- 10 Ekim 2014
- 31.476
- 140.782
-
- Konu Sahibi bendekidurumlar
Hadi çık sokağa dedim, doğası bozuk kedi dedim, bırak uyucam ben yaaa dedi, hepinize çok selamı var, özellikle de @bahar09876 ye söyle, benim keyfim çok yerinde dedi.
uzun zamandır görememiştim seni geçen aklıma geldin
bir selam vereyim dedim
Hayvanın yaşayacağı yer ev değil..evde beslediğin zaman onun doğasını bozuyorsun.
Var hatta afedersiniz p.ç diye geciyorlar kulaklari tüylü değisik güzel kediler bol tüylulerhakıkaten sıyah ankara kedısı nasıl oluyor ben daha once gormedım
vefat eden kedım ankara van kırmasıydı bembeyaz bırseydı beyaz oluyorlar
Anlayacak diye mi yazdin kuzum parmaklarina üzüldüm bak simdi :)hayvanları dısarda vahsı ınsanlar katledıyor
ac ve susuz kalıyorlar hayvanlar su ıcsın dıye beledıyelerın koydugu kaplarda ızmarıtler var
ınsanların hayvanlar sıgınsın acıkırlar yesınler dıye kurdukları duzeneklerı yagmalanıyor
cogunun yasayacagı alanları bız ınsanlar o agacları keserek o toprakları eşerek bınalar dıktık ve yerlerını aldık ellerınden sehırler tastı sınırlar aşıldı ormanlar yok edılıyor bınalar ugruna
sokakta bırsuru ac ve susuz ölumle burun buruna canlılar var ve zevkıne psıkopatca patılerını kuyrugunu kesıp ıskence etmek ıcın bekleyen ınsan taklıtı yapan canavarlar var
cogu ınsandan daha cok ev ortamını hakedıyor hayvanlar :) doga bozulalı 100 yıl oldu zaten maalesef...
ay ılk defa duydum nıye p.ç dıyorlar zavallıcık hayvana ya su ınsanlar ne kotuVar hatta afedersiniz p.ç diye geciyorlar kulaklari tüylü değisik güzel kediler bol tüyluler
Kedi ile ilgili en buyuk sorun , ev halki tatile vb bir yere gittiginde kedinin evde kalmasi sebebiyle ona bakacak birinin olmasi lazim. Yok ben ugrasamam diyorsaniz almayineşim hayvanları çok sevdiğimi biliyor ve bir arkadaşı evcil hayvan satışı yapıyor. satış diyince tepkiler olacaktır eminim ama bu arkadaşı bir kediyi öyle bir övmüş ki eşimde hiç alma fikri yokken alalım diye tutturdu. ben de içten içe hep isterdim ama alacaksam ömür boyu bakmak isterim. o konuda kendime tam güvenemiyorum. şuan çocuğum yok, eşyalarım yeni.
mesela kediyi alsam onu birkaç gün tanısam, sorun olur mu? zaten geri verecek olsam bu birkaç gün içinde olur yoksa ömür boyu kalır diye düşünüyorum. hemen vazgeçersem o bile beni üzer.
Siyah Ankara kedisi, 5 aylık demiş kedi baya büyük görünüyor resimde. ben hiç anlamam 5 aylık olup olmadığı doğru mu nasıl anlaşılır?
bir de bakımı çok kolay, tuvalet eğitimi var demiş. tüy dökmüyor demiş. tüy dökmemesi de doğru mudur?
not : üzgünüm soruyu kötü niyetle sormadım. hayatımda hiç kedi bakmadım. zaten korkumda ömürlük bakabilir miyim kısmıydı. bu yüzden konu açtım. acaba uyum sağlayabilir miyiz birkaç gün böyle bir şey yapılabilir mi diye sordum. yapacağım demedim. o yüzden sakin olun lütfen bana kızmayın. ben anladım sorunun cevabını, kusura bakmayın, sevgiler..
Kedi gibi bir hayvan gidip izgaralara çis kaka yapiyor neden yapacak toprak yok cunkü sonra ımı dığısı ı gene sinirlendimPeki neresi bu hayvanlarin doğal yaşam alani?
Ev degil, hmmm peki,
Orman? Sokak?
Dogada ev kedisi diye bir sey yok zaten, bunlari ureten de besleyen de biziz, dogal yasam alanları evimiz.biz onlari sokağa ozgurluge degil ölüme gönderiyoruz.
Siyah ya güya çirkin ördek yavrusu muamelesi ama o kadar güzeller ki bizim sokaktam aldıgimız kedimiz icin veteriner ankara kedisi demisti bol tüylü efsane güzel birseydiay ılk defa duydum nıye p.ç dıyorlar zavallıcık hayvana ya su ınsanlar ne kotu
ay kıyamam buna p.c dıyenler utansın gadasını aldıgım yaBöyle oluyorlar aslan gibi masallah
yorumları okumadım ama tepkileri tahmin edebiliyorum. Ömür boyu bakabilecek miyim? diye sorgulamanız çok iyi bir şey çünkü bu önemli bir konu. Sorumluluk gerektirir. kedinin aşıları bakımları kısırlaştırması vb önemli olduğu gibi, seyahate çıkarsanız ne yapacağınız vs konuları da önemli. Kedi temiz bir hayvandır ve bakımı da zor değildir. Tuvalet eğitimi diye bir sıkıntı yok kedi doğası gereği zaten kuma yapacaktır, yerini göstermeniz yeterli. İleride çocuk düşünürseniz kedinin bir zararı olmaz eğer aşıları düzenli yapılırsa. Tüy dökmüyor kısmı yalan her kedi tüy döker. bu tüylerin ciğere kaçması diye bir şey söz konusu değildir, yutulabilir ama eğer kedinin aşıları düzenli yapılıyorsa zararlı değildir ama tüy dökmüyor demek külliyen yalan. Tüyleri koltuk ve kıyafetlerden temizlemek için özel aperatlar var ve kediyi düzenli taramak bu sorunun önüne geçmek konusunda önemlidir. Eşyalarım yeni diyorsunuz, kedinin tırnak törpülemeye ihtiyacı olacaktır, tırmalama tahtası edinmelisiniz. kedilerin %70-80i tırmalama tahtasını koltuk kanepe tırmalamaya tercih eder böylelikle eşyalarınız zarar görmez. Kedinin tırnaklarını uçtan kesebilirsiniz ama asla tırnak aldırmak gibi bir vahşet yapmayın. Bu bizim insanların ayak ve el parmaklarını ampüte etmeye benzer, bu korkunç bir vahşettir. Dediğim gibi kedilerin çok düşük bir yüzdesi tırmalama tahtasına rağmen yine de eşyaları tırmalayabiliyor bu riski de göz önünde bulundurun. Kedi 5 aylık deniyorsa doğru olabilir, Ankara kedisi genelde iri ve çok tüylü bir cins olduğu için gözünüze büyük gözükmüş olabilir. Üç gün alayım olmazsa 5 gün sonra vereyim demek pek çözüm değil çünkü zaten kedinin size ve evinize ve sizin de kediye alışma süreciniz olacaktır başlangıçta. Kedi veya bir hayvan sahiplenmek ömür boyu bir evlat sahiplenmeye benzer. Kararınızı verin, eğer soracağınız başka şeyler varsa yanıtlayabilirim.eşim hayvanları çok sevdiğimi biliyor ve bir arkadaşı evcil hayvan satışı yapıyor. satış diyince tepkiler olacaktır eminim ama bu arkadaşı bir kediyi öyle bir övmüş ki eşimde hiç alma fikri yokken alalım diye tutturdu. ben de içten içe hep isterdim ama alacaksam ömür boyu bakmak isterim. o konuda kendime tam güvenemiyorum. şuan çocuğum yok, eşyalarım yeni.
mesela kediyi alsam onu birkaç gün tanısam, sorun olur mu? zaten geri verecek olsam bu birkaç gün içinde olur yoksa ömür boyu kalır diye düşünüyorum. hemen vazgeçersem o bile beni üzer.
Siyah Ankara kedisi, 5 aylık demiş kedi baya büyük görünüyor resimde. ben hiç anlamam 5 aylık olup olmadığı doğru mu nasıl anlaşılır?
bir de bakımı çok kolay, tuvalet eğitimi var demiş. tüy dökmüyor demiş. tüy dökmemesi de doğru mudur?
not : üzgünüm soruyu kötü niyetle sormadım. hayatımda hiç kedi bakmadım. zaten korkumda ömürlük bakabilir miyim kısmıydı. bu yüzden konu açtım. acaba uyum sağlayabilir miyiz birkaç gün böyle bir şey yapılabilir mi diye sordum. yapacağım demedim. o yüzden sakin olun lütfen bana kızmayın. ben anladım sorunun cevabını, kusura bakmayın, sevgiler..