ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Ha kurumus tencere tava varsa icine az cif ve su koyup ocakta kaynat. Hemen yumusuyor. Sonra da olmazsa olmaz bulasik teli ile ovala. Tabicelikleri. Aklima geldikce yaziyorum. Halilarin vrsa yikamaya ver hic ugrasma silmekle falan. Oraya gelene kadar bidunya isin var. Aslinda turkiye de olsan 200 300 tl ye 2 kisi cagirip tertemiz yaprsin da sen simdi o eve kimseyi sokmak da istemezsin. Sey desen yeni tasndim esyali aldim yada erkek kardesim kaliyodu pasakli ne hale getimis evimi

messie ne yap biliyor musun?

Evde temizleyemiycegini düşündüğün seyler varsa, perde halı gibi gibi.. onları çöpe at. Ciddiyim.

Ve bulasik makineni de kafana göre doldur. Bikac sefer çalıştırman gerekicek zaten. Hic düzenli olsun diye bakma. Zaten alt bölmesi 2 tencere ve büyük tabakları alır. Çatali kaşığı koy haznelerine. Ust rafada tabagi bardagi koy. Bir de bulasik makinesi deterjani haricinde biraz da çamaşır suyu sık makinenin icine ama cok değil, fazla köpürür yoksa. Bu şekilde bikac kerede halledersin bulasigi yorulmazsn bile.

Kıyafetlerini de renklileri at önce, hepsini almasa da aldığı kadarını at. Deterjan koy haznesine, çalıştır gitsin. Sonra da asar kurutursun, istersen ütüleme bile:)

Evde halıları istersen halı yıkamaya ver, ara gelsinler alsınlar. Kokuyu duysalar da bisey olmaz amaaan kac kere görecekler sanki seni boşver. Sonra da evi bi Süpür ve yine çamaşır suyu koydugun vileda ile sil. Bu sırada da camlar hep acik olsun ki havalansın.

Çamaşırı ve bulaşıgi hallettikten sonra da eve çağır 2 tane temizlik görevlisini bırak halletsin onlar her yeri koltuklari sandalyeleri... sen bu arada çıkıp dolaş.

Bunlardan sonra da buraya bidaha konu aç, "temiz evimi nasıl temiz tutabilirim?" Diye. :)

Ama muhakkak doktora gitmelisin ki hayatını normal temizlikte biri olarak devam ettir. Doktora gitmek ayıp degil, bence herkes gitmeli :)

Evin iki oda demissim cabul dagiliyor haklisin ama cabuk da toparlaniyor bizim evde iki oda ama yarim saatden az bir zaman icerisindd toplayabiliyorum. Seninki simdi uzun sürer uzun süre yapmadigin icin ama bir yerden baslamalisin. Beklemekle isin cogaliyor isin azalmayacak

Bence siz hiçbir şey yapmayın her hafta eve bir temizlikçi gelip halletsin hem kendinize eziyet etmemis olursunuz hem de 3vinix temiz olur

Evi temzizleseniz ne olacak ki?siz psikiyatriste gidin hemen yazık değil mi size? Hem o size yol gösterir...

Evi temzizleseniz ne olacak ki?siz psikiyatriste gidin hemen yazık değil mi size? Hem o size yol gösterir...
Pskiyatriste gerek olmadan halledebilir. Problemi yurt disinda tek basinayalnizlik ve kultur soku.
Ama buraya yazan KK uyeleri onu hala anlayamadilar, cogu yurt disinda hayat nasildir hic bir fikirleri yok. Muhtemelen konu sahibi bile idrak edememis durumu.

Bence paran varsa bir de bulaşık makinesi al.büyük kolaylık sağlayacak, onu da çalıştırmaya üşenmek yok ama

Canım yanlış anlamani istemem kınamıycam da seni rencide etmek için değil bir fikir olarak söylüyorum sen bu zamana kadar yapabilsen zaten bu kadar iş birikmezdi..Bir yerden mutlaka destek lazım yani temizlik için bi firmayla görüş..bi an gözümde canlandırdım evini ve ben sürekli evleri temiz tutmama rağmen yılda 5-6 kez camları silmem gerekiyor.Evim yola baktığı için sürekli toz oluyor bir cam bile düşün..ama kimseden destek alamam kendim duzenlerim diyorsan sen evinin resmini ufaktan bi paylaş bizimle burada yardımcı olalım mutfak konusunda öncelikle çöp temizligi de bitince o tabaklar tencereler sıcak suda biraz beklemeli

1- atabildigin herseyi at...birer saat arayla ...birer gun arayla...dikkat cekmeyecegin bir süre ver torba torba at işte...önce fazla olandan ve çer çöpten kurtul...sonra bulaşik...ilk önce bardak gibi catal kaşik gibi ufak parcalari yika...akan suyun altinda yika...cok uzun zamandir kirliler ...sakin legen gibi birseye daldir cikart yapma...suyu ince ince aç bir şise bulasik deterjani ve sert yuzeyide olan bir bulasik sungeriyle sürte ovalaya temizle...bir tepsiye kagit havlu ser...yikadiklarini buraya diz sarkıp kurusun...sonra tabaklar...son olarak tencere tavalar yikanir...wc ne Lavabolarina duzenli olarak camasir suyu dök....bu hijyen saglar ve kötu kokuyu azaltir...ikinci koku gıda çöpudur...her gun duzenli atmalisin...evini her gun havalandir...yatak yorgan carsaf makinaya at yika ...kurut...haftada bir carsaflari degistir...evini her hafta elektrikli supurgeyle süpur...silmesende olur ama süpur...asla ayakkabiyla girme...kimseyi sokma...hali vs varsa bence at...evi duzenli tutmak icin ilk formul az eşya sahibi olman.gereksiz seylerden kurtul...ele ver yada at...fazlasini satin alma.her gun duş alirsan evin temiz kalir .. sende huzurlu olursun.hic beceremiyorsan oturdugun yerin belediyesinden yardim al...bir kez duzelirse öyle tutman kolaylasir.artik TR de bile belediyeler hasta ve yaslilarin evini temizliyen ekipler calistiriyor.korkmayip samimiyetle yardim istersen hallolur...ama bence kendi basina halledersin...

Butun isler bitince psikolojik sorun kalmaz inan bana.

Seninki mutsuzluk tembelliği

Bir kereliğine profesyonel temizlik firması sonra da düzenli temizlikçi

Kendin yapmıyorsun madem, bari temizlikçi tut.

Yurtdisi ile ne alakasi olabilirki? Ben türkiyeye gidince kültür soku yasiyorum genede evimiz toplu temiz oluyor
Acip arastirirsaniz ogrenirsiniz ne oldugunu. Iste google suracikta

Kultur soku uc yil suren bir travmadir. Bir ulkeden baskasina gidince olusur.
Ilk belirtileri ikinci ayda olusur. En derin noktasi 1.5 uncu senede olusur.
Kisi muthis bir ice donukluk, asosyallesme, hijyen ihmal etme, calisma isteksizligi ve devamli kendini odasina hapsetme istegi (hatta yataktan cikmak bile zorlasir) hisseder. En kucuk sey moralini bozar, herkesin kendisine karsi geldigini , tum dunayda yapayalniz oldugunu zanneder. Bazen de gercekten eoyledir. Zaten soylemis kendisi , kimsem yok diye.
Problem koyu bir depresyona cevirilir, sesler, isiklar, yabanci dil ve insanlar muthis irite eder, konusma guclugu, kabuslar, yeme ve uyku bozukluklari, sinir krizleri... herseyi birakip girmek isteyebilir, gider de, ama bu sefer oteki ulkede benzeri bir kriz gecirir bir ay sonra.
Uc yil icinde sok gecer ve biraz daha normal bir hayat surdurulur.

Evi iki gün dokunmasam yerde saçımı görsem içim sıkılıyor kalkıp süpürüp siliyorum kirli eve misafir gelir derler misafir gelse arkamdan dedikodu yaparlar diye
Doktor tedavi edecek düşüncesi. Yani seni tek seferde iyileştirecek sanma sen kendin kurtulacaksın sabır gerekli korkma temiz evde insan daha mutlu olur emin ol
Önce kullandığın odayı temizle bir kova su silen aygıt ya da eski havlu temizlersin
Evin her yerini temizleyiniz sonra duvara deterjanlar su ile havlu parçası sil hem spor olur daha sonra mutfağında geri dönüşüm poşetleri ayrı ayarla direk ayrı ayrı atarsın birde ayırmak için uğraşmazsın
Bu yazıların hepsini okuduysan eğer eminim o kadar da hasta değilsin yatana kadar biraz düzenle bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…