- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Eşinin söylediği bence daha mantıklı.. araba ekstra masraf demek.. uzun vadede ev bence her türlü faydasını görürsün..6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.
13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.
Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.
arkadaşlar ev ev diyenler nasıl ev alacağıma dair bir tavsiyede de bulunurlarsa...satılık evlerin 500 bin tl den başladığı bir muhitteyim, İstanbul'dayım. 26 bin tl civarı gelirle, hali hazırda ihtiyaç kredisi borcu, kredi kartı ve eşya borcu öderken nerden nasıl ev alabiliriz ki...Cidden şurda şu konut projesi var peşinatsız vs gibi önerileriniz varsa bekliyorum. Eşim de ev almaktan yana ama benin aklıma hesabı kitabı yatmıyor bu işin...
arkadaşlar ev ev diyenler nasıl ev alacağıma dair bir tavsiyede de bulunurlarsa...satılık evlerin 500 bin tl den başladığı bir muhitteyim, İstanbul'dayım. 26 bin tl civarı gelirle, hali hazırda ihtiyaç kredisi borcu, kredi kartı ve eşya borcu öderken nerden nasıl ev alabiliriz ki...Cidden şurda şu konut projesi var peşinatsız vs gibi önerileriniz varsa bekliyorum. Eşim de ev almaktan yana ama benin aklıma hesabı kitabı yatmıyor bu işin...
Ayda 2000 tl ödeyerek nasıl ev alabilir ki? :)
Ne kadarlık ev almışlar ve peşinat var mı bunlar önemli. Ben mesela 200binlik evi almadık çünkü 3binin üzerinde aylık ödeme çıkardılar. 1500-2000 kredi ödeniyorsa ve bu fiyat hiç peşinatsızsa çok iyi, hangi şehir burası?İstanbulsa hangi semt?
nasıl yanı ne kadar abartmışsınız bu ev olayını
peşinat olduktan sonra geri kalanını hayli hayli ödersiniz ama 2000 ini bulmaz
ayda en fazla 1500 etrafımda kredi çekip ev alanlar var desem canımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?