• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV

bence belirttiginiz maas icin evin fiyati cok yuksek.

bir de kendi eviniz kira gibi olmuyor,
evin su an planda olmayan bir suru masrafi da cikabiliyor, onlari da siz karsilayacaksiniz.

Aylik odemeniz esinizin maasinin yarisindan fazlasina gecmemeli bence.
Bu sekilde once fiyat belirleyin sonra ev bakin derim.

bence belirttiginiz maas icin evin fiyati cok yuksek.

bir de kendi eviniz kira gibi olmuyor,
evin su an planda olmayan bir suru masrafi da cikabiliyor, onlari da siz karsilayacaksiniz.

Aylik odemeniz esinizin maasinin yarisindan fazlasina gecmemeli bence.
Bu sekilde once fiyat belirleyin sonra ev bakin derim.
Bencede yüksek. Teşekkürler yorum için sağolun inşallah hayırlısı olur.

Asıl ekonomik dalganın sonbaharda geleceğini söyledi, neyin ne olacağı belli değil dedi.
Olumsuz söylediği şeyleri yazıp insanları üzmek istemiyorum. Olumlu anlamda söylediği tek şey (ki onun da içinde olumsuzluk var aslında), alabilenler azaldıkça ev fiyatları düşebilir, o yüzden sonbaharı bekle.
İnanıyorum söylediklerine çünkü ta ne zaman faizleri mecbur düşürecekler de demişti.
beni üzebilirsiniz 😀 ne olacakmış olumsuz olarak

beni üzebilirsiniz 😀 ne olacakmış olumsuz olarak
Uzun konuştu açıkçası, kendim bankacı olmadığım ve ekonomi terimlerine çok hakim olmadığım için hatırladığım kadarını kaba taslak yazayım.
Ülkedeki dolar rezervi dipte olduğu ve korona yüzünden daha da olumsuz etkilenen ekonomi nedeniyle krizin esas sonbaharda patlak vereceğini, özel sektör çalışanlarına kredi vermeyi azalttıklarını, köklü yerlerin dahi ödeme sıkıntısı çektiğinden bahsetti. Konuştuğumuzda ev kredileri %89 idi, düşecek görürsünüz şu an kredi çekmeyin, mecbur indirecekler dedi, 79'a düştü, şu anda da bazı koşullara 64 sanırım.
Kredi düşünce ev fiyatları artıyor ama dedim ben de, ki öyle oluyor gerçekten, alıcı azaldıkça fiyat kırılacak dedi.
Ev bakarken sitelerden 2 ev kalmıştı aklımda, biri oturduğumuz yerin aşağısında diğeri de müstakil olduğu için unutmadım evleri. 2sinin de şu an fiyatı düştü, biri 40 bin biri 50 bin.

Kadının söylediği şeyler çıktığı için açıkçası biz de sonbaharı bekliyoruz ev almak için. Ha çok müthiş fırsat çıkar, o zaman elbette alınır.

İyi geceler merhaba kızlar. 1 haftadır başımı ağrıtan bir konu var geçen hafta ev sahibimiz beni aradı ve evi satmaya karar verdiğini söyledi. 2,5 3 yıldır oturuyorduk. Fiyat sordum 380 milyar ama size 370 olur dedi. evimiz 3+ 1 amerikan mutfak. Baştan sıcak baktık ama sonradan fiyat beni korkuttu biraz açıkçası ben şuan çalışmıyorum alırsak evi mutlaka bir işe girerim. (Bulamazsam ya da çıkarsam aniden?) Eşimin maaşı asgeri ücretten fazla ama bi 5000 tl değil. (Şuan gayet iyi geçiniyoruz çok şükür) Bankalarda konut kredisi vs sorucaz ama... E kiraya çıksak 1 yıl içinde artıyor fiyatlar aynı işe denk geliyor. Bir yanım çok korkuyor borca girmekten geç kiraya her ay ver kafan rahat olsun diyor ileride çocuk vs olunca sıkışırsak ne yapacağız? Süpriz olmadıkça 2 yıl içinde istiyordum. Gelen çocuk bereketiyle gelir evet ama tam anlamıyla maddi imkan olmadan da zor olur isteğimize göre hareket edemeyiz sonuçta ya da tam tersi daha da borçlanabiliriz. Bankaları intden araştırdığım kadarıyla 10 yıl ödeme vs diyor. Ev sahibimizi bir çaya alıp güzelce konusalım dedik 370 desede 330 350 ye indirebilirz belki dedik. Ev sahibimiz yaşlı sakin bir amca belki gençlerin durumunu anlar dedik. Siz olsaydınız ne yapardınız ? Mesela 1500 kira vermek yerine 2 milyar yada üstünü verip kendi evinimizi alırdınız ? Ki bu fiyata 2 bin tl üstü ödenir anca. Allaha çok şükür bu şekilde kirada rahattık geziyorduk tozuyorduk alışverişimizi ihtiyaçlarımızı alıyorduk şimdi ya gönlümüzce birşeyler yapamazsak diye korkuyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Herşey için ya şöyle böyle olursa dedim ilerisini bilemeyiz ama direkte atlamak istemedim açıkçası. Bu arada kenarda birikimimiz var ama ev için çok değil 70 75 milyar civarı.
Merhaba, içinizi karartmayın şimdiden. Şu sıralar çok az kişi ev alıyor. Ev sahibiniz aciliyetten değil dolar altın mevduat vs yatırımları kiradan daha fazla kazandırıyor düşüncesiyle satıyor olabilir. 370 eviniz için piyasanın çok altında değilse kolay kolay satılmaz. Siz de oturmaya devam edersiniz. Ama aklınıza ev ve çocuk fikri düşmüşken ben olsam şimdiden iş aramaya başlardım zamanım varken birikimi arttırabilmek ve geleceğe hazırlıklı olmak adına. Ekonomi belirsiz. Maddi açıdan elinizi güçlü tutmaya çalışın derim.

Aslında var ama az benim kendi hesabımdan belki bir 15 milyar eklenebilir toplamda 85 90 milyar elimizde olabilir. Vallaha bana kalsa 285 tl bir ev kestirdim gözüme onu indirebildiğimiz kadar indirip alalım. 270 275 deseler bankadan 200 çeksek tam kira fiyatına ödemiş oluruz zorluk bile çeksek kendi evimize yatırım der kaparız çenemizi. Hiç oo kendi evimiz deyip 300 350 milyara ev alma düşüncesinde değilim açıkçası. Zaten kendi memleketimizden uzaktayız 2 3 yıl oturup satıp başka ev alırız diye düşünüyorum.
Elinizde 90 bin para varsa bencede ev işine bakın derim sonuçta odeyebileceginizi söylüyorsunuz ama oturduğunuz ev değilde başka eve bakın derim birde 1 yıl ödemesiz olacak galiba sizde ise girerseniz aldığınız maaşı birikim yapabilirsiniz

Elinizde 90 bin para varsa bencede ev işine bakın derim sonuçta odeyebileceginizi söylüyorsunuz ama oturduğunuz ev değilde başka eve bakın derim birde 1 yıl ödemesiz olacak galiba sizde ise girerseniz aldığınız maaşı birikim yapabilirsiniz
Merhaba Allaha şükürler olsun ki altnlar daha fazla tuttu elimizde 90 değil 105 bin oldu binlerce kez şükürler olsun bankadan ev sahibi amcamıza 340 dedik son aramasını bekliyoruz

Merhaba, içinizi karartmayın şimdiden. Şu sıralar çok az kişi ev alıyor. Ev sahibiniz aciliyetten değil dolar altın mevduat vs yatırımları kiradan daha fazla kazandırıyor düşüncesiyle satıyor olabilir. 370 eviniz için piyasanın çok altında değilse kolay kolay satılmaz. Siz de oturmaya devam edersiniz. Ama aklınıza ev ve çocuk fikri düşmüşken ben olsam şimdiden iş aramaya başlardım zamanım varken birikimi arttırabilmek ve geleceğe hazırlıklı olmak adına. Ekonomi belirsiz. Maddi açıdan elinizi güçlü tutmaya çalışın derim.
Merhaba sağolun inşallah bugün konustuk ev sahibi amcamızda haber etcekti :))

Ev almak gibi bir düşünceniz var ise daha uygun fiyatlı evlere bakabilirsiniz böylelikle borcu da daha az olur. 370 epey yüksek. Tabi konum şehir nasıl onu bilmiyorum ama 1500 de az değil kira için.

Pesinatiniz az biraz daha fazla olsaydi ev alin derdim ama bu sekilde tek kisnin calismasiyla zor. He sizde ise girersiniz iki kisi calisio krediyi iki sene odersiniz sonra maaslar artinca kredi sabit kalinca sizde isi birakip cocuk dusunebilirsiniz. Ama baska evlerede bakin tek cocukla 2+1 ev yeter hem daha uyguna belki bulursunuz ve daha az kredi cekersiniz

Ev almak gibi bir düşünceniz var ise daha uygun fiyatlı evlere bakabilirsiniz böylelikle borcu da daha az olur. 370 epey yüksek. Tabi konum şehir nasıl onu bilmiyorum ama 1500 de az değil kira için.
Merhaba peki şey hakkında bilgisi olan var mı ? Bizim oturduğumuz şuanki eve ilk biz girdik sıfırken ev sahibimiz amcamız bu evi baska ev satarak almıs yani bankaya borçlanmadan kredisiz almıs bizim ev suan sıfır gözüktüğünden 0,64 faiz gözüküyordu fakat eksper eve geldiğinde eşyalı olduğu için 2. el deme durumu var mı acaba ?

Merhaba peki şey hakkında bilgisi olan var mı ? Bizim oturduğumuz şuanki eve ilk biz girdik sıfırken ev sahibimiz amcamız bu evi baska ev satarak almıs yani bankaya borçlanmadan kredisiz almıs bizim ev suan sıfır gözüktüğünden 0,64 faiz gözüküyordu fakat eksper eve geldiğinde eşyalı olduğu için 2. el deme durumu var mı acaba ?
Hayır 2. El olarak alırsınız ;yani 0.74 ten

Cocugunuz yoksa bence alin evi.
Simdi taksitler gozunuzde buyuyor ama ilerleyen yillarda esinizin de, calisirsaniz sizin de maaslariniz artacak ama taksit ayni kalacak. Su anda evden tasinmaya kalksaniz ev pesinatini tasinma, depozit, masraf bidi bidi bi ton sey icin harcayacaksiniz inanin. Birikmisinizden biraz pesinat koyun, zaten %10 artik pesinatlar, yine kenarda paraniz da kalir acil durum icin. En mantiklisi almak.

Cocugunuz yoksa bence alin evi.
Simdi taksitler gozunuzde buyuyor ama ilerleyen yillarda esinizin de, calisirsaniz sizin de maaslariniz artacak ama taksit ayni kalacak. Su anda evden tasinmaya kalksaniz ev pesinatini tasinma, depozit, masraf bidi bidi bi ton sey icin harcayacaksiniz inanin. Birikmisinizden biraz pesinat koyun, zaten %10 artik pesinatlar, yine kenarda paraniz da kalir acil durum icin. En mantiklisi almak.
Merhaba bizimde düşüncemiz almaktan yana fakat yukarıda sorduğum faiz oranı canımı sıktı biraz eve ilk biz girdik ev sahibimiz evi borçsuz kredisiz aldğndan sıfır ev gözüküyordu fakat eksper eve geldiğinde eşyalı göreceğinden 2.el diyebilirmiş yani 0,74 ödemesi daha fazla çıkacak. Hayırlısı olsun son durumu yazarım buraya. Bizi baya zorlayacak ama yapcak birşey yok kiraya çıksak fiyatlar artacak elde var sıfır devir ilerledikçe uygun kiralıkta olmayacak.

Evin içinde eşya olup olmaması onu sıfır ya da ikinci el konut yapmaz ki
Sizin ev nasıl sıfır gözüküyor onu da anlamadım içinde oturum yapılıyor elektrik su gibi şeyler belediyeden açılmış
inşaattan proje teslim edilmiş bir daire veya proje aşamasındaki bir daire ya da oturum olmamış hiçbir belediyelik işlem yapılmamış daireler sıfır bina diye biliyorum ben
eksper zaten tapuya bakınca binanın yaşı ortaya çıkacak içinde eşya olsun ya da olmasın bunu etkilemez ki

Evin içinde eşya olup olmaması onu sıfır ya da ikinci el konut yapmaz ki
Sizin ev nasıl sıfır gözüküyor onu da anlamadım içinde oturum yapılıyor elektrik su gibi şeyler belediyeden açılmış
inşaattan proje teslim edilmiş bir daire veya proje aşamasındaki bir daire ya da oturum olmamış hiçbir belediyelik işlem yapılmamış daireler sıfır bina diye biliyorum ben
eksper zaten tapuya bakınca binanın yaşı ortaya çıkacak içinde eşya olsun ya da olmasın bunu etkilemez ki
Valla inanın bende bilmiyorum bi bankaya danışmıştık kredi 0,64 çıkar demiş bizde anlamadık yani sıfır evlere ya o faiz oranı bizim 2. el 74 ten alırız diyorduk ondan şaşırdık ama biraz int okudum bu tarz şeyler çıktı karşıma

Valla inanın bende bilmiyorum bi bankaya danışmıştık kredi 0,64 çıkar demiş bizde anlamadık yani sıfır evlere ya o faiz oranı bizim 2. el 74 ten alırız diyorduk ondan şaşırdık ama biraz int okudum bu tarz şeyler çıktı karşıma
Ekspertiz tapuya bakar zaten banka çalışanı üstün körü cevap vermiştir işlem sırasında bankaya müracaat ettiğinizde tapunun fotokopisi ile müracaat edilecek orada çıkar zaten bina yaşı

Elektrik su gibi faturalar açılmış üstünüze yani kiraci var oturum yapılıyor evde tuhaf geldi bana sıfır konut demeleri hakkınızda hayırlısı olsun inşallah allah gönlünüze göre versin 🙏

Back
X