• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi evden cik diyor lütfen yardim edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen yıl cok zor kiralik bi ev bulabildim 1+1 zemin kat semt olarak zengin kesim 2binliradan 24 bin ödedim durumum çok yok kanunen yüzde 25 zam diye 30 bin oduycem dedim kabul etmiyor 36 bin gondericeksin diyor yoksa evden cik diyor vermek istemiyorum çünkü bunun gelicek yilida var kat kat oluyor cunku :KK43: siz olsaniz ne yapardiniz 36 bin hesaba yatır yoksa evi boşalt diyor
Biz de evi satmak istiyoruz kiracı satın ben çıkmam evi de kimseye açmam diyor. Sanki malımın ortağı. 3 bin kira ödüyor iyi bir semt sıfırdı ilk kiracı yani. Ama ayda 3 bin çocukların çerez parasına bile yetmez niye 3 bin için evi eskitelim ki sonuçta ev eskidikçe değerinden kaybediyor. Siz de ya istediği miktarı verin huzurla oturun ya da mahkemeye yüzsüzlük yapıp mahkemeye gidin. Kusura bakmayın ama her ay her şeye yüzde 40/50 en az zam gelirken kiraya yılda 25’i ben anlamıyorum hak vermiyorum. Haa kiracının durumu kötüyse eşi girsin işe çalışsın, ben iki evladımı bırakıp çalışıyorum yıllardır. Kimse kimsenin durumu yok diye tolerans göstermez. Sonuçta bu insanlar sizin anne babanız değil niye zarar etsinler sizin yüzünüzden

Allah aşkına nerde oluyor 22 , siz de inandınız 22 yapacağına . Hey Allahm ya !
Evet yapıcak çünkü yapmak zorunda. 1 ay sonra asgari 12 bin olucak. Ayrıca şu an için 8500 lira alan biri bile 3 bin kirayı ödeyebilir napalım bedava mı oturtsunlar daha ne istiyosunuz anlamıyorum ki oldu olacak konu sahibinin üstüne yapsın madem

Tabiki hersene kat kat artacak ne bekliyorsun kimse kiracı için ev tutmaz 3 bin bedava zaten aklına koysa eğer çıkarmayı bir şekilde cikarir
Kiralayan ev sahibi evini ne kadar fiyatla kiralarsa ne kadar oranla zam yapacağını bilerek kiralıyor evini değil mi?
Geçen senede bu senede bu %25 zam yapılacağı belliydi
Hadi %25 kaldırıldı efe Tüfe oranında zam yapılacağı belli.
Şuan kiraya veren ev sahibi bunu bilerek kiralamak zorunda.
Yoksa fahiş kira artışlarının önüne geçilmez.
Bu arada evin değeri,konumu neyse ona göre paha biçilmeli ki kontrat süresi dolunca yasal zam yapılsın kimse mağdur olmasın.

Zengin bir muhitte aylık 3000 lira bu devirde hiç bir şey.İnat etseniz eninde sonunda çıkarır ev sahibi bu fiyata iyi bir semtte ev bulamayacaksaniz ödeyin, sonrası yine size zarar peşinat , taşınma parası daha çok zorlar sizi.......

Enflasyonun %100 den fazla olduğu ülkemizde kira artış oranının yüzde 25 olması ve bunun zorunlu tutulmasını akla, hukuka uygun bulmuyorum. Yüzde 50 zam çok değil kabul edin bence
Çok haklısınız.Devletin alacaklarına %122 zam yaptığı ortamda ev sahiplerine sen %25 üstüne çıkamazsın demek adaletsizlik gibi geliyor bana. İnsanlar bu sebeple evini boş bırakıyor bu da kiralık ev sorununu daha da derinleştiriyor

Ne kadar kanuni olsa da yüzde 25 bence çok adaletsiz bir artış. Ev sahibim kabul etse ben etmezdim, hakka girdiğimi düşünürdüm. Artış gayet makul olmuş bence kabul edip taşınmakla yıpranmamalısınız.

Ya bu benim eşim :D
Ev sahibimiz %25 söylemiş, eşim de evin hak edişi şu an bu kadar çocuklarınla sorun olmasın demiş. Ev sahibimizin de hoşuna gitmiş öyle deyince biliyorum ama benim derdim para değil güvenilir komşu demiş. Hatta eşime biraz kızdım tersine pazarlık mı yapar insan diye (: tekrar konuşmadılar ama muhtemelen ev sahibimizin dediği ödeme yapacağız.

En düşük memur maaşı 22 bin oluyor niye ödeyemiyosunuz onu anlamadım. Ayda 2 bin liraya ev mi kaldı günde bi paket sigara parasına siz evinizi verir misiniz.
En düşük memur maaşı 22 bin değil, konu sahibi de memurum diye birşey yazmamış. ev sahibinin istedigi kira aya vurunca çok değil

Yani 30 yerine 36 istemiş. Taşınmaya kalksanız 6 bine tasinamazsiniz bile.
Güzellikle konuşmaya çalışın 33 vereyim elimde yok falan diye.
Kabul etmezse de yatırın derim çünkü diğer türlü daha zararlı çıkarsınız.
Evet yasal olarak yüzde 25 deniyor da ülkenin durumu da malum her şeye aşırı zam geliyor.
6 bin fazla istemesi bana çok gelmedi bu nedenle.

Evet yapıcak çünkü yapmak zorunda. 1 ay sonra asgari 12 bin olucak. Ayrıca şu an için 8500 lira alan biri bile 3 bin kirayı ödeyebilir napalım bedava mı oturtsunlar daha ne istiyosunuz anlamıyorum ki oldu olacak konu sahibinin üstüne yapsın madem
Maşallah ne kadar eminsiniz !Bu burda dursun bakalım gün gelince yapmış mı yapmamış mı göreceğiz !!

İmazaladığınız kontrata göre yıllık kira artışları tefe tüfe üzerinden.

Ev sahibi bu oranın altında bir artış yapmış, aylık 3 bin tl gerçekten düşük.

Devlet yüzde 25 uygulamasını kaldırsaydı nasıl kirayı ödemeyi planlıyordunuz?

Uçuk piyasa fiyatlarında kira ödemek de makul değil, yüzde 25 de sürdürülebilir değil. Hadi bu sene kavga edip oturdunuz, önümüzdeki sene uygulama kalkınca ev sahibi zammını yapar. Anlaşıp ilerlemek daha uygun bence.

Kiralayan ev sahibi evini ne kadar fiyatla kiralarsa ne kadar oranla zam yapacağını bilerek kiralıyor evini değil mi?
Bu arada evin değeri,konumu neyse ona göre paha biçilmeli ki kontrat süresi dolunca yasal zam yapılsın kimse mağdur olmasın.

Zaten yüzde 25 olduğu için ev sahibi kira kontratında yazan tefe tüfe oranının altında zam yapmış zaten.

Aylık 3 bin tl gibi bir tutardan bahsediyoruz, tefetüfe zammı yapılsa 35 bin değil 39 bin tl olması gerekirdi.

Evin konumuna göre değer biçilse bile daha az kira çıkması zor.

Yanlış anlamayın, burada ev sahipleri zalim olup 3 kat çılgın piyasa fiyatlarından kira istenen kiracılar var, bence konu sahibi onlardan değil.

Yıllık ödemek ev sahibinin çıkarına. Eğer aylık ödemek işinize gelirse bence şunu önerebilirsiniz: Eğer yıllık almak istiyorsanız benim söylediğim meblağı ödeyebilirim, sizin dediğiniz meblağı ise ancak aylık ödeyebilirim şeklinde uzlaşmaya gidebilirsiniz. En azından zamana yaymış olursunuz.

Biz kontratta belirttik asgari ücret artış oranında yada tefe tüfeye göre diye ona göre şekil alıcaz. Çünkü yüzde 25 artık komik olmaya başladı. Herşeye yüzde 200 300 zam gelirken yüzde 25 komik...

Zaten sözleşmeniz bir yıllık değil miydi? Ev sahibi sözleşme bitiminde çıkarabilir de, istediği zammı da ister. Bence makul bir fiyat, bu devirde insaflı bile davranmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back