• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV

Pazarlık değil mi adı üstünde nakit sayıcaz direk parayı eline. Hayır derse tabiki çıkıcaz ama o fiyata satması zor hayırlısı olsun herkes için.
40 bin TL pazarlık olmuyor pek :) nakit yada kredi ne farkediyor ki sonuçta kime satarsa nakit alacak senet yapmayacak .Şuan mevcut evlere yerine göre dunden beri 30 40 zam gelmişken işiniz zor .kolaylıklar dilerim

Esiniz memleketinde is bulabilecek mi? Tam da herkesin isten cikardigi donemde ne cesaret tum duzeninizi bozacaksiniz. Kira kontratinizin daha suresi bitmedi ise kimse evden cikaramaz. Sure bittikten sonra da bir ay ev bulmak icin sure isteyin. O zamana kadar da arastirirsiniz ev alip alamayacaginizi hesaplarsiniz. Su an evler de pahali zaten.
Eşimin işi zaten memleketinde Allah'a çok şükür güzel bir işi var Allah bozmasın inşallah ama buradan arabayla gidip geliyor bizi burada tek bağlayan şey evimiz. Valla az kaldı yenilemeye kira kontratını o da can sıkıyor işte.

Eşimin işi zaten memleketinde Allah'a çok şükür güzel bir işi var Allah bozmasın inşallah ama buradan arabayla gidip geliyor bizi burada tek bağlayan şey evimiz. Valla az kaldı yenilemeye kira kontratını o da can sıkıyor işte.
Esiniz her gun iki saat gidip geliyor mu? E o zaman burada oturmanizin ne anlami var ki?

Esiniz her gun iki saat gidip geliyor mu? E o zaman burada oturmanizin ne anlami var ki?
Arabayla daha kısa sürüyor araba iş yerine ait şöyle diyeyim il içinde ilçelerimiz farklı. Mesela otobüs vs gitmeye kalktığımız 1,5 2 saat sürüyor arabayla gittiğinizde yarım saat falan aşağı yukarı. Biz evlenirken ev bulamayınca en yakın burada bulduk. Kirada uygun olunca oturduk işte ama evin satışı şok etti tabi bizi ama kira tabi ne bekliyorduk ki.

Arabayla daha kısa sürüyor araba iş yerine ait şöyle diyeyim il içinde ilçelerimiz farklı. Mesela otobüs vs gitmeye kalktığımız 1,5 2 saat sürüyor arabayla gittiğinizde yarım saat falan aşağı yukarı. Biz evlenirken ev bulamayınca en yakın burada bulduk. Kirada uygun olunca oturduk işte ama evin satışı şok etti tabi bizi ama kira tabi ne bekliyorduk ki.
Su an ev almayi dusunuyorsaniz arastirip etmeden hemen burayi almayin. 2+1 de olabilir onemli olan ferah olmasi, uygun fiyatli odeyeceginiz miktar olmali. Once mumkunse isyerinin oldugu ilce guzrl oturulacak bir ilce ise oralardan ev bakin. Ev fiyatlarini bir arastirin. Hemen bu adama biz alalim demeyin..5000tl maas ile 3500 kredi nasil odeyeceksiniz? Iyice dusunun.

Aynen öyle kira fiyatları uçuyor şuan yani çıktığımız an 1500 gözden çıkarıcaz belki daha bile yüksek. Eşimde 1500 üstü verceğimize her yıl kira artcak 2000 şimdi kendi evimize veririz diyor.
iyi de 300 bin kredi çekseniz aylık 4000 ödersiniz. Aylık 2000 ödeminiz için 150 bin civarı kredi çekmelisiniz.

Su an ev almayi dusunuyorsaniz arastirip etmeden hemen burayi almayin. 2+1 de olabilir onemli olan ferah olmasi, uygun fiyatli odeyeceginiz miktar olmali. Once mumkunse isyerinin oldugu ilce guzrl oturulacak bir ilce ise oralardan ev bakin. Ev fiyatlarini bir arastirin. Hemen bu adama biz alalim demeyin..5000tl maas ile 3500 kredi nasil odeyeceksiniz? Iyice dusunun.
Eşimin işinin olduğu yerde kiralar 1500 üstü evleri bir siz düşünün isterseniz.. 400 den başlıyor 1+1ler 290 300 milyar. Eşimde madem 2 3 yıldır bu evdeyiz kalalm ödeyelim kira öder gibi diyor yoksada geçelim bizim tarafa verelim kira aynı para nasılsa bari herkes tanıdık diyor. Yani buraya bizi bağlayan ev ucuz o yüzden. Aileler vs herkes orada. Eşim bir daha burada kiraya çıkmam ya ev alcam ya da oraya gitcez diyor. Benimde mantığım adam düşürürse oturduğumuz ev düşürmezse 270 280 arası bir ev alıp fazla borca girmemek. Çünkü diğer tarafta ev yok biz bide buraya göre genişce aldık herseyimizi.

iyi de 300 bin kredi çekseniz aylık 4000 ödersiniz. Aylık 2000 ödeminiz için 150 bin civarı kredi çekmelisiniz.
2000 lafın gelişi tabi o küsüratlı olucak illa ki. 2200 e kadar yolu var valla inanın benimde kafa durdu artık hiç beklemiyorduk evden çıkma işini çaresiz kaldık böyle kira ödesek o kadar para yıllarca elde var sıfır ev almaya kalksak pahalı. Allah hayır etsim sonumuzu ne diyeyim.

Ben olsam o kadar krediye girmem birikimim yoksa maaşınız anca size yatıyordur.baska bir eve çıkın siz de çalışmaya başlarsınız.birikim olmadan ev almak hayal gibi maalesef neredeyse onun kadar da faiz ödüyorsunuz sonuçta.

2000 lafın gelişi tabi o küsüratlı olucak illa ki. 2200 e kadar yolu var valla inanın benimde kafa durdu artık hiç beklemiyorduk evden çıkma işini çaresiz kaldık böyle kira ödesek o kadar para yıllarca elde var sıfır ev almaya kalksak pahalı. Allah hayır etsim sonumuzu ne diyeyim.
170000 lira çekerseniz aylık 2200 ödersiniz Bu kredi hesaplamalarını internetten yapabilirsiniz. Farklı bankalar farklı vadelerle düşünürsünüz. Ben 10 yıllığı yazdım.

Naçizane tavsiyem, elinizde bir miktar nakit para da kalsın.Ne olur ne olmaz diye.

Evet öyleymiş bende çalışırım zaten fedakarlık olmadan olmaz bazı şeyler.
Eve ev sahibi 380 isteyebilir ama eve eksper kaç para kredi verecek atıyor 300 verdi elinizde 110 + tapu masrafı olması gerekiyor.

Ev sahibi bunu bilip evine fiyat biçecek.
110 bin TL+ masraf da şu zan diliminde kimse cebinden çıkarıp vermez. Çünkü durumlar daha da kötü olacak. Ekonomistler, sağlıkcılar hergün bilgi veriyor çünkü.

Siz ev sahibine iyi bi baskı yapın.

Ama tecrübeyle fiyatı kesinlikle düşürmüyorlar.

Allah yardımcınız olsun bence en azından alacağınız evin fiyatına yakin bir birikiminiz olsun krediyi az cekersiniz faizide az olur acele etmeyin piyasalar bellisiz su virusren dolayi ne olacağı bellisiz

Eve ev sahibi 380 isteyebilir ama eve eksper kaç para kredi verecek atıyor 300 verdi elinizde 110 + tapu masrafı olması gerekiyor.

Ev sahibi bunu bilip evine fiyat biçecek.
110 bin TL+ masraf da şu zan diliminde kimse cebinden çıkarıp vermez. Çünkü durumlar daha da kötü olacak. Ekonomistler, sağlıkcılar hergün bilgi veriyor çünkü.

Siz ev sahibine iyi bi baskı yapın.

Ama tecrübeyle fiyatı kesinlikle düşürmüyorlar.
Valla hayırlısı olsun ne uyku uyudum ne de moralim yüksek kiraya geçmek istiyorum ev yok ev almak istesen evler pahalı vardır bir hayır demeye çalışıyorum ama sinirlerim çok bozuk borca girmek istemiyorum

Valla hayırlısı olsun ne uyku uyudum ne de moralim yüksek kiraya geçmek istiyorum ev yok ev almak istesen evler pahalı vardır bir hayır demeye çalışıyorum ama sinirlerim çok bozuk borca girmek istemiyorum
Daha uygun bı eve girin.
İnan bu faiz oranları çok çok iyi.
3+1 olmazda 2+1 olsun.
Daha seni yormadan ödeyecegin bı ev olsun.

Back