cevabını, kusura bakmayın, sevgiler..