- 20 Ocak 2010
- 45.354
- 155.140
- 43
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Gercekten taşınmak etmek ev bulmak hele de bu zamanda evini kiraya verenlere çok mu kolay geliyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
fırsatçılığı serbest piyasa diye savununana her yazdığım müstehak valla kimse kusura bakmasınevet bu yazdığı olmamalıydı burada haklısın.
taşınmak çok zor.her sene taşınılır mı o yüzden?ben evsahibime yüzde yüz zam yapıyorum ama 3 sene daha oturacağım dedim o şartla yaparım dedim.sözleşme de yaptık.seneye çık desin avukatları yığarım başına.oyuncak mı bu?çocuğun okulunu bile ona göre seçtikGercekten taşınmak etmek ev bulmak hele de bu zamanda evini kiraya verenlere çok mu kolay geliyor
ben her hafta artan ev fiyatlarını gördükçe şoktayım zaten.kızı iyi devlet okuluna vereyim kolej de neymiş dedim.ev aradım en ucuzu 7000 tlden başlıyordu depozito dolarla istediler aidatı korkunç emlakçı böbreklerimizi istedi.koleje verdim çok daha ucuza geldi valla.fırsatçılığı serbest piyasa diye savununana her yazdığım müstehak valla kimse kusura bakmasın
zaten şu an insanların haksızlık karşısında dik duruş sergilemek yerine saçma fiyatları kabul etmesinin altında yatan neden huzursuzluk çıkmasın, bi evimde huzur bulabiliyorum onu da ev sahibim elimden almasın diye. mesele sadece kira gibi maddi şeyler de değil. benim de ev sahibimle alakalı konu var işte açtığım. benim evimi dinliyor evimi. çıt sesi duysa gürültü yaptın diye kapıya geliyor. bugüne kadar haddini bildirmediysem aynı binada yüz yüze bakıyoruz diyedir. yoksa ben de normalde sinen, geri çekilen biri değilimdir. sinirlenip ağzımı açsam tansiyonu yükselecek, şekeri fırlatacak, kalbi tekleyecek haberi yok. başıma iş almak istemiyorum (bana o konuda herkes dişini göster demişti üstelik )her sene başka kiracı olsun o çıksın daha pahalıya vereyim zaten kanunen de yasak.ama baskıyla hakaretle bunu sağlamaya çalışanları gördüm
benim ki uzak şehirde çok rahatımm.zaten şu an insanların haksızlık karşısında dik duruş sergilemek yerine saçma fiyatları kabul etmesinin altında yatan neden huzursuzluk çıkmasın, bi evimde huzur bulabiliyorum onu da ev sahibim elimden almasın diye. mesele sadece kira gibi maddi şeyler de değil. benim de ev sahibimle alakalı konu var işte açtığım. benim evimi dinliyor evimi. çıt sesi duysa gürültü yaptın diye kapıya geliyor. bugüne kadar haddini bildirmediysem aynı binada yüz yüze bakıyoruz diyedir. yoksa ben de normalde sinen, geri çekilen biri değilimdir. sinirlenip ağzımı açsam tansiyonu yükselecek, şekeri fırlatacak, kalbi tekleyecek haberi yok. başıma iş almak istemiyorum (bana o konuda herkes dişini göster demişti üstelik )
çok rahatsız edici değil mi ama ya? ülkedeki hemen hemen herkes zor durumda. aslında hepimizin derdi ortak. ben de farkındayım ev sahibine de hayat pahalı, kiracıya da pahalı. kendimden örnek vereyim, zam zamanı ev sahibim yasal oranın 300-500 üzerinde isterse ben kabul ederim. çünkü onu da anlarım. onu ikram edebiliriz onda bişey yok ama sırf etraftaki evler arttı diye ağzı sulana sulana, böyle elleri ovuştura ovuştura "ihihi evler olmuş 6 bin, sen oturuyor 2 bin, sen şimdi verecek bana 4-5 bin" diyenin ağzına kürekle vurmak lazım. 6 binse, kiracısından 2.5-3 istese ona da eyvallah. ama iki katına üç katına çıkarmak olacak iş değil. benim söylediğime saçma dedi kaçtı gitti o üye ama ben ilahi adalete çok inanıyorum. mülk senin benim değildir, allahındır aslında. bu hayatta her şey var. zor zamanlardayken "bu da geçer yahu" deriz ama iyi zamanlarda da bunu hatırlamak lazım. iyi zamanlar da geçebilir. ben çok gördüm varlıktan yokluğa da düşen insanları. araba alsam mülk allahtandır yazacak kıroluk var bendeben her hafta artan ev fiyatlarını gördükçe şoktayım zaten.kızı iyi devlet okuluna vereyim kolej de neymiş dedim.ev aradım en ucuzu 7000 tlden başlıyordu depozito dolarla istediler aidatı korkunç emlakçı böbreklerimizi istedi.koleje verdim çok daha ucuza geldi valla.
benim anneannem de ev sahibiyle aynı bina mı, hayatta olmaz falan diyordu, şimdi taşınıyor ve yeni evde ev sahibi üst katındaymış. bu hayatta büyük konuşmayacaksın, bunu çok net öğrendimbenim ki uzak şehirde çok rahatımm.
Hangi açıdan?Ama doğru bir davranış değil
İşte her açıdan değerlendirmek gerektiğini savunuyorum bende.ama o iflasa doğru gitmiş ödeyememiş kazanamamış.kirada mallarımız çok boş kaldı.bundan kiracı sorumlu değil ki.2 ay önceden söylediler hep bize.kiminin tayini çıktı kimi işi batırdı.12 ay boyunca yıllarca dolu olacak para kazanacağız diye bir durum yok.
3 bini birden 6 bin yapmak açısından hop bi sene olmadan evden çıkarma açısındanHangi açıdan?
1 sene nerden çıktı?3 bini birden 6 bin yapmak açısından hop bi sene olmadan evden çıkarma açısından
Hangi bilgi, eğitim ve donanımla '10 sene hikaye' yazabilecek cesareti kendinizde bulabiliyorsunuz?Yok artık 10 senenin sonunda tapusunuda konu sahibi üzerine yapsında kurtulsun ev sahibi
Ev sahibi çıkıcaksın dediyse çıkarırır, 10 sene falan hikaye
Tecrübelerime dayanarak yazıyorum hanımefendiHangi bilgi, eğitim ve donanımla '10 sene hikaye' yazabilecek cesareti kendinizde bulabiliyorsunuz?
Hayatınızda hiç kanun gördünüz mü, açıp okudunuz mu, baktınız mı bir maddede 10 sene yazıyor mu diye? Bence görmediniz ve okumadınız çünkü yazdıklarınız yanlış.
Konu sahibi,
Ben hem ev sahibi hem kiracı hem de hukukcuyum. Bir avukattan birebir danışmanlık hizmeti alın ve ona göre hareket edin. Her olay kendi içinde farklı özellikler barındırır ve verilecek cevap bu farklılıklara göre değişir. Kimse size sınırlı çevresinde yaşadıklarından yola çıkarak yardımcı olamaz bu mümkün değil.
Ee yani?Tecrübelerime dayanarak yazıyorum hanımefendi
Sanırım tek hukukcu siz değilsiniz?
Bende size iyi forumlar diyorum…Ee yani?
Yazdıklarınızın dayanağı nedir? 10 sene size, bana, ahmete mehmete göre değişmez. Kanun diyorum, hukuk diyorum, 10 sene hikaye değildir diyorum?
:)Bende size iyi forumlar diyorum…