Ev sahibi evden cik diyor lütfen yardim edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zemin kat mutfak ve 1 oda sonucta 2bine kiraya vermişti onun kararıydi bu kanunende zam yüzde 25tir yıllık 30 bin istiyor sonucta bu yıl verdim diyelim gelicek yıl bi okadar zam daha 1odali yer icin
36 bin olucakti

En düşük memur maaşı 22 bin oluyor niye ödeyemiyosunuz onu anlamadım. Ayda 2 bin liraya ev mi kaldı günde bi paket sigara parasına siz evinizi verir misiniz.
Konu sahibi memur mu ki?

Ben artık kesinlikle %25’i kabul etmiyorum, %25 zammı kabul edeceğime kiracıyı çıkartır; dairemi boş bırakırım daha iyi. Resmen hem üç kuruşa oturuyor, hem daire kullanılıp yıpranıyor; resmen zararına yatırım. %50 zam yapmış, gayet ideal; üstelik bu hâliyle bile çok ucuz.

Anlaşamayıp başka eve çıkarsan aradaki farktan fazlası cebinden çıkar. Arabulucuya gidin makul bi oranda anlaşıp devam edin

Bence ortayı bulmak lazım.
En başından beri diyorum %25 ev sahibine haksızlık.
Şu an çıksanız o kadar uygun bir yer bulabileceksiniz çıkın.
Her şehrin dinamiği farklı. Ayda 3000 fazla geliyorsa niye durasınız.
Açıkçası 1+1'i 7 8000 civarında bulabiliyoruz kiralık ev bulabilirsek tabi...

O ancak der. 10yıldan önce sizi çıkaramaz. Eğer ev sahibiniz kira geliri ile geçinen biri ise o zaman onun da masrafları aynı oranda arttı. Kanun hep kiracıdan yanadır. yıllık 30 ile 36 arasında çok büyük bir fark yok bence, orta yolu bulun derim, bunu gelecek için diyorum çünkü eğer uzun süre o evde oturmayı planlıyorsanız 5 yıl sonra ev sahibi kira tespit davası açabilir.

Yani gerçekten benim de başımda benzer bir olay var ve yeni ev tutmaya kalksam kiralar çok yüksek en dusugu 7 bin olmuş artık. Valla zor işimiz kiracı olarak cok zor Allah yardımcımız olsun ne diyim ama yüzde yüz zam yapamaz yani başka eve de çıkmaya kalksarsan elle tutulur bir ev için en az aylık 7 bini gözden çıkarmalısın

Öncelikle evden çıkmayın. Siz %25 zam yaparak yatırın kirayı. Sizi çıkartmak istiyorsa kendisi yasal yollara başvursun. Dava sonuçlanıncaya kadar hiçbir şey yapmayın. Tabi bu tavsiyem yasal olarak.

Sonrasında yeni kiralık bir evi bu fiyata tutamazsınız. O nedenle yasal olark değil de mantıklı olarak zam yapabilirsiniz

2 bine kira mı kaldı ya? 3 bin de gayet uygun.
Bizim burada 2 milyona eski binalardan ev satılıyor, evler de 40 senelik ha. Siz 3 bin kiraya çok diyorsunuz. Bizim muhitte 7 bine falan veriyorlar artık evleri. Bir de zengin muhitte yazmışsınız. 1+1 diye küçümsüyorsunuz ama parayı muhite veriyorsunuz. Evin konumu da fiyatı etkiler. Dağın başında sıfır evlere daha uygun kiralar isteniyor. Ama onlar da hem merkeze uzak oluyor hem de güvensiz olabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…