Anlıyorum Allah kolaylık versin.
Eninde sonunda evi boşaltmak zorunda kalırsınız 6 ay 5 ay sonra. O zamanlar kiralar şu andan iyi mi olur beter mi olur bilinmez. Eylül ekim memur ve öğrenciler çok gelir fiyatlara yansıyacaktır ve ev seçeneği azalacaktır
5 yıl dolmadan kira uyarlama(tespit) davası acamaz. Yani açar da dava red edilir. Hakkaniyetli bir zam yapıp oturmaya devam edin. Pencereleri de 2-3 tüp mastik ile içten ve dıştan sabitleyip sonra silikon çekin.Ev satılırsa yeni ev sahibi ile kontrat aynen devam eder. Yeni sahip noterden ihtiyaç sebebi ile tahliye için ihtar çekerse 6 ay süreniz olur. Bildiklerim bunlar.
Şimdi geriye dönüp inceledim evet sen haklısın, bunun kontrat yılı ile alakası yokmuş. Yanlış bilgimi duzelttigin için teşekkür ederim.Teşekkürler ama uyarlama ve tespit davaları farklıymış. O yüzden beş yıl dolmadan açılabiliyormuş. Ki haklı taraf biz olduğumuz için "ben o davada sonuç alamayabilirim bu durumda da satacağım" diyor. Yine de işleyişi net öğrenmek istedim aksilik olmaması adına.
Gereksiz bir yorum olacak belki ama keşke başka ile taşınabilseniz. Bütçenize uygun kira ödersiniz. Hem de ev yeni olur. Her açıdan ortalama bir şehrin iki katı fiyatları İstanbulun
Ya yıkık dökük eve istediği kiraya bak. Deprem kapıdayken bu evlere bu fiyatlar biçilebiliyor ben böyle piyasayı….Göztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım
Normal şartlarda %25 cikmasaydi da efe Tüfe oranında zam yapılacaktı.Şu durumda ev sahibi kendine göre kiracı kendıne göre herkes haklı
Enflasyon var ,herşeye zam yağarken bır spor ayakkabı 3 4 bın olmusken..
Bır ay oturdugun bır ev ıcın aynı ıcret olmamalı dıye dusunuyorum
Bunun sorumlusuda ev sahıplerı olmamalı ..
bıze market manav kasap petrol yuzde 300 ama kıraya yuzde 25 .. olacak iş degil
Bırde ev sahıbının durumu cok ıyı bu kıraya muhtac degıl !!! Dıyorsunnuz
Hayır arkadasım bunlar hayır kurumumu ıhtıyacı olmasın .. kımısı var gönulden bedava verır o ayrı
Iyıkı ev alıp kıraya vermemısım dıyorum
Resmen ınsanların mulkunde bedava oturup
Yemeye ıcmeye gezmeye gelınce dunyaları harcayan ınsanlar var .. ordan kısabılırler
Bu ıs cok uzayacak bıranonce ekonomımız düzelir ınsallh
Zaten demek ıstedıgım sadece ev kırasıyla olmuyor herseyın duzelmesı lazımNormal şartlarda %25 cikmasaydi da efe Tüfe oranında zam yapılacaktı.
Ama yine %100 veya %200 zam yapilamayacakti.
Kiralayan da kiracı da bunu bilerek ev kiralanıyor.
Enflasyon oranında yapılsa bile fahiş kiralar olmayacaktı.
Evet ekonominin düzelmesi herkes için çok elzem ama bunu kiralar üzerinde yapamayız.
Şu durumda ev sahibi kendine göre kiracı kendıne göre herkes haklı
Enflasyon var ,herşeye zam yağarken bır spor ayakkabı 3 4 bın olmusken..
Bır ay oturdugun bır ev ıcın aynı ıcret olmamalı dıye dusunuyorum
Bunun sorumlusuda ev sahıplerı olmamalı ..
bıze market manav kasap petrol yuzde 300 ama kıraya yuzde 25 .. olacak iş degil
Bırde ev sahıbının durumu cok ıyı bu kıraya muhtac degıl !!! Dıyorsunnuz
Hayır arkadasım bunlar hayır kurumumu ıhtıyacı olmasın .. kımısı var gönulden bedava verır o ayrı
Iyıkı ev alıp kıraya vermemısım dıyorum
Resmen ınsanların mulkunde bedava oturup
Yemeye ıcmeye gezmeye gelınce dunyaları harcayan ınsanlar var .. ordan kısabılırler
Bu ıs cok uzayacak bıranonce ekonomımız düzelir ınsallh
Tuzla ile Sultanbeyli'yi nasil kiyaslarsiniz :d Tuzla'da uyguna ev bulamazsiniz imkansiz. Oturulacak mah.lelerinde 20 binden asagi ev yok. Tuzla ucuz bir semt degil, aksine pahalidir. Pendik Bati Dogu mah ayni sekilde pahalidirÇok geçmiş olsun öncelikle,umarım çözüme kavuşturursunuz
Ahır mahır artık fiyatları belirleyen maalesef ki evin durumu değil,lokasyonudur
İnsanlar zamanı satın almak için parayı aslında zamana ödüyorlar,iş gidiş dönüş,sosyal aktivite vs
Ve bunun için ne yazık ki kötü ev+ iyi lokasyon tercih ederler.
Göztepe de gözde semtlerden bir tanesi,hatta Anadolu yakasının sayılı güzel semtlerinden biridir. Ve inanın orası için 16 bin normal.Kırık dökük Bodrum kot daireler bile 20 den başlıyor sizde sarı siteye bakmışınızdır olsaydı çıkardınız.
8 binden 16 çıkarmak evet çok zorlar sizi ama enflasyon herkesi etkiliyor,ev sahibinin kaç tane evi olduğu oradan gelen paraya ihtiyacı olmamasına girmek istemiyorum.
Uzun bir süre daha haneye 12-13 bin gelir girecekse ben sizin yerinizde olsam daha uzak Pendik tuzla Sultanbeyli gibi semtlerde daha yeni bir daire bulup taşınırım uygun fiyata.
Çünkü mahkemedir,davadır,süredir olsa olsa 6 ay kazandırır size sonrası yeni ev arayışı.
6 ay sonra kira fiyatları ne olacak bilemeyiz
Marinaya yakın değilde normal kesim daha uygun değil mi.Pendik de ziraa öyle. Pahalı kesim de var ucuz kesim de .Tuzla ile Sultanbeyli'yi nasil kiyaslarsiniz :d Tuzla'da uyguna ev bulamazsiniz imkansiz. Oturulacak mah.lelerinde 20 binden asagi ev yok. Tuzla ucuz bir semt degil, aksine pahalidir. Pendik Bati Dogu mah ayni sekilde pahalidir
Ev ahir gibiyse ciksin oyleyse dediginiz icin sag olun, ben bunu hic dusunemedim cunku. Cikabilecek imkanim da var ama aptalin teki oldugum icin cikmayi akil edemiyorum. Umarim hicbir isiniz aniden ters gitmez, ani saglik sorunlari yasamaz ve umarim boyle akillar almak zorunda kalmazsiniz.Ev sahibinin ister 200 evi olur, o onu baglar. Ev ahir gibiyse ve cok kotutse çıkın oyleyse. Kimse kimseyi zorla oturtmuyor. Enflasyonun nedeni de ev sahibi degil. Biz eve degil, semte para veririz. Cocuk semtte yetisiyor, gideri olan bir semtse her turlu para ediyor. Kadikoy ornegin epey kohne ve evler miladini doldurmus ama degeri hep zirve vb. en mantiklisi ortak bir fiyatta anlasmak, daha iyi bulurum bu fiyata derseniz de cikin
Dogdugumdan beri anadolu yakasindayim. Goztepeyi biliyorum haliyle ama goztepenin asagilarindan bahsediyorum. Su an oldugumuz yer orasi. Kira olarak su an verdigimiz en yuksek kiralardan biri, cok azina oturabilenler var. Akrabam bir cogu, o sayede net konusabiliyorum. Hastaneye yakin oldugu icin mecburen tasindik buraya. Cunku saglik bu. Evet baska hastaneye gitmek de cozum ama uc sene hastane hastane gezip dogru teshis alamadik. Su an tedavi iyi gittigi icin doktor degistirmeye korkuyoruz. Zaten senelerce geciken bir problem, yanlis teshisler yuzunden gecikip sonucu felce giden bir surec.
Pendik gibi yerlere baktim, tasinma masrafi aylik elime gecenden fazla, benim destek alabilecek esim dostum yok, kredi alma sansim yok.
Soyle diyim cogu zaman Tuzla'dan sayilmayan Sifa' da dahi kiralar 10 bin civari en dusuk. Yali ve Postane Mah almis basini gidiyor. Kadikoy Fikirtepe 30 yillik evler 12 13 bazinda, Maltepe Gulsuyu 15 20 bin arasi. Istinye'de arkadasim oturuyor, 60 yillik bina zor ayakta duruyor 30 bin. Evin yanindan cusseli bir araba gecse ev sallaniyor. Serbest piyasa, bu isin suclusu ev sahipleri degil. Devlet kira ucretlerine el atmadi, binalari yilina gore max / min deger bicse boyle olmazdi. Cogu ev sahibi evini artik kiralamiyor, alacagi 1 haftalik mutfak masrafini karsilamiyor. Bos tutarim daha iyi kafasindaMarinaya yakın değilde normal kesim daha uygun değil mi.Pendik de ziraa öyle. Pahalı kesim de var ucuz kesim de .
Ben yorumumu sizin şahsınıza yapıyorum demedim .. gördügüm genel tablo bu 3+1 3 senelık sıtede ıyı bır semtte 1.5 3 cıvarına oturuyorlar bunları goruyorum fıkırlerını duyuyorum .. genel anlamda ev sahıplerıde sahıpsız bırakılıyor dedım.Bunu alinmali miyim bilmiyorum ama ben zaten yapabilecegim zamdan fazlasini bile yapmaya her zaman dikkat ettim. Su yorumlariniz inanilmaz kirici. Kimseye hayir kurumu gibi davranmiyorum, lutfen diger yorumlarima da bakip oyle yorum yapin. Benim kisabilecek bir yerim de yok, yardim alabilecek kimsem de yok, is degistirip sehirden gitme sansim da yok. Allah askina hayir kurumu mu bedava mi oturulsun gibi yorumlar yapmayin. Ben kimseden bedava sey istemedim dava isleyisini ogrenmek istedim
Dava açarsa dava 1 yıldan önce sonuçlanmaz. O zamana kadar sağlık problemi geçip taşınırsınız davayı kaybederseniz de geriye dönük ödersiniz. Ama satarsa yapabilecek çok bir şeyiniz yok maalesef.Göztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım