• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi ve kiracı

Bu konuda da zararlı çıkabilirsiniz eğer kiraya verir ve karşı taraf dava açarsa tazminat ödersiniz
Genel fiyat algisindan xxx tl kira yok fikrinden ziyade emsalleri sormak istiyorum
Emsalin yüzde 10 15 altını teklif edin, 2 yıl sonra tespit davası açarsınız
Eski kiracıya yeni taşınmış muamelesi de garip oluyor ztn ufacık ilçeden gelen kiranin büyük şehirde deva olması imkansız
Çalıştığım ilçe de hala 1000 tas çatlasa 1500 tl güncel kiralar ztn çoğu ev sahibi kira piyasası düşük öyle bir yerse teklifiniz ztn tutmaz
Aynı apt da kiralar 3 bınden başlayıp 5 kadar çıkıyor ve eski kiracılar da onu veriyor. Bız ıkı taraf olarakta hıc sözleşme ıle hareket etmedık. Zaten geçen seneye göre de kimse bakmıyordu. Ne zman devlet bu yasayı çıkardı fiyatlar uçtu herkes ne kadar az zam olsa ıyı dedı o yüzden de ben yazdım ne yapalım diye. Kimse zorda kalmasın ıstedık. Burda ki yorumlar da bakıyorum herkes malı olsa bedava verecek gıbı. Ama öyle olmuyor benım kızım babasını gormedı biz o evi alalım diye kendımız bırcok şeyden kestık. Tabı bu bır mazeret değil ama degerı altını bıle teklıf ettık olmuyorsa elımden gelenı yapacağım gerekırse satarım malınla rezıl olmak buna denıyor bence ıkı taraf da madur olmasın kanısındayım ben.

Annesi ve kardeşiyle birlikte mi yaşıyorlar? Eğer öyleyse bile kardeşinin ayrı planları olabilir eve katkı sağlamak zorunda değil.

Anne de ayrı yaşıyorsa yine sizinle bir ilgilisi yok onların durumunun.
Hep beraber yaşıyorlarmış. Ki bu zamana kadar asla kardeş anne demedık sadece abı muhataptı. Ne zman bu artış çıktı kardeş arayıp durdu. Hatta abı engellemıstı benı 🙄ev benim üzerime bu arada esımi arıyordu oda🫤

İşte sözleşme otomatik yenilenir. Sözleşmeye uyulmazsa iki taraftan biri sorun çıkarabiliyor işte.
Emlakçı sözleşmeyi kapattı kısmını da anlamadım.
Sözlesmeyı kapatmadı. Dükkanını kapattı

Yok bacım yardımcı olacak gibi değil. Bende ev aldım kiracı vardı 1 ay diye anlaştık kiracıya da söyledik oda tamam dedi. Kendi evimden 30.gün çıktım kiracı çıkmamak için her yolu denedi. Tabi evi aldıktan sonraki 30 günlük süreçte biz kira almadık taşınma masrafınız olacak dedik. Sonraki ay ev bulamadık dediler tamam dedik yine kira almadık. Az da değildi Ekim ayında 5 bindi. Baktık ki bunlar bedava oturmanın yolunu buldu. Oturma izinleri olmadığını öğrendik yabancılardı. Sözleşmeleri bile yokmuş. Polisle gittik çıkmak zorunda kaldılar kirada ödemedikleri için. Biz iyi niyetten bişey yapıyoruz sanıyoruz. Bizde 2 ay orda burda süründük onlar yüzünden. Şimdi linçleyen olacak ama bunun ev sahibi kiracı farkı yok. Karakter ve beleşçilik meselesi bu. İnsanlar bedavaya yaşama derdine düşmüş. Maaşa zam gelince iyi market zamı bi kiracıya değil ev sahibine de geliyor. Kiraya zam yapınca ouuuouuu oluyo. Sanki millete bedava dağıtmak için milyonları verip ev alıyoruz muamelesi yapılıyor.
Inanın normal konuştum. Gecınemıyorum kurban kesemıcem. Maaşımız bellı dedim. Kardesı ara sızın kredı borcunuz yoktu. Nerden bıkıyorsa anlamadım kuralar artınca borç çıktı. Bız ıstedıgınıxı yapamayız devlet arkamızda anlaşalım dedim aşla olmaz. Muhatabım siz degılsınız dedim. Abım ıslerı var ona sözünle görüşemez dedi üstüne benı engelledı abısı🫤yanı bu durumda hala alttan alıp rezıl olduk esım ve ben ek ıs yapıyoruz yavrumuzun yüzünü goremıyor. Kazım babam nerde dıyor asla hakkımı helal etmıyorum

İyiliğinizin bedelini ödetmiş. Tamam deyin sizin dediiniz olsun yüzde 25 artırım kaldırılımca görüşeceğiz dersiniz

İyiliğinizin bedelini ödetmiş. Tamam deyin sizin dediiniz olsun yüzde 25 artırım kaldırılımca görüşeceğiz dersiniz
Öyle yaptık artık bu sene 9. Aya kadar oturacak sonrası Allah Kerim rabbım kımseyı halden anlamaz ıle sınamasın

Back