evet kullanmak istediler başardılarda. ama eşim beni asla çağırmaz bana hep diyorki her lafa girme hep önde olmak istiyorsun diyor. halbuki ilgisi yok bana sorulduğu için cevap veriyorum. birgün tamam konuşmıycam sen konuş dedim. inanırmısın 5 dk sessizlik oldu ben susmaya devam ettim karşımızdaki adamda muhtemelen mal olduğumuzu düşünmüştür. hep anlatmaya çalışıyorum ama o beni hazmedemiyor onun aklına gelmeyen benim aklıma geliyor çünkü o bunu kaldıramıyor. artık böyle düşünüyorum ben fazlayım bence. o pısırık bir kadınla evlenmiş olsa daha başarılı olurdu sanırım.
Bence, ben sen ayrımını ortadan kaldırın mutlu olmak için. Tamma ben sustum, sen konuş demeyin mesela. Beraber konuşun.
Lafını bölmeyin.azarlar tarzda konuşmayın. Eşinizle hepimizin artı ve eksi noktaları var, bunları birbirimizle dengelersek mükemmel uyumu yakalamış oluruz diye konuşun. Bir yol haritası belirleyin. Genel olarak hayatta yaşadığınız meselelere karşı.
Tahmin edebiliyorum sizi ve eşinizi. Evet muhtemelen karşıdakinin amacını o daha lafı dinlerken siz çoktan anlamış oluyorsunuz. O da bu konularda sizi dinleyecek. Emin olun çok daha güçlü olursunuz.
Benim arkadaşlardan bu durumda olanlar genelde eşlerine başkalarının yanında da zırt pırt dokunduruyorlar. Konuşmaları bile küçük küçük iğneleme ve eleştiri şeklinde. Huzurları var mı yok. Erkek de konumunu bilmediğinde daha mutsuz oluyorlar ikisi de, kadın da her önemli meseleyi kendi düşünmek zorunda kaldığı için daha çok yoruluyor, cinsellikleri bile etkileniyor bundan.
Kendi ailem ve eşimin ailesi ile ilgili çok büyüyebilecek meselelerimiz olmuştu. Hep eşimi öne sürdüm. Ona mı söyledin filan diyecekler oldu. O benim eşim, aramızda hiçbir şey gizli kalmaz, onun duymamaması gerekenleri bana da söylemeyin dedim.şimdi tırsım tırsım uzak duruyorlar. Biliyorlar ki bana söylenmiş her şey ona intikal eder. Benim yumuşak yönümü kendi ailem bile kullanmaya çalışır, ben hep eşime sorarım. Hiç de gocunmam.
O da benim kurduğum insan ilişkilerini kuramaz. Etkileyicidir ama öyle pek sevilmez sivriliğinden dolayı. Sosyal ilişkilerimizi, programımızı ben belirlerim. O da ona uyar. Genelde benim istediğim şekilde yürür hayatımız. Ben de çok yoruluyorum, o da. Ama paylaşıma gittiğimiz zaman çok daha az yıpranıyoruz. Kendi kavgalarımız bize yetiyor, bir de dışarıdakiler yüzünden kavga etmiyoruz :)
Siz eşinize erkeklik hakkını, o da size kadınlık hakkınızı verirse çok daha mutlu olursunuz. Hatalar karşılıklı. Birbirinizi rahatsız eden yönlerinizi bir kahve eşliğinde tatlı tatlı konuşun.
İnsanın eksilerini kapatan bir eşinin olması da bir nimet. Aynı evde iki kaya, ya da iki yastık olsa o da sıkıntı.