mesajın için çok, çok teşekkür ederim. bu sıralamayı dikkate alacağım. ne kadar zor gelse de, ki anlatamam gerçekten çok zor geliyor, başlayacağım çöplerden...Öncelikle çaktırmadan tek tek ya da2li şekilde çöpleri evden def et bu ilk hedefin olsun
2. Basamak = büyük bir çöp poşetinde kullanmadığın ıvır zıvır her ne varsa doldur onu da at ortalık tenhalassin
3. Basamak dolapları sil hafif deterjanli bir bezle
4.Su kaynat bulaşıkları beklet kuruyan lekel yumusasin
5.sudan çıkar makineye at yıkanınca temiz dolaba diz
6. Bi odayı tamamen esyadan boşalt süpürge çek ustune vileda ve yüzey temizleyici ile sil giysi dolabı varsa her tarafını sil
7. Çamaşırları makineye at temiz odada askıda kurut temiz dolaba katla köy
8. Tezgahı ocağı dolap yüzeyleri kısaca her yeri hatta priz kapaklarına kadar hafif deterjanli bezle sil
Bezi sık sık yıkayıp deterjanlamayi unutma
9.bosalttigin odanın eşyalarının tozunu ala ala odaya tekrar yerleştir ve diğer odaya da aynısını uygula
Kolay gelsin. Zaman ayırmak zorunda olduğunu bil
Kendine bunu söyle. Ben bugunumu evime ayırıyorum de
Evin mis gibi olduğunda psikolojik olarak o kadar rahat hissedeceksin ki.
Yaşantında yolunda gitmeyen şeyler var eminim
Bu ev sadece yaşantının bir yansıması
Hayatımı düzene koyma kararı aldım ve buna evinden başlıyorum diye düşün
Nasıl başlayacağımı bilemedim bende yazmaya :))
Önce şu 10 poşet çöpten başla .
At onları evden . Kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Belki eski eşyalar ... kullanmadığın kıyafetleri atıyorsun depil mi ? :)
Hadi o 10 poşeti at .
Çöp bırakma etrafta . Sadece yiyip içtiğini poşete atacaksın. .. yapabilirsin .
Cam pencere ne varsa aç .
Evi iyice havalandır .
Bugünlük bu kadar .
Elde ne var , çöpsüz ve havalanmış bir ev . Hmmm kulağa hoş geliyor .
Yalnız yaşıyormuşsun , pek gelen gideninde yokmuş.
Yarın ilk fırsatta mutfağa gir .
Ne var ne yok at. Sana iki tencere / bi tava ( iki çeşitten fazla yemeği aynı gün yapacağını düşğnmüyorum ) 5 çatal kaşık tabak bardak yeter :)
Yani mutfağındaki bütün fazla , yedek kap kacağı postala .
Yapmazsın ama ola ki yine koyverdin , tezgahta 5 tabak iki tencere 3-5 kaşık olacak .
İstesende daha fazla yığamazsın ... çünkü malzeme yok . At at at. ..
Aynı işlemi evde ne kadar fazlalık varsa yap.
Unutma ... önce çöpler ... sonra bütün fazlalıklar .
Bunları yok etmeden temizliğe başlama .
Şimdi .... bunları iki günde hallettin diyelim ( bak tembelim dedin diye yormuyorum seni yoksa bu gece bitirtirim :)
Evet bu işler bitince elimizde boş ve pis bir ev olması lazım .
Yatak odasında yatak dolap perdeler ve halı.... salonda koltuk tv sehpa vs halı perde...
Incık cıncık yok .
Şimdi yine aç bi tüm camları .... indir tüm perdeleri.
Evin kiri ile yüzleşme vakti .
Korkutmasın gözünü . Güneş vursun iyice . Gör .
Perdeleri yıka. O odanınki yıkanırken camını sil. Öyle üstün körü sil . Parlatma . Benimkileride şuan b.k götürüyor.
Hemen süpürge çalıştır . Tüm tozları çek .
Sirkeli bi su hazırla . Birazda yüzey temizliyici. Sil ne görürsen sil odada .
Halını çıkar havalansın bu arada ( süpürüp çıkar)
As perdeleri ...çık o odadan . kapat kapısını.
O gün başka iş yapma . O odayada girme.
Git içerdeki pis odada otur . Ara ara aç kapısını bi bak temiz odaya. Hoşuna gitti değil mi ?
Yarın diğer odadan devam .
Böyle böyle devam et . Devam ederken aman diyeyim yine çöp birikmesin .
Sen bunları yap hele .
Sonra koruma programına geçeriz .
Yaparsın sen eminim.
Bıktın çünkü.
Arkadaşların olsun ... sevgilin ya da . Oturup yemek yapın film izleyin istiyorsun.
Ama o eve olmaz tabi .
Hadi bekliyorum haberini.
Özelden sorarım bak gün gün :))
teşekkürler, ne kadar süre kaynatmalıyım?Bu arada evin kokusunun değişmesi için 2 bardak suya 1 bardak çamaşır yumuşatıcısı koy kaynat.
Ama sık yapma.
ne güzel mesaj bu ağlamak üzereyim
çöpleri çıkarmak için biraz daha zaman geçmesini beklesem iyi olur, sokaklar kabalık olabilir, en iyisi gece arısı. herkes uyurken. bikaç ay önce yaptım bunu. elimde çöp poşetiyle merdivenden aşağı inerken en korkunç korku filmindeki gerilimden daha çok gerilmiştim yakalanıcam diye.
Ne güzel yazmışsın canımNasıl başlayacağımı bilemedim bende yazmaya :))
Önce şu 10 poşet çöpten başla .
At onları evden . Kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Belki eski eşyalar ... kullanmadığın kıyafetleri atıyorsun depil mi ? :)
Hadi o 10 poşeti at .
Çöp bırakma etrafta . Sadece yiyip içtiğini poşete atacaksın. .. yapabilirsin .
Cam pencere ne varsa aç .
Evi iyice havalandır .
Bugünlük bu kadar .
Elde ne var , çöpsüz ve havalanmış bir ev . Hmmm kulağa hoş geliyor .
Yalnız yaşıyormuşsun , pek gelen gideninde yokmuş.
Yarın ilk fırsatta mutfağa gir .
Ne var ne yok at. Sana iki tencere / bi tava ( iki çeşitten fazla yemeği aynı gün yapacağını düşğnmüyorum ) 5 çatal kaşık tabak bardak yeter :)
Yani mutfağındaki bütün fazla , yedek kap kacağı postala .
Yapmazsın ama ola ki yine koyverdin , tezgahta 5 tabak iki tencere 3-5 kaşık olacak .
İstesende daha fazla yığamazsın ... çünkü malzeme yok . At at at. ..
Aynı işlemi evde ne kadar fazlalık varsa yap.
Unutma ... önce çöpler ... sonra bütün fazlalıklar .
Bunları yok etmeden temizliğe başlama .
Şimdi .... bunları iki günde hallettin diyelim ( bak tembelim dedin diye yormuyorum seni yoksa bu gece bitirtirim :)
Evet bu işler bitince elimizde boş ve pis bir ev olması lazım .
Yatak odasında yatak dolap perdeler ve halı.... salonda koltuk tv sehpa vs halı perde...
Incık cıncık yok .
Şimdi yine aç bi tüm camları .... indir tüm perdeleri.
Evin kiri ile yüzleşme vakti .
Korkutmasın gözünü . Güneş vursun iyice . Gör .
Perdeleri yıka. O odanınki yıkanırken camını sil. Öyle üstün körü sil . Parlatma . Benimkileride şuan b.k götürüyor.
Hemen süpürge çalıştır . Tüm tozları çek .
Sirkeli bi su hazırla . Birazda yüzey temizliyici. Sil ne görürsen sil odada .
Halını çıkar havalansın bu arada ( süpürüp çıkar)
As perdeleri ...çık o odadan . kapat kapısını.
O gün başka iş yapma . O odayada girme.
Git içerdeki pis odada otur . Ara ara aç kapısını bi bak temiz odaya. Hoşuna gitti değil mi ?
Yarın diğer odadan devam .
Böyle böyle devam et . Devam ederken aman diyeyim yine çöp birikmesin .
Sen bunları yap hele .
Sonra koruma programına geçeriz .
Yaparsın sen eminim.
Bıktın çünkü.
Arkadaşların olsun ... sevgilin ya da . Oturup yemek yapın film izleyin istiyorsun.
Ama o eve olmaz tabi .
Hadi bekliyorum haberini.
Özelden sorarım bak gün gün :))
ben bile geldim biraz :)bende gaza geldim. mutfağa gidiyorum tutmayın beni
Evi öyle anlatınca bir an sandım ki kendinize de hiç bakmiyorsunuz. Canınız bir şeye sıkılmış ipin ucu kaçtıkça kaçmış. Ama bismillah deyip bir yerden başlayın. Temizledikce temizleyesiniz gelecek. Arkadaslar sira ve yöntemleri uzun uzun anlatmış zaten. Birkac gün çok çalışıp yorulacaksiniz elbet. Sonrasında da en büyük ve en önemli taktiginiz yapılacak işi o anda yapmak ve aldığınız şeyi hemen yerine koymak olmali.evet yapıyorum, sanılanın aksine kendi temizliğime ve dış görünüşüme oldukça önem veriyorum. tanıdığım hiç kimse evimin böyle bir durumda olduğundan şüphelenmez bile
Ne güzel yazmışsın canımokurken kalkip temizlik yapasım geldi
teşekkürler, ne kadar süre kaynatmalıyım?
o evde yaşamaya devam edersen hastalık kapacaksın ve birileri bu kıza ne oldu diye aramaya geldiklerinde postacıya bile açmadığın kapın basına açılacak. al sana motivasyon. temizlik yapmayı bilmene gerek yok. yapacağın herhangi bir şey şimdikinden daha iyi olacak. su ve sabun senin durumunda birde çamaşır suyu başka birşeye ihtiyacındaki yok.teşekkürler bu teklifin için ama bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. öncelikle kim olduğumun bir şekilde bilinmesini, ortaya çıkmasını istemiyorum (internet, haliyle, hiçbir şey sonsuza kadar gizlenmiyor)
mesajını görmemiştim okurken çok eğlendim çok teşekkür ederim :)
bu saatte çamaşır makinesini çalıştıramam ama, şikayet ederler. bir iki saat sonra çöpler için koyulacağım işe.yalniz yarin ben vazgectim demek yok..
kadinlar klubune dustun bir kere bu ev temizlenecek..
cop atmaktan utanma 10 poseti birden cikarmayacagiz.. teker teker farkettirmeden :)
bu gece o evde biseyler temizlenecek..
madem copler icin bekleyecegiz
o zaman camasir makinasinini calistir.. beyazlari ayir hemen simdi ac.. onlar yikanirken burdan kalan isleri planlayalim..
vazgecmek yok.. o ev mis olacak
Oooh
Hadi herkes temizliğe o zaman .
Kahveler benden
fotoğraf fikri çok iyi! eve taşınmadan önceki fotoğraflar duruyor bende, onları gördükçe oturup ağlıyorum (ciddi ciddi), bu halini fotoğraflayıp, bir de sonrasını canlı olarak görmek var. :) güzelmişİpin ucu kaçmış,arkadaşların dediği gibi çöp atmakla başlayabilirsin ama öncesinde her odanın geniş açıdan fotoğraflarını çek eğer evi temizlemeyi başarabilirsen bu fotolara bakıp tekrar bu hale gelmesinden korkup düzenini koruyabilirsin.bir de bu kadar kirli bir ev bir günde bu hale nasıl gelmediyse bir günde de temizlenmesi imkansız,hele senin gibi günlük temizliği yapamayan biri senelerin kirini kısa sürede temizleyemez,kendine yapılacaklar listesi hazırla sonrada yavaş yavaş uygula.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?