• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV

Merak ettim hangi il ve ilçe de eviniz site içinde mi fiyatı cok geldi bana birde amerikan mutfak..

İyi geceler merhaba kızlar. 1 haftadır başımı ağrıtan bir konu var geçen hafta ev sahibimiz beni aradı ve evi satmaya karar verdiğini söyledi. 2,5 3 yıldır oturuyorduk. Fiyat sordum 380 milyar ama size 370 olur dedi. evimiz 3+ 1 amerikan mutfak. Baştan sıcak baktık ama sonradan fiyat beni korkuttu biraz açıkçası ben şuan çalışmıyorum alırsak evi mutlaka bir işe girerim. (Bulamazsam ya da çıkarsam aniden?) Eşimin maaşı asgeri ücretten fazla ama bi 5000 tl değil. (Şuan gayet iyi geçiniyoruz çok şükür) Bankalarda konut kredisi vs sorucaz ama... E kiraya çıksak 1 yıl içinde artıyor fiyatlar aynı işe denk geliyor. Bir yanım çok korkuyor borca girmekten geç kiraya her ay ver kafan rahat olsun diyor ileride çocuk vs olunca sıkışırsak ne yapacağız? Süpriz olmadıkça 2 yıl içinde istiyordum. Gelen çocuk bereketiyle gelir evet ama tam anlamıyla maddi imkan olmadan da zor olur isteğimize göre hareket edemeyiz sonuçta ya da tam tersi daha da borçlanabiliriz. Bankaları intden araştırdığım kadarıyla 10 yıl ödeme vs diyor. Ev sahibimizi bir çaya alıp güzelce konusalım dedik 370 desede 330 350 ye indirebilirz belki dedik. Ev sahibimiz yaşlı sakin bir amca belki gençlerin durumunu anlar dedik. Siz olsaydınız ne yapardınız ? Mesela 1500 kira vermek yerine 2 milyar yada üstünü verip kendi evinimizi alırdınız ? Ki bu fiyata 2 bin tl üstü ödenir anca. Allaha çok şükür bu şekilde kirada rahattık geziyorduk tozuyorduk alışverişimizi ihtiyaçlarımızı alıyorduk şimdi ya gönlümüzce birşeyler yapamazsak diye korkuyorum. Sizin fikirlerinizi almak istedim. Herşey için ya şöyle böyle olursa dedim ilerisini bilemeyiz ama direkte atlamak istemedim açıkçası. Bu arada kenarda birikimimiz var ama ev için çok değil 70 75 milyar civarı.
370 se valla arkana bakmadan al 500 den baslıyo artık evler onlarda giriş kat 2.1 ama kücücük bence yine 360 ı zorla ama kesinlikle almaya calıs

Merhaba bizimde düşüncemiz almaktan yana fakat yukarıda sorduğum faiz oranı canımı sıktı biraz eve ilk biz girdik ev sahibimiz evi borçsuz kredisiz aldğndan sıfır ev gözüküyordu fakat eksper eve geldiğinde eşyalı göreceğinden 2.el diyebilirmiş yani 0,74 ödemesi daha fazla çıkacak. Hayırlısı olsun son durumu yazarım buraya. Bizi baya zorlayacak ama yapcak birşey yok kiraya çıksak fiyatlar artacak elde var sıfır devir ilerledikçe uygun kiralıkta olmayacak.
Evin içinde eşya olması yada kredi ile alınmış alınmamış olması değil burda kriter .Eksper tapuya bakıyor ;tapu devri olmuş mu olmuş bitti .

Ev alsanızda kiraya da çıksanız şimdiden ağız tadıyla oturmanızı dilerim. Elinizdeki miktar peşinat için çok az 300 bin kredi çekseniz yaklaşık ödemesi 4 bin tl olacak, buna ek olarak banka kredi için sigorta yaptırmanızı zorunlu tutacak bunun da maliyeti yaklaşık 1 sene sürecektir. Daha makul bir ev bakmanızı öneririm ev ve araba kredi ödüyoruz 2 kişi çalışıyoruz, kredi ödemek heleki uzun vadeli çok can sıkıcı o yüzden kendinizi boğmayacak şekilde ödemeye girmelisiniz. Bana sorsanız ben bikaç sene daha kirada oturmanızı öneririm:)

Back
X