Ev sahibi ve kira problemi, Uyarlama davası

%25 yapmıyor. Bu sizin hakkınız ama hakkınızı kullanırsanız evi satacağım ya da uyarlama davası açacağım diyor. Yani ben yasal hakkımı kullansam da olmuyor.
Ayrıca iş bulamama durumu yok, sağlığın çalışmaya engel olma durumu var, tedavı döneminde çünkü. Yoksa ben zaten çalışıyorum.

Ve bizi bedava oturtsun isteğimiz de yok bu nasıl cümle?
Ben ne yapabileceğimi sormak istedim sadece konuyu da o yüzden açtım. Hayatım boyunca kiracıydım, kimseyi asla mağdur etmedim, günü gününe her kiramı ödedim
Ben yanlış anladım %25 dahi zam yapmasın evleri var nasıl olsa gibi. Kusura bakmayın şimdi netleşti durum. Allah şifa versin geçmiş olsun.

Arsa payı yüksek değil ise kentsel dönüşüm evini istediği rakama satamaz
Millet merakliydi sanki eski evi almaya

Dönüşüm için en geç 2 sene deniyor apartmana. Bu sene geçer ama seneye yapılır diye düşünülüyor. Biz bu seneyi atlatsak zaten rahat edeceğiz.

Yabancılar çok alıyor ayrıca o sorun var

Göztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım
Bırak satabiliyorsa satsın. Bankalar konut kredisi vermiyor, kimse de elindeki nakitini önünü görmeden böyle saçma bir eve yatırmaz bence.

zaten dönüşüme girecekse ev siz illa ki taşınacaksınız bir yerden sonra
o sıra ister satsın
ister dava açsın
o dava da 1 seneden önce yine bitmez -ki istanbulda 3 senelerden filan bahsediyorlar
satsa alan kişi sizi çıkartmak için tebliğ yapacak ki hemen satacak mı bakalım o evi de oturmak için alan zor bulunur

sonuç
yapın %25'inizi geçin bence
oturabildiğiniz kadar oturursunuz
ama 12 bin gelirle istanbulda bir de kirada üstelik yaşamayı sürdürmeniz imkansıza doğru gidiyor...sizin eninde sonunda istanbuldan taşınmanız lazım sanki...

zaten dönüşüme girecekse ev siz illa ki taşınacaksınız bir yerden sonra
o sıra ister satsın
ister dava açsın
o dava da 1 seneden önce yine bitmez -ki istanbulda 3 senelerden filan bahsediyorlar
satsa alan kişi sizi çıkartmak için tebliğ yapacak ki hemen satacak mı bakalım o evi de oturmak için alan zor bulunur

sonuç
yapın %25'inizi geçin bence
oturabildiğiniz kadar oturursunuz
ama 12 bin gelirle istanbulda bir de kirada üstelik yaşamayı sürdürmeniz imkansıza doğru gidiyor...sizin eninde sonunda istanbuldan taşınmanız lazım sanki...

Bu sene böyle bir sorun yaşıyoruz. Birimizin sağlık sorunları birimizin mecburi iş değişimi derken. Şimdiye kadar bu yönde sorunumuz olmadı. Zaten bu seneyi atlatabilsek yine fazla sorunumuz kalmıyor.

Kira belirleme ve uyarlama farklıymış. Uyarlama davasından çok bir şey çıkmayacağını kendi de biliyor ama o süreci burnumuzdan getireceği kesin. Işleyiş nasıl olur bununla ilgili bilgi veren çıkmadı maalesef

Bu sene böyle bir sorun yaşıyoruz. Birimizin sağlık sorunları birimizin mecburi iş değişimi derken. Şimdiye kadar bu yönde sorunumuz olmadı. Zaten bu seneyi atlatabilsek yine fazla sorunumuz kalmıyor.

Kira belirleme ve uyarlama farklıymış. Uyarlama davasından çok bir şey çıkmayacağını kendi de biliyor ama o süreci burnumuzdan getireceği kesin. Işleyiş nasıl olur bununla ilgili bilgi veren çıkmadı maalesef
çoğumuz böyle ayrı bir dava olduğunu bilmiyorduk ... bu kira sorunları böyle giderse onu da öğreniriz yakında...

siz de biraz teflon olmayı öğreneceksiniz madem geçici bir süreç ve bu evden bir şekilde çıkcaz zaten diyorsunuz, biraz takmamayı öğrenmeye çalışın. demesi kolay biliyorum da kanun sizden yana yapacağı şey yıldırma politikası, takmazsanız hiç de bir şey yapamaz.

çoğumuz böyle ayrı bir dava olduğunu bilmiyorduk ... bu kira sorunları böyle giderse onu da öğreniriz yakında...

siz de biraz teflon olmayı öğreneceksiniz madem geçici bir süreç ve bu evden bir şekilde çıkcaz zaten diyorsunuz, biraz takmamayı öğrenmeye çalışın. demesi kolay biliyorum da kanun sizden yana yapacağı şey yıldırma politikası, takmazsanız hiç de bir şey yapamaz.
Keşke takmayabilsem ama öyle cazgırlar ki konuşmaya başlamadan önce belirtme ihtiyacı duyuyor bana hanımefendi diye hitap edeceksin kocama beyefendi diyeceksin konuşurken diye 🤦🏻‍♀️ devamlı telefon edip bunaltacak, kapıya da gelecek eminim. Takma takma ama olmuyor 😭

BIrkaç kişiye sordum uyarlama davası ve kira tespit davası ayrı konular dendi. Araştırınca da öyle olduğunu gördüm. 5 yıl şartı yokmuş.
Ben yine %25 ya da biraz üstünde ödeme yapsam her gün kapımıza gelecek, telefonla rahatsız edecek bir eşi var. Ne yapayım şaşırdım

Yalnız uyarlama davası için olağanüstü bir durumun olması gerekiyor.

Diyelim ki dükkanınızı restorana verdiniz ve Covid yaşandı. Bu durumda kiranın daha düşük yapılması için uyarlama yapılabilir.

Ev sahipleri kira bedeli üzerinden vergi veriyor ve bu ödeme kiracıların ödediği stopaj ile karşılaştırılıyor. Yani kiracıya hesaba daha az para yatır demek yetmez resmiyete dökülmeli ki devlet alınmayan gelir için vergi kaçırıyorsun demesin.

Sizde ise böyle bir durum yok.

Yüzde 25 civarı yapın dememin sebebi ise zaten dönüşüm nedeniyle kirayı artırsanız da evden çıkacak olmanız. Yüksek kira vererek dönüşümü erteletmeniz mümkün değil zira ev sahibiniz karşı çıksa bile apartmanda üçte iki şart aranıyor oy birliği değil.

Yoksa tabi ki enflasyonun uçtuğu dönemde yüzde 25 çok mantıksız. Hazır evler bulmuşken taşınmanızı şiddetle öneririm.

Yalnız uyarlama davası için olağanüstü bir durumun olması gerekiyor.

Teşekkürler. Ben ne olduğunu bilmeyince işte ortaya bunu atabiliyor sanırım. Üstelik ne kadar ödeyebileceğim de belli zaten ama ne kadar sürer eder ne ile karşılaşırız onu bilemedim. Çirkeflikleriyle uğraşmayı hiç istemiyorum. Şu an taşınabilsem hiç düşünmem giderim.

Şöyle bir teklifle gidin ama hızlı olmanız gerekli
6 ay peşin ödersek ne kdra anlaşırız diye sorun ihtiyac kredisi çekin 1 yılda. Sizin için daha kolay olabilir
Belki biraz daha rahat rakamlara anlaşırsiniz
Bu arada rakamlar normal siz haklısınız
Evi satsın 6 ay vaktiniz var. Hemen satılır mı meçhul. Yeni ev sahibi ile anlasabilirsiniz belki

Geçen yıl böyle zorlanmıyordum, elimde de para vardı. 6 ay olarak ödeyeyim kafam rahat etsin demistim ama istemiyor. Hesap kitap yapamiyormus her ay verilecekmis o yuzden. Kendine de isleri zorlastiriyor farkinda degil

Inceliyoruz sanirim uyarlama davasinda mesela evde oturan iki kisiyse ve ikisi de duzenli gelire sahipse, memursa falan o zaman uyarlama davasindan ev sahibi olumlu sonuc aliyormus. Bizim boyle durumumuz yok, direkt satisa yonelecek gozukuyor bu durumda. Bakalim nelerle karsilasacagiz

Geçen yıl böyle zorlanmıyordum, elimde de para vardı. 6 ay olarak ödeyeyim kafam rahat etsin demistim ama istemiyor. Hesap kitap yapamiyormus her ay verilecekmis o yuzden. Kendine de isleri zorlastiriyor farkinda degil

Inceliyoruz sanirim uyarlama davasinda mesela evde oturan iki kisiyse ve ikisi de duzenli gelire sahipse, memursa falan o zaman uyarlama davasindan ev sahibi olumlu sonuc aliyormus. Bizim boyle durumumuz yok, direkt satisa yonelecek gozukuyor bu durumda. Bakalim nelerle karsilasacagiz

Belki işler sizin adınıza kolaylaşır
Ztn ne olur kentsel dönüşüme girecek kdr eski evde oturmayın 1+1 olsun daha yeni olsun
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşirsiniz

Belki işler sizin adınıza kolaylaşır
Ztn ne olur kentsel dönüşüme girecek kdr eski evde oturmayın 1+1 olsun daha yeni olsun
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşirsiniz

Cok tesekkurler 🙏🏻
Apartman eski evet ama diger dairelerin ev sahipleri hep ilgilenmis bakmis her daire guzel ama bizimkini ahir olarak kullandiklarina inaniyorum. Yine biz adam ettik az cok. Bizden onceki kiracinin borclari bile duruyordu ev sahibi zahmet olmazsa siz kapatirsiniz dedi. Kapamadik tabii bize ne ama nasil biri oldugu anlasilsin iste buradan 🤦🏻‍♀️

Cok tesekkurler 🙏🏻
Apartman eski evet ama diger dairelerin ev sahipleri hep ilgilenmis bakmis her daire guzel ama bizimkini ahir olarak kullandiklarina inaniyorum. Yine biz adam ettik az cok. Bizden onceki kiracinin borclari bile duruyordu ev sahibi zahmet olmazsa siz kapatirsiniz dedi. Kapamadik tabii bize ne ama nasil biri oldugu anlasilsin iste buradan 🤦🏻‍♀️
Çok geçmiş olsun öncelikle,umarım çözüme kavuşturursunuz 🙏

Ahır mahır artık fiyatları belirleyen maalesef ki evin durumu değil,lokasyonudur:KK43:

İnsanlar zamanı satın almak için parayı aslında zamana ödüyorlar,iş gidiş dönüş,sosyal aktivite vs
Ve bunun için ne yazık ki kötü ev+ iyi lokasyon tercih ederler.

Göztepe de gözde semtlerden bir tanesi,hatta Anadolu yakasının sayılı güzel semtlerinden biridir. Ve inanın orası için 16 bin normal.Kırık dökük Bodrum kot daireler bile 20 den başlıyor sizde sarı siteye bakmışınızdır olsaydı çıkardınız.
8 binden 16 çıkarmak evet çok zorlar sizi ama enflasyon herkesi etkiliyor,ev sahibinin kaç tane evi olduğu oradan gelen paraya ihtiyacı olmamasına girmek istemiyorum.

Uzun bir süre daha haneye 12-13 bin gelir girecekse ben sizin yerinizde olsam daha uzak Pendik tuzla Sultanbeyli gibi semtlerde daha yeni bir daire bulup taşınırım uygun fiyata.

Çünkü mahkemedir,davadır,süredir olsa olsa 6 ay kazandırır size sonrası yeni ev arayışı.
6 ay sonra kira fiyatları ne olacak bilemeyiz

konunuzda kafaMA takılan bir şey var evin elektrik su aboneliği eski kiracıdan size sarkmaz çünkü abonelik isme açılıyor daireye değil.kira kontratınızla elektrik su açmaya gittinizde önceki kiracı ayşe faturayı ödemdiyse onun borcu onda kalır sız x adresli daireye sparkly olarak yeni abonelik alırsınız.hatta kalan borç ev sahibinide ilgilendirmez çünkü borç ayşe adınadır.
neden eski kiracının faturasını ödediniz?

konunuzda kafaMA takılan bir şey var evin elektrik su aboneliği eski kiracıdan size sarkmaz çünkü abonelik isme açılıyor daireye değil.kira kontratınızla elektrik su açmaya gittinizde önceki kiracı ayşe faturayı ödemdiyse onun borcu onda kalır sız x adresli daireye sparkly olarak yeni abonelik alırsınız.hatta kalan borç ev sahibinide ilgilendirmez çünkü borç ayşe adınadır.

Ben aidat diye dusundum

Odemedim diye belirttim ben mesajimda.
Kendisi "rica" etti cunku onceki kiraci kendi ustune almamis, ev sahibi ustuneymis. Zahmet olmazsa odeyebilirmisiz. Ne alaka dedik odemedik zaten. Tuhaf biri.

Çok geçmiş olsun öncelikle,umarım çözüme kavuşturursunuz 🙏

Ahır mahır artık fiyatları belirleyen maalesef ki evin durumu değil,lokasyonudur:KK43:

İnsanlar zamanı satın almak için parayı aslında zamana ödüyorlar,iş gidiş dönüş,sosyal aktivite vs
Ve bunun için ne yazık ki kötü ev+ iyi lokasyon tercih ederler.

Göztepe de gözde semtlerden bir tanesi,hatta Anadolu yakasının sayılı güzel semtlerinden biridir. Ve inanın orası için 16 bin normal.Kırık dökük Bodrum kot daireler bile 20 den başlıyor sizde sarı siteye bakmışınızdır olsaydı çıkardınız.
8 binden 16 çıkarmak evet çok zorlar sizi ama enflasyon herkesi etkiliyor,ev sahibinin kaç tane evi olduğu oradan gelen paraya ihtiyacı olmamasına girmek istemiyorum.

Uzun bir süre daha haneye 12-13 bin gelir girecekse ben sizin yerinizde olsam daha uzak Pendik tuzla Sultanbeyli gibi semtlerde daha yeni bir daire bulup taşınırım uygun fiyata.

Çünkü mahkemedir,davadır,süredir olsa olsa 6 ay kazandırır size sonrası yeni ev arayışı.
6 ay sonra kira fiyatları ne olacak bilemeyiz

Dogdugumdan beri anadolu yakasindayim. Goztepeyi biliyorum haliyle ama goztepenin asagilarindan bahsediyorum. Su an oldugumuz yer orasi. Kira olarak su an verdigimiz en yuksek kiralardan biri, cok azina oturabilenler var. Akrabam bir cogu, o sayede net konusabiliyorum. Hastaneye yakin oldugu icin mecburen tasindik buraya. Cunku saglik bu. Evet baska hastaneye gitmek de cozum ama uc sene hastane hastane gezip dogru teshis alamadik. Su an tedavi iyi gittigi icin doktor degistirmeye korkuyoruz. Zaten senelerce geciken bir problem, yanlis teshisler yuzunden gecikip sonucu felce giden bir surec.

Pendik gibi yerlere baktim, tasinma masrafi aylik elime gecenden fazla, benim destek alabilecek esim dostum yok, kredi alma sansim yok.

Son düzenleme:
Dogdugumdan beri anadolu yakasindayim. Goztepeyi biliyorum haliyle ama goztepenin asagilarindan bahsediyorum. Su an oldugumuz yer orasi. Kira olarak su an verdigimiz en yuksek kiralardan biri, cok azina oturabilenler var. Akrabam bir cogu, o sayede net konusabiliyorum

Pendik gibi yerlere baktim, tasinma masrafi aylik elime gecenden fazla, benim destek alabilecek esim dostum yok, kredi alma sansim yok.
Anlıyorum Allah kolaylık versin.
Eninde sonunda evi boşaltmak zorunda kalırsınız 6 ay 5 ay sonra. O zamanlar kiralar şu andan iyi mi olur beter mi olur bilinmez. Eylül ekim memur ve öğrenciler çok gelir fiyatlara yansıyacaktır ve ev seçeneği azalacaktır

X