İnanın komseyı zorlamak ıstemedık. Ikı tarafta zorda kalmasın diye uzlaşalım dedık anlamadı hatta kardesını tanımam arayıp ıster söyle ıster böyle deyın devlet arkamız da dedi. Bızde ıhtar cektık ama devlet arkalarında olduğu ıcın bırsey olmadıysalar olarakta. Sımdı esım yüz göz olmak ıstemıyorum ama gecınme telaşı yordu beni dedı hatta ek ıs yapmaya başladık. Ben evde hamur ısı falan yapıyorum. Inanın hakkımı helal etmiyorum. Rabbim bıldıgı gıbı yapsın. Bu sene yine yüz göz olmayı istemiyorum. Emlakçı yardımı ıle haber göndersek olur mu aceba%25 zam yapabilme olayı bu yaz bitiyor bakan söyledi. Sonraki zam döneminde istediğiniz fiyatı söylersiniz beğenmiyosa çıkar. Bin lira nedir yahu dün 3 kişi dışarda yemek yedik (lüks falan değil sadece birer döner) 450 lira ödedik. 1000 liraya kira mı kaldı gecekondu yok bu fiyata. Bazı kiracıların da yasal diye yaptıkları bu yüzsüzlük beni benden alıyo gerçekten. Çıkaramazsanız satıp kurtulun daha iyi.
Zam yapmaktan ziyade evden çıkmasını talep edecegız. Bız ıyı davrandık sonucu kendımız kötü olduk. Sondu uğraşmak yerıne evden çıkmasını isteyecegız.Kiracınız da vicdansızmuş yani.İyi niyetinizi suistimal ediyor.Yerinizde olsam devletin belirlediği oran biter bitmez güzel bir zam yaparım insanların iyi niyetini kullanmak neymiş görür
Çevre oranı olarak 3 bın 500 en düşük buralarda sımdı biz ona 4 bın desek yine yüz göz olcaz açıkçası evden çıkmasını talep etmek ıstıypruz.Yazın %25 bitiyor, yapın zammını.
Evden çıkarabileceğinizi düşünmüyorum kiracı çıkmak isterse çıkar sözleşme bitiminde yoksa çok zor özellikle de kirasını filan düzenli oduyorsa çıkmaz .Zam yapmaktan ziyade evden çıkmasını talep edecegız. Bız ıyı davrandık sonucu kendımız kötü olduk. Sondu uğraşmak yerıne evden çıkmasını isteyecegız.
Yasal olarak bırsey yapamadığımız ıcın bekledık maalesef gerçekten ınsanlar da ınsaf kalmadıİnsanlar çok yüzsüz ya bin liraya ev mi kaldı?
Bu suistimale giriyor artık .
Yasal olarak ne yapabiliyorsaniz yapın fazla taviz vermişsiniz.
Inanın aynı durumdayız evı satacağız demıstık. Asla evı göstermem dedi. Oda kaldı öylece sımdı ıse çıkması ıcın ıhtar cekcez tekrar yanı bu kadar ınsafsız olmak her ınsana nasıp olmaz ben esımı bekledım bır yandan tedavı oldum düşümden tırnağımdan arttırıp aldım ama sonu hüsran asla helal etmıyorum rabbım onur dünya da çıkarsın karşımaValla yoruldum bu kiracı muhabbetinden. Umarım en kısa zamanda ,ederine göre ayarlamaya yapan, kanun çıkar.
Biz de size benzer yaptik . Sizin kadar düşük olmasa da düşük. Ee be kardeşim demiyoruz ki mesela, yeni kiracılar gibi zam yap , normal zam yap değil mi? Etraftaki kiralar 10 sen de en azindan 5 yap değil mi?
Kira sozlesmeniz ya 5 yıl dolacak ,kirada esitleme yapmak için, yapmazsa bu da dava yolu ile oluyor, ugrasiliyor.
Ya siz yada 1. Derece yakınınız oturacak diye çıkartabilirsiniz.
Yada evi satarak.
Bunlar çıkmayan kiracı için bu şekilde.
Ama devlet buna el atsın ya ,her kira dönemi aynı stres , biz de evimizi kolay almadık sonucta.
Sırf ev sahipleri değil,gercekten çok vicdansız kiracılar da var.
Satmaya kalktık ona da evi göstermem dedi maddı durum el vermesıgı ıcın dava da acamamıstıkKiracılar da iyice yuzsuzlesti. Evi satin bence.
Bunu bılmıyordum. Bır avukat bulup tanışmak lazım galibaGeçmişe dönük hesap hareketlerini alıp gereken zammı yapmadığını gösterip geçmişe dönük farkları da faizi ile alabiliyorsunuz. Ayrıca bu yüzden tahliyesini de istiyebiliyorsunuz.
Annemin kirada bir evi vardı.daha yeni yasandi durum sizinki gibiydi1000 TL ye oturuyordu.annem 2 yıl zam yapmadı 2 yılda 100 TL lik yapti . Bu yılda istediği zami yapmayınca yeğeni avukat size yazdığım gibi geriye dönük borçlari da talep ederek tahliyesini istedi Kirada oturan kişi baktı mahkeme , avukat masraflarini da ödeyecek 3000 TL yi kabul etti.bu kişi anneme kendini acitiyordu. Sonra bir öğrenmiş ki annem aynı apartmanda zemin katta bir daire almış. 2000tl ye kira ya vermiş . Fazla iyi niyet suistimale açık oluyor.Bunu bılmıyordum. Bır avukat bulup tanışmak lazım galiba
Aaa ınanmıyprum ya bu kadar olmaz pesAnnemin kirada bir evi vardı.daha yeni yasandi durum sizinki gibiydi1000 TL ye oturuyordu.annem 2 yıl zam yapmadı 2 yılda 100 TL lik yapti . Bu yılda istediği zami yapmayınca yeğeni avukat size yazdığım gibi geriye dönük borçlari da talep ederek tahliyesini istedi Kirada oturan kişi baktı mahkeme , avukat masraflarini da ödeyecek 3000 TL yi kabul etti.bu kişi anneme kendini acitiyordu. Sonra bir öğrenmiş ki annem aynı apartmanda zemin katta bir daire almış. 2000tl ye kira ya vermiş . Fazla iyi niyet suistimale açık oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?