Evde Doğum Yapanlar

azimlisidelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
100
18
Merhaba arkadaşlar.
:80:
Çok ciddi evde doğum yapmak istiyorum. Hatta tuzlu suda doğum yapanlar oluyor ya, işte öyle evde tuzlu suda doğum yapmak istiyorum. Daha ziyade evde doğum yapanlardan veya yapanları gerçekten bilenlerden bilgi almak istiyorum. Evde doğum yapan veya tavsiye eden var mı?
:44:

:emir_bebek:

Çocuk ve benim için daha rahat olacağını düşünüyorum. Daha doğal olacağına inanıyorum.
Bu konuda pek çok makale okudum ve aslında evde doğum yapıldığında yeni doğan tetanozu gb aşılara bile gerek kalmayabileceğini çünkü ev ortamının hastaneden çok daha steril olduğunu okudum. Ve ben çocuğa mümkün olduğu kadar yapay şeyler aşılanmasını uygun bulmuyorum.

Ayrıca yapanlar için bunun anne çocuk arası ilişki için çok daha uygun olacağı söyleniyor. Doğumdan hemen sonra göbek bağı kesilmeden bebeğin anneye verilmesi. Yatay pozisyonun kadının doğasına aykırı olması vs. Beni buna itiyor.Ünlü ebe ve doğum koçu Asude Oflaz da normal doğumu ve tıbbi yardımların (eğer bir sorun yoksa) çok gereksiz ve yanlış olduğunu savunduğunu da biliyorum.

Hollanda'da evde doğumun bir zorunluluk olduğunu ve enfeksiyon olaylarının diğer gelişmiş ülkelere nazaran daha az olduğunu, bizim ülkemizde bunun yapılmama sebebinin yalnızca trafik ve alt yapı eksikliği olduğunu da biliyorum.

İşte merakım bu yüzden...:26:

Bana kalırsa hiç gerek yok böyle bir risk almaya.

Gelişebilecek herhangibir komplikasyona karşı ebe tek başına ne yapabilir?

Egzantrik şeyler yapmak uğruna kendinizi ve bebeğinizi tehlikeye atmamanızı öneririm.

burası Türkiye hayatım, evde dogururken ola ki basina bi iş gelse kimseye derdini anlatamazsın
öyle hollanda da oldugu gibi değil burada işler
fantaziye gerek yok
ne diye kendini koç zanneden bi hatun kişinin ipiyle hem kendini hem cocugunu riske atiyorsun
millet hastanede dogurmaya korkuyo ev de neyin nesi
yok doğal yolmuş yok aşiya gerek yokmuş falan fırt...
yapma Allahaşkına
her evde doguran daha sağlıklı bebek dunyaya getiriyo olsaydı babannemin 3 cocugu ard arda ölmezdi
hatta birini tarlada dogurmuş, süper organik yani

gidin adamakıllı tam teşekküllü bi hastaneye orada yapin dogumunuzu :KK68:

Son düzenleme:
Evet videolarına bakılırsa daha kolay gözüküyor. Ama şimdi istesem eve kim gelir ki ebe olarak?

50 metre ilerimizde özel bir iki caddee üzerimizde de devlet hastanesi var. Bence sorun olmaz. Ama tabi bilinçli kimi bulabilirim. Yaptıran illa ki var ama kimler?
:nazar:

Çocuk ve benim için daha rahat olacağını düşünüyorum. Daha doğal olacağına inanıyorum.
Bu konuda pek çok makale okudum ve aslında evde doğum yapıldığında yeni doğan tetanozu gb aşılara bile gerek kalmayabileceğini çünkü ev ortamının hastaneden çok daha steril olduğunu okudum. Ve ben çocuğa mümkün olduğu kadar yapay şeyler aşılanmasını uygun bulmuyorum.

Ayrıca yapanlar için bunun anne çocuk arası ilişki için çok daha uygun olacağı söyleniyor. Doğumdan hemen sonra göbek bağı kesilmeden bebeğin anneye verilmesi. Yatay pozisyonun kadının doğasına aykırı olması vs. Beni buna itiyor.Ünlü ebe ve doğum koçu Asude Oflaz da normal doğumu ve tıbbi yardımların (eğer bir sorun yoksa) çok gereksiz ve yanlış olduğunu savunduğunu da biliyorum.

Hollanda'da evde doğumun bir zorunluluk olduğunu ve enfeksiyon olaylarının diğer gelişmiş ülkelere nazaran daha az olduğunu, bizim ülkemizde bunun yapılmama sebebinin yalnızca trafik ve alt yapı eksikliği olduğunu da biliyorum.

fikir yinede senin ama önce doğum koçu bul sonra hollandadan bi ev tut ordada doğuru ver!!!!
ama diyorsanki maddi durumum iyi evdede ortamı sağlarım acil bi durumdada hemen doktor vs. gerekirse ameliyathane bile anında hazırlatır hastaneye yetişirim o zaman dene içinde kalmasın. annem ablamı hastanede bizleri evde doğurmuş sağlıklıyız bi problemimiz yok annemim bilemem ama memnun mu değil mi ?

Tabii ki fikrinize saygı duyuyorum ama ben sizin kadar olumsuz bakmıyorum olaya. Ayrıca ilginç olmaya çalıştığım için başvurduğum düşüncesine kapılmanız büyük haksızlık. Ben yapanları duydum, ve memnun olduklarını da biliyorum. Ama ne de olsa herkesin bir gidecek diye bir kaide yok. Ben demiyorum ki öyle hoppala doğurayım. Yazdıklarıma dikkat ederseniz ekipman olarak buna hazır anlaşmış hasteneler var mı diye soruyorum aslında. Yapan varsa cevap verse daha uygun olur gibi.

hımm anladım ama mantıklı bulmadım.bence hertürlü netice hesaplanarak hastane ortamı tercih edilmeli. çünkü doğum olayı sadece bebeğin güvenle anne bedeninden dışarı çıkartılmasından ibaret değil.hernekadar doğal olsa da sonrasında hem annede hem bebekte önceden öngörülemeyecek birçok komplikasyona neden olabilecek bir eylem. tabii karar sizin ve sonsuz saygım var...

Boyle bırseye sakın gırısmeyın ya cocuga veya sızıe acıl mudahele gerekıcek bır sorun cıkarsa nolucak?rıske atmayın bence kayın valıdem 2 dogumunuda evde yapmıs esımı dogururken esı cıkmadı dıye panık olup hastaneye goturmusler kayın peder kapıda taksı bekletıyormus

Düşünki bebeğinin doğumda kafası sıkıştı kolu çıktı yada Allah korusun kordonu dolandı kalp ritmi yavaşladı vs.vs.

ne yapacaksın o zaman soruyorum sana

Normal doğumu çok istememe rağmen gelmeye niyetli değildi kuzum dr.um bana bekleyip riskemi atalım yoksa sezeryanmı yapalım dedi.Riske atılacak şeymi bu tabiki sezeryan olsun dedim .Bir anne olarak evde doğum düşünceni çok yadırgadım kendini düşünmüyorsan o canı düşün.

Bunu hepimiz biliyoruz ki hastanelerde riske girilek istenmiyor ve en ufak bir (terslik bile demek içimden gelmiyor, keşke evham değil de terslik olsa) terslikte cerrahi müdahalelere başvuruluyor.

Hemşire bir tanıdığımın söylediği şey "Oysa ki bebek kordonu çok esnek ve bir el hareketi ile çıkabilecek birşey. Ama biz sırf dolandı diye kesiyoruz" oldu.

Normal doğum için gidiyorsun ets ye bağlıyorlar. Ama kadının normal doğum pozisyonu dikeydir ki bebek başını aşağı çevirebilsin. gb...

Peki o kadar videolar izleniyor evde suda doğum vs. ile ilgili. Hiç komplikasyon olayı gördünüz mü? Diyelim ki oldu. Evete olabilir herşey insan için. Ama hastane de de olmuyor mu?Arkadaşımı korkutuyorlar, diyorlar ki çok acil alınmalı şöyle olur böyle olur. Doğumdan sonra itiraf ediyorlar ki aslında önemli birşey değildi.

Ben tekrar şunu söyleyeyim. Tek başıma yapayımk demiyorum. Ekip işinden bahsediyorum. Yapanlar da var biliyorum. Hastane de 50 metre bile değil. 4 bina ileride.

Sorum gerçekten bunu ekip işiyle yapan var mı? Yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyoruz. İnsan bilmediğini yadırgar ama bir gün bu iş doğallaşacak bence. Sezeryan sayısının artması gerçekten buna ihtiyaç olduğundan mıydı sizce?

Allah korusun bişey olur bence riske atmayın, ben suda doğum hikayelerini okumuştum, hastanede özel bir küvet havuz gibi birşey hazırlıyorlarmış hem anne için daha rahat daha kolay olduğunu hemde bebek için daha sağlıklı olduğunu okumuştum, istersen araştır, hem hastane ortamı olur hemde senin istediğin gibi doğal yollardan olur acil bir durumda da müdahale ederler.. Tabiiki karar senin doktorunla konuştun mu bu konuyu??

Ayrıca son birşey. Ben de başta sizin gibi düşünüyordum. Ama ingilizce makaleleri dikkatlice okuyun. Ülkemizin bilinçsizce konuşan doktorlarını değil. Kaldı ki ülkemizde bu tür doğumu savunan pek çok prof var. Bunu ancak araştırırsanız göreceksiniz.

Pek çok doğru bildiğimizin ne kadar yanlış olduğunu onlar savunuyorlar. Uluslar arası bir seminerde "Hastalıkların çoğunu biz ürettik" diye başlayan proflarımızı şimdi beceriksizler diye mi etiketliyelim.

Bir kez daha söylüyorum. Ekip işi olarak düşünüyorum. Ve yadırgamak için keşke acele etmeseniz ve benm okuduğum makaleleri siz de okusanız. Eğer dil yoksa bir çeviri programı ile de çeirebilirsiniz.

amerikada da evde dogum imkanlari varmis yapanda baya varmis ebe eve geliyor falan.ama benim gibi pimpirik biri buyuk konusmayim hamileyim zaten cesaret edemezdim herhalde

X