hemen şimdi başlayın . mutfakta gereksiz tüm eşyaları ve tabakları ayırıp poşetleyip çöpe götürün. kalan 3-5 tabağı yıkayıp mutfak lavabosunu temizleyip uyuyun. yarın sabah tüm havluları çamaşır makinesine atarak başlayın güne ve küvetinizi banyo lavabonuzu ve tuvaleti temizleyip bırakın . maksimum 2 saatinizi alır.geri kalan gün sizin . sonraki güne de böyle bir hedef koyarız. temizlediğiniz işi kullanınca temiz bırakırsınız çok kolay oluyor öyle:) hadi kalkın fazla tabak çanağı poşete bir de mutfak lavabosunu siliyoruz :)teşekkürler cevanınız için,
acaba çok mu eşya var diye ben de düşünüyorum. özellikle mutfakta. gerçekten 10 tane tabağa ihtiyacım var mı? yalnızım, iki tane yeter gibi geliyor. sonra temiz bulaşık kalmayınca, daha çok tabak almalıymışım gibi düşünüyorum. eşyalardan kurtulmam gerek sanırım. sürekli erteliyorum, erteleye erteleye, kaç ay oldu. nasıl başlayacağım :/
önce çöplerden başlayacak olmam bile üzülmeme yetti.ama bu sıralamayı dikkate alacağım, mutfağım çok küçük, bulaşıkları yıkadıktan sonra kurumasını için bırakabileceğim alan konusunda sıkıntı yaşıyorum, bu konuda ne önerebilirsiniz?
teşekkürler
http://www.tlctv.com.tr/dizi/874-te...ar/16416-sipsak-obsessive-compulsive-cleaners buradan bakabilirsinprogramı bulamadım, acaba link gönderebilir misiniz? teşekkürler
evi temizleyebilsem yardımcı tutmayı düşünüyorum, çünkü çok kısa bir sürede yine aynı hale gelme ihtimali çok yüksek. çalışıyorum. (iş kıyafeti iş yerinde yıkanıyor) onun dışında pek sosyal yaşamım yok. (market alıverişi için çıkıyorum genelde)
tek kullanımlık bardak tabak kullanmayı denedim, sonuçta yine bir yığın çöp oldu. çöpler konusunda ciddi anlamda sıkıntılıyım
teşekkür ederim mesajınız için. bir sürü temizlik maddesi var evimde. genelde karıştırmıyorum birbirine, çünkü kullanmıyorum :). birkaç güne ayırmak benim için daha zor, bir gün gelen temizlik yapma isteği, o güç, ertesi gün gelmiyor. bu rahatsızlığın tedavisi biraz destekle mümkünmüş, temizlikçi, yardımcı gibi, haftada bir filan. ondan önce kendim bir adım atmalıyım ama. yardım almak bile ayrı bir zor adım. zorGüzel arkadaşım bir gunde normal bir ev bile temizlenmiyor öncelikle panik yapma.Copler at öncelikle. MARKETEN banyo tuvalet temizleyici ,kireç cozucu al.Banyo tuvalet temizle.Hatırlatayım deterjan ve temizlik ürünlerinin hiçbirini birbirine karıştırma birini kullan temiz su ile durulacak diğer ürünü kullan.Çok tehlikeli karıştırmak temizlik ürünlerini. Bu işte püf nokta.
Ertesi gün laminat için temizleyici ürünler var kullanımı arkasında yazar.suya dök Yerleri sil.
Sonraki gün camlar perdeler gene özel temizleyiciler var.
Cikan çöpleri her sokağa çıkmada çöpe at.
Bulaşıkları çıkanı yıka hiç olmadı plastik tabak kaşık kullan.
Al sana tertemiz ev işte tek yaşıyorsun hemen biter günlük temizlik.
Ama gerçekten hasta isen tedavi olmadan elin kolun kalkmaz yapamazsın seni anlıyorum ben
ne güzel mesaj bu ağlamak üzereyimtamam birlikte temizleyelim o zaman..
konu kapandigi zaman mis gibi bir evin olsun...
oncelikle su coplerden kurtulman lazim..
hergun gece bir poset atabilirsin..
eger ambalajlari ayirman gerekiyorsa ilk basta bunlardan basla.. o evden copler ciktiginda cok az isin kalacak..
oncelikli yapman gereken ertelememek.. orada saat kac bilmiyorum ama hadi git bir cop poseti at..
baslamak bitirmenin yarisidir..
basliyor muyuz ?
bu konuda uzman bir temizlik şirketi var sahiden, ama çok çok, çok pahalı. +800€Iste hemen bu hafta bir temizlik sirketi tutun gelsin evi temizlesinler, cunku anlattiginiz kadar pis bir evi tek basiniza temizlemeniz sizi iyice yildirabilir. Gelip evi piril piril yapsinlar o zaman motivasyonunuz da artar, 15 gunde bir de gelip komple temizlik yaparlarsa en azindan ev tekrar bu hale gelmez.
Önce bulaşıkları hallet. Bardaklar, tabaklar, çatal kaşıklar, tencereler sıralanan olsun.
Sonra ortalığı toparla. Çöplerle beraber. Temizliğe hazır hale getir. Bu arada geç saatte çöpleri at.
Çamaşırşarını yıka, as, kurudukça toplarken katla kaldır.
Evi şöyle bir süpür. Sonra sil. Daha sonra banyoya her yere çamaşır suyu dök. Toz alırken beklesin o. Tozu bitirince (camsille alma, kovayla su ve yüzey temizleyici kullan) banyoya su tut.
Oldu bitti.
Şaka değil 1 günlük iş bu.
Bunu halledince perdeler falan gözüne batmaya başlayacak. Hafta sonu da onu yaparsın.
evet yapıyorum, sanılanın aksine kendi temizliğime ve dış görünüşüme oldukça önem veriyorum. tanıdığım hiç kimse evimin böyle bir durumda olduğundan şüphelenmez bileBanyo yapıyor musunuz?
Zor muş kızdım bak şimdi. ASIL zor olan bu sekildi yaşamak temizlik yapmak değil .Asıl zor olan bu psikolojik hastalıkla yaşamak tedavi olmak değil tedavi olmak kolay .Asıl zor olan hastalığını kabul etmemek tedavi olmamak.Benim bir arkadaşım aynı rahatsızlık olmasa da başka bir psikolojik rahatsızlık nedeniyle kendinden vazgeçti gitti bu dünyadan. ASIL zor bunlar zor demek kolay.Sen kendine yardım etmezsen kimse sana yardım etmez ve bu bataklikta boğulursun. Kendini topla kendini çok sev ve kolayı seç tedavi ol mutlu ol.Sen kimsenin psikolojiksorunları yok mu sanıyorsun.?teşekkür ederim mesajınız için. bir sürü temizlik maddesi var evimde. genelde karıştırmıyorum birbirine, çünkü kullanmıyorum :). birkaç güne ayırmak benim için daha zor, bir gün gelen temizlik yapma isteği, o güç, ertesi gün gelmiyor. bu rahatsızlığın tedavisi biraz destekle mümkünmüş, temizlikçi, yardımcı gibi, haftada bir filan. ondan önce kendim bir adım atmalıyım ama. yardım almak bile ayrı bir zor adım. zor
Cok ciddi maddi sikintin yoksa, tabak canak cer cop hepsini at derim. Zaten yikadiklarin kalsin.
Ev de cop niteliginde ki herseyi disari cikarmadan nereden baslayacagini bilemezsin.
Yorulsan da pes etme sonra. Her gun bir odayi hedef al. 1 hafta da olur bence bu is.
Asil sorun deprasyonun, ne kadar ciddi boyutta...Sosyal hayatin hic mi yok?
bir gün mü gerçekten? aylar sürecek gibi geliyor. ama bir an önce başlayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?