evde evcil hayvan besleme konusu (olur mu olmaz mı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tuvalet egitimi var ne ya. Kedilere tuvalet egitimi verilmiyor kuma koyunca anliyor kediler, her zaman kuma yaparlar zaten özel egitim almalarina gerek yok hepsi doguştan sahip.
Tüyü olup tüy dökmeyen kedi de gormedim oyle bisey yok. O adam sadece para kazanmaya calisiyor.

Ayrica bikaç gün bakmayla kedinin omur boyu kalip kalamayacagina karar verilmez. İlk bikac gun kedi eve bile alişmiş olmaz zaten dogru durust.

Eşya muhabbeti yapiyorsaniz zaten almayin. Zira tirmalama tahtasi bilmem ne her zaman işe yaramiyor. Bi defa venim koltuğun fotosunu buraya atmiştim isterseniz bi daha atayim kedi tırnagi icinde hatta perdemi de atabilirim. Ayni şey oluyor diye hemen degistirmiyorum artik.

Tatiller vs sorun zaten kediyi goturmuyorsaniz ki kedi ev ortam degisikligini cok sevmez. Planlari kediye göre ayarlamak zorunda kalirsiniz. Cocuk olunca bagiriyor uyutmuyor, oyun ilgi istiyor olacak. 2 cocuklu gibi olacaksiniz yani...

Hadi çık sokağa dedim, doğası bozuk kedi dedim, bırak uyucam ben yaaa dedi, hepinize çok selamı var, özellikle de @bahar09876 ye söyle, benim keyfim çok yerinde dedi.

amannn bizim burada rüzgar var

hayvan kaçacak delik arıyor evde

balkonun kapısı açıktı o taraftan geçmiyor fırtına sesinden kaçıyor

kışın dışarı çıkıp balkona basında içeri kaçıyor burası soğuk yatağım sıcak diye

iki gün sonra 3. doğum günü partisi var

pandemi olmasaydı da arkadaşlarını da çağırsaydık :)))

Hayvanın yaşayacağı yer ev değil..evde beslediğin zaman onun doğasını bozuyorsun.

Peki neresi bu hayvanlarin doğal yaşam alani?
Ev degil, hmmm peki,
Orman? Sokak?
Dogada ev kedisi diye bir sey yok zaten, bunlari ureten de besleyen de biziz, dogal yasam alanları evimiz.biz onlari sokağa ozgurluge degil ölüme gönderiyoruz.

yahu hamileyken “ya alışamazsam cami avlusuna bırakırım” diyor musunuz? bu ne saçma düşüncedir. ayrıca hayvanlar hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız belli oluyor, çok acele etmeyin derim.

Zannedersem konuda tartışma çıkmış ama ben buraya bir not düşeyim
Resmini görüp ve ya duyup veya kendisini bile görüp aile evinde de olsanız bekar da olsanız kedi köpek almayın sahiplenmeyen herkes bakamaz ben 21 senedir hayvan besliyorum.
En son köpeğim; suan masallah 9 yasinda. Bekardim onunla yaşamaya başladığımda,suan evliyim,cocugum var. Çocuğumla oyun oynuyorlar beraber. Ben cocuk bakımı yüzünden gezdirmeye fırsat bulamıyorum esim gezdiriyor. O veterine götürüyor .

Karşınıza çıkan erkeğin hayvan sevip sevmediğini,aynı evde yaşamadan ona bakıp bakmayacağını da bilemezsiniz . Çocuğunuz olunca onu istemeyebilir. Benim eşim köpeğimi koynunda yatirmasina rağmen cocugum ilk doğduğu zamanlar "annenlerde kalsın bir süre " "ben yoruluyorum " "gitsin biraz bu evden" gibi şeyler söyledi. Ben de ona sen git annen de kal dedim.

O zamanlar bebek bakımı cok hızlı ve yoğundur 2 saatte bir emzirme vs vs esim uğraşıyordu benle beraber. Yani demem o ki ben onu da eğittim dik de durdum. Boyle olacaksaniz maddiyat ve ortam uygunsa amenna. Hayvan cok cok büyük sorumluluk ben senelerdir tatile 1 kez cikabildim mesela. Onu bir yere birakamadigim için.. bilmem anlatabildim mi..

Her kedi tüy döker.
Ankara kedisi besledim daha önce, sokaktan gelmişti normalde alerjik bir insanım daha az alerji yapıyor ama her yer tüy.
Şu an yine bir kedi sahiplendik hasta bir kedi idi british, tüy dökmeyen kedi diyorlar ama halıların beyaz ve her yer gri tüy dolu.
Kedi bakmak tabi ki emek ister en geç iki güne bir tuvalet temizlenecek, her sabah akşam maması suyu var. Evde nefes alan bir can, sevginize muhtaç bir can.
Satış noktasında zaten çok kızıyorum insanlara, dışarıda ki onca sahipsiz yuva bekleyen can varken bir sadece cins oldukları için küçücük kafeslerde defalarca doğuma zorlanan erkenden ölümlerine sebep olunuyor.

Anlayacak diye mi yazdin kuzum parmaklarina üzüldüm bak simdi :)

Kedi ile ilgili en buyuk sorun , ev halki tatile vb bir yere gittiginde kedinin evde kalmasi sebebiyle ona bakacak birinin olmasi lazim. Yok ben ugrasamam diyorsaniz almayin

Kedi gibi bir hayvan gidip izgaralara çis kaka yapiyor neden yapacak toprak yok cunkü sonra ımı dığısı ı gene sinirlendim

Siz çocuk filanda düşünmeyin mümkünse beğenmez memnun kalmazsanız çocuk esirgeme kurumuna filan bırakırsınız belki gerek yok. Eşyalarınızı düşünüyorsanız o kadar almayacaksınız bu kadar basit tırmalama huyu olmasa bile bizimki mesela koşarken perdeye takıldı yırttı canı sağolsun kasıtlı yaptığı şey değil ama bunlara takılacağınızı belirtiyorsunuz niye hayvanın düzeni ile oynama gereği duyuyorsunuz boş yere?

Yok. Kafanızda soru işareti varsa almayın. Bu yol tereddütlerle girilecek yol değil.

B.kunu temizleyeceksiniz. İshal olacak, üşütecek, kusacak. Kuş görecek heyecanlanıp cama bakmak için koltuğa atlayıp pat orayı delecek. Evde camlarınızı pencerenizi çelik sineklik ya da çocuk kilidi olmaksızın açamayacaksınız. Mevsim geçişinde öbek öbek tüy dökecek. (şöyle ki yaz kürkü ve kış kürkü farklı. Hepsi her mevsim geçişi dökülüp yenisi geliyor.) tatil planı iki üç günden fazla yapılmayacak.

Yani ben herkese kedi sahiplenmeyi öneririm ama kişi kendine güveniyorsa.

yorumları okumadım ama tepkileri tahmin edebiliyorum. Ömür boyu bakabilecek miyim? diye sorgulamanız çok iyi bir şey çünkü bu önemli bir konu. Sorumluluk gerektirir. kedinin aşıları bakımları kısırlaştırması vb önemli olduğu gibi, seyahate çıkarsanız ne yapacağınız vs konuları da önemli. Kedi temiz bir hayvandır ve bakımı da zor değildir. Tuvalet eğitimi diye bir sıkıntı yok kedi doğası gereği zaten kuma yapacaktır, yerini göstermeniz yeterli. İleride çocuk düşünürseniz kedinin bir zararı olmaz eğer aşıları düzenli yapılırsa. Tüy dökmüyor kısmı yalan her kedi tüy döker. bu tüylerin ciğere kaçması diye bir şey söz konusu değildir, yutulabilir ama eğer kedinin aşıları düzenli yapılıyorsa zararlı değildir ama tüy dökmüyor demek külliyen yalan. Tüyleri koltuk ve kıyafetlerden temizlemek için özel aperatlar var ve kediyi düzenli taramak bu sorunun önüne geçmek konusunda önemlidir. Eşyalarım yeni diyorsunuz, kedinin tırnak törpülemeye ihtiyacı olacaktır, tırmalama tahtası edinmelisiniz. kedilerin %70-80i tırmalama tahtasını koltuk kanepe tırmalamaya tercih eder böylelikle eşyalarınız zarar görmez. Kedinin tırnaklarını uçtan kesebilirsiniz ama asla tırnak aldırmak gibi bir vahşet yapmayın. Bu bizim insanların ayak ve el parmaklarını ampüte etmeye benzer, bu korkunç bir vahşettir. Dediğim gibi kedilerin çok düşük bir yüzdesi tırmalama tahtasına rağmen yine de eşyaları tırmalayabiliyor bu riski de göz önünde bulundurun. Kedi 5 aylık deniyorsa doğru olabilir, Ankara kedisi genelde iri ve çok tüylü bir cins olduğu için gözünüze büyük gözükmüş olabilir. Üç gün alayım olmazsa 5 gün sonra vereyim demek pek çözüm değil çünkü zaten kedinin size ve evinize ve sizin de kediye alışma süreciniz olacaktır başlangıçta. Kedi veya bir hayvan sahiplenmek ömür boyu bir evlat sahiplenmeye benzer. Kararınızı verin, eğer soracağınız başka şeyler varsa yanıtlayabilirim.

Son düzenleme:
"ömür boyu bakabilecek miyim" diye sorgulamanız güzel, ama gerisi maalesef hayvanseverliğe sığmıyor. yok yeni eşyaymış, yok deneme süreciymiş.. oyuncak mı bu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…