ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Ben bulasiklarda söyle yapıyorum ki benim 4 çocuğum ve gayet bol isim oluyor.
önce Tencereleri içindeki yemek attıklarını temizliyerek iç içe bi köşeye koy onlar en son yıkansin.
Çatal kaşık kepçe v.s. bi legen yada tencereye koy tabakları yine temizleyerek boyutuna göre üst üste diz ve koy bi yere.
tezgahını ve lavabo yu güzelce sil çamaşır suyu ile yika.
Sırayla önce bardaklari yika sonra çatal v.s. ve tabaklar Enson tencere ve Legenler.
sonra kurulamaya tersten başla yani tencere tabak çatal bıçak ve bardaklar.
yerdeki çöpleri topla kapı dışına çıkar evden gitsinler sonra halıları bigüzel Süpür toz al .temizlik suyunu sık sık degistir. Parkeler önce Süpür sonra yaş sil almanca mop Türkçede vileda diyorlar.

bize öncesi ve sonrası diye resim at .
Göreceksin temizledikce mutlu olacaksin.

mesajın için çok, çok teşekkür ederim. bu sıralamayı dikkate alacağım. ne kadar zor gelse de, ki anlatamam gerçekten çok zor geliyor, başlayacağım çöplerden...

messie okudun mu ? Bak yarın teftiş var .

Konunu takibe aldım .

Soracağım :)))

Son düzenleme:
Nickinde uymus

Benim 19 aylik kizim var ama temizlik konusunda cok titizimdir bir elinde kizin tek ele yapiyorum
gecwn hafta kizin hastaydindiye bir kac gün bisey yapamadim diye ne uyudum nede rahat oturdum, yani o pis evde sende rahat degilsindir
hergün bir odayi yap zaten 2 odaymis yani bir kac saatlik is aslinda
tembelikten isine böyle geliyor kendine hasta diyosun
hasta felan degilsin üsengecsin bence.

yalniz yarin ben vazgectim demek yok..
kadinlar klubune dustun bir kere bu ev temizlenecek..
cop atmaktan utanma 10 poseti birden cikarmayacagiz.. teker teker farkettirmeden :)
bu gece o evde biseyler temizlenecek..
madem copler icin bekleyecegiz
o zaman camasir makinasinini calistir.. beyazlari ayir hemen simdi ac.. onlar yikanirken burdan kalan isleri planlayalim..
vazgecmek yok.. o ev mis olacak

Ne güzel yazmışsın canım okurken kalkip temizlik yapasım geldi

evet yapıyorum, sanılanın aksine kendi temizliğime ve dış görünüşüme oldukça önem veriyorum. tanıdığım hiç kimse evimin böyle bir durumda olduğundan şüphelenmez bile
Evi öyle anlatınca bir an sandım ki kendinize de hiç bakmiyorsunuz. Canınız bir şeye sıkılmış ipin ucu kaçtıkça kaçmış. Ama bismillah deyip bir yerden başlayın. Temizledikce temizleyesiniz gelecek. Arkadaslar sira ve yöntemleri uzun uzun anlatmış zaten. Birkac gün çok çalışıp yorulacaksiniz elbet. Sonrasında da en büyük ve en önemli taktiginiz yapılacak işi o anda yapmak ve aldığınız şeyi hemen yerine koymak olmali.

teşekkürler bu teklifin için ama bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum. öncelikle kim olduğumun bir şekilde bilinmesini, ortaya çıkmasını istemiyorum (internet, haliyle, hiçbir şey sonsuza kadar gizlenmiyor)
o evde yaşamaya devam edersen hastalık kapacaksın ve birileri bu kıza ne oldu diye aramaya geldiklerinde postacıya bile açmadığın kapın basına açılacak. al sana motivasyon. temizlik yapmayı bilmene gerek yok. yapacağın herhangi bir şey şimdikinden daha iyi olacak. su ve sabun senin durumunda birde çamaşır suyu başka birşeye ihtiyacındaki yok.

Bence bi arkdasinda dedigi gibi hastalikli temizlikcilere bakmalisiniz. Orda mesela ilk adim herseyi cope firlatmak. Guzel taktikler var. Sizi gaza getirir.

İpin ucu kaçmış,arkadaşların dediği gibi çöp atmakla başlayabilirsin ama öncesinde her odanın geniş açıdan fotoğraflarını çek eğer evi temizlemeyi başarabilirsen bu fotolara bakıp tekrar bu hale gelmesinden korkup düzenini koruyabilirsin.bir de bu kadar kirli bir ev bir günde bu hale nasıl gelmediyse bir günde de temizlenmesi imkansız,hele senin gibi günlük temizliği yapamayan biri senelerin kirini kısa sürede temizleyemez,kendine yapılacaklar listesi hazırla sonrada yavaş yavaş uygula.

messie okudun mu ? Bak yarın teftiş var .

Konunu takibe aldım .

Soracağım :)))
mesajını görmemiştim okurken çok eğlendim çok teşekkür ederim :)
belki de her şeyi bir an önce, bir günde bitirme zorunluluğu beni bu hale getiriyor. bu gece çöpleri atacağım, mutlaka yazarım buraya... çok büyük bir olay olacak bu benim için.

bu saatte çamaşır makinesini çalıştıramam ama, şikayet ederler. bir iki saat sonra çöpler için koyulacağım işe.
yazılanları okurken o kadar da zor değilmiş gibi oluyor.

Owww o hale nasil getirdin evi
Simdi hemen totosu kaldir.once copleri evden cikar konteynira at.
Kirli camasirlarini beyaz ve renkli olmak uzere ikiye ayir.ayni anda atilmaz makinaya.renklilerini at makinaya o yikanirken mutfaga git.
Bulasiklarin once vuyuk boy cop poseti al eline yemek artiklarini copleri ona dok.sonra bardaklari tabaklari sudan gecir kaba pisi gitsin.sonra buyuk bir kaba bulasik deterjani biraz camasir suyu dok.bardaklari tabaklari tencereleri ovarak yika iyice durula.
Mutfak tezgahini camisr suyuyla ov sonra mutfak beziyle sil.
Yerleri elektirik supurgesiyle supur cik.
Salona gel ortaliktaki daginikligi toparla yerleri supur parkeleri pronto ile suyu karisitir iyice ovarak sil.
Esyalarin tozunu al.
Banyoya gir cif,camasirsuyu dok iyice fircala fosur fosur kopursun sonra durula.
Camlari yarin yap perdeleride yika.
Cam sille gecmez anlattigin pislik.bir kovaya camasir suyu bulasik deterjani dok.kopuklu olur onunla sil hem cami hem cerceveyi.sonra nemli bezle sil en son kuru bezle silki su izi kalmasin.
Hadi kolay gelsin

fotoğraf fikri çok iyi! eve taşınmadan önceki fotoğraflar duruyor bende, onları gördükçe oturup ağlıyorum (ciddi ciddi), bu halini fotoğraflayıp, bir de sonrasını canlı olarak görmek var. :) güzelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…