evde evcil hayvan besleme konusu (olur mu olmaz mı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
eşim hayvanları çok sevdiğimi biliyor ve bir arkadaşı evcil hayvan satışı yapıyor. satış diyince tepkiler olacaktır eminim ama bu arkadaşı bir kediyi öyle bir övmüş ki eşimde hiç alma fikri yokken alalım diye tutturdu. ben de içten içe hep isterdim ama alacaksam ömür boyu bakmak isterim. o konuda kendime tam güvenemiyorum. şuan çocuğum yok, eşyalarım yeni.
mesela kediyi alsam onu birkaç gün tanısam, sorun olur mu? zaten geri verecek olsam bu birkaç gün içinde olur yoksa ömür boyu kalır diye düşünüyorum. hemen vazgeçersem o bile beni üzer.

Siyah Ankara kedisi, 5 aylık demiş kedi baya büyük görünüyor resimde. ben hiç anlamam 5 aylık olup olmadığı doğru mu nasıl anlaşılır?
bir de bakımı çok kolay, tuvalet eğitimi var demiş. tüy dökmüyor demiş. tüy dökmemesi de doğru mudur?

not : üzgünüm soruyu kötü niyetle sormadım. hayatımda hiç kedi bakmadım. zaten korkumda ömürlük bakabilir miyim kısmıydı. bu yüzden konu açtım. acaba uyum sağlayabilir miyiz birkaç gün böyle bir şey yapılabilir mi diye sordum. yapacağım demedim. o yüzden sakin olun lütfen bana kızmayın. ben anladım sorunun cevabını, kusura bakmayın, sevgiler..

Son düzenleme:
Ev kendileri tek basina tutmayin..alacaksaniz en azindan 2 alin. Bir kac gün tanimaya gelince: her yeni ortam hayvanlara stres. Yani paket gibi bir bakiyim,olmuyorsa geri gider olmaz. Yok esyama zarar gelir felan diye düsünüyorsaniz en iyisi hic denemeyin. Satilik hayvan yerine sahiplenmeyi tercih ederdim.

Kendinizden emin değilseniz boşuna hayvanı strese sokmayın. Kediler bölgecidir yaşadığı yeri benimser ve ordan ayrılırsa depresyona girer.

diğer sorulara gelirsek; koltuk döşemeleriniz tay tüyü ya da kadife değilse tırnaklarını o döşemelerde bilemesi büyük ihtimal, kediler yavruyken tüy dökmüyor ama 5-6 aydan sonra hatrı sayılır tüy dökümü oluyor, tarasan da vitamin de versen dökülüyor, bunları bilip ciddiyseniz kabul edin yoksa beğenmezsem geri veririm diyerek hayvanı depresyona sokmayın

Ne diyorsun sen ya!Su yazdıklarına bir bak! Evcil hayvan satisi yasak yasak! Bir de eve alacakmis da tipini begenmezse geri verecekmis..Ayyy sinir oldum size kesin trolsun!!!

Bu bence sizin istediginiz standartta tartisilacak bir konu degil olay cikar
Gidin o kdrlik mama alin sokaktaki canlarin karni doysun
Sizi oyle iade etseler ne olur?
Can tasiyor onlar agzi yok diye robot degil
bilemiyorum kötü niyetle yazmadım, bende hassasım, zaten o yüzden birkaç gün kalsa sorun olur mu sormak için yazdım, yani kedinin huyu, anlaşabilmemiz, alışabilmesi vs bu durumları göz önünde bulundurmak için.

Evde beslediğim 9 yaşında bir kedim var, kendisi ankara kedisi.

inanılmaz tüy döküyor. Midesi çok hassas, özel mama yiyor. Bu hafta perdelerimin bir kısmını yeniliyorum çünkü paramparça etti. Koltuklarım da keza delik deşik.

bütün eşyalarımı bir tüyüne değişmem. Malı kıymetli olan hayvan beslemesin. Para verdiniz diye “ya şimdi o kadar da para verdiler, ben en iyisi koltuklarını tırmalamiim, ayıp olur” demez kediler.

Ne diyorsun sen ya!Su yazdıklarına bir bak! Evcil hayvan satisi yasak yasak! Bir de eve alacakmis da tipini begenmezse geri verecekmis..Ayyy sinir oldum size kesin trolsun!!!
tipiyle alakası yoktu aslında sorduğum sorunun. kötü niyetle sormadım. anlaşabilecekmiyiz uyum sağlayabilecek mi amacıyla sordum. ayrıca zaten ben yapabilir miyim diye konu açtım. böyle yapacağım diye bişey demedim, danışmak istedim. böyle bişey olabilir mi diye

Ne demek olmazsa geri veririm!Ne dediğinizin farkında mısınız?Onun da bir canı var,duyguları var.Kötü bir şaka gibisiniz.Eşyalarım yeniymiş falan!Eşyanızla yaşayın o zaman.Çocuğunuz olduğunda da yaramazlık yapınca geri mi veriyorsunuz?Eşyaların üzerine bir şey dökünce falan?

Kusura bakmayın herkes evinde hayvan bakmak zorunda değil tabi ama ondan süs eşyası gibi bahseden zihniyet de bir zahmet almasın!

Daha önce hayvan bakmadığınız sorduğunuz sorulardan belli. Kedinin alışması huyu suyu 3-5 gün içinde belli olmaz. Deneme süresi yok yani.

Sırf bu tüy,tırmalama konularına güvenemdiğim için çok istesemde almadım. Ayrıca parayla neden birsürü sokakta can var. Aşacaksan onlardan birini al. Tüy dökmeyen,hali koltuk tırmalamayan kedi duymadım,çevremde birkaç kişide var.

Önce bir kediye geçici yuvalık yaparak başlayın ve eşyalarım kıymetli diyorsanız bu ise hiç girismeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…