Yüzde 25 yapmış işte daha ne istiyorsunuz ki size mağduriyet yaratmamış, durumu iyi sayılabilir diye sizi bedavaya oturtacak değil ya. Umarım en kısa zamanda iş bulursunuz.
Not: kiracıyım ben tüfe oranında zam talebimize rağmen ev sahibi önümüzdeki ay çıksın dedi. Bina eski yıkıp yeniden yapacakmış. Bir şey diyemeyiz kendi binası sonuçta.
muhit
şu anki kira
ev sahibinin istediği kira önemli
eğer aynı fiyata daha düşük bir muhitte ev bulursanız bence taşının. yani şişli de kadıköy de bahsettiğiniz gibi ahırdan bozma bi evde oturacağıma zeytinburnu büyükçekmece de daha düzgün bir evde oturmayı tercih ederim. iyi muhit diye de berbat bi eve katlanmazdım açıkçası. semtleri istanbul genelde biliniyor diye oralardan örnek verdim.
%25 yasal değilmiş zaten. Seçimden sonra dava açarsa kazanır. Biz doğrudan tüfeyi baz alacaktık ama ev sahibi binayı yıkacakmış. Başkasının evinde zorla oturamayız. Mecburen arayışa girdik.%25 yapmıyor. Bu sizin hakkınız ama hakkınızı kullanırsanız evi satacağım ya da uyarlama davası açacağım diyor. Yani ben yasal hakkımı kullansam da olmuyor.
Ayrıca iş bulamama durumu yok, sağlığın çalışmaya engel olma durumu var, tedavı döneminde çünkü. Yoksa ben zaten çalışıyorum.
Allah yardımcınız olsun. çok zor bir durum. o da vicdansızlık cidden. Allah bildiği gibi yapsın. insna utanır o eve o parayı istemeye. taşınmak maliyetli evet ama ailenizden falan destek isteyip taşınmanız makul gibi görünüyor. destek olabilecek kimse yok muGöztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım
Göztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım
Allah yardımcınız olsun. çok zor bir durum. o da vicdansızlık cidden. Allah bildiği gibi yapsın. insna utanır o eve o parayı istemeye. taşınmak maliyetli evet ama ailenizden falan destek isteyip taşınmanız makul gibi görünüyor. destek olabilecek kimse yok mu
Uyarlama davası için yasal süre 5 yıldır, ondan önce dava zaten açamaz.
Evin durumu berbat anladığım kadarıyla. Benim düşünceme göre kirada hak verilir ancak ev sahipleri evi yaşanabilir hale getirmek için tüm tadilatları yapmakla yükümlüdür. Duvarı ayrık eve 16 istemek makul değil.
Evi satsa bile sizin için problem değil.
Satın alan kişi 1 ay içinde evi kullanacağını size bildirmelidir. Ona göre evden çıkmak için 6 ay süreniz var. Yani ev satıldı yarın sokağa düştük gibi bir durum yok.
Ev dönüşüme girecekse (ki girmeli gibi duruyor) yarın müteahhitle kontrat imzalasalar bile yine yıkım için 90 günlük bir süreniz var.
Sizin yerinizde olsam yüzde 25 de kalır, taşınma için para biriktiririm. Oturup yıkılacak eve fazla kira vermenin anlamı yok.
Asgari ücrete ve memura %50-%80 zamların konuşulduğu dönemde ve geçen yıl da %40-50 oranında maaşlara zam yapılmasına rağmen tefe TÜFE oranı daha da yüksekken, kiraya %25 limiti getirmek piyasanın ayarları ile oynamaktır. Böyle devam ederse gerçekten kiralanacak ev bulunmayacak.
Eve yeni taşındıysanız ev sahibinin muhitteki kirayı istemesi yanlış. Çevre evler 16 bin iken 12 bin istemek doğal bana kalırsa. Eğer 5 yıllık kiracı iseniz ev sahibinin bunu istemesi normal. Dava açma hakkı da var. Diğer türlü %25 değil dediğim gibi 12 bin civarı teklif edin.
Ekleme: Ev zaten yıkılacakmış yakın zamanda yıkılacaksa bence 6 ay zaman isteyip %25 yapın ve taşının.
Uyarlama davasını bilmiyorum, nasıl ilerliyor ne kadar sürüyor. Bilmediğim için konu açtım zatenÇok anladığım konular değil. Açsın davayı,o süreçte oturmaya devam edersiniz bari,öyle olmuyor mu?
Açsın davayı hiç değilse o süreçte taşınmamış olursunuz. Arkadaşınıza acil şifalar diliyorum.Uyarlama davasını bilmiyorum, nasıl ilerliyor ne kadar sürüyor. Bilmediğim için konu açtım zaten
Göztepe.
Satın diyin bence kentsel dönüşüme girmiş evi satın alan kişi içinde oturmaz zaten. Siz yasal olanı yapın geçin.Göztepe.