• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Bukadar yazi yazmaya üsenmedinde temizlige mi üseniyorsun bacim ya?? Almanyadasin herhalde hangi sehir desin vallah icimden sana yardim etmek geldi ben geleyim de evini temizleyim. Bu pislikde yasanmaz ki.
Siz yurt disi psikolojisinden anlamiyorsunuz.

teşekkürler mesajınız için. bu gece çöpleri dışarı çıkarm hedefi koydum kendine. iki tanesini atabilsem mutluluktan uçarım.
sosyal hayatım pek yok, insanlardan izole yaşıyorum. çok nadiren (ayda, 2-3 kez) arkadaşlarımla buluşurum. onun dışında mesajlaşma aracılığıyla irtibat halindeyim. (çoğu zaman bunu da yapmıyorum, uzunca yok olduğum oluyor)
Rica ederim. :) Atarsin bence. Olmadi yapacaklarim diye bir liste hazirla, hic sorgulamadan listeyi takip et, her yaptigini karala.

Aslinda calisabilsen super olurdu; hayati daha duzenli yasamini saglar.

Bu anlattiklarin icinde en cok mutfak beni korkuttu, hepsini yikayip kaldiracagina inanmak zor, ben de yapamazdim. Atip kurtulmak daha kolay, zaten tek yasadigin icin sana bir 1 tencere 2 tabak yeter. Yine lazim olursalar, mecbur yikayacaksin.

Evini gozunde temiz, ferah olarak hayal et. Bos alan elde edince ekleyebilecegin yeni parcalari dusun. Seni motive eder.
Simdiden kolay gelsin. ;)

Ha bi de esyalari at. Sana 20 kasik fazla degil mi? 6 kasik ayir gerisini at msala. Evdeki dainikliklari ata ata git. Son 1 sene kullanmadigin herseyiat gitsin. Banyoyu vc yi deterjanlari dok supurgeyle bi ovala cik banyodan dursun oyle biraz sonra gir su tut durula.

nerden başlayacağımı bilsem :)
uzunlamasına bir koridor, sıralama giriş/banyo/mutfak/yatak odası/salon
ve herbir oda ayrı ayrı dağınık ve pis. nasıl tarif edebilirim, emin değilim pek. ama salondan banyoya giderken bastığım yerlere dikkat ediyorum, bir şeylere çarpıp düşme ihtimalim çok büyük. genelde her şey yerde.

Salondan banyoya giderken bastigim yere bakiyorum demissin, koridor da mi dolu?

Onerilerim:
1) Topladigin cop posetlerini birer birer at hepsini tasima elinde o kadar posetle utanmazsin hem birine yakalansan;

2) Koridor bos ise ilk once orayi supur sil; Zemin biblo sehpa bla bla silmek icin sirkeli su oneririm. Bir legene su koy uzerine kafana gore ELMA sirkesi ilave et normalde yarim cay bardagi yeterli oluyor;

3) Kirlileri yatagin uzerine at ve renkli ve beyaz olarak kategorize et--> beyazlari makineye at yikansin.
Sonra havlulara gec boy yuz sac el mutfak hepsi birikmistir simdi onlardan da bir makine cikar.
Bunlari asinca zaten camasir telinde yer kalmaz kuruyup topladikca renklilere gecersin. Nevresimleri de unutma;

4) Bir kac tencere catal bicak yikadim demissin onlari yerlerine yerlestirmediysen onlari yerlestir;

5) Yikanmadik bardak varsa onlari yika ilk once (tabaklari ust uste dizersin daha az alan kaplar ama bardaklari ic ice koyabilmek zor ve kirli bir sekilde daha cok etrafi daginik gosterir);

*Bardaklari yikamadan once klozetin, lavabonun, dusakabinin/kuvetin icine ve banyo zeminine domestos dok oyle birak.
Banyoya tekrar geri donup domestor doktugun yerleri temizleyecegin zaman asla kapiyi kapali tutma banyonun havalandirmasi varsa onu da ac oyle fircala banyonun her tarafini.

6) Kotu konunun cikmasi icin camlar her zaman acik kalacak veee en son heryeri temizleyince perdeler en son yikanip asilacak;

Bunlari yapabilmen icin de motivasyona ihtiyacin var onu da buraya yazarak saglayacaksin.
Ne yaptiginin ne yapacaginin raporunu yaz buraya.
Var sayalim burasi forum degil senin ajandan.

Yalnız yaşarken ben de benzer bir dönem yaşadım. Çareyi sevdiğim renklerde ve biçimlerde eşyalar almakta, eve birkaç canlı çiçek almakta bulmuştum. Bir de bunu deneyebilirsiniz.

mesajını görmemiştim okurken çok eğlendim çok teşekkür ederim :)
belki de her şeyi bir an önce, bir günde bitirme zorunluluğu beni bu hale getiriyor. bu gece çöpleri atacağım, mutlaka yazarım buraya... çok büyük bir olay olacak bu benim için.
Ya cok abartiyorsun cop atmakta ne var.komsulara ne?
Yakin olsak gelip ben atardim:)

En iyi tavsiyem, önce temizlikçi çağırman. Bütün bu pislikten kurtulunca hergün liste halinde yapılacakları gerçekleştirirsin. Her akşam bulaşık,haftada bir çamaşır, 2günde bir evi süpürmek gibi

Ayy okudukca fenalik geldi..insan bu kadarmi pislik icinde yasar...??? Hemde bir kadin.. Kusura bakmayin ama sizin hijyenden anlayisiniz yok.bu anlattiklariniz hastalik degilde kendine zararvermedir.biran once temizlik yapin olmaz boyle.sineklerle ayni ortamda nasil yasiyorsunuz Allahaskina..midem bulandi aksam aksam.:oha:

Copleri karanlikta cikarip atarak başla ise. Bir kac saat arayla yaparsin. Soran olursa eski kitap, giysi, minik bir tadilat vs dersin.

Yerde hali var mi? Yıkama-yikatma imkanin varsa yikat mutlaka. Olmazsa hepsini iyice süpür. Ve hali deterjaniyla sil.

Bir yandan camasirlarini ayir ve makinaya at. Ilk isin renk ve turlerine gore ayirmak olsun. Makina camasiri yikarken sen mutfaga gec.

Banyo ve tuvalete camasir suyu ya da uygun ne deterjanin varsa dök beklemeye al.

Isi zamana yay derim. Ama riski var, diger taraflar kirlenir bu arada. Cok bekleme bence her gun bir odayi yap.

Bulasiga sicak suyla ve bardaklarla basla. Tabi oncesinde icindekileri dok ve sudan gecir hepsini. Sonra suya catal kasiklari koy. Iceri gec ve bir kahve ic. Sonra yine yeni bir sicak su al ve catal kasiklari yika. Hemen pesinden tabaklar. Suyu degistir ve tencerelere gec. Kurumus kirleri olanlari icine sicak su koyarak islat. Cif gibi krem deterjan ve celik bulasik teli varsa kullanabilirsin.

Mutfak dolaplari bostur saniyorum, tum tabaklar kirli olduguna gore :) dolaplari yag cikaran bir deterjanla sil, ocak ve firinida. Buzdolabini unutma. Sonra tezgahi camasir suyu ile sil ve guzel durula. Gunun en erken saatlerinde perdeyi cikar, yika ve camlarini sil. Mutfak kapisini, duvarlari camasir suyu ile sil. En son yerleri de supurup silerek mutfagi bitir :KK66:

Camasirlarla arada ilgileniyordun ya bitti onlar katla ve bos dolaplara yerlestir. Yerlestirmeden once dolaplarin tozunu al mutlaka. Utulenecekleri de katla dolap icinde bir kenara koy. Carsaflarini degistir, yatagini, yerleri supur. Perdeleri cikar yika, cami sil. Kapiyi, duvarlari yerleri silip odayi tamamla.

Oturma odanda kalabalik ne varsa at, topla. Her yeri supur ve perdeyi yika. Cami silip perdeyi tak. Koltuklari supur ve nemli bir bezle sil. Duvarlari camasir suyu ile silebilirsin. Daha uygun deterjan varsa bilemem tabi :) sonra toz al ve bu oda da bitsin :)))

Antre varsa yine sil, supur toz al. Aynalari, ayakkabiligi silmeyi duzenlemeyi unutma :) kitaplarin coktan tozunu alip dizmis olarak hayal ettim seni.

En son banyoya gir her yeri köpüklü köpüklü fircala ve durula. Gerekirse klozete tekrar deterjan doķ beklemeye al. En son kendini yika ve bitsin bu isler :KK66:))

Bunlari yaparken sevdigin dizi, film gibi seyleri ac. Eglenceli olanlar olsun uyutmasin seni :KK66: Kendine herseyin cok temiz olacagini soyle surekli.

Islerini 30 dk ayirarak gunluk yaparsan boyle birikmeden kolayca bitirirsin :KK66:

Umarim isine yarar. messie messie
Öyle iştahlı anlatmışsınız ki benim bile bu saatte kalkıp temizlik yapasım geldi :)

Canim bende yurtdisinda yasiyorum ve sakin yakalanma derim tüm cöpleri birbirine karistirdiysan agir cezasi var seni kinamak icin demiyorum sonucda bi hastalik ama vallahi oturdugum yerde kasindim bendede tam tersi var temizlik takintisiyim böyle seyler okuyunca dahada cok ovasim temizleyesim geliyo heryeri ama böyle devam edersin hastaliklara bile yakalanabilirsin o sinekler yarin birgün kurtlar birakir heryeri sararlar kokudan yakinda komsularda sikayetci olur bir an önce tedavi ol

Çok merak ettim evini, foto atsana:KK76:
TRT belgeselde temizlik hastaları diye bir program var, takip etmeni öneririm.
Ben hevese geldim,isterdim temizlemeyi.
Çok dağınık ortamları temizlemeyi severim ama benim evim düzenli ve temizdir genelde:cool:

Çok güzel öneriler gelmiş, hemen işe koyul, çöplerden kurtul önce.
Ve kullanmadığın herşeyi at at at:süslü:
Şöyle ferahlasın bi ortam.
Sonra wc banyo mutfak temizlersin. Azcık yaşanacak hale gelsin, hoşuna gidecektir.

Ilk önce cöpleri evden atmakla basla. Bu sana büyük ferahlik getirir. Ondan sonra bütün pencereleri ac havalandir. Sonra bulasiklari yika süpürgeyle evi süpür toslari al her yerin. Ondan sonra yerleri islak sil mutfak fayanslari önce ov sonra sil. Ondan sonra pencereleri bide wc yi ov heryeei sonra sil domesdos döl wc nin icine. Tuvalet bezini felan ayrivtut bide

messie messie okudun mu ? Bak yarın teftiş var .

Konunu takibe aldım .

Soracağım :)))
bende
bu saatte çamaşır makinesini çalıştıramam ama, şikayet ederler. bir iki saat sonra çöpler için koyulacağım işe.
yazılanları okurken o kadar da zor değilmiş gibi oluyor.

tamam ne yapabiliyorsan ordan başla o zaman...
ilk hedef evdeki bütün çöplerden kurtulmak..
onlar bitene kadar küçük küçük işler yaparsın..

makinayı çalıştırma o zaman ,ama içi doluysa hemen boşalt..
bütün kirli çamaşırları önüne koy renkli beyaz ve siyahları ayır..
beyazları at makinaya deterjanı koy içine sabah uyandığında sadece düğmeye basmak kalsın..
adım adım ilerlersek daha kolay hallederiz..
önce çöpler ve bulaşıklar.. gerisi kolay olacak:)

Ben genel temizlik yapınca kırık oyuncaklar vs de attığım için 2 battal boy çöp poşeti çöp atıyorum. Son 6 ayda kullanmadığım ne varsa atıyorum. 2 şer at poşetleri bence. Bulaşık deterjanı ve çamaşır suyunu sulandırarak plastik bir sprey şişesine koy. Temizlikten boşalacak kapların olacak ya. 1 fıs ondan 1 fıs bundan kullanır kullanmaz hemen yıkarsın bulaşığını.

Back