-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Küfürleşme olayı çok kötü olmuş. Hayır bi de nasıl bir muhabbet döndü de küfür ve tehdit oldu onu da anlamak güç. Ben de 1.5 senelik kiracıyım, ev sahibimin anne babası alt kat komşumuz. Ve sese takıntılı tipler yani çıt sesine bile tahammülleri yok asla, en ufak bişeyde ya kapıya gelir ya duvara vurur, zart diye önümüze çıkar apartman giriş çıkışlarında yakınmaya başlar çok gürültü yapıyorsunuz falan der. Konu bile açmışlığım var. Ben bugüne kadar böyle şeylerin olabileceğini, kasten yapılmadığını, duvarların çok ince olduğunu ve bu yüzden zaten geceleri dikkatli olduğumuzu, dikkatli olmaya devam edeceğimizi söyledim ama anlayan yok. Bana kızdılar hatta burada, alttan alma, çıkış, tersle, kavga et falan gibisinden ama ben kötü olmak istemiyorum. Aynı binada yüz yüze bakıyoruz. Şu an ben gürültüye dikkat etmesem bile beni çıkaramaz, çıkarması aşırı zor. Ama zıtlaşıp kavga edersem iş başka yere gider. Bu tarz davranışlar haklıyken haksız duruma düşürüyor insanı.Sizi çıkarması zor uzun sürer ama ben kiracıları anlamıyorum bu konuda siz haklısınız tabi ama küfürleştiğiniz adamın evinde uzun vadede nasıl oturacaksınız?başka ev bakın ev sizin değil sonuçta herşeyi bu eve göre ayarlasanızda.1 yıl dolmadan çıkmayın o aradada ev bakın istenmediğiniz yerde durmayın.
Bende onu yanlış buldum ama inanın fiyatta önemli değil oturduğumuz muhitte ev yok. Olsa durmam.Yani eşimde bir anlık sinirle söylemiş maalesef.Sizi çıkarması zor uzun sürer ama ben kiracıları anlamıyorum bu konuda siz haklısınız tabi ama küfürleştiğiniz adamın evinde uzun vadede nasıl oturacaksınız?başka ev bakın ev sizin değil sonuçta herşeyi bu eve göre ayarlasanızda.1 yıl dolmadan çıkmayın o aradada ev bakın istenmediğiniz yerde durmayın.
Onun dediği sürede çıkmazsın, ne zaman gönlüne göre ev bulursan o zaman çıkarsın. Zaten çıkaramaz seni yani. Sen istersen istediğin zaman çıkarsın. Huzurla oturmak vs bunları mevzunun dışında tutarak söylüyorum. Kendilerine yasal haklarınızı hatırlatıp ev bulduğunuzda çıkacağınızı ifade edin. Onlar da bu ülkede at koşturamayacaklarını anlamış olurlar. Küfür tehdit olmuş bi kere yapacak bişey yok. Bundan sonraki süreçte yapmayın onu.Bende onu yanlış buldum ama inanın fiyatta önemli değil oturduğumuz muhitte ev yok. Olsa durmam.Yani eşimde bir anlık sinirle söylemiş maalesef.
Biz şartlarımızı söyledik yakın zamanda çıkarma planınız varsa tutmayacağız dedik. Yok benim Sinpaş livada da evim var oraya yerleştireceğim oğlumu yok bir gün satmayı düşünürsek ilk size haber vereceğiz falan dediler ki biz evi almayı da düşünüyorduk.
Hadi şartlar değişti çıkmak zorundayız. El insaf yaz aylarında ev bulmak zorken kiralar böyle artmışken iki ay sonra çık denir mi bir insana. İki ayda ev mi bakılır ev mi toplanır. Hiçbir şekilde iyi niyet sezemiyorum.
İşte o konularda siz haklısınız o yüzden 1 yıl dolmadan çıkmayın ama belliki bu adam rahat vermeyecek o aradada ev bakın yapacak birşey yok kötü olup onun evinde kalmak daha mı iyi?sürekli huzursuzluk olacak hayatınızda.mesela benim aldığım evin içinde kiracı vardı satılacağı 2 yıldır bilinmesine rağmen adamada teklif etmişler almamış evi ben alınca kıymete bindi hem kira vermek istemiyor hem oturmak istiyor evde noldu ihtarname çektim ihtiyaç var diye çıktı sonuç olarak kanunlar sizden yana ama adamda bir açık bulur evi satar yeni sahibi ihtiyacım var der çıkarabilir.Bende onu yanlış buldum ama inanın fiyatta önemli değil oturduğumuz muhitte ev yok. Olsa durmam.Yani eşimde bir anlık sinirle söylemiş maalesef.
Biz şartlarımızı söyledik yakın zamanda çıkarma planınız varsa tutmayacağız dedik. Yok benim Sinpaş livada da evim var oraya yerleştireceğim oğlumu yok bir gün satmayı düşünürsek ilk size haber vereceğiz falan dediler ki biz evi almayı da düşünüyorduk.
Hadi şartlar değişti çıkmak zorundayız. El insaf yaz aylarında ev bulmak zorken kiralar böyle artmışken iki ay sonra çık denir mi bir insana. İki ayda ev mi bakılır ev mi toplanır. Hiçbir şekilde iyi niyet sezemiyorum.
Harçlar, dosya gideri, tebligat gibi masraflar, icra takibi de mahkemeyi kaybeden tarafın ödediği masraflardır. Adam kaybedeceği davayı niye açsın?Sakın çıkmayın, önce tebligat çekecekler ihtiyaç nedeniyle oturucaz diye 6 ay süreniz var. O 6 ay sonunda da çıkmayabilirsiniz dava açmaları gerekiyor, en az 6 ay da o sürer. Eğer hakim haklı bir istek olduğuna karar verirse o zaman avukat parası ödeyeceksiniz sadece, o da su an ödediğiniz kiranın 2 katı bir tutarda çıkacak. Avukat tutmaya da ihtiyqcınız yok bunun için biraz araştırın netten okuma yazmanız da var, bu kadar çabuk haklarınızdan vazgeçmeyin
Acaba biz hiç muhatap olmadan avukat aracılığı mı ile mi görüşsek huzurlu oturma ihtimalimiz her konuşmada azalacak gibi geliyor.Sizi evde istemiyorlarsa bu şekilde oturmak huzursuz olmanıza neden olur ,yoksa ev sahibini koruyan hiç bir hak yok .Biz kiracıyı çıkaramadığımiz için evi sattık .Hatta evi bile gostermemize izin vermiyordu .İki sene sonra evi görmeden almayı kabul eden birine sattık ,onlar bile çıkaramadı hala .İstemezseniz cikmazsiniz ama sizin durumunuzda mağdur olan sizsiniz .Kanunlar kiracıdan yana .Hakkınızı arayın.
Biz öyle yapmıştık .Bizi o yönlendirdi .Kendisinin önce size ihtarname çekmesi lazım ,bir süresi var .Siz çıkmadan 6 ay önceydi sanırım .Sebep bildirmesi lazım .Biri oturacaksa başka evi olmaması lazım ya da 3 sene içinde başkasına satamaz böyle kanunlar var .Avukat ile hareket etmek en mantıklısı .Acaba biz hiç muhatap olmadan avukat aracılığı mı ile mi görüşsek huzurlu oturma ihtimalimiz her konuşmada azalacak gibi geliyor.
Benzeri başıma geldi ev aldık kendimde kiracıyım dedim o zaman bana benim kiramı ver aynıydı zaten kira ev bulana kadar 6 ay süren var otur adam hem bana kira vermek istemiyor hem çıkmak istemiyor dedim öyle saçma şey mi olur?hem ev aldım hem kira vereyim insaf biraz durumuda var adamın mercedese biniyorYa biz de kayınvalidemin evine oturacağız evlenince. Ağustosta evi boşaltmaya ikna oldu. Binanın ev sahibi de mağdur oluyor kimi durumlarda. Biz napalım ev varken başka bir eve kira mı verelim?
Burada suç ne kiracının ne ev sahibinin. Ekonomik krizin suçlusu kimse o herkesi bu durumlara sürüklüyor.
Başka yerde de evleri var. Adamlar öyle zenginler ki evde kombiyle alakalı sorun çıktı evin konumunu attık öyle tamirciyle gelip gördüler. Hatta belkide o sırada beğenip oğulları ben buraya yerleşeyim demiş bile olabilir. Ki olabilir tabiki ama bu kadar geç haber vermeleri işi yokuşa sürdürmek oluyor.Ya biz de kayınvalidemin evine oturacağız evlenince. Ağustosta evi boşaltmaya ikna oldu. Binanın ev sahibi de mağdur oluyor kimi durumlarda. Biz napalım ev varken başka bir eve kira mı verelim?
Burada suç ne kiracının ne ev sahibinin. Ekonomik krizin suçlusu kimse o herkesi bu durumlara sürüklüyor.
O zaman taşınma masraflarınızı karşılasınlar? Her sene ev taşısın herkes o zaman.Başka yerde de evleri var. Adamlar öyle zenginler ki evde kombiyle alakalı sorun çıktı evin konumunu attık öyle tamirciyle gelip gördüler. Hatta belkide o sırada beğenip oğulları ben buraya yerleşeyim demiş bile olabilir. Ki olabilir tabiki ama bu kadar geç haber vermeleri işi yokuşa sürdürmek oluyor.
Son paragrafa içtenlikle katılıyorum.
Anladım sizi. Allah yardımcınız olsun. Kiracının ev sahibinden daha fazla hakkı var. Kolay kolay çıkartamaz sizi rahat olun.Başka yerde de evleri var. Adamlar öyle zenginler ki evde kombiyle alakalı sorun çıktı evin konumunu attık öyle tamirciyle gelip gördüler. Hatta belkide o sırada beğenip oğulları ben buraya yerleşeyim demiş bile olabilir. Ki olabilir tabiki ama bu kadar geç haber vermeleri işi yokuşa sürdürmek oluyor.
Son paragrafa içtenlikle katılıyorum.
Merhaba, bildiğim kadarıyla hayır.Merhaba, Kira kontratı dışında ayrıca tahliye taahhütnamesi de imzalamış mıydınız?
Allah razı olsun.Anladım sizi. Allah yardımcınız olsun. Kiracının ev sahibinden daha fazla hakkı var. Kolay kolay çıkartamaz sizi rahat olun.
Hayır kira tahliye davalarında bunun bir bedeli var mevcut kiraya göre hesaplanıyor. Örneğin kiranız 6.000se davayı kaybettiğiniz takdirde ödeyeceğiniz maksimum bedel 11-12 bin civarı oluyor. O da davayı kaybedeceği kesin değil. İnsanların hukuki bilgisizliğinden faydalanıp bu şekilde mağdur ediyorlar. Bunun için bir avukatla çalışmasına gerek yok kiracının, çünkü karşı taraf dava açıldığı takdirde ispatla yükümlü. Ha ben dava sürecine girmem derse de en kötü ihtimalle noter ihbarından sonra 6 ay hakkı var.Harçlar, dosya gideri, tebligat gibi masraflar, icra takibi de mahkemeyi kaybeden tarafın ödediği masraflardır. Adam kaybedeceği davayı niye açsın?
kesinlikle en doğru yorum. Haklarınız çok fazla olduğu için laf kalablığı yapıyorlar. Eğer başka evleri de varsa sizi dava açsalar bile çıkartamazlar. O kadar kolay değil bu işler emlakçı parası nakliye parasıvvwriyoruz bir eve yerleşiyoruz masraf yapıyoruz bi sürü sonra hooop hadi çık. Kaplumbağa mıyız biz ev sırtımızda gezmiyo sonuçta. Eğer çok arar darlarlarsa sakın muhattap da olmayın resmi orandan zam günü gelince zammı yapıp oturmaya devam edin. Telefonları da açmayın.Anladım sizi. Allah yardımcınız olsun. Kiracının ev sahibinden daha fazla hakkı var. Kolay kolay çıkartamaz sizi rahat olun.