- 28 Ocak 2009
- 33.616
- 54.390
Yine yeniliyor bütün kontratlarda tarih var .kontrat kendiliğinden yenilenir de bu kontrat süreli yapılmış normalde mart 23te bitiyormuş yani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yine yeniliyor bütün kontratlarda tarih var .kontrat kendiliğinden yenilenir de bu kontrat süreli yapılmış normalde mart 23te bitiyormuş yani.
Anlamadığınız şey şu. Şuan yeni ev sahibi çık diyor da ben çıkmıyor değilim. Daha ev satılmadı. Kiracı olmasın da rahat satayım diye çık diyor.Evet eğer kendi oturacaksa ve size ihtar çekerse ilk bir ay içinde sözleşmeniz bitene kadar kalamıyorsunuz. İhtar çektiği için daha kısa sürede boşaltıyorsunuz. Avukat arkadaşlar bilir. Eğer ev sahibi bir avukata gider de ben oturacağım yaparsa hakkı olduğunu öğrenir.
İyi de enflasyon onlara uçuyorsa bize de uçuyor. Hayat onlara zorsa bana da zor. Benim de iki tane kiracım var. Yılbaşında yasal hakkım 25 olmasına rağmen. 15 zam ancak ödeyebilirim dediler ki kontrata tefe TÜFE diye yazmıştık. Kabul ettim. Ha kabul etmeseydim ne olurdu. Max 25 yapabilirdim. Bu insanlar bana 60 zam yaptılar. Problem yaptığı zam oranından çok ben çıkmak istediğim zaman 3.ayda çıkmama izin vermemesi. Ben o zaman çıksam şuanki kiraya çok daha iyi bir yer tutup 2 yıllık kontrat yapıp rahat kafayla oturtabilirdim. Sinir olduğum şey tam olarak bu.Bence fevri davranmayın, ev sahibi de bakıyor tüm kiralar uçmuş, enflasyon uçuyor, e zam istiyor haliyle… size de baskı yapmaktan başka çaresi yok, yasal hakkı yok çünkü. Size kötü yaklaşmadıkları sürece polisi karıştırmayın bence
Ayrıca polisi karıştırmak isteme sebebim bana her şey hukuk değil deyip numaramı bir ton tanımadığım adama verip türlü bahanelerle aratması. Bir daha olursa direkt gideceğim zaten polise. Ev sahibim çık diyor diye zaten gitmemBence fevri davranmayın, ev sahibi de bakıyor tüm kiralar uçmuş, enflasyon uçuyor, e zam istiyor haliyle… size de baskı yapmaktan başka çaresi yok, yasal hakkı yok çünkü. Size kötü yaklaşmadıkları sürece polisi karıştırmayın bence
Ben bi yandan hem ev sahibiyim. Hem kiracı. Anlamadım enayi miyim. Ben evlerimi kiraya verdiğim zaman 1000 TL den verdim. Yanyana 2 daire. Bunu da 1100 TL den tuttum. Yıl döndü onların kirasını 1150 yaptım. Benimki oldu 1750. Ben kalkıp bunlara eee ben zam yapmadım desem banane derler, ki haklılar. Onlar niye bana Ayşe zam yapmış Fatma zam yapmış diye geliyor ki. Kesinlikle susmam zaten de, kavga da çıkmasın istiyorum.Ev sahibiniz sizi ATM olarak görmüş. Ailemin 4 dairesi var hepsinde de kiracılar var. 10 yıldan fazladır kiraya veriyorlar daha bir kere bile 1 yıl içinde 2 zam yapmamışlardır. Yaptığı zam oranı da ayrı bir konu. Elinizde mutlaka yazılı belge olsun kimseyle sözlü anlaşma yapmayın. Haklarınızı bilin, şikayet etseniz cezayı anında yer. Bizimkilerde elden kira konusunda ceza yemişlerdi sorunlu oldukları kiracılarının şikayeti ile. Fazla mal ve para insanı yoldan çıkarırmış. Ev sahipleri halden anlamıyor nasıl olsa evleri var oh rahat bir kiracı olsalar o zaman anlarlar. Nazik olmayıb lütfen. Her ev sahibi konusunda kendi ailemden örnek veriyorum çünkü bende öğrenciyken kirada kaldım meğer haklarımı hiç bilmiyormuşum.
Fidelle Ruya1992 bu mesajın nesini beğenmediniz de ard arda beğenmedim yapmışsınız? Çok merak ettim.Ben bunu avukat arkadaşıma da sordum. 6 ay değil, kontratım bitene kadar kalabiliyormuşum. Kontratım bitmeye yakın çık dese ben çıkmıyorum vs desem davalık olsak o 6 aymış. Yeni ev sahibinin kontratı kabul etmeme hakkı yokmuş.
Aslında benim zararımı karşılasa çıkarım. Ama işte ona da yanaşmıyor. Bide ne taşınma olayına giricem diyorum ben de kendi açımdan
Enayi demeyelim de onlara göre fazla nazik gelmişsiniz. Memleketimde utanmadan sıkılmadan öğrenciye uygundur diyerek 5 bine kiralık ev ilanı veriyorlar. Toprağın altına istersen Karun ol para ve mal götürmüyorsun.Ben bi yandan hem ev sahibiyim. Hem kiracı. Anlamadım enayi miyim. Ben evlerimi kiraya verdiğim zaman 1000 TL den verdim. Yanyana 2 daire. Bunu da 1100 TL den tuttum. Yıl döndü onların kirasını 1150 yaptım. Benimki oldu 1750. Ben kalkıp bunlara eee ben zam yapmadım desem banane derler, ki haklılar. Onlar niye bana Ayşe zam yapmış Fatma zam yapmış diye geliyor ki. Kesinlikle susmam zaten de, kavga da çıkmasın istiyorum.
Hayır yanlış bilgi içermiyor aslında. Dolaylı yoldan evet kontratı tanımak zorunda.Çünkü yanlış bilgi içeriyor. Evin yeni sahibi 1 ay içerisinde ihtar çekerse 6 ay içinde evi boşaltmak durumundasınız. Avukat arkadaşınız atmış biraz yeni ev sahibi kontratı tanımak zorunda diye.
Yok kira ödememezlik yapmam da, bir daha ararlarsa kesin şikayet ederimÇıkmayın. Sizin konunuzda siz haklısınız. Olabilir evi satabilirsiniz deyin. Gelen kişiye de haftanın 1 günü evi gösterin. Zaten evi satın aldıktan sonra hala 6 ayınız olacak çıkmak için. Ben olsam zarara uğrattığı için satana dek kira da ödemezdim
Hanımefendi ben size işi doğrusunu anlatmaya çalışamayacağım daha fazla. Yarısını oradan yarısını buradan aldığınız bilgilerin kanun önünde geçerliliği olmadığını yaşayarak öğrenmeniz en mantıklısı. Kolay gelsin size.Hayır yanlış bilgi içermiyor aslında. Dolaylı yoldan evet kontratı tanımak zorunda.
1 ay sonra ihtar çeker, 6 ay içinde boşaltmamı ister. Boşaltmazsam eğer daha sonra tahliye davası açılır. Orda da başka evinin olmadığını kendisinin taşınacağını ispat eder, dava da ne zaman sonlanır belli değil sonuçta.
O da nerden baksanız 10 aya denk gelir zaten. Kalan sürem de bu. Sonuçta şuan evden çıkmamı isteyen yeni ev sahibi değil, ev henüz satılmadı. Ne zaman satılır belli bile değil.
Size de Engin bilgilerinizle kolaylıklar hanımefendiHanımefendi ben size işi doğrusunu anlatmaya çalışamayacağım daha fazla. Yarısını oradan yarısını buradan aldığınız bilgilerin kanun önünde geçerliliği olmadığını yaşayarak öğrenmeniz en mantıklısı. Kolay gelsin size.