Ev mi araba mı?

aslında araba alırsak elimizdeki tüm birikmişi vermeyi düşünmüyorum. max. 20bin tl ye otomatik 2.el sağlam bir şey yeter diyorum konfor vs aramıyorum. hem borçlarımız biter o arada, ardından arabayı satar ev peşinatına katarız ev alacağımız zaman diyorum. tabii evi de kira öder gibi az peşinatla ev sahibi olmaya imkan veren projelerden alabiliriz ancak ilerde de.

Off, İstanbul'da yaşamak çok masraflı :KK43:
Oyle bir araba yok artik 20 bine. Hem
Otomatik hem saglam..alsanda cok eski olur bakimindan basinizi alamazsiniz. Araba artik cok masrafli birsey oldu artan vergiler yuzunden. Ev almak su kosulda sizin icin en mantiklisi BENCE..keyif sizin para sizin sonucta :) simdiden hayirli olsun

Ben ağustosta 3 yıllık evli olucam inşallah...arabamı ev mi konusunu bizde yaşadık evlendiğimiz de şükür borçsuz evlendik biz ama bizim için öncelik araba oldu ailelerimiz merkezde biz ilçedeyiz eşimin işi gereği araçta lazım oluyor haftada 2 gün bi hastalık durumunda yine araba şart olduğundan ben eşimin araba almasından yana oldum ve elimizdeki parayla gittik araba aldık ev alıcak olsak ta peşinat için çok iyi bir miktardı ama dediğim gibi tamamen sizin önceliklerinize kalmış bişey çok şükür şuan kendi evimizdeyiz 2 yıl kirada oturduk ağustos 2015 te kendi evimizi aldık sizin için hangisi daha iyi olucaksa ona göre hareket edin

6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.

13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.

Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.

kesinlikle ev diyorum.. bizde evlenirken konut kredisi çektik ve şuan 2. yılındayız yani krediye baştan alışırsan harcamalarında ona göre şekil alıyor birde şöyle bişey var etrafımda da hep görüyorum Allah yardım ediyor ev alındıktan sonrada arabada bi şekilde oluveriyor biz geçen sene de 10 bine ilk arabamızı aldık hurdaydı bildiğin :) ve sonra al sat işine girdik geçen sene aralıktan beri 4 araba değişti şuan para 20 bin oldu ama açık konuşmak gerekirse o araba kapının önünde olunca yalnızca markete pazara gidilmiyor eee kapıda araba var atlayıp gidelim oluyor bi zaman sonra

arkadaşlar ev ev diyenler nasıl ev alacağıma dair bir tavsiyede de bulunurlarsa...satılık evlerin 500 bin tl den başladığı bir muhitteyim, İstanbul'dayım. 26 bin tl civarı gelirle, hali hazırda ihtiyaç kredisi borcu, kredi kartı ve eşya borcu öderken nerden nasıl ev alabiliriz ki...Cidden şurda şu konut projesi var peşinatsız vs gibi önerileriniz varsa bekliyorum. Eşim de ev almaktan yana ama benin aklıma hesabı kitabı yatmıyor bu işin...

o zaman satılık evlerin daha düşük fiyatlı olduğu bir muhite bakacaksınız.. bende evlendiğimde annemlere yakın olsun dedim ama ehhh işte otururum dediğim evler 300 den başlıyordu ve benim elimde 70 bin nakit vardı bende madem anneme yakın olmuyorum bari işime yakın olsun dedim ve 180 bine hem işe 10 dk mesafede oturuyorum hem de mülküm oldu bundan bir kaç ay önce üst katım - çatı oluyor- 250 bine satıldı 1 sene de ettiğim kar bu ve aylık 1600 kredi ödüyorum şimdi satıyorum desem 300 den açarlar kapıyı yani ev her zaman daha karlıdır muhit değişikliği seçeneğini de düşünebilirsiniz

20bine araba yok canim. Alsan da basa bela. Surekli bitarafi bozulur yolda birakir. Ona surekli para yatircagina daha guzelini alirsin. Tavsiyem i20 olabilir.

Pesinatin yoksa ev isine girme derim.

6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.

13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.

Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.
Canim kesinlikle EV almaktan yana olsun derdin. Artik gecinmek cok zor gerçekten. Bizim'de eşimle maaşlarimiz çok iyi şuan doğum yaptiğim için izindeyim. Ev kredisi oduyoruz 1 senemiz kaldi biz biraz abartip dublex aldik şuan zorlandiğim için sanirim kredisi bittiğinde satmiş olucaz normal bir abartman dairesi bizim icin daha kullanişli olur. Arabada kâr edemezsin en kotusu 70 bine aldigin arabayi 75 satabilirsin. Ama ev senin icin daha kârlim 100'e alirsin 150'ye satarsin araba paran bile çikar. Tercihin ev olsun bence :)

Bence de ev.

Cunku araba her kosulda alinabiliyor.

Ama evler cok cabuk ucuyor.

Bir sene 230 bin olan evler bir dahaki sene 300 bin oluveriyor.

Ben de ev almanizi öneririm bu asamada. Herkesin dedigi gibi calisan insanlarsiniz araba bir sekilde alirsiniz ama ev fiyatlari gun gectikce artiyor imkansizlasiyor. Evinizi bir şekilde alin kafaniz rahat etsin

Ben öncelikle ev diyenlerdenim. Ama sizin durumunuz çok farklı. Öncelikle ev için birikiminiz yok. Birikimsiz ev almak çok zorlar sizi. İstanbul da yaşıyorsunuz. Oturabileceğiniz evin fiyatı 300 000 den aşağı değildir. 300 000 lik ev alabilmek için, en kötü 70 000 lira birikiminizin olması gerekir.. Oda siz de yok..
Bu durum için kendinizi kısmanın hiçbir anlamı yok. Alın arabanızı rahat edin.. Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Ev alacağım diye de kendini zorlamanın, kısmanın hiçbir anlamı yok.. Arabanızı alın, ileri de de ev alırsınız. yeterli sağlığınız yerin de olsun. Huzurunuz olsun..

Bence ev al

Back