2-3 haftadan önce alışamazsınız, anlayamazsınız yapıp yapamayacağınızı. Ben kedilere çok düşkünüm ancak 3 ay kadar yeni kızımı hayatıma aldığımda bocaladım. Alışamadık birbirimize ve üzülüp "ben bu kediye alışamayacağım" dedim. 4 yıldır benimle ve biz ayrılmaz bir ikiliyiz. 1-2 gün dışarıda olsam aklım hep kızımda oluyor, sürekli onu düşünüyor ve özlüyorum. Kısa sürede uyum sağlayamacakmışsınız gibi gelir size, ancak sağlayabilirsiniz de sağlayamabilirsiniz de. Ben hayatım boyunca kedi beslediğim halde böyle oldu çünkü her birinin ayrı ayrı karakterleri, huyları, alışkanlıkları hatta tikleri var.
Çok fazla özveri isteyen bir iş. Günlük evi süpürmeniz gerekiyor, günde iki kez süpürge çalıştırdığım oluyor benim. Tüy döküyor, kumunu dağıtıyor, mamasını dağıtıyor, yerlere halılara kusuyor. Benimkinin de halılara kusma huyu var, ben kendisini alıp fayansa ya da klozetin içine kusturuyorum. Bugün yardım etmeye bir tanıdığım geldi, koca salonu sildik süpürdük yerleri pırıl pırıl yaptık, az önce salonun ortasına kustu. Gittim tuttum onu o an, tüylerini okşadım yanında olduğumu gösterdim. Çişli kum, kaka temizlemek zaten günlük bir iş de, bir de hastalığı vs olduğunda kusmuk temizleme durumu da olabiliyor. Eşyalara evin temizliğine takılacak üzülecekseniz boş verin, yapamazsınız evin içinde.
Bir de lütfen, satın almayın. Hatta o satan kişileri şikayet edin. Çünkü bu bir suç, suça ortak olmayın, talebin artmasında da payınız olmasın. Veterinerlerden, barınaklardan, sosyal medya gruplarından da kum eğitimli, hatta bazen cins -böyle bir düşünceniz varsa- evciller olabiliyor. O kadar parayı da hayatınıza alacağınız canın mama kabı, kum kabı, taşıma çantası, aşıları, kaliteli sağlıklı mamasına harcayın.