Ev mi araba mı?

Istanbul dışında satılık evlere baksaniz nasıl olur acaba ? Örnegin Edirne de 1 + 1 evler tas çatlasa 100.000 civarı. Kiraya 700 deseniz havada kaparlar. Bu şekilde elinizdeki parayı değerlendirmiş olursunuz. Benim de bu şekilde birşey geldi aklıma

İstanbul. çalıştığım okul (öğretmenim) pahalı bir semtte, bu civardaki evler satılık olarak da kira olarak da oldukça yüksek rakamlarda. Bizim oturduğumuz ev bir tanıdığın, paraya da ihtiyacı olan bir insan değil, kendisinin bir sürü evi var zaten. Bizden piyasanın yarısı kadar kira alıyor. Normalde 2 bin tl ye verildi bizim yan bloktaki aynı kattaki bir daire. Site içerisinde, nezih bir yer. Açıkçası atamam ilk çıktığında bayağı umutsuzluğa kapılmıştık, sonra bu evi bu fiyata bulunca sanki bedava bulmuşuz gibi çok sevindik. Ama elbette koyuyor aylık ödemeleri.

Arabaya bizim de çok ihtiyacımız var çünkü özellikle gün içinde ikimiz de yolda gereksiz zaman kaybediyoruz. Bir şey acil lazım olsa alacak yer yok. Okulum merkezi bir yerde, çıkışta alış veriş yapıyorum ama zaten yorulmuşum, bir de otobüse bin, inince dünyanın yolunu yürü onlarla mahvoluyorum. H.sonları bazen sırf üşengeçlikten evden çıkmadığımız oluyor. Ama ev de çok daha mantıklı bir yatırımmış gibi geliyor. Sonuçta burda ömür byu oturmayacağız, çıktığımda kendi evime çıkmak isterim. Bilemiyorum.
Bu yorumundan sonra araba almanız daha mantıklı geldi. Bizim de araba var,satsak sizinki kadar bir peşinat yapıyor ve ev almayı çok istememize rağmen gerçekleştiremiyoruz. Sonuç ne dersen,ev almaktan vazgeçtik hatta kreş sebebiyle kiraya çıkabiliriz. Sizin oturduğunuz semte göre madem eviniz bedava gibi geldi ve satın almaya kalksanız o civardaki evler çok pahalı,e o zaman siz de araba alın:KK39: Ev fırsatı çıkarsa da arabayı satarsın fazla kayıp olmaz

Son düzenleme:
Tatlım bana kalırsa ev alın.
Benim de evim yok gelirimiz iyi olsa mutlaka kredi çeker ev alırdım. Kısa vadeli çekip daha az faiz ödeyebilirsiniz. Gelirimiz iyi dediğin için bunu öneriyorum. Ayrıca 1100 tl kira+200 tl aidat ödüyorsunuz zaten 2000 tl ödeyerek kendi evinde oturman daha mantıklı.

Tatlım bana kalırsa ev alın.
Benim de evim yok gelirimiz iyi olsa mutlaka kredi çeker ev alırdım. Kısa vadeli çekip daha az faiz ödeyebilirsiniz. Gelirimiz iyi dediğin için bunu öneriyorum. Ayrıca 1100 tl kira+200 tl aidat ödüyorsunuz zaten 2000 tl ödeyerek kendi evinde oturman daha mantıklı.
Ayda 2000 tl ödeyerek nasıl ev alabilir ki? :)

Araba hamilelik veya bebek doğduktan sonra çok daha elzem bir ihtiyaç oluyor. Şimdilik bebek düşünmüyorsanız araba da düşünmeyin derim. Biz araba aldığımızdan beri epey masraf yaptık :) ha pişman mıyım? Kesinlikle hayır çünkü karnım burnumda olmasına rağmen ne otobüste ne minübüste yer veren olmuyor. Perişanlık çekeceğime imkanım varken araba sahibi olduğum için mutluyum. Inşallah arabanın borcu bitince ev için peşinat da yaparız...

Ne kadara aldı arsayı canım
Yazmayı unutmuşum 50 bin e almıstı canım
Arsa alıp mutahite de verilebiliyor sonucta bir de degil 3 4 daire veriyolar m2sine gore
Kendi babamın cerkezkoyde arsasına mutahit 4 daire veriyor mesela
Bizim oturdugumuz yerin arsa sahibine de 4 daire vermişler
Gercekten suan ev almak cok cok mantıksız

6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.

13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.

Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.

benim önceliğim ev , ve öylede yaptım

Bence kesinlikle araba. Arabayı alın, bir süre sonra da elinizde paranız olunca ev alırsınız, gerekirse arabayı satarsınız. 3 günlük dünya, ben olsam ev almak için hiç kasmazdım. Faizler biraz düşmeye başladı ama fazla da düşmeyecek yani, kimse umutlanmasın. Adamlar aptal değil sonuçta, faizler çok düşerse, bankaların konut kredisi sistemi biraz olsun gevşetilirse bunun ekonomiye yansımaları kötü olur. Halk sanıyor ki ooh faizler düşsün herkes rahat etsin, sanıyorlar ki çok iyi bişey. Yüzyılın hatası. Sen al arabanı, şimdi rahat et, yarın öbür gün paran olunca da evini alırsın.

Ayda 2000 tl ödeyerek nasıl ev alabilir ki? :)
Ev kredimiz 2400lira, bir yil oldu kaldi geriye 7 yil
İstanbul rakamlari elbette cok daha yuksek burdan, ben 135 bine sifir birikimle aldim. Basta gozumuz korksa da cok sukur diyorum su an, kira derdinden daha doğrusu ev sahibi derdinden kurtulduk.
Bizim cok komik bir pesinatimiz vardi, cektigim ihtiyac kredisine nakliye ucretini bile kattik o derece paramiz yoktu.
Ama Allah yardim etti kalktik bir sekilde altindan. Daha once kic kadar eve 700lira kira oduyordum, su an evimin bir ucundan oteki ucuna bisiklet suruyor kizim.

böyle bir ikilemde kalırsam önceliğim ev olur benim.Garanticiyim :) Araba durduğu yerde masraftır, ha büyük kolaylıktır ama masrafı hiç bitmez.Evin olduğunda belki kenara para atma şansın olur ama arabayla kenra para atılşmaz, sigortası, kaskosu, benzini, vergileri ve arızaları hiç bitmiyor maalesef.

Ev kredimiz 2400lira, bir yil oldu kaldi geriye 7 yil
İstanbul rakamlari elbette cok daha yuksek burdan, ben 135 bine sifir birikimle aldim. Basta gozumuz korksa da cok sukur diyorum su an, kira derdinden daha doğrusu ev sahibi derdinden kurtulduk.
Bizim cok komik bir pesinatimiz vardi, cektigim ihtiyac kredisine nakliye ucretini bile kattik o derece paramiz yoktu.
Ama Allah yardim etti kalktik bir sekilde altindan. Daha once kic kadar eve 700lira kira oduyordum, su an evimin bir ucundan oteki ucuna bisiklet suruyor kizim.
Güle güle oturun inş. ama dediğim gibi faizler bu kadar yüksekken, o kadar az ödemeyle hele İstanbulda 135 bine bulursan talih kuşu vurmuş demektir. Bizim burada kirası 700 olan evler 200-220 bin civarı,konu sahibinin alacağı ev ne kadardır Allah bilir. 2000bin kirası olan evde 1100e oturuyormuş,satın alımı 400den yukarıdır bence

aracı hıc kullanmasan kapının onunde dursa bıle masrafı cok
kesınlıkle ev alın aracı sonra alırsınız

Güle güle oturun inş. ama dediğim gibi faizler bu kadar yüksekken, o kadar az ödemeyle hele İstanbulda 135 bine bulursan talih kuşu vurmuş demektir. Bizim burada kirası 700 olan evler 200-220 bin civarı,konu sahibinin alacağı ev ne kadardır Allah bilir. 2000bin kirası olan evde 1100e oturuyormuş,satın alımı 400den yukarıdır bence
Cok sagolun,
Haklisiniz burasi İstanbul gibi degil, daha dogrusu biz tercihimizi o yonde yapmadik. Caddeye 200 metre uzakta oturuyoruz, evim de gercekten guzel. Ayni ev cadde üzerinde 250bine falan satiliyor. Burasi kucuk bir Anadolu sehri ama malesef burda da site ici evler 300drn falan basliyor. Ama ayagi yorgana gore uzatmak bizimkisi :)
Parasiz pulsuz bu kadar oluyor:)
Allah herkese yardim etsin bu konularda
Ben ilk evimden cok memnundum, ne gerek var borca girip ev almaya falan diyordum, ordan cikip da baska eve gecince ev sahibim sagolsun bir senede ev aldirtti bize:)))

daha da yüksektir, ben oturduğum eve 850 kira 250 aidat ödüyorum yani kira olarak bakarsak 850 tl ama alt katımın satış fiyatı 360 bin tl, üstelik bizim evler krediye uygun değil, krediye uygun olsa en az 400 bin isterler.

Back