• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Nasıl başlayacağımı bilemedim bende yazmaya :))

Önce şu 10 poşet çöpten başla .

At onları evden . Kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Belki eski eşyalar ... kullanmadığın kıyafetleri atıyorsun depil mi ? :)

Hadi o 10 poşeti at .

Çöp bırakma etrafta . Sadece yiyip içtiğini poşete atacaksın. .. yapabilirsin .

Cam pencere ne varsa aç .

Evi iyice havalandır .

Bugünlük bu kadar .

Elde ne var , çöpsüz ve havalanmış bir ev . Hmmm kulağa hoş geliyor .

Yalnız yaşıyormuşsun , pek gelen gideninde yokmuş.

Yarın ilk fırsatta mutfağa gir .

Ne var ne yok at. Sana iki tencere / bi tava ( iki çeşitten fazla yemeği aynı gün yapacağını düşğnmüyorum ) 5 çatal kaşık tabak bardak yeter :)

Yani mutfağındaki bütün fazla , yedek kap kacağı postala .

Yapmazsın ama ola ki yine koyverdin , tezgahta 5 tabak iki tencere 3-5 kaşık olacak .
İstesende daha fazla yığamazsın ... çünkü malzeme yok . At at at. ..

Aynı işlemi evde ne kadar fazlalık varsa yap.

Unutma ... önce çöpler ... sonra bütün fazlalıklar .

Bunları yok etmeden temizliğe başlama .

Şimdi .... bunları iki günde hallettin diyelim ( bak tembelim dedin diye yormuyorum seni yoksa bu gece bitirtirim :)

Evet bu işler bitince elimizde boş ve pis bir ev olması lazım .

Yatak odasında yatak dolap perdeler ve halı.... salonda koltuk tv sehpa vs halı perde...

Incık cıncık yok .

Şimdi yine aç bi tüm camları .... indir tüm perdeleri.

Evin kiri ile yüzleşme vakti .

Korkutmasın gözünü . Güneş vursun iyice . Gör .

Perdeleri yıka. O odanınki yıkanırken camını sil. Öyle üstün körü sil . Parlatma . Benimkileride şuan b.k götürüyor.
Hemen süpürge çalıştır . Tüm tozları çek .

Sirkeli bi su hazırla . Birazda yüzey temizliyici. Sil ne görürsen sil odada .

Halını çıkar havalansın bu arada ( süpürüp çıkar)

As perdeleri ...çık o odadan . kapat kapısını.

O gün başka iş yapma . O odayada girme.

Git içerdeki pis odada otur . Ara ara aç kapısını bi bak temiz odaya. Hoşuna gitti değil mi ?

Yarın diğer odadan devam .

Böyle böyle devam et . Devam ederken aman diyeyim yine çöp birikmesin .

Sen bunları yap hele .

Sonra koruma programına geçeriz .

Yaparsın sen eminim.

Bıktın çünkü.

Arkadaşların olsun ... sevgilin ya da . Oturup yemek yapın film izleyin istiyorsun.

Ama o eve olmaz tabi .

Hadi bekliyorum haberini.

Özelden sorarım bak gün gün :))

teşekkürler cevanınız için,
acaba çok mu eşya var diye ben de düşünüyorum. özellikle mutfakta. gerçekten 10 tane tabağa ihtiyacım var mı? yalnızım, iki tane yeter gibi geliyor. sonra temiz bulaşık kalmayınca, daha çok tabak almalıymışım gibi düşünüyorum. eşyalardan kurtulmam gerek sanırım. sürekli erteliyorum, erteleye erteleye, kaç ay oldu. nasıl başlayacağım :/
hemen şimdi başlayın . mutfakta gereksiz tüm eşyaları ve tabakları ayırıp poşetleyip çöpe götürün. kalan 3-5 tabağı yıkayıp mutfak lavabosunu temizleyip uyuyun. yarın sabah tüm havluları çamaşır makinesine atarak başlayın güne ve küvetinizi banyo lavabonuzu ve tuvaleti temizleyip bırakın . maksimum 2 saatinizi alır.geri kalan gün sizin . sonraki güne de böyle bir hedef koyarız. temizlediğiniz işi kullanınca temiz bırakırsınız çok kolay oluyor öyle:) hadi kalkın fazla tabak çanağı poşete bir de mutfak lavabosunu siliyoruz :)

önce çöplerden başlayacak olmam bile üzülmeme yetti. :KK43: ama bu sıralamayı dikkate alacağım, mutfağım çok küçük, bulaşıkları yıkadıktan sonra kurumasını için bırakabileceğim alan konusunda sıkıntı yaşıyorum, bu konuda ne önerebilirsiniz?
teşekkürler

sen byle yaparsan iş bıtmez ya bısmıllah de kalk hepsını bırden yap otur mesela bu aksam butun gece temızlık yap ama ıkı saate bıter heralde ck uzun surmez bence

bulasıkların dedıgım gıbı once bardakları yıka bekle onlar kuruyınca tabaklara gec uada mutfak masan varsa masanın ustune bı havlu ser oraya koy temızlerı

Coplerı gece dısarı at kımse grmeden

evi temizleyebilsem yardımcı tutmayı düşünüyorum, çünkü çok kısa bir sürede yine aynı hale gelme ihtimali çok yüksek. çalışıyorum. (iş kıyafeti iş yerinde yıkanıyor) onun dışında pek sosyal yaşamım yok. (market alıverişi için çıkıyorum genelde)
tek kullanımlık bardak tabak kullanmayı denedim, sonuçta yine bir yığın çöp oldu. çöpler konusunda ciddi anlamda sıkıntılıyım

Iste hemen bu hafta bir temizlik sirketi tutun gelsin evi temizlesinler, cunku anlattiginiz kadar pis bir evi tek basiniza temizlemeniz sizi iyice yildirabilir. Gelip evi piril piril yapsinlar o zaman motivasyonunuz da artar, 15 gunde bir de gelip komple temizlik yaparlarsa en azindan ev tekrar bu hale gelmez.

Güzel arkadaşım bir gunde normal bir ev bile temizlenmiyor öncelikle panik yapma.Copler at öncelikle. MARKETEN banyo tuvalet temizleyici ,kireç cozucu al.Banyo tuvalet temizle.Hatırlatayım deterjan ve temizlik ürünlerinin hiçbirini birbirine karıştırma birini kullan temiz su ile durulacak diğer ürünü kullan.Çok tehlikeli karıştırmak temizlik ürünlerini. Bu işte püf nokta.
Ertesi gün laminat için temizleyici ürünler var kullanımı arkasında yazar.suya dök Yerleri sil.
Sonraki gün camlar perdeler gene özel temizleyiciler var.
Cikan çöpleri her sokağa çıkmada çöpe at.
Bulaşıkları çıkanı yıka hiç olmadı plastik tabak kaşık kullan.
Al sana tertemiz ev işte tek yaşıyorsun hemen biter günlük temizlik.
Ama gerçekten hasta isen tedavi olmadan elin kolun kalkmaz yapamazsın seni anlıyorum ben
teşekkür ederim mesajınız için. bir sürü temizlik maddesi var evimde. genelde karıştırmıyorum birbirine, çünkü kullanmıyorum :). birkaç güne ayırmak benim için daha zor, bir gün gelen temizlik yapma isteği, o güç, ertesi gün gelmiyor. bu rahatsızlığın tedavisi biraz destekle mümkünmüş, temizlikçi, yardımcı gibi, haftada bir filan. ondan önce kendim bir adım atmalıyım ama. yardım almak bile ayrı bir zor adım. zor :(

Önce bulaşıkları hallet. Bardaklar, tabaklar, çatal kaşıklar, tencereler sıralanan olsun.

Sonra ortalığı toparla. Çöplerle beraber. Temizliğe hazır hale getir. Bu arada geç saatte çöpleri at.

Çamaşırşarını yıka, as, kurudukça toplarken katla kaldır.

Evi şöyle bir süpür. Sonra sil. Daha sonra banyoya her yere çamaşır suyu dök. Toz alırken beklesin o. Tozu bitirince (camsille alma, kovayla su ve yüzey temizleyici kullan) banyoya su tut.

Oldu bitti.

Şaka değil 1 günlük iş bu.

Bunu halledince perdeler falan gözüne batmaya başlayacak. Hafta sonu da onu yaparsın.

tamam birlikte temizleyelim o zaman..
konu kapandigi zaman mis gibi bir evin olsun...
oncelikle su coplerden kurtulman lazim..
hergun gece bir poset atabilirsin..
eger ambalajlari ayirman gerekiyorsa ilk basta bunlardan basla.. o evden copler ciktiginda cok az isin kalacak..
oncelikli yapman gereken ertelememek.. orada saat kac bilmiyorum ama hadi git bir cop poseti at..
baslamak bitirmenin yarisidir..
basliyor muyuz ?
ne güzel mesaj bu ağlamak üzereyim :(
çöpleri çıkarmak için biraz daha zaman geçmesini beklesem iyi olur, sokaklar kabalık olabilir, en iyisi gece arısı. herkes uyurken. bikaç ay önce yaptım bunu. elimde çöp poşetiyle merdivenden aşağı inerken en korkunç korku filmindeki gerilimden daha çok gerilmiştim yakalanıcam diye.

Iste hemen bu hafta bir temizlik sirketi tutun gelsin evi temizlesinler, cunku anlattiginiz kadar pis bir evi tek basiniza temizlemeniz sizi iyice yildirabilir. Gelip evi piril piril yapsinlar o zaman motivasyonunuz da artar, 15 gunde bir de gelip komple temizlik yaparlarsa en azindan ev tekrar bu hale gelmez.
bu konuda uzman bir temizlik şirketi var sahiden, ama çok çok, çok pahalı. +800€

Önce bulaşıkları hallet. Bardaklar, tabaklar, çatal kaşıklar, tencereler sıralanan olsun.

Sonra ortalığı toparla. Çöplerle beraber. Temizliğe hazır hale getir. Bu arada geç saatte çöpleri at.

Çamaşırşarını yıka, as, kurudukça toplarken katla kaldır.

Evi şöyle bir süpür. Sonra sil. Daha sonra banyoya her yere çamaşır suyu dök. Toz alırken beklesin o. Tozu bitirince (camsille alma, kovayla su ve yüzey temizleyici kullan) banyoya su tut.

Oldu bitti.

Şaka değil 1 günlük iş bu.

Bunu halledince perdeler falan gözüne batmaya başlayacak. Hafta sonu da onu yaparsın.

bir gün mü gerçekten? aylar sürecek gibi geliyor. ama bir an önce başlayacağım

Cok ciddi maddi sikintin yoksa, tabak canak cer cop hepsini at derim. Zaten yikadiklarin kalsin.

Ev de cop niteliginde ki herseyi disari cikarmadan nereden baslayacagini bilemezsin.

Yorulsan da pes etme sonra. Her gun bir odayi hedef al. 1 hafta da olur bence bu is.

Asil sorun deprasyonun, ne kadar ciddi boyutta...Sosyal hayatin hic mi yok?

Copleri karanlikta cikarip atarak başla ise. Bir kac saat arayla yaparsin. Soran olursa eski kitap, giysi, minik bir tadilat vs dersin.

Yerde hali var mi? Yıkama-yikatma imkanin varsa yikat mutlaka. Olmazsa hepsini iyice süpür. Ve hali deterjaniyla sil.

Bir yandan camasirlarini ayir ve makinaya at. Ilk isin renk ve turlerine gore ayirmak olsun. Makina camasiri yikarken sen mutfaga gec.

Banyo ve tuvalete camasir suyu ya da uygun ne deterjanin varsa dök beklemeye al.

Isi zamana yay derim. Ama riski var, diger taraflar kirlenir bu arada. Cok bekleme bence her gun bir odayi yap.

Bulasiga sicak suyla ve bardaklarla basla. Tabi oncesinde icindekileri dok ve sudan gecir hepsini. Sonra suya catal kasiklari koy. Iceri gec ve bir kahve ic. Sonra yine yeni bir sicak su al ve catal kasiklari yika. Hemen pesinden tabaklar. Suyu degistir ve tencerelere gec. Kurumus kirleri olanlari icine sicak su koyarak islat. Cif gibi krem deterjan ve celik bulasik teli varsa kullanabilirsin.

Mutfak dolaplari bostur saniyorum, tum tabaklar kirli olduguna gore :) dolaplari yag cikaran bir deterjanla sil, ocak ve firinida. Buzdolabini unutma. Sonra tezgahi camasir suyu ile sil ve guzel durula. Gunun en erken saatlerinde perdeyi cikar, yika ve camlarini sil. Mutfak kapisini, duvarlari camasir suyu ile sil. En son yerleri de supurup silerek mutfagi bitir :KK66:

Camasirlarla arada ilgileniyordun ya bitti onlar katla ve bos dolaplara yerlestir. Yerlestirmeden once dolaplarin tozunu al mutlaka. Utulenecekleri de katla dolap icinde bir kenara koy. Carsaflarini degistir, yatagini, yerleri supur. Perdeleri cikar yika, cami sil. Kapiyi, duvarlari yerleri silip odayi tamamla.

Oturma odanda kalabalik ne varsa at, topla. Her yeri supur ve perdeyi yika. Cami silip perdeyi tak. Koltuklari supur ve nemli bir bezle sil. Duvarlari camasir suyu ile silebilirsin. Daha uygun deterjan varsa bilemem tabi :) sonra toz al ve bu oda da bitsin :)))

Antre varsa yine sil, supur toz al. Aynalari, ayakkabiligi silmeyi duzenlemeyi unutma :) kitaplarin coktan tozunu alip dizmis olarak hayal ettim seni.

En son banyoya gir her yeri köpüklü köpüklü fircala ve durula. Gerekirse klozete tekrar deterjan doķ beklemeye al. En son kendini yika ve bitsin bu isler :KK66:))

Bunlari yaparken sevdigin dizi, film gibi seyleri ac. Eglenceli olanlar olsun uyutmasin seni :KK66: Kendine herseyin cok temiz olacagini soyle surekli.

Islerini 30 dk ayirarak gunluk yaparsan boyle birikmeden kolayca bitirirsin :KK66:

Umarim isine yarar. messie messie

Son düzenleme:
teşekkür ederim mesajınız için. bir sürü temizlik maddesi var evimde. genelde karıştırmıyorum birbirine, çünkü kullanmıyorum :). birkaç güne ayırmak benim için daha zor, bir gün gelen temizlik yapma isteği, o güç, ertesi gün gelmiyor. bu rahatsızlığın tedavisi biraz destekle mümkünmüş, temizlikçi, yardımcı gibi, haftada bir filan. ondan önce kendim bir adım atmalıyım ama. yardım almak bile ayrı bir zor adım. zor :KK43:
Zor muş kızdım bak şimdi. ASIL zor olan bu sekildi yaşamak temizlik yapmak değil .Asıl zor olan bu psikolojik hastalıkla yaşamak tedavi olmak değil tedavi olmak kolay .Asıl zor olan hastalığını kabul etmemek tedavi olmamak.Benim bir arkadaşım aynı rahatsızlık olmasa da başka bir psikolojik rahatsızlık nedeniyle kendinden vazgeçti gitti bu dünyadan. ASIL zor bunlar zor demek kolay.Sen kendine yardım etmezsen kimse sana yardım etmez ve bu bataklikta boğulursun. Kendini topla kendini çok sev ve kolayı seç tedavi ol mutlu ol.Sen kimsenin psikolojiksorunları yok mu sanıyorsun.?

Öncelikle çaktırmadan tek tek ya da2li şekilde çöpleri evden def et bu ilk hedefin olsun
2. Basamak = büyük bir çöp poşetinde kullanmadığın ıvır zıvır her ne varsa doldur onu da at ortalık tenhalassin
3. Basamak dolapları sil hafif deterjanli bir bezle
4.Su kaynat bulaşıkları beklet kuruyan lekel yumusasin
5.sudan çıkar makineye at yıkanınca temiz dolaba diz
6. Bi odayı tamamen esyadan boşalt süpürge çek ustune vileda ve yüzey temizleyici ile sil giysi dolabı varsa her tarafını sil
7. Çamaşırları makineye at temiz odada askıda kurut temiz dolaba katla köy
8. Tezgahı ocağı dolap yüzeyleri kısaca her yeri hatta priz kapaklarına kadar hafif deterjanli bezle sil
Bezi sık sık yıkayıp deterjanlamayi unutma
9.bosalttigin odanın eşyalarının tozunu ala ala odaya tekrar yerleştir ve diğer odaya da aynısını uygula
Kolay gelsin. Zaman ayırmak zorunda olduğunu bil
Kendine bunu söyle. Ben bugunumu evime ayırıyorum de
Evin mis gibi olduğunda psikolojik olarak o kadar rahat hissedeceksin ki.
Yaşantında yolunda gitmeyen şeyler var eminim
Bu ev sadece yaşantının bir yansıması
Hayatımı düzene koyma kararı aldım ve buna evinden başlıyorum diye düşün

Cok ciddi maddi sikintin yoksa, tabak canak cer cop hepsini at derim. Zaten yikadiklarin kalsin.

Ev de cop niteliginde ki herseyi disari cikarmadan nereden baslayacagini bilemezsin.

Yorulsan da pes etme sonra. Her gun bir odayi hedef al. 1 hafta da olur bence bu is.

Asil sorun deprasyonun, ne kadar ciddi boyutta...Sosyal hayatin hic mi yok?

teşekkürler mesajınız için. bu gece çöpleri dışarı çıkarm hedefi koydum kendine. iki tanesini atabilsem mutluluktan uçarım.
sosyal hayatım pek yok, insanlardan izole yaşıyorum. çok nadiren (ayda, 2-3 kez) arkadaşlarımla buluşurum. onun dışında mesajlaşma aracılığıyla irtibat halindeyim. (çoğu zaman bunu da yapmıyorum, uzunca yok olduğum oluyor)

bir gün mü gerçekten? aylar sürecek gibi geliyor. ama bir an önce başlayacağım

Söylediklerinin hepsini bugün yaptım...
Bizde inanılmaz dağılıyoruz çünkü ipin ucu kaçınca gidiyor...
Olumlu fark bulaşık makinesi var, olumsuz fark tembel ve hamileyim.

Yabancı belgesellerde çok seyretmiştim çöp evleri. Gozumde direk onlar canlandı . Yalnız onların sıkıntısı saklama hastalığıydı ve evin zemini yarım metre çöpten oluşuyodu. Eve gelen böcek ilaçlama yzmanları bile hayatımızda bu boy hamamböceği görmemiştik diye şaşırmışkardı milyonlarcaydı vs vs
Sen kendi kendine teşhis koymuşsun yzmana gitmelisin ve senin temizlemenle olacak iş degil

Bu arada evin kokusunun değişmesi için 2 bardak suya 1 bardak çamaşır yumuşatıcısı koy kaynat.

Ama sık yapma.

Back