Ev sahibi derdi

Kasım ayında yaptığınız kontrat dışında bir belge yok işte. Sürekli o tarihten sonra yenilenmiş ve sizin de kasımdan sonra zamma geçmeniz lazımmış. Mayıs ayında filan çıkın deyince hayır kontrat devam ediyor deseydiniz ve zam vermeseydiniz. Şimdi de kendim oturacağım dediğine göre haklarını sizden iyi takip ediyor. Yasal süreye göre de ihtar çekmiş. Taşındıktan sonra kendi oturmadı diye şikayet edebilirsiniz de kim uğraşır bilemiyorum.
Benim bildigim kensi oturacagi evi varsa tahliye edemez yani sartlari var diye biliyorum.. yanlis mi biliyorum

Biliyorum ama ustumuzde oturuyor zaten oturacak yeri var yani 50 100 e daha iyisini bulamadik gercekten.. yoksa mayistan agustosa kadar baktik iyiler 800 den basloyor.. onlara da gucumuz yetmiyor o yuzden konustuk agustosta kendisiyle insan gibi asgari ucretle calisiyoruz gibisinden uygun bulamiyoruz aldigimiz birikmiyor ki kira depozir su dogalgaz ustune alma nakliye bunlari birikim olcak ki o da yok diye anlattik kendisine.. kim durumu olupta rutubetli evde oturur bi soylermisiniz bana
Elbette sizi anlıyorum.
Ama bu adam bu sene tamam dese diğer sene yine aynı zurnayi çalacak size belli.
Yine de maalesef bu durumda adam çıkın demiş ve noter aracılığı ile sağlık sorununu belirtip işi garantilemiş görünüyor.
Ev bakmaktan başka çare yok.
Keşke olsa.

Benim bildigim kensi oturacagi evi varsa tahliye edemez yani sartlari var diye biliyorum.. yanlis mi biliyorum
Adam bunun aklını almış zaten.
O sebeble sağlık sorunum var, merdiven çıkamıyorum ben oturacağım dese kanunen sanmıyorum haksiz görüleceğini.

E soylediginize gore zam yapmasına ragmen normalin altında kira veriyorsunuz, adam çıkarını düşünüyor olabilir.
Yada gerekcesi gerçek olabilir.
Sonucta cikmanizi istiyor 🤷🏻‍♀️
Siz de rahat edemezsiniz bu saatten sonra, buna rağmen kalmanin yollarini arıyorsunuz.
Oturdugumuz evin hakettigi daha mi fazla sizce.. bilmeden soyluyorsunuz.. bu kiralarin normali neye gore belirleniyor eve gore degil mi.. her ev 7 800 900 mu hakettigi normali anlamiyorum.. gecekondu sahipleri de hakediyor 7 800 o zaman bu goruse gore

Iyi de zam yapip anlasiyor bu adam bizimle yahu senelik zam yapiyo madem oturmaya devam edin ama zam yapacagim diyerekten.. kaldi ki kendi oturmayacak daha fazla paraya kiraya verecek eminim.. anlasmis olmasi birsey degistirmez mi.. agustosta oturmaya devam edin deyip senelik zam da yapip eylul de ihtar cekmesi hakli mi gosteriyo
Bizde anlaşmıştık ama akabinde ihtar geldi. Kanunsuz bir iş yapmıyor ev sahibiniz belli ki öğrenmiş yolunu. Kendinizi yıpratmayın bence biz çok zarara girdik avukatın lafına uyup

Elbette sizi anlıyorum.
Ama bu adam bu sene tamam dese diğer sene yine aynı zurnayi çalacak size belli.
Yine de maalesef bu durumda adam çıkın demiş ve noter aracılığı ile sağlık sorununu belirtip işi garantilemiş görünüyor.
Ev bakmaktan başka çare yok.
Keşke olsa.
Canim biz gercekten cikicaz yoksa mayis agustos arasi ev bakarmiyiz tirl tiril kendisine de soyledik uygun bulamadik diye virus nedeniyle herseye cok zam geldi peki ikinci ihtari mahkeme filan derken tahliye ne kadar surer peki bilginiz varmi

Kendisine sordunuz mu niye çıkarmak istediğini? Ben olsam sorardım bir problem olup olmadığını eğer problem kira tutarıysa onun için anlaşmaya çalışırdım ama başka bir sebebi de varsa çıkardım. Kimsenin evinde zorla oturulmaz. 4 yıldır da oturuyormuşsunuz zaten.

Bizde anlaşmıştık ama akabinde ihtar geldi. Kanunsuz bir iş yapmıyor ev sahibiniz belli ki öğrenmiş yolunu. Kendinizi yıpratmayın bence biz çok zarara girdik avukatın lafına uyup
Ķenarda birikmisimiz olsa zaten cikicaz canim.. esimin aldigi asgari ucret masraflar derken elde birsey kalmiyor yoksa ben neden rutubetli evde oturmaya devam edeyim.. veririz 7 8 neyse daha iyisinde tasiniriz.. zorla degil ihtiyactan tasinadik ki kendisine de soyledik insan gibi amca boyleyken boyle diye

Kendisine sordunuz mu niye çıkarmak istediğini? Ben olsam sorardım bir problem olup olmadığını eğer problem kira tutarıysa onun için anlaşmaya çalışırdım ama başka bir sebebi de varsa çıkardım. Kimsenin evinde zorla oturulmaz. 4 yıldır da oturuyormuşsunuz zaten.
Kira degil.. bunun temizlige gelen kadin bizim camasir astimiz ipi kesti.. ben kadina yazdim kizdim bana dedi ki neden insanlik yapip adamin merdivenlerini yikamiyorsun yazik yasli filan bende dedim yahu ben bu adamdan ne insanlik gordum dedim zamaninda esim onun agir esyalarini yukari indirip cikarir ken yasli yazik diye iyilik yaparken bu adam ertesi gune su yardimi yapamam deyince evden cikin diyen adam gibi gibi.. ben insanlik gormezken neden inasnlik yapayim dedim bu da anlatmis adama istr adam da esimi arayip demis senin esin tenizlikcime benim hakkimda boule boyle insanlik gormeyip neden insanlik yapayim demis saygisizlik yapti esin bana demis esime.. aklima bu geliyor sebep olarak baska olay yasanmadi.. para konusunu kendi dedi zaten 50 yapiyom zam sikinti para degil yani.. bende temizlikciye dedim kendin parayla yaptigin sozde insanligi benden neden bedava yapmami bekliyorsun dedim.. sen yapiyorsun para aliyorsun madem kendin yap bedava dedim iste.. ben anlamiyorum kiracilar ev sahiplerinin islerini yapmak zorunda mi.. temizlikci ne hakla buna karisabiliryor birde

Bu adam bizden surekli yasliyim diye is bekleyen adam canim yapinca iyiz yapmayinca evimden cik oluyor.. esim ne agir esyalarini cikardi indirdi.. ben yeri geldi yasli yazik diye evinde bulasini yikadim merdiveerini filan yqpmayinca da evimden cikin oldu..

Adamin kendi mulku kanunsuz is yapmiyor 50 tl zam da bu zaman icin cok sembolikmis zaten.
Benim arkadasimin kirasina yapısız bi ev icin en son 200 tl zam yapildi geneli boyle zaten, ev sahibi hak sahibi oldugu icin istedgi insiyatifi kullanir kanunlara aykiri olmamak sartiyla
Neye gore sembolik her ev yuksek zam mi hakeder

Yanlış biliyorsunuz, annem de başka evde oturuyordu. O evde oturmaya karsr verdi bana yakın olmak için kiracısını çıkardı diğer evini kiraya verdi. Böyle bir hakkı var

Kizlar merhaba.. benim sikintim ev sahibimiz.

Ev sahibimiz bize 'saglik sebeplerim nedeniyle kendim oturacagim' gerekcesiyle noterden ihtar cekmis.. halbuki ihtar cektigi gun bir sene daha oturun madem 50 lira zamli diyerekten anlasti.. yani anlasip kirayi zamli aldigi gun ihtar cekmis bize...merak ettigim evden cikarabilir mi sozlesme bitis tarihini de kasim belirtmis yani 4 sene once eve ilk girdigimiz yilin sozlesmesi.. sonraki yillarda sozlesme yapilmadi.. simdi bu ihtar ise yarar mi cunku gerekcesi yalan zaten ust katimizda oturuyo kendi oturacagi kismi da yalan yani, kirasini da aliyo her ay gecikmeden bunu bahane gosteremez ee ev tadilatta yapilmiyor.. bu surecin devami ne olur.. itiraz etmemiz gerekli mi, kasim da cikarabilir mi bizi ihtar da bahsettigi sebeple.. daha once benzer durum yasayan bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim
Çıkartamaz. Siz istemedikçe sözleşmeye aksi bir durum olmadıkça çıkartamaz. Arayın bir avukattan bilgi alın

Her yıl kontrat yenilenmezse eski kontrat bir yıl daha yenilenmiş olur otomatik olarak bir ay önceden size ihtarname çekmiş ise çıkarabilir kontrati bozuyor çünkü sizinle devam edin oturmaya dediğini ispat edemezseniz çünkü yasal olarak noter aracılığıyla ihtar göndermiş belirttiği gibikendisi oturmazsa karşı dava açabilirsiniz

X