• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Ay yok artık 9500 taksitle ev alınır
Daha önceden deseydin arabayı ona göre alirdiniz
İnsaf da kalmamış ya insanlarda ya
Allah hayırlı kapılar açsın insallah
9500 aylık ödemeli evi nasıl alıyorsunuz. Ev fiyatlarından kredi faizlerinden hiç haberiniz yok di mi.. ederi 10dan aşağı olmayan evde 2küsüre oturmak da insafsızlık. Arabayı alırken de ev sahibine sormamıştır herhalde kiracı 😳

Ben hep su acidan düsünüyorum. Herkes aylik harcamalarini ayarliyor bir sekilde. Birden böyle bir yükselme herkesi zora sokabilir. Iki tarafinda ihtiyaclari bu yüzden göz önünde bulundurmali. Yoksa ev sahibi de tabi ki magdur edilmesin.
Aslinda kira artisinda mantik hatasi var. Kiralar her yil, fiyatlar genel duzeyindeki artisa yakin bir sekilde arttirilsa 5.senenin sonunda bu kadar ucurum olmayacak. Konu sahibi bu evden ciktiginda 2.250ye oturacak ev bulamayacak. Kiralarin piyasa fiyatindan izole sekilde 5 sene gecirirken diger ihtiyaclarini fazla fazla alabiliyorsun. 5.senenin sonunda bir anda 4 5 kat fazla kira vermeye baslayinca kiracinin yasam standarti ayni oranda, birdenbire düşüyor, aylik harcamalarini köklü sekilde revize etmesi gerekiyor, psikolojik etkisi agir bir durum

Oyle bir taksit yok. Yazin konut kredilerinin dusmesiyle verilen ornek odeme tablosunda bile en dusuk taksit tutari 13.000lira civariydi

Dostum sen şunu anlayamiyorsun, bu ülkede artık hiçkimse aylık harcamalarını ayarlayamiyor, çunku TL her ay değer kaybediyor, enflasyon her ay katlanarak artıyor, herşeye her ay oranı belirsiz zamlar ve vergiler ekleniyor...Evsahipleri de muaf değil bu dengesizlikten....

Orasini anlamadigimi nerden cikartiyorsun bende onu anlamiyorum. O zaman herkes birbirini magdur etmeye devam etsin ne diyim. Ben ev sahibi kira cikartmakta haksiz demiyorum ama birden bire de dört katini istemek bu sartlardada dogru degil. Parasizligi da bildigim icin belki insanlarla fazla empati gösteriyorum. 🤷🏻‍♀️ yoksa ev sahibinin de masraflari oldugunu kimse inkar etmiyor

9500 aylık ödemeli evi nasıl alıyorsunuz. Ev fiyatlarından kredi faizlerinden hiç haberiniz yok di mi.. ederi 10dan aşağı olmayan evde 2küsüre oturmak da insafsızlık. Arabayı alırken de ev sahibine sormamıştır herhalde kiracı 😳
Arabayı alırken geçen sene 250 bine alabileceğimiz araç bu sene neden 1 milyon üzeri demiyorlar nedense.

Aylık 9500 taksitle ancak 400 bin kredi çekip 1 milyon olarak geri öder. 9500’e ev alması için elde en az 1,5 milyon peşinatı olması lazım.

Aslinda kira artisinda mantik hatasi var. Kiralar her yil, fiyatlar genel duzeyindeki artisa yakin bir sekilde arttirilsa 5.senenin sonunda bu kadar ucurum olmayacak. Konu sahibi bu evden ciktiginda 2.250ye oturacak ev bulamayacak. Kiralarin piyasa fiyatindan izole sekilde 5 sene gecirirken diger ihtiyaclarini fazla fazla alabiliyorsun. 5.senenin sonunda bir anda 4 5 kat fazla kira vermeye baslayinca kiracinin yasam standarti ayni oranda, birdenbire düşüyor, aylik harcamalarini köklü sekilde revize etmesi gerekiyor, psikolojik etkisi agir bir durum
şimdiye kadar ev sahibi hep yasal oranda artırmış demek ki %10-15 artmış hep, çünkü yasal oranlar böyleydi
o zaman ev sahibi mırın kırın etmemiş, ama şimdi yasal hakkını arayınca adama laflar dizi dizi

Orasini anlamadigimi nerden cikartiyorsun bende onu anlamiyorum. O zaman herkes birbirini magdur etmeye devam etsin ne diyim. Ben ev sahibi kira cikartmakta haksiz demiyorum ama birden bire de dört katini istemek bu sartlardada dogru degil. Parasizligi da bildigim icin belki insanlarla fazla empati gösteriyorum. 🤷🏻‍♀️ yoksa ev sahibinin de masraflari oldugunu kimse inkar etmiyor
Kiracının mağduiyeti ev sahibini ilgilendiren bir konu değil ama...

şimdiye kadar ev sahibi hep yasal oranda artırmış demek ki %10-15 artmış hep, çünkü yasal oranlar böyleydi
o zaman ev sahibi mırın kırın etmemiş, ama şimdi yasal hakkını arayınca adama laflar dizi dizi
Zaten konunun basinda da yazdi. Ev sahibimiz bize vicdanli davrandi dedi. Belliki zora sokmamis, taciz etmemis, kurallar neyse onu uyguluyor ev sahibi

Bende onu anlatmaya calisiyorum. Kimse Allah ev sahibinin belasini versin demiyor. Ama akli bugüne kadar nerdeydi de birden 4 katini istiyor. Su anda kiraci degilim ama benim ev sahibim birden kiranin 4 katini istese bende mutlu olmazdim. Ekonomi sartlar malum zor. Her gün Türkiyede yasayanlar benden daha iyi biliyor, ama insanlarin birbirni birden böyle magdur etmesini dogru bulmuyorum yinede.

Aynen... Ben de kiralık ev bakıyorum, herkes gibi ben de nispeten temiz ve merkezi bir muhitte derli toplu bir evde yaşamak istiyorum elbette ama bu şartlarda bulunduğum ilde buna gücüm yetmediği için (iki memur maaşı) gücümün yettiği muhitlere bakıyorum. Konu sahibi ne yardan ne serden vazgeçiyor, buna rağmen evsahibine beddua ediyor. İlginç yani...
Bu ev küçük diye aynı semtte başka bir 3+1 daireye taşınmaya kalksam benim de ödeyeceğim kira en az 8000 lira olacak. Onlar da eski daireler. Kılımızı kıpırdatamıyoruz sırf bu yüzden.

İlk yorumlarinizda konudaki evsahibine "kitapsız, allah'tan korkmaz" gibi ithamlarda bulunduğunuz ve yurtdışında yaşamakta olduğunuz için doğal olarak ülkemizdeki durumu çok da net anlayamadiginizi düşünmüştüm.... Ayrıca konu sahibinin sorunu kesinlikle sizin anladiginiz haliyle parasızlık değil , yoksulluk edebiyatı yapamaz bu çok net, çunku gerçekten "parasız" insan iyi muhitte düzen kurup, sıfır araba alamaz (Türkiye de)

Son düzenleme:
Bende onu anlatmaya calisiyorum. Kimse Allah ev sahibinin belasini versin demiyor. Ama akli bugüne kadar nerdeydi de birden 4 katini istiyor. Su anda kiraci degilim ama benim ev sahibim birden kiranin 4 katini istese bende mutlu olmazdim. Ekonomi sartlar malum zor. Her gün Türkiyede yasayanlar benden daha iyi biliyor, ama insanlarin birbirni birden böyle magdur etmesini dogru bulmuyorum yinede.
çünkü isteyemezdi
türkiyede yıllık yasal kira artışı %10-15 idi
ancak 5 yıl dolunca güncelleme yapılabiliyor
yasalar böyle adamın aklı nerdeydi diye bir durum yok.

Pamukcuğum anlamıyorsun. Ev sahibinin beş yıl boyunca kanuni olarak devletin uygun gördüğü oranın üzerinde zam yapma hakkı yok. Kanuni oran da reel enflasyonun beşte biri falan seviyesinde. Adam kanunun dışına çıkmadığı için mağdur olmuş zaten beş sene boyunca. Şimdi elinde hakkı var, kanun artık ev sahibi tarafında o yüzden hakkını istiyor.

Arabayı alırken geçen sene 250 bine alabileceğimiz araç bu sene neden 1 milyon üzeri demiyorlar nedense.
Heh işte bunu diyorum… ben de arabasız bir insan olarak seyahat özgürlüğü anayasal haktır diyip 2. El araba satanlara,galericilere burdan beddua etmeyi düşünüyorum(!) 😬

haklarını öğren. kendi oturmayacaksa çıkarma hakkı yok. tüfe müfe öyle şeylerde var. bakılması lazım. kafasında göre kımse bu kadar artış yapamaz diye bılıyorum. ev sahıbınden çok kiracıyı kolluyor kanunlar.
Beş yılı doldurmuş ve güncelleme yapıyor evsahibi, yasal olan, kanunen verilen bir hak. Kendi oturmayacaksa bile çocuğunun oturacak olana da yasal olarak geçerli bir mazeret. Bu konuda evsahibi %100 haklı

Back