• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Önce çöpleri at, yapabilirim de kendini telkin et. Sonrasında ortadaki bütün çamaşırları makineye doldur yıkansın bi deterjan koyup düğmeye basıcan. Bulaşıkları da önce bardaklardan başla, tabaklar kaşık çatallar en son tencerelerle bitir. Burdan sonra ister kadın çağır ister kendin yap devamını. Sineklere de bi ilaç sıkıver çık dışarı dolaş gel evi havalandır, bi sil süpür tamamdır. Laminant parke viledayla sil gitsin

Valla bende yazarken hissettim sanki :))

Özellikle tül perde kisminda kendimden gectim, deterjan kokusu tüm evi kapliyor derin bir nefesss :))))
Yaa dimi temizlikte beni de en çok koku kısmı etkiler. Mis gibi ferah ferah kokan bir ev. Bu konusmalarimiz inşallah konu sahibini de olumlu yönde etkiler.

Yaa dimi temizlikte beni de en çok koku kısmı etkiler. Mis gibi ferah ferah kokan bir ev. Bu konusmalarimiz inşallah konu sahibini de olumlu yönde etkiler.

Evet cok haklisin :) beni camasir suyu, arap sabunu, beyaz sabun kokusu motive ediyor. Inşallah konu sahibini olumlu etkiler ;)

Birinin evine gitsem ve bu kokuyu alsam kiskanip eve gelince hic bir sey yapamazsam banyoyu yikiyorum o kokular yayıldıginda dehset mutlu oluyorum :)

Bende obsesif im yani tam tersi temizlik yapmaktan oturup iki dakika dinlenmiyorum belki inanmayacaksin bu ay 2.5 lt lik 5 şişe çamaşır suyu kullanmisim :temizlik: eşim iciyorsun galiba sen bunları demeye başladı zor temiz olmakta pasakli olmakta Allah yardımcımız olsun.

Zor olduğunu biliyorum yaşadığın şeyin çok benzerini de ben yaşadım
Hayatımın tutulur yanı yoktu neye el atsam olumsuz sonuçlanıyordu ve ben dağılmıştım
Beynim de .. fiziğim De... evim de ... yaşantım da..
Bi gün karar verdim neden son bir kez tüm gücümle düzeltmeye çalışmıyorum?
Odami mis gibi yaparak başladım sanki bu benim zaferimdi gözlerimi alamıyordu
Sonra çok şükür her şey öyle bi düzene girmeye başladı ki
İşe girdim kilo verdim kendime bakım yapıyorum
Camasirlarim misss gibi kokuyor
Ve geçen gün misafir agirladim :) ona yemekler yaptım
Bu tadı yaşamanı tüm kalbimle diliyorum ! :)
çok güzel, senin adına çok sevindim! umarım bir gün ben de misafir ağırlayabilirim..

almanyadasiniz sanirim, nickiniz anlattiginiz rahatsizligin ismide :) hatta tv programi var messielerin evlerine gelip onlari o cöplükten kurtariyolar.
Aklima ilk gelen madem tek yasiyosunuz, geleniniz gideniniz yok 10-20 kasik yikadim demissiniz, kasiklari azaltin önce kullancaginiz zaman yikayip kullanin birikme olmaz en azindan. Ortalikta ne varsa atin gitsin kökten cözüm. Saten yikamadiginiz camasirlarda küflenmistir büyük ihtimal, atin gitsin. 0 dan baslayin.

Bence o evi olduğu gibi bırak.hemde eşyaları ile. Yeni bir eve çık ve yeni bir hayata başla...en kolayı. Arkadan da belediyeye haber ver boşaltip temizlesinler evi.ücretli yaptır yada.komsularindan da utanmak zorunda kalmazsin.
maalesef mümkün değil bu, düşünmüştüm.

almanyadasiniz sanirim, nickiniz anlattiginiz rahatsizligin ismide :) hatta tv programi var messielerin evlerine gelip onlari o cöplükten kurtariyolar.
Aklima ilk gelen madem tek yasiyosunuz, geleniniz gideniniz yok 10-20 kasik yikadim demissiniz, kasiklari azaltin önce kullancaginiz zaman yikayip kullanin birikme olmaz en azindan. Ortalikta ne varsa atin gitsin kökten cözüm. Saten yikamadiginiz camasirlarda küflenmistir büyük ihtimal, atin gitsin. 0 dan baslayin.
teşekkürler, almanyada yaşamıyorum :)
az önce bulaşık yıkarken sadece kullanacaklarımı yıkamakla başladım buna, geri kalan her şeyi pisliğiyle atacağım

Ps
merhaba sevgili ablalar,
konuya direkt geçmek istiyorum. ben compulsive hoarding hastasıyım. hastalığın türkçe adını bilmiyorum, muhtemelen pasaklılık denilebilir, ama bunun da ötesinde. size kendimi şöyle özet geçmek istiyorum.
yalnız yaşıyorum, 2 odalı bir evim var. temizlik ve düzen konusunda ciddi sorunlarım var. aklınıza gelen bütün öğrenci evi pisliği örneklerini unutun. çok vahim bir durumdayım. bulaşık makinem yok, ev bulaşık dolu. temiz olan herhangi bir tabak, tencere bulmam imkansız. hoş, bulaşık makinem olsa da temiz tutamazdım. çamaşır makinem olmasına rağmen temiz kıyafetim yok çünkü. arada yıkamak için kendimi zorluyorum. bunun tek bir tuşla yapılabildiğini biliyorum. ama bu bana çok zor geliyor. hastalığın tanımı bu. masadaki bardağı alıp mutfağa götürmek bile zor geliyor. tembellik denilebilir. bu bi rahatsızlık. evin içi çöp, bulaşık ve kirli çamaşır dolu. bunu takiben minik sinekler de benimle birlikte yaşıyorlar. birkaç hafta önce salondaki çöpleri çöp poşetlerine doldurmayı başardım. ama onları evden çıkarıp çöpe atmak çok zor geldi, hala zor geliyor. yaklaşık 10 tane büyük boy çöp poşeti var. zor gelmesinin sebebi, sadece ağır ve çok olmaları değil, aynı zamanda komşularım ne der düşüncesi. herhangi bir şekilde kimseye elimde kocaman poşetlerle yakalanmak istemiyorum. yurtdışında yaşıyorum ve katı çöp ayrımı kuralları var, bunların hiçbirine uymuyorum da. ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresizim. arada kalkıp (bugün) biraz bulaşık yıkıyorum. bugün 3 tencere, 10-20 tane kaşık ve ufak tefek bir şeyler yıkadım. ve bıktığımı hissettim.
ama bitmiyor.
psikoloğa gitmeye çekiniyorum, çok uzun zamandır eve kimseyi almadım. öyle ki postacıya bile kapıyı açmıyorum. kapıyı açtığım an evden kötü koku dışarı yayılıyor ve kapıdan içeriyi görmesini hiç istemiyorum kimsenin.
çok utanıyorum.
nasıl temizlik yapacağımı da bilmiyorum.
motivasyon olsun diye bir sürü detarjan, temizlik gereçleri alışverişi yaptım. çok sayıda ürün var evimde. ama neyi nasıl kullanacağımı bilmiyorum. filmlerde, dizilerde, sosyal paylaşım sitelerinde, arkadaşlarımın evlerinde, tertip, düzen temizlik gördüğüm an depresyona giriyorum.
benim ev temizliği ile ilgili motivasyona ihtiyacım ve pratik bilgiye ihtiyacım var.
sizler bu konularda tecrübelisinizdir diye umuyorum.
sormak istediğim sorular:
bulaşık, düşünün ki büyük bir organizasyon verdiniz evinizde ve hiç temiz tabağınız çanağınız yok, bulaşık makineniz de.
önce hangilerini yıkamakla başlardınız? tenceleri nasıl yıkıyorsunuz? çatal ve bıçaklar en kolay nasıl temizlenir?
yerler laminat, nasıl silinir? nasıl tozu alınır? hangi maddeler kullanılır?
cam nasıl temizlenir?
ve büyük sorunum olan minik sinekler, sanırım sirke sineği.
çöpleri ve bulaşıkları halletmeden gitmeyeceklerini biliyorum. diyelim ki hallettim hepsini, bu sinekler duvar ve pencereler üzerinde minik kahverengi dışkılarını bırakmışlar, lekeli lekeli, bunlar nasıl temizlenir?
bu ve bunun gibi şu an aklıma gelmeyen bir sürü bilgiye en önemlisi desteğe ve motivasyona ihtiyacım var. beni kınayabilirsiniz de, belki utanır ve bir işin ucundan tutmaya başlarım.
çünkü çok rahatsızım. yaşayamıyorum. birçok kez intiharı bile düşündüm. yapamamın tek sebebi, öldükten sonra eve gelip bu hali görmelerinden korkmam oldu.
sonrasında ise evi nasıl düzenli tutabileceğim hakkında bilgilere, püf noktalarına ihtiyacım var. ev çok küçük olduğu için çabuk dağılıyor.
şimdiden çok teşekkür ederim.
sevgiler

ekleme: ailemden (anne, teyze) herhangi bir bilgi, yardım alma şansına dahip değilim. (kimsem yok.)
ark
psikologa gidin ltf
En azından durumunzuun farkındasınız

Çöpleri biraz gece, birazda sabah 5 de kalkıp atın.Kimse fark etmez.Şöyle düşünün o evde birsürü mikrop var, sizi hasta eder, başta wc.den idrar yolu enfeksiyonu kaparsınız.Bende yurtdışında yaşıyorum, kokuyu hissederlerse hemen polisi ararlar, biran önce başlayın temizlige.
Elinize çöp posetini alın, pis tabak , çanak hepsini atın.
Giymediginiz elbise, ayakkabı doldurun, posete atın.
Camları açın, havalandırın koku hasta eder.
Süpürge yapın, sonra vileda kovasına sıcak su ve 1 fincan çamaşır suyu karıştırın silin yerleri.
Çamaşırlarıda yıkayın, iş yaparken.
Tek kullanımlık kagıt tabak,bardak, plastik çatal , bıçak alın,fiyatları gayet uygun, kullanıp atarsınız.
Tencere yerine fırın kullanın, yaglı kagıt serin kolay temizlenir tepsi.
Bunları yapınca hem ruhen hemde bedenen iyi olacaksınız.
Kolay gelsin bu gece başlayın.
ben de şikayet ederler diye çok korkuyorum. :(
öncelikle ev sahibi, aramaz sormaz, gelmez. taşınmadan önce evde evcil hayvan istemiyorum, çok pis oluyor demişti. düşünün artık. yeni bir eve çıkabilecek durumum da yok.

bu ya evin ruh halime yansıması ya da tam tersi, bilmiyorum.
Zaten daginikliginda verdigi bir huzursuzluk hali olur ama senin bu kadar herseyi bosvermis olmanda normal degil bence

Evle beraber kendinide toplamani tafsiye ederim :) suan ne durumdasin

Kan degerlerinde sorun vardir. Vitamin ve demir takviyesi al. Beslenmene dikkat ediyor musun?

1- 2 oda alti ustu. Yarin ilk isin copleri atmak olsun. Komsularinin ne dusuncegini umursama. Belki eskilerini toplayip atiyorsun onlara ne? Bazen hic cop yokken evde ben bi dunya cop cikarabiliyorum mesala.
2. Camasir suyu cif asprin bunlar kesinlikle olsun. Mutfaktan basla. Ac bi muzik. Sarki soyleyerek yika bulasklri. Tezgahini aygazni falan soyle bicifle durula. Cok dip yapma ki once bi kabasini alip isini kolayla.

3. Kiyaetlerini renklerine gore ayirip makinaya sirayla at o ara evi supur sil. Buharli moplar var ev silmek zor geliyorsa onlardan al. Yaptikca yapasin gelir inan. Bak ben anlatirken bile rahatliyorum :) hatta kalk simdi basla yarini bekleme. Ses yapmayacak islerden basla. Duvarlari o mopla kolayca silebilirsin yine.

Bence temiz ve tertipli olmanin yolu duseni kaldirmakla oluyor. Ipin ucu bi kacti mi daha tutamiyosun. Ertelemekle de olmuyor. Simdi bitiricem diyeceksin bslayacaksin.

Basta soyledigim gibi kansizligina baktir. Pekmez falan ye. Kesinlikle baglantisi oldugunu dusunuyorum.
evet, gerçekten kansızım. yazın bile üşürüm, çok zayıf bir bünyem. evin kirliliğine bağışıklık kazanmış olabilirim ama, herhangi bir şekilde rahatsız olmadım şimdiye kadar. biraz bulaşık yıkadım, devam edicem..

Obsessive compulsive cleaners programini izle valla cok zevkli, ben izleye izleye temizlik hastasi oluyordum neredeyse :-) ciddiyim!
Seni kinayamam, ipin ucunu kacirsa insan gercekten kaçabilir. Ben de bir donem Almanya'da yasadim, cop olayini ogrenmek baya zamanimi almisti :-) yanlis atinca da copu almiyorlardi.
Muzik dinleyerek falan temizlik yapsan bana daha kolay geliyor o sekilde.
Temizlik onerisi olarak, tencereleri cif'leyebilirsin, bulasik teli kullanarak ovarsan rahatca cikar kirler.
Banyo icin domestos kullanirsin. Firca ile ovarsin her yerini.
Bulasiklari grupla, once bardaklari yika. Bir kabin icinde sicak, deterjanli su yap, once bardaklari yika. Sonra da catal kasiklar, tabaklar... Su kirlendikce suyu degistiriver.
Sonra hazir mutfak dolaplari boşken iclerini dislarini sil ki yikadiklarini yerlestirebilesin.
Camasirlarini da guzelce yika kurut. Bak temizledikce rahatlayacaksin emin ol.
Sonra istifçiligin de varsa evdeki fazlalarini at.
İşte boyle... Senin icin kolay degil, anliyorum. Ama kendi hijyenin, sagligin ve konforun icin bunlar gerekli.
Bir kere temizlersen sonra da bu kadar beklemezsen işin daha kolay olur

bence bu ıcten gelen bırsey...
bız yonlendırsekde 2 gun sonra devam etmezsınız
bence kesın cozum sıze haftada 2 yardıma gelıcek bırını bulmanızdır ucretlı...

Öncelikle evdeki fazlalıklardan kurtulun. Unutmayın az eşya = az iş
Eviniz sade ve eşyalarınız işlevsel olsun.Buna mutfak da dahil.Mutfakta kullanmadığınız ne varsa ayırın.Size 6'lı tabak çanak yeter bence. Erzak dolabınız varsa düzenleyin,tarihi geçenleri atın. Yeni erzak alacağınız zaman kullanacağınız kadar küçük paket tercih edin.
Çöpleri toptan atamıyorsanız dışarı çıkarken minik poşetler halinde yanınıza alıp meydanlardaki normal çöp kutularına atın.
Temizlikçi çağırmama sebebiniz utanmanızsa, yalan söyleyin. Mesela burası kardeşimin evi,kendisi depresyondaydı evi bu hale getirmiş diyebilirsiniz.
Kovaydı deterjandı uğraşmak istemiyorsanız Rossman'da her yüzey için sil-at bezler var,onlardan kullanabilirsiniz.Mutfak tezgahı,tuvalet,parke hepsi için var.Şimdilik işinizi görür.

Back