- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Siz yurt disi psikolojisinden anlamiyorsunuz.Bukadar yazi yazmaya üsenmedinde temizlige mi üseniyorsun bacim ya?? Almanyadasin herhalde hangi sehir desin vallah icimden sana yardim etmek geldi ben geleyim de evini temizleyim. Bu pislikde yasanmaz ki.
Rica ederim. :) Atarsin bence. Olmadi yapacaklarim diye bir liste hazirla, hic sorgulamadan listeyi takip et, her yaptigini karala.teşekkürler mesajınız için. bu gece çöpleri dışarı çıkarm hedefi koydum kendine. iki tanesini atabilsem mutluluktan uçarım.
sosyal hayatım pek yok, insanlardan izole yaşıyorum. çok nadiren (ayda, 2-3 kez) arkadaşlarımla buluşurum. onun dışında mesajlaşma aracılığıyla irtibat halindeyim. (çoğu zaman bunu da yapmıyorum, uzunca yok olduğum oluyor)
nerden başlayacağımı bilsem :)
uzunlamasına bir koridor, sıralama giriş/banyo/mutfak/yatak odası/salon
ve herbir oda ayrı ayrı dağınık ve pis. nasıl tarif edebilirim, emin değilim pek. ama salondan banyoya giderken bastığım yerlere dikkat ediyorum, bir şeylere çarpıp düşme ihtimalim çok büyük. genelde her şey yerde.
Ya cok abartiyorsun cop atmakta ne var.komsulara ne?mesajını görmemiştim okurken çok eğlendim çok teşekkür ederim :)
belki de her şeyi bir an önce, bir günde bitirme zorunluluğu beni bu hale getiriyor. bu gece çöpleri atacağım, mutlaka yazarım buraya... çok büyük bir olay olacak bu benim için.
Siz yurt disi psikolojisinden anlamiyorsunuz.
Aynen benimde gidip o evi temzileyesim geldiYaa simdi oraya gidip o evi temizleme istegi bi bana mi geldiben yarin bi dip kose yapayim temizligim gelmis
Ya cok abartiyorsun cop atmakta ne var.komsulara ne?
Yakin olsak gelip ben atardim:)
Öyle iştahlı anlatmışsınız ki benim bile bu saatte kalkıp temizlik yapasım geldi :)Copleri karanlikta cikarip atarak başla ise. Bir kac saat arayla yaparsin. Soran olursa eski kitap, giysi, minik bir tadilat vs dersin.
Yerde hali var mi? Yıkama-yikatma imkanin varsa yikat mutlaka. Olmazsa hepsini iyice süpür. Ve hali deterjaniyla sil.
Bir yandan camasirlarini ayir ve makinaya at. Ilk isin renk ve turlerine gore ayirmak olsun. Makina camasiri yikarken sen mutfaga gec.
Banyo ve tuvalete camasir suyu ya da uygun ne deterjanin varsa dök beklemeye al.
Isi zamana yay derim. Ama riski var, diger taraflar kirlenir bu arada. Cok bekleme bence her gun bir odayi yap.
Bulasiga sicak suyla ve bardaklarla basla. Tabi oncesinde icindekileri dok ve sudan gecir hepsini. Sonra suya catal kasiklari koy. Iceri gec ve bir kahve ic. Sonra yine yeni bir sicak su al ve catal kasiklari yika. Hemen pesinden tabaklar. Suyu degistir ve tencerelere gec. Kurumus kirleri olanlari icine sicak su koyarak islat. Cif gibi krem deterjan ve celik bulasik teli varsa kullanabilirsin.
Mutfak dolaplari bostur saniyorum, tum tabaklar kirli olduguna gore :) dolaplari yag cikaran bir deterjanla sil, ocak ve firinida. Buzdolabini unutma. Sonra tezgahi camasir suyu ile sil ve guzel durula. Gunun en erken saatlerinde perdeyi cikar, yika ve camlarini sil. Mutfak kapisini, duvarlari camasir suyu ile sil. En son yerleri de supurup silerek mutfagi bitir
Camasirlarla arada ilgileniyordun ya bitti onlar katla ve bos dolaplara yerlestir. Yerlestirmeden once dolaplarin tozunu al mutlaka. Utulenecekleri de katla dolap icinde bir kenara koy. Carsaflarini degistir, yatagini, yerleri supur. Perdeleri cikar yika, cami sil. Kapiyi, duvarlari yerleri silip odayi tamamla.
Oturma odanda kalabalik ne varsa at, topla. Her yeri supur ve perdeyi yika. Cami silip perdeyi tak. Koltuklari supur ve nemli bir bezle sil. Duvarlari camasir suyu ile silebilirsin. Daha uygun deterjan varsa bilemem tabi :) sonra toz al ve bu oda da bitsin :)))
Antre varsa yine sil, supur toz al. Aynalari, ayakkabiligi silmeyi duzenlemeyi unutma :) kitaplarin coktan tozunu alip dizmis olarak hayal ettim seni.
En son banyoya gir her yeri köpüklü köpüklü fircala ve durula. Gerekirse klozete tekrar deterjan doķ beklemeye al. En son kendini yika ve bitsin bu isler))
Bunlari yaparken sevdigin dizi, film gibi seyleri ac. Eglenceli olanlar olsun uyutmasin seniKendine herseyin cok temiz olacagini soyle surekli.
Islerini 30 dk ayirarak gunluk yaparsan boyle birikmeden kolayca bitirirsin
Umarim isine yarar.messie
Kultur soku yasadiniz mi yurt disinda?Neden?
bende
bu saatte çamaşır makinesini çalıştıramam ama, şikayet ederler. bir iki saat sonra çöpler için koyulacağım işe.
yazılanları okurken o kadar da zor değilmiş gibi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?