ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Yaz bekliyoruz .

Aman ne olayı ... kimse o kadar çöp çıkmasına ihtimal vermez zaten :) Hmmm kadın yazlık kışlık ayırırken eskileri poşetlemiş atıyor derler .

Camları da açççç. Unutma .

bütün mesajlarınız için teşekkür ederim, şimdi biraz bulaşık yıkamaya gidiyorum. çöpleri atmak için uygun bir zamanı bekleyene kadar geçecek süreyi böyle değerlendiricem. iki tane tabak yıkasam mutlu oluyorum inanın. ama iki tane tabak bana 200 tabak gibi geliyor. o yüzden.
biraz yıkadıktan sonra gelip okuyacağım mesajları.
teşekkür ederim.

Once tedavi olun tedavi olurkende temizlige baslarsiniz.

Once copleri gece atin kimse gormesin sizi.
Ya da maddi durumunuzvarsa herseyi birakin baska bi yere tasinin yeni bir hayata tedaviyle birlikte baslayin.Ama isterseniz size her an yardimci oluruz burda.

bu saatte çamaşır makinesini çalıştıramam ama, şikayet ederler. bir iki saat sonra çöpler için koyulacağım işe.
yazılanları okurken o kadar da zor değilmiş gibi oluyor.

Hiç zor değil .

Popoyu kaldır gerisi çorap söküğü gibi gelecek .

1.Çöpler
2.Havalandırma
3.Tüm fazlalıkları hiç acımadan atma

sonra temizlik ....

direk aklıma trt de çıkan temizlik hastaları diye program var o geldi. dedim Türkiyede de mi varmış böyle insanlar derken yurtdışında oturduğunuzu yazmışsınız. bu yalnızlıktan olan bi durum. gelip gideniniz arkadaşlarınız olsun sıkıntı ortadan kalkacaktır. kolay gelsin :)

Temizlikçi tutsan

mesajın için çok, çok teşekkür ederim. bu sıralamayı dikkate alacağım. ne kadar zor gelse de, ki anlatamam gerçekten çok zor geliyor, başlayacağım çöplerden...

Zor olduğunu biliyorum yaşadığın şeyin çok benzerini de ben yaşadım
Hayatımın tutulur yanı yoktu neye el atsam olumsuz sonuçlanıyordu ve ben dağılmıştım
Beynim de .. fiziğim De... evim de ... yaşantım da..
Bi gün karar verdim neden son bir kez tüm gücümle düzeltmeye çalışmıyorum?
Odami mis gibi yaparak başladım sanki bu benim zaferimdi gözlerimi alamıyordu
Sonra çok şükür her şey öyle bi düzene girmeye başladı ki
İşe girdim kilo verdim kendime bakım yapıyorum
Camasirlarim misss gibi kokuyor
Ve geçen gün misafir agirladim :) ona yemekler yaptım
Bu tadı yaşamanı tüm kalbimle diliyorum ! :)

başlamak bitirmenin yarısıdır derler,kolay gelsin o halde :)

Komsularsan cekiniyorsan once bu gece copleri gec saattw cikar sonra oda oda gec onceligin toplamak olsun ortalikta ise yaramayan herseti cop posetine at sonra duzenle

Yerleri camasie suyuyla elinle iyice bi sil

Dolaplari fuzenle gereksiz seyleri cikarman sana buyuk kolaylik saglayacak

Eger tabak bardaklarin kullanilmayacak gibiyse imkaninda varsa onlardan kurtul yerine bi takum tabak bi takim bardak isini gorur

Tencereleride krem temizleyiciyle iyice bi ov

Sinek pislikleri dahil olmak uzere gozunun gordugu her yeri camasir suyuyla iyice bi sil

Bak sunu unutma ki daginik yer her zaman kirli gorunur inceligin toplamak olsun topladikca isinin kolaylastigini goreceksin

Allah kolayliklar versin bence sen baslayip son durumlar hakkinda bilgi versen sana yardimci olabiliriz belki

Takildigin yerleride sor

Sindiden kolay gelsin

Bence o evi olduğu gibi bırak.hemde eşyaları ile. Yeni bir eve çık ve yeni bir hayata başla...en kolayı. Arkadan da belediyeye haber ver boşaltip temizlesinler evi.ücretli yaptır yada.komsularindan da utanmak zorunda kalmazsin.

Bu arada depresyonda olna gibi jir durumun olabilir mi oyle zamanlarda insanin bisey yapasi gelmez

Çöpleri biraz gece, birazda sabah 5 de kalkıp atın.Kimse fark etmez.Şöyle düşünün o evde birsürü mikrop var, sizi hasta eder, başta wc.den idrar yolu enfeksiyonu kaparsınız.Bende yurtdışında yaşıyorum, kokuyu hissederlerse hemen polisi ararlar, biran önce başlayın temizlige.
Elinize çöp posetini alın, pis tabak , çanak hepsini atın.
Giymediginiz elbise, ayakkabı doldurun, posete atın.
Camları açın, havalandırın koku hasta eder.
Süpürge yapın, sonra vileda kovasına sıcak su ve 1 fincan çamaşır suyu karıştırın silin yerleri.
Çamaşırlarıda yıkayın, iş yaparken.
Tek kullanımlık kagıt tabak,bardak, plastik çatal , bıçak alın,fiyatları gayet uygun, kullanıp atarsınız.
Tencere yerine fırın kullanın, yaglı kagıt serin kolay temizlenir tepsi.
Bunları yapınca hem ruhen hemde bedenen iyi olacaksınız.
Kolay gelsin bu gece başlayın.

Kan degerlerinde sorun vardir. Vitamin ve demir takviyesi al. Beslenmene dikkat ediyor musun?

1- 2 oda alti ustu. Yarin ilk isin copleri atmak olsun. Komsularinin ne dusuncegini umursama. Belki eskilerini toplayip atiyorsun onlara ne? Bazen hic cop yokken evde ben bi dunya cop cikarabiliyorum mesala.
2. Camasir suyu cif asprin bunlar kesinlikle olsun. Mutfaktan basla. Ac bi muzik. Sarki soyleyerek yika bulasklri. Tezgahini aygazni falan soyle bicifle durula. Cok dip yapma ki once bi kabasini alip isini kolayla.

3. Kiyaetlerini renklerine gore ayirip makinaya sirayla at o ara evi supur sil. Buharli moplar var ev silmek zor geliyorsa onlardan al. Yaptikca yapasin gelir inan. Bak ben anlatirken bile rahatliyorum :) hatta kalk simdi basla yarini bekleme. Ses yapmayacak islerden basla. Duvarlari o mopla kolayca silebilirsin yine.

Bence temiz ve tertipli olmanin yolu duseni kaldirmakla oluyor. Ipin ucu bi kacti mi daha tutamiyosun. Ertelemekle de olmuyor. Simdi bitiricem diyeceksin bslayacaksin.

Basta soyledigim gibi kansizligina baktir. Pekmez falan ye. Kesinlikle baglantisi oldugunu dusunuyorum.

messie arkadaşlar zaten çok güzel tavsiyeler vermişler, onların hepsini uygula. bir günde bitirmek zorunda değilsin. bulaşıkları da şöyle yıka, önce mutfaktaki tüm çöpleri bi poşete doldur mutfaktan çıkar bi onları. sonra arkadaşların dediği gibi, fazla tabak çanak varsa onları da at, tek başına yaşıyorsun, hadi 2-3 misafirin gelse maksimum 4-5 kişilik tabak bardak vs yeter. fazlasını at gitsin.

sonra ne kadar bulaşık varsa bi masaya ya da yere hepsini koy tezgahı boşalt. sonra bi kısmını lavabonun bir tarafına tezgahın üzerine al, onları sıcak suyla deterjanla güzelce yıka, duruladıklarını lavabonun diğer tarafındaki tezgaha koy.

kirlileri koyduğun tarafta bulaşık bitti mi? al yerden ya da masadan biraz daha tabak çanak, onlara da aynısını yap. yaparken yaparken bi bakmışsın bitmiş hepsi.

bir de utanmana hiç gerek yok ki kimseyi ilgilendirmez. Belki o poşettekiler çöp değil. Belki eskiyen kıyafetlerini atıyorsun, ya da kullanmak istemediğin eşyaları atıyorsun olamaz mı?

Geçen ben de çöpe bir sürü kocaman çöp poşeti bırakıp geldim, hiç aklıma gelmediler bakarlar mı laf ederler mi diye. Eski kıyafetlerimi, kullanmadığım eşyalarımı, eski defterlerimi, kitaplarımı, kırtasiyelerimi doldurdum attım hepsini. Milleti ne ilgilendirir canım biliyorlar mı içinde ne olduğunu sanki?

TRT belgeselde temizlik hastaları programı çıkıyordu. Onu izleyin isterseniz. Orda sizin gibi hatta sizden daha kötü durumda olan insanların evlerine temizlik hastalarını gönderiyorlar onlar da nasıl temizlik yapıldığını anlatiyordu. Ben seviyordum ben de pasakliyim acaba ben de mi hastayım

youtube'da gördüğüm o videolar sadece depresyona girmeme neden oluyor. sosyal isolasyon tanımını açabilir misiniz?
Icin donuk ve toplumdan kopuk yasiyorsunuz demek istedim. Yurtdisina yasayanlarda cok gorunur, normaldir. Sosyal alaniniza kapanik olmaniz kultur soku gecirdiginizi de gosterebilir. kac yildir oradasiniz?

Biraz yikamak yok hepsini yika bari bulasiklar bu gece hallolsun valla gelip benim temizleyesim geldi

Bence de hastasınız, doktora gitmeniz gerektiği kesin.
Ben de tembelim ama tezgahta 2-3 tabak birikti mi rahatsız olur kaldırırım o hale gelmesine müsade etmek hastalık bence de.
Bulaşık yıkarken en temizden en kirliye doğru yıkanır.
Duvardaki minik dışkıları cifle temizleyebilirsin tabi duvarın beyazsa, aksi halde boyayı çıkarır.
Laminant için ekstra bişi yapmana gerek yok ben prille silerim yıkama suyuna piril dökerim mesela.
Bu iş böyle olmaz acilen topla kendini hasta olursun o evde böcek basar valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…