- 29 Mayıs 2013
- 1.231
- 609
- 123
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Bence ev alin derim..ev her zaman daha onemli..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bencede ev almak ama şu aralar ev fiyatları uçmuş durumda en azından izmitte bu şekil.bence araba alıp bir sürü ev fiyatlarının düşmesini bekleyebilirsiniz gibime geldi.ama oturacağınız yerde ev fiyatları hep uçuk olacaksa küçükte olsa bir eve girebilirsiniz.6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.
13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.
Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bizde aynısını düşünüyoruz.ev almak için pesinat biriktiriyoruz arabayı da yazın almayı dusunuyrz artık.cidden çile olduaslında araba alırsak elimizdeki tüm birikmişi vermeyi düşünmüyorum. max. 20bin tl ye otomatik 2.el sağlam bir şey yeter diyorum konfor vs aramıyorum. hem borçlarımız biter o arada, ardından arabayı satar ev peşinatına katarız ev alacağımız zaman diyorum. tabii evi de kira öder gibi az peşinatla ev sahibi olmaya imkan veren projelerden alabiliriz ancak ilerde de.
Off, İstanbul'da yaşamak çok masraflı
Tişikkirleraynen arkidişime katılıyorum
Istanbul'da 1+1 evler bile 200 bin tl nin üzerinde eğer siteden almak isterseniz. Pesinatiniz Istanbul'da ev almak icin cok az. 10 yıllık kredi çekseniz aylık en az 3000 tl kredi ödemesini gözden çıkarmanız lazım çünkü faiz oranları şuan çok yüksek. Kiracı işi de zor. Merkezi bir yerde ya da is olanaklarının fazla olmadığı bir yerde 1+1 ev alıp kiraya verirseniz aylık kredi ödemenizi karşılamaz. 3000 tl kredi olduğunu düşünürsek asla karşılamaz. Bir de üzerine oturduğunuz evin kirası olunca geçimde zorlanabilirsiniz. Şuan için mantıklı olan bana göre araba almanız. Tabiki karar sizin. İstanbul'dan ev alabilmek için en az 100 bin tl birikmişiniz olmalı maalesef. Ben de ev bakıyorum da o yüzden bu kadar net konuşuyorum.
hadi ya öylemi dersin borcumuz olmasına rağmen evimiz var allaha şükür ama eşim evin borcu bitince tekrar kredi çekip araba almak istiyo ilerde bense razı olmuyorum masraflarından ötürü gereksiz görüyorum biraz da borçtan bıkmş durumdayım
Rabbim en kısa zamanda ev isteyenler ev versin ev çok önemliTişikkirler
AminRabbim en kısa zamanda ev isteyenler ev versin ev çok önemli
Bende istiyorum tabisi
Eşim yazdı sandım bi anIstanbul'da 1+1 evler bile 200 bin tl nin üzerinde eğer siteden almak isterseniz. Pesinatiniz Istanbul'da ev almak icin cok az. 10 yıllık kredi çekseniz aylık en az 3000 tl kredi ödemesini gözden çıkarmanız lazım çünkü faiz oranları şuan çok yüksek. Kiracı işi de zor. Merkezi bir yerde ya da is olanaklarının fazla olmadığı bir yerde 1+1 ev alıp kiraya verirseniz aylık kredi ödemenizi karşılamaz. 3000 tl kredi olduğunu düşünürsek asla karşılamaz. Bir de üzerine oturduğunuz evin kirası olunca geçimde zorlanabilirsiniz. Şuan için mantıklı olan bana göre araba almanız. Tabiki karar sizin. İstanbul'dan ev alabilmek için en az 100 bin tl birikmişiniz olmalı maalesef. Ben de ev bakıyorum da o yüzden bu kadar net konuşuyorum.
bizimde bebiş var ne biliyim eşim sırf işe gidip gelirken rahatlık olsun diye istiyo bizde en fazla hafta sonu gezmeye gideriz ama ben arabanın eksikliğini hisstemedim hiç hatta ödünç araba aldığımızda bile harıl harıl park yeri ararken iyiki arabamız yok demişliğim bile vardırya ben şöyle düşünüyorum, elin altında ucuz da olsa bir araba bulunsun, hastalık olur, ihtiyaç olur acil, ya da bebek olur ne bileyim.
ama sen kullanma masraf olmasın istiyorsan.
gerçi bu gibi durumlar için kiralık araba seçeneği de var, hangisi mantıklı bilemedim.
biz arabamız yokken çok araba kiralık, çünkü tüm akrabalardan farklı bir şehirde yaşıyoruz, sürekli git gel gerekiyordu.
o yüzden arabaya zorunlu bir ihtiyaç gözüyle bakıyorum ben, hele ki evde çocuk varsa.
ev için de şöyle düşünüyorum, o kadar büyük bir borcun altına giriliyor ki, acele karar verilmemeli, iyice düşünüp tartmalı.
hani konu sahibi ev mi araba mı diye ortaya atmış konuyu.
bir ev beğendik, tam içimize siniyor, şöyle güzel böyle güzel dese, ben de evin büyüsüne kapılırım, ama şimdi kafamda müteahhit işi, sürekli sorun çıkaran bir ev beliriyor
O işin içine girince öyle olmuyor canim. O 1350 çıkıyor 3000 e :) Ara ödemeler çıkarıyorlar filan. Ayrıca innovia 4 ile ilgili çok fazla şikayet var iyi araştırmanizi tavsiye ederim :) Ben de İstanbul'da yaşıyorum. Esiniz demiş ya kirası karşılar ödenir diye. Kıranın ödemenizi tamamiyle karşılaması mümkün değil eğer borçlarınız ev kiraniza ve kredi ödemesine rağmen zorlamayız diyorsanız alın tabiki :) Fazla mal göz çıkarmaz:)evet açıkçası benim de gerçekçi yorumlara ihtiyacım var. ben de peşinatımız az olduğu için ev işine girmenin bizi zorlayacağını düşünüyorum. başka borçlarımız da var sonuçta. ama mesela şu anda bu satırları yazarken altta Innovia 4 evlerinin reklamını görüyorum 29.000tl peşinat ve 1350 tl den başlayan koşullarla :) bunun altından kalkabiliriz gibi geliyor. Tabii konum olarak bakarsak oturabileceğimiz bir semt değil işlerimize yakınlık açısından. Yatırım amaçlı olacak alacağımız ev.
bizimde bebiş var ne biliyim eşim sırf işe gidip gelirken rahatlık olsun diye istiyo bizde en fazla hafta sonu gezmeye gideriz ama ben arabanın eksikliğini hisstemedim hiç hatta ödünç araba aldığımızda bile harıl harıl park yeri ararken iyiki arabamız yok demişliğim bile vardır
En mantıklısı o aslında. Yakın zamanda arkadaşım evini satıp arsa aldı kiraya çıktı hele istanbul yakınlarında gücünüz yetiyorsa durmayın alın derim. Benim mesleğinden dolayı da nerden nasıl ev alınmalı bildiğimden daha realist yaklaşıyorum olaya.Eşim yazdı sandım bi an
İstanbuldayız İstanbul da ev almak bizim için hayal.o yuzden birikimlerimizi arsa alarak degerlendirecegiz biz.gecen sene kp canakkale den arsa aldı bu sene fiyatı 100 bin oldu.arsa en karlısı bu devirde
Ne kadara aldı arsayı canımEşim yazdı sandım bi an
İstanbuldayız İstanbul da ev almak bizim için hayal.o yuzden birikimlerimizi arsa alarak degerlendirecegiz biz.gecen sene kp canakkale den arsa aldı bu sene fiyatı 100 bin oldu.arsa en karlısı bu devirde
Arabanız hiç yoksa Su an araba markası takıntınız yoktur. 26 bine yakın paranız varsa 25-30 bin arası otomatik vitesli benzinli Fiat punto gibi güzel bi araba alabilirsiniz. Arabayı aldınız ya artık mesafeler size o kadar büyük sıkıntı olmaz bulunduğunuz pahalı semtten yakın civarda daha ucuz bi semte taşının mümkünse site olmasın ki aidatı o kadar yüksek olmasın. 700 e kira aidat çözülürse 500-600 lira boşa çıkar onunla da araba masrafı kalkar ve kenara 200-300 koyarsınız bir seneye de ev kredisine başlarsınızİstanbul. çalıştığım okul (öğretmenim) pahalı bir semtte, bu civardaki evler satılık olarak da kira olarak da oldukça yüksek rakamlarda. Bizim oturduğumuz ev bir tanıdığın, paraya da ihtiyacı olan bir insan değil, kendisinin bir sürü evi var zaten. Bizden piyasanın yarısı kadar kira alıyor. Normalde 2 bin tl ye verildi bizim yan bloktaki aynı kattaki bir daire. Site içerisinde, nezih bir yer. Açıkçası atamam ilk çıktığında bayağı umutsuzluğa kapılmıştık, sonra bu evi bu fiyata bulunca sanki bedava bulmuşuz gibi çok sevindik. Ama elbette koyuyor aylık ödemeleri.
Arabaya bizim de çok ihtiyacımız var çünkü özellikle gün içinde ikimiz de yolda gereksiz zaman kaybediyoruz. Bir şey acil lazım olsa alacak yer yok. Okulum merkezi bir yerde, çıkışta alış veriş yapıyorum ama zaten yorulmuşum, bir de otobüse bin, inince dünyanın yolunu yürü onlarla mahvoluyorum. H.sonları bazen sırf üşengeçlikten evden çıkmadığımız oluyor. Ama ev de çok daha mantıklı bir yatırımmış gibi geliyor. Sonuçta burda ömür byu oturmayacağız, çıktığımda kendi evime çıkmak isterim. Bilemiyorum.