- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.743
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Merhaba, bildiğim kadarıyla hayır.
Evet havale EFT aracılığı ile ödedik hepO zaman İcra marifeti ile çıkartacak ise tahliye davasından başkaca şansı kalmıyor.
Umarım kira bedellerini kanıtlanabilir şekilde örneğin banka aracılığıyla gibi ödemişsinizdir.
Çünkü anlattığınıza bakılırsa sizi kontratınız bitmeden çıkarabileceği haklı bir neden yok gibi gözüküyor.
Oğlum oturacak dese emsal evi var, tahliye davasında lehine karar çıkması için kirayı ödemiyor diyebilir bu durumda eğer elden alıyor ise
acaba direkt avukat numarası bırakıp onlarla mı görüştürtsek eşim sakin kalkmayabilir. İşlerin çirkefleşmesinden endişe ediyorum.kesinlikle en doğru yorum. Haklarınız çok fazla olduğu için laf kalablığı yapıyorlar. Eğer başka evleri de varsa sizi dava açsalar bile çıkartamazlar. O kadar kolay değil bu işler emlakçı parası nakliye parasıvvwriyoruz bir eve yerleşiyoruz masraf yapıyoruz bi sürü sonra hooop hadi çık. Kaplumbağa mıyız biz ev sırtımızda gezmiyo sonuçta. Eğer çok arar darlarlarsa sakın muhattap da olmayın resmi orandan zam günü gelince zammı yapıp oturmaya devam edin. Telefonları da açmayın.
Bence avukatımla görüş dediğinde sizinle uğraşmaktan vazgeçer. Bu tarz şeyleri yapma cesaretini tamamen cehaletten alıyorlar. Yani hem kendileri cahil hem kiracılar da genelde haklarını bilmiyor. Kendisi bilse bunların hukuki boyutunu size zaten çık demezdi. Kafaları kalmış bin dokuzyüz bilmem kaçta, çık oğlum oturacak olayını geçerli sanıyorlar herhalde.acaba direkt avukat numarası bırakıp onlarla mı görüştürtsek eşim sakin kalkmayabilir. İşlerin çirkefleşmesinden endişe ediyorum.
Avukat arayıp mecbursunuz probisin desin çıkarız napalım. Yeter ki yasal haklarımızı kullanalım ne demek sözleşmeniz temmuzda bitiyor bizde bir ay verelim size Ağustosta çıkın. Sanki lütfediyorlar. Kışın söylersin yaza kadar çıkarız ama bu nasıl bir muamele. Allah hayırlısını versin yaBence avukatımla görüş dediğinde sizinle uğraşmaktan vazgeçer. Bu tarz şeyleri yapma cesaretini tamamen cehaletten alıyorlar. Yani hem kendileri cahil hem kiracılar da genelde haklarını bilmiyor. Kendisi bilse bunların hukuki boyutunu size zaten çık demezdi. Kafaları kalmış bin dokuzyüz bilmem kaçta, çık oğlum oturacak olayını geçerli sanıyorlar herhalde.
Avukat öyle bişey demeyecek merak etme.Avukat arayıp mecbursunuz probisin desin çıkarız napalım. Yeter ki yasal haklarımızı kullanalım ne demek sözleşmeniz temmuzda bitiyor bizde bir ay verelim size Ağustosta çıkın. Sanki lütfediyorlar. Kışın söylersin yaza kadar çıkarız ama bu nasıl bir muamele. Allah hayırlısını versin ya
Tatsızlıkla nasıl oturacaksınız ki?Avukat arayıp mecbursunuz probisin desin çıkarız napalım. Yeter ki yasal haklarımızı kullanalım ne demek sözleşmeniz temmuzda bitiyor bizde bir ay verelim size Ağustosta çıkın. Sanki lütfediyorlar. Kışın söylersin yaza kadar çıkarız ama bu nasıl bir muamele. Allah hayırlısını versin ya
İşte o yüzden avukat muhatap olsun diyoruz. Hoş şuanda başka çaremizde yok.Anlattığım gibi tayinimi bu eve göre istedim. Ve oturduğumuz muhitte ev yok kaç para verirsek verelim yok. Ulaşımı sıkıntılı bir yerde okulum başka bir ilçeden git gel yapamam.üç yıldan önce de tayin isteyemem. Bunlarda konuşuldu işte ev tutulurken. Biz nasıl tutarken bunları düşündük tamam dendi onlarda çıkmamızı söylerken düşünmeleri gerekir. Yoksa söyledikleri an kendimi evde eğreti gibi hissetmeye başladım bile.Tatsızlıkla nasıl oturacaksınız ki?
Ben böyle durumlarda cok işi yokuşa sürmemek gerektiğini düşünüyorum sonuçta ev onların. Malesef ki sözlerine güvenip tutuyoruz yarı yolda kalıyoruz ama yapacak birsey yok. Ev sahibi istese evi kendi yakına devreder sattım der , yeni ev sahibi ihtarname çekip yine çıkartır . İş inada binmeden inşallah tatlılıkla çözersiniz.İşte o yüzden avukat muhatap olsun diyoruz. Hoş şuanda başka çaremizde yok.Anlattığım gibi tayinimi bu eve göre istedim. Ve oturduğumuz muhitte ev yok kaç para verirsek verelim yok. Ulaşımı sıkıntılı bir yerde okulum başka bir ilçeden git gel yapamam.üç yıldan önce de tayin isteyemem. Bunlarda konuşuldu işte ev tutulurken. Biz nasıl tutarken bunları düşündük tamam dendi onlarda çıkmamızı söylerken düşünmeleri gerekir. Yoksa söyledikleri an kendimi evde eğreti gibi hissetmeye başladım bile.
Bir yıl daha temmuzda dolacak. Ne evliliğimizin birinci yolu doldu ne de bu evde birinci yılımız oldu.Çok geçmiş olsun diyeyim bu durumda böyle denmesi münasip galiba, avukatla konuşacaksınız sanırım, o size en doğru bilgilendirmeyi yapacaktır ama bildiğim kadarıyla 1 yıllık bir kiracıyı evden çıkarmak öyle kolay değil, tahliye mahkemesi açsalar bile geçerli neden sunmaları gerekir diye biliyorum, misal evin satılması gibi ya da artık evde kendilerinin oturmayı istemesi gibi.
10 yıl ve üzeri bir kiracı olsaydınız o zaman gerekçe göstermeden bile evden çıkmanızı isteme hakları vardı, gerçi bu halde de nasıl oturursunuz bilemiyorum, bir kere huzur kaçtı mı insan evden de soğur.
Umarım.Bir yıl daha temmuzda dolacak. Ne evliliğimizin birinci yolu doldu ne de bu evde birinci yılımız oldu.
Umarım lehimize şeyler olur.
Kontrat var mı ve varsa kaç yıllıkİyi günler kk kadınları biz 9 ay önce şuan oturduğumuz eve emlakçı aracılığı ile taşındık. Ev sahibimiz bu evi yatırım amaçlı aldıklarını bu evi satmayı düşünmediklerini bir oğlu olduğunu onu da diğer evine yerleştireceklerini söylediler.çünkü çok lüks Sinpaş sitelerinde bir evleri var. Hiçbir şekilde bizi madur etmeyeceklerini de eklediler. Ayrıca satarlarsa da ilk bize haber vereceklerini belirttiler. Böylece bir senelik anlaşma imlazanmış oldu. Bende tayinimi bu eve göre yaptım eşyalarımı bu eve göre aldım.
Şuan geldiğimiz noktada ev sahibimizin oğlu bizi arayıp Ağustos’ta boşaltmamız gerektiğini söylediler. Eşim hem emlakçı hem ev sahibi ile çok kötü bir ağız dalaşına girdi. Avukatlara da danışacağız. Ama sizlere de bir sormak istedim. Bu durum başına gelen var mı? Bizim haklarımız neler?
Var bir yıllıkKontrat var mı ve varsa kaç yıllık
Başkasına kiraya verecektir. En az 1.000 lira daha fazla alırlar muhtemelen 9 ay öncesine göre. Yazık.. keşke tutulamayan sözler verilmese. Eşiniz de sakin olsun.Bende onu yanlış buldum ama inanın fiyatta önemli değil oturduğumuz muhitte ev yok. Olsa durmam.Yani eşimde bir anlık sinirle söylemiş maalesef.
Biz şartlarımızı söyledik yakın zamanda çıkarma planınız varsa tutmayacağız dedik. Yok benim Sinpaş livada da evim var oraya yerleştireceğim oğlumu yok bir gün satmayı düşünürsek ilk size haber vereceğiz falan dediler ki biz evi almayı da düşünüyorduk.
Hadi şartlar değişti çıkmak zorundayız. El insaf yaz aylarında ev bulmak zorken kiralar böyle artmışken iki ay sonra çık denir mi bir insana. İki ayda ev mi bakılır ev mi toplanır. Hiçbir şekilde iyi niyet sezemiyorum.
Bin lira fazlaya yine bize kiraya versin yalan söyleyeceğine vermezsek işte o zaman bozuşalımBaşkasına kiraya verecektir. En az 1.000 lira daha fazla alırlar muhtemelen 9 ay öncesine göre. Yazık.. keşke tutulamayan sözler verilmese. Eşiniz de sakin olsun.
Bence siz ev bakmaya başlayın. Evet bir takım haklarınız var ama şu raddeye gelmişken ne fark eder ki? Er ya da geç çıkacaksınız. Huzur kalmaz.
Açık açık konuşsanıza bu konuyu. Derdi sahiden kira ise en azından yakanızdan düşerler.Bin lira fazlaya yine bize kiraya versin yalan söyleyeceğine vermezsek işte o zaman bozuşalım♀
Eşim bugün yeniden konuştu. Eylülde gelip bu evde beni bulamazsanız dava açın demiş. Eşim öne sürdüğü öncesinde vaat ettiği her şeyi söylemiş yüzüne evet doğru demiştim ama evleniyorum napabilirime geliyormuş sürekli durum. Eşimde yasal süreçlere başvurun mahkeme çıkım diyene kadar oturacağız demişAçık açık konuşsanıza bu konuyu. Derdi sahiden kira ise en azından yakanızdan düşerler.
Evet uzun sürer ancak tüm dava masrafları ile karşı vekalet ücreti üzerlerine kalır.Sakın çıkmayın, önce tebligat çekecekler ihtiyaç nedeniyle oturucaz diye 6 ay süreniz var. O 6 ay sonunda da çıkmayabilirsiniz dava açmaları gerekiyor, en az 6 ay da o sürer. Eğer hakim haklı bir istek olduğuna karar verirse o zaman avukat parası ödeyeceksiniz sadece, o da su an ödediğiniz kiranın 2 katı bir tutarda çıkacak. Avukat tutmaya da ihtiyqcınız yok bunun için biraz araştırın netten okuma yazmanız da var, bu kadar çabuk haklarınızdan vazgeçmeyin
kanunda tahliye sebepleri sınırlı olarak sayılmıştır. bunlardan birisi de gereksinim sebebiyle tahliyedir. Gereksinim sebebiyle tahliyede belli başlı şartlar vardır. bunlardan birisi de gereksinimin gerçek ve samimi olmasıdır. ''Gerçek ve samimi '' noktası somut olaya göre değişmektedir.O zaman taşınma masraflarınızı karşılasınlar? Her sene ev taşısın herkes o zaman.