- 22 Kasım 2010
- 11.125
- 19.577
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Valla ev almak hem gelecek icin hem yatirim icin cok onemli zarari olmaz arabada ihtiyac ama ucuzunu alabilirsin evi satsan kar edrsin ama arba cok masraf
kiranız bir hayli yüksekmiş hangi şehir ki burası ? biz tercihi arabadan yana kullandık elimiz ayağımız araba iki gün sonra hamile olunca hiç arabasız gezemiyorsun. şimdi ev borcuna girince 5 yıl araba alamaz ve bebekte düşünürseniz baya zorlanırsın6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.
13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.
Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.
Haklisiniz gecim zor hakkinizda hayirlisi olsun,gider gelirlerinizi iyi hesap edip karar verrirsiniz inslalhaslında araba alırsak elimizdeki tüm birikmişi vermeyi düşünmüyorum. max. 20bin tl ye otomatik 2.el sağlam bir şey yeter diyorum konfor vs aramıyorum. hem borçlarımız biter o arada, ardından arabayı satar ev peşinatına katarız ev alacağımız zaman diyorum. tabii evi de kira öder gibi az peşinatla ev sahibi olmaya imkan veren projelerden alabiliriz ancak ilerde de.
Off, İstanbul'da yaşamak çok masraflı
Bu zamanda evi olmayana araba büyük lüks. Durduğu yerde para yiyor araba zaten. Eee ona giden para yüzünden bir birikimin izde olmayacak. Arabanında fiyatı satarken düşecek. En iyisi ev. Evin kredisi bitsin kirası ile araba kredisine girersiniz6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.
13 bin tl civarında paramız var bankada, altınların ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama fazla değil, bir o kadar da onlar eder herhalde. Benim öncelikli istediğim şey aslında araba almak. Çünkü oturduğumuz yer market pazar vs gibi yerlere uzak, en yakın durak 15 20 dk lık yürüme mesafesinde. Evimle işim arasında normalde arabayla 10 dk lık mesafe varken otobüs minibüs le gitmeye kalktığımda 1 saatim yolda geçiyor. Alışveriş yapıp geldiğimde iki torba bir şey alsam kollarım kopuyor. Fakat arabanın yatırım aracı olmadığının da farkındayım, aylık masraflarımız arabayla artacak tabii. Öte yandan ev almak için de peşinatımız yeterli değil. Kiraya aylık 1100 tl veriyoruz, 205 tl de aidatımız var. Dolayısıyla her ay hatırı sayılı bir miktar havaya gidiyor. Eşim böyle olmasındansa 1+1 veya 2+1 küçük dahi olsa kira getirisi olacak bir yerden ev alalım, özellikle şu hiç peşinat istemeyen veya az isteyen konut kampanyalarını araştıralım, krediyi kira getirisiyle ödeyelim diyor. Yarın öbür gün oturduğumuz evden çıkmamız gerekirse de güvencemiz olur, gerekirse satar başka yerden ev alırız diyor.
Sizce hangisi mantıklı? 26-27 bin tl birikmişle öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüm arabayı almak mı (ilerde ev alacaksak satarız, dolayısıyla yatırım da olabilir bir anlamda araba) yoksa ev almaya çalışmak mı? Açıkçası bankaların ev kredilerindeki faiz oranları gözümü çok korkutuyor ama bir şekilde adım atmazsak hiçbir birikimimiz olamayacak diye korkuyorum, sonuçta ortalamanın üzerinde maaşlarla birikimsiz kalmak istemiyoruz. Fikirlerinizi bekliyorum.
konunu hiç okumadan ev diyorum canımm6 aylık evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz, ikimizin maaşlarının toplamı fena sayılmaz. Ancak başta eşya ve kredi kartı olmak üzere borçlarımız olduğu ve yiyip içmeyi gezmeyi de seven kişiler olduğumuz için kenara pek para atamıyoruz. Ancak geçen gün buna bir dur demek gerektiğine karar verdik. Çünkü kiradayız, arabamız da yok ve kenarda az da olsa düğünden kalan takılarımız ve birikmişimiz var bunları değerlendirmek istiyoruz.
kiranız bir hayli yüksekmiş hangi şehir ki burası ? biz tercihi arabadan yana kullandık elimiz ayağımız araba iki gün sonra hamile olunca hiç arabasız gezemiyorsun. şimdi ev borcuna girince 5 yıl araba alamaz ve bebekte düşünürseniz baya zorlanırsın
hadi ya öylemi dersin borcumuz olmasına rağmen evimiz var allaha şükür ama eşim evin borcu bitince tekrar kredi çekip araba almak istiyo ilerde bense razı olmuyorum masraflarından ötürü gereksiz görüyorum biraz da borçtan bıkmş durumdayımaraba öncelikli diyenlerdenim ben de.
araba msrafları artırsa da nasıl kullandığınıza bağlı olarak hayatı kolaylaştıracaktır muhakkak.
ev işi de aceleye gelmesin bence, oturacağınız evi alın.
ama eşinin fikri de gayet olabilir gibi duruyor. onda da seçeneklere bakmak lazım.
aynen arkidişime katılıyorumBence ev
1305 zaten kira+aidatmış
Biraz daha ekler kredi ödersiniz
Evi de markete yakın bi yer seçerseniz
Arabaya lüzum kalmaz en azından şimdilik
Kasko + trafik + muayene+ araç bakımı + benzin gibi giderlerden yırtarsınız
Borç varken mecburen ona göre harcarsınız, çar çur etmeyi de önlemiş olursunuz
Hadi hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?